HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2021 Pazartesi - 12:09

Mimarlar Odası başvurdu... Karar üst kurula taşındı!

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun, İzmir Büyükşehir Belediye Binası için verdiği, 'tescil edilmesine gerek yok' kararı Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından üst kurula taşındı. Konuyla ilgili konuşan Şube Başkanı İlker Kahraman, "Geçtiğimiz hafta üst kurula itirazlarımızı yaptık. Kurulun tutumunu yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bundan dolayı bu alınan kararın tekrar değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Mimarlar Odası başvurdu... Karar üst kurula taşındı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Depremi’nin ardından hasar gördüğü gerekçesiyle boşaltılan ve deprem sonrası gerçekleştirilen olağanüstü meclis oturumunda alınan kararda oybirliği ile yıkılacağı duyurulan İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Muhalefet meclis üyeleri, olağanüstü Meclis oturumunda binanın yıkılması talebine evet oyu veren ancak yaşanan felaketin sakinleşmesi ile evet oyundan vazgeçerek detaylı inceleme yapılması gerektiği çağrısında bulunurken, Mimarlar Odası İzmir Şubesi de Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na binanın yıkılmaması için başvuruda bulunmuştu.

Koruma Kurulu, geçtiğimiz haftalarda başvuru ile ilgili kararını olumsuz yönde kullanırken,  “Taşınmaz kültür varlığı niteliklerini taşımadığı için tescil edilmesine gerek olmadığı” kararını vermiş ve kararında "kullanım açısından güçlendirilmesinin mümkün görülmediği ve deprem performansının can güvenliği şartlarını sağlayabilecek düzeyde olmadığı tespit edilen taşınmaza ilişkin gerekli can ve mal güvenliğinin ilgili Belediyesince alınmasına" gerektiğini belirtmişti.

MİMARLAR ODASI ÜST KURULA TAŞIDI
Geçtiğimiz hafta İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı sonrası alınan kararı bir üst kurula taşıyan Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin Başkanı İlker Kahraman, "Geçtiğimiz hafta üst kurula itirazlarımızı yaptık. Kurulun tutumunu yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bundan dolayı bu alınan kararın tekrar değerlendirilmesi gerekiyor.Kurulun binanın yıkılması yönünde bir kararı var ancak geçmişe baktığımız zaman böyle bir kararı pek yapmadığını görüyoruz. Bu nedenle böyle bir kararın bu bina ile ilgili vermesini ilginç buluyoruz. Bizler bunun yanıtını üst kuruldan arayacağız" dedi.

TÜM İLETİŞİM KANALLARINI AÇIK BIRAKIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de çağrıda bulunan Kahraman, "İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye binası için kurulan Danışma Kurulu'na Mimarlar Odası'nı almamaları daha önce 'Birlikte yöneteceğiz' ekibin aslında uygulamada öyle yapmadığını gösteriyor. Biz yinede tüm iletişim kaynaklarını açık tutarak elimizden geleni yapıyoruz ve Büyükşehir'in bu büyük yanlıştan dönmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

KARARIN NEDEN VERİLDİĞİNİ BİLMEMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ 
Üst kuruldan çıkacak olan kararın Koruma Kurulu'nun verdiği kararın net olarak anlaşılması açısından önemli olduğunu belirten Kahraman, "Koruma Kurulumunun kararının tekrar değerlendirilmesi bizler için önemli. Çünkü kurulun yaptığı açıklamada son paragrafta bulunan binanın yıkılması yönündeki öneriler var bunlar çok iyi önerler olmadığını herkes farkında. Bunun üst kurul tarafından görülmesi iyi olur. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun neden böyle bir karar verdiğinin bilinmesi açısından hepimiz için iyi olacak" ifadelerini kullandı.

 
İçişleri Bakanlığı: Eren Kış-3 operasyonu başlatıldı
 
Sörf tutkunları Alaçatı’da buluştu
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Büyükşehir çalışanı.. 16 Kasım 2021 Salı 10:38

Ben İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışıyorum beni o binaya kimse sokamaz.. bu işler bu kadar saçma seviyeye gelmemeli.. en kısa sürede yıkımı yapılmalı binanın.. yanından geçmeye bile korkuyorum. yıkılmasın diyenler hep beraber o binada çalışabilir, hatta taşınıp yaşasınlar orada!!!!!

Yorumu oyla      3      3  
izmir'li 16 Kasım 2021 Salı 09:03

Belediye binasını Mimarlar Odasına bağışlayın hizmet binası olarak kullansınlar...

Yorumu oyla      2      3  
izmirli... 16 Kasım 2021 Salı 09:02

Mimarlar odasının galiba işi gücü yok..boş işlerle uğraşıyor..yıkılması gerekiyorsa yıkılır..karar BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ..başkan yıkılacak dedi..konu kapanmıştır bence !!

Yorumu oyla      2      3  
EGO 16 Kasım 2021 Salı 08:39

O deprem 5 - 10 saniye daha sürse yüzlerce kişi o binanın altında kalmıştı. Tabi ordan sallaması konuşması güzel, yaşayan bilir o an neler olduğunu. Sırf kendi egoları yüzünden mimarlar odasındaki kişiler hala başka şeyler peşind ya da başkalarına yaranma derdinde. Onca insanın canları onlar için önemsiz, mimarlar odası başkanına binadan oda verilsin ve hergün orada dursun o zaman olur, laf olsun diye ego yapmak olmaz.

Yorumu oyla      3      3  
Talat 15 Kasım 2021 Pazartesi 23:06

Bu beton yığınının ne anlamı var anlamadım gitti

Yorumu oyla      2      3  
mühendis 15 Kasım 2021 Pazartesi 21:39

yahu bunlar ne utanmaz insanlar, tmmobu rezil etmek itibarını yok etmek için özellikle mi uğraşıyorlar...

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 15 Kasım 2021 Pazartesi 21:13

O fotoğrafı görünce kafasında topuz kırasım geliyor.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 15 Kasım 2021 Pazartesi 17:41

Mimarlar odasının kesinlikle ruh hastası olduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      3      3  
boş işler odası 15 Kasım 2021 Pazartesi 17:40

hayır bu kurullar, mahkemeler bir tek İzmir'de bu boş işler odalarının taleplerini dikkate alıyor . Şaşırmıyorum... İzmir in GERÇEK kimlik yapıları yok edilirken NEREDEYDİNİZ diyen yok..

Yorumu oyla      2      3  
VfV 15 Kasım 2021 Pazartesi 16:26

Bu Mimarlar Odası'nın amacı ne hala anlamadım. Yahu kardeşim neden bu ısrar. Tarihi bina değil, estetik hiç değil insanları bile bile ölüme götürme hırsı neden? Tamam orayı güçlendirin (sözüm ona) içeriye siz odanısı taşıyın, biz çalışanlar olarak oraya girmeyiz. Sizin hırsınız size sorulmamış olması mı bazı şeylerin? Bizim canımız sizin hırsınızdan daha değerli bunu unutmayın

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ücretli çalışan sayısı yüzde 9,3 artarak 13,9 milyon oldu
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan ...
İcra takip dosyalarında rüşvet operasyonu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, icra takip dosyalarında haciz ve muhafaza ...
Urla'da kumar baskını... Kumarbazlar kaçamadı!
İzmir'in Urla ilçesinde kumar oynadığı tespit edilen 8 kişiye, toplam ...
 
Tartışmalı balıkçı barınağına yargı freni!
Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucunda Seferihisar'a ...
Korkutan iddia: İzmir'in suyu tehlikede!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zorlu Holding’in Gördes’teki sülfürik asitle ...
Sokak ortasında eşine, hastanede polise saldırdı!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde tartıştığı eşi Murat A.'nın sözlü şiddet uyguladığı ...
 
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan öldü!
Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Erbil’de ...
Boğazına kaçan leblebi sonu oldu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 56 yaşındaki Şenel Alptekin, nefes borusuna ...
İzmir'de korkunç cinayet! Evinin önünde vuruldu...
İzmir’in Bornova ilçesinde, Şerafettin Delibaş (49), evine giderken sokakta ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva