HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2017 Cuma - 13:13

MHP’li Karataş’tan ‘danışman’ çıkışı: Saçmaladı diye kararımızdan…

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “MHP’nin hiçbir konuda verdiği kararda zig zag yapıldığı görülmedi. Dolayısıyla bir danışman bir yerde saçmaladı diye kararımızdan geriye dönecek değiliz. Verdiğimiz karardan vazgeçmeyiz. Bu ülke için sözümüz var” dedi.

MHP’li Karataş’tan ‘danışman’ çıkışı: Saçmaladı diye kararımızdan…

EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinin Buca Teşkilatı’nın ev sahipliğinde bir kafede basın açıklaması düzenledi.  Toplantıya ilçe muhtarları, sivil toplum temsilcileri ve hemşeri dernekleri katıldı.

Karataş, toplantıya katılanlara anayasa değişikliği referandumu ile ilgili bilgi verirken, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ açıklamasını sert sözlerle eleştiren Karataş, CHP’li milletvekili Hüsnü Bozkurt’un ‘denize dökeriz’ sözlerine de yanıt verdi.

Karataş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin bir yazısında eyalet sistemi ile ilgili sözlerine tepki göstermesinin referandumda ‘hayır’ sinyali olarak yorumlanmasını değerlendiren Karataş, “MHP’nin hiçbir konuda verdiği kararda zig zag yapıldığı görülmedi. Dolayısıyla bir danışman bir yerde saçmaladı diye kararımızdan geriye dönecek değiliz. Verdiğimiz karardan vazgeçmeyiz. Bu ülke için sözümüz var. Ama burada genel başkanımızın haklı bir serzenişi söz konusu. Genel başkanımızın bir danışmanının veya siyasette beraber yürüdüğü arkadaşının böyle bir saçmalık karşısında genel başkanımızın ne yapacağız açık net ortadadır. MHP, 16 Nisan günü evet oyu noktasında son derece kararlıdır. Sandık açılıp sonuç açıklandığı zamana kadar MHP gayretini artırarak devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.

PKK UZANTILARI İLE Mİ ANAYASA YAPILSAYDI
MHP’nin referandum sürecini seyretmekten ziyade inisiyatif aldığını ve inanarak birtakım çalışmalar içerisinde bulunduğunu belirten Karataş, “MHP, daima Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü noktasında gayret sarf etti.  Hiçbir dönem politik çıkarlar doğrultusunda siyaset yapmadık. Bizler bu zaman kadar güne göre aya göre döneme göre siyaset yapmadık. İlkeli siyaset anlayışımız gereği de böyle olamazdık. Türkiye şuan büyük bir badire içerisinde. Siyasi kriz ve kaosların başlanmadan önlenmesi lazım. Siyasi kriz başladı mı kaosa dönüşmeden bertaraf edilmesi lazım. Merhum Türkeş zamanından bu yana MHP, önce ülkem ve partim anlayışı ile siyaset yapmıştır. Önyargılı olmadan bakıldığında camiamızın kendi adına değil Türk milleti adına mücadele ettiği ortaya çıkıyor. İnisiyatif almasaydık da PKK uzantıları ile mi anayasa yapılsaydı? Veya Türk’e uymadan bir anayasa mı yapılsaydı? Maddeler açıklanmadan Değişiklik Türkiye’de eyalet sistemini getirir cumhuriyet rejimini değiştirir özerkliğin önünü açar dendi. Sonra MHP’ye tüm güçleriyle eleştiride bulundular. Bu insafsızlıktır. Geçmişte yapılmaya çalışılan anaysa değişikliği ülkeyi bölmeyecek de MHP’nin içinde bulunduğu mu bölecek?” dedi.

ALTI OKUN BİRKAÇINI SÖKÜP ATTILAR
CHP’nin bugün geldiği noktada kurucu değerlerinden uzaklaştığını kaydeden Karataş, “CHP’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur. Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanı olmak alelade bir insan işi olmamalı. CHP’nin genel başkanı olduğunuzda aklınıza eseni konuşmamalısınız. CHP’yi kurarken Atatürk Cumhuriyetin varoluş gerekçeleriyle örtüşerek kurmuştur. Merhum Türkeş MHP’yi bu şekilde kurdu. Biz ülkücüler, Mustafa Kemal Atatürk’e birinci başbuğ olarak bakarız. Çünkü fikirleri önemliydi, mücadelesi çok anlamlıydı bu yüzden dünya lideri oldu. Böyle bir değerimizin kurduğu partinin kurulduğu günden bu yana ne yazık ki aynı çizgide gelemedi. Altı okun birkaçını söküp attılar.” diye konuştu.

KONTROLLÜ DARBE ELEŞTİRİSİ
15 Temmuz’un anayasa değişikliğini zorunlu hale getirdiğini söyleyen ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ sözlerini eleştiren Karataş, şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun da ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Kontrollü darbe girişimden ben bir kardeşiniz olarak şunu anlıyorum. Kontrol ne demek? Bir hadiseyi idare ettiğiniz sizin bilginiz dahilinde yapmanız anlamı çıkar ortaya. Demek ki darbeyi birileri yapıyor ama iyi kontrol ediyor ve sonucu da belli. Yani girişimden öte bir şey olmayacak. Şehit dendiği zaman hassasız bu konularda. Diyorum ki 248 şehit şehidi nasıl verdik o zaman? Madem ki kontrollü bir girişimdi de 15 Temmuz akşamı 21.45’te MHP genel başkanı genel merkeze oturdu. Oradan darbe girişiminde bulunan kara karşı gerekli beyanatı verdi. Raconu kesti… Bence CHP’nin genel başkanı olmaması gereken Kılıçdaoğlu o akşam neredeydi? Bunu söylemek şehitlere ve gazilere saygısızlıktır. Bu siyaseten nezaketsizliktir. Bir parti genel başkanına yakışmaz.”

CHP’Lİ BOZKURT’A TEPKİ
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Referandumda evet çıkarsa hepinizi denize dökeriz” sözlerini anımsatan Karataş, “Samsundan çıkarız; Amasya, Erzurum, Sivas ve Ege’den evet verenleri denize dökeriz. Egeliyiz. Türkiye’nin en batısındayız ama öbür taraftan ben bir Sivaslıyım. Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ege ruhunu ve 9 Eylül ruhunu iyi biliriz. MHP bu ruhla siyasetini sürdürüyor. İzmir’den denize dökeceğiz diyen siyasi anlayış ve şahsiyetin hangi ruhu vardır bakmak lazım. Onların ruhundan bahsedilecek olursa, 1980 öncesi kızıl bayrak altında, orak çekiç altında, ülkeyi bölmek ile ilgili faaliyet gösteren örgüt mensupları şimdi hangi partilerde siyaset yapıyor diye soruyorum ona. Geçmişte marksist, komünist odakların içinde bulunan o insanlar bugün hangi siyasi partilerde siyaset yapıyor efendi diye soruyorum. Cevabını versin bir bakalım. Sen de o ruh yok. O ruh bizde var şuan. O ruh olsaydı içine bir bakardın kimle siyaset yapıyoruz diye. PKK’nın içerisinde bulunmuş ve onların savunucu olan bazı kimselerin hangi partide olduğuna bir baksın. Kendi içine baksın ve desin ki o ruhuz veya değiliz. Herkes sözünü tartarak söyleyecek. 17 Nisan’da merak etmeyin bizi kimse denize dökemez” diye konuştu.

MHP’NİN ZİG ZAG YAPTIĞI GÖRÜLMEDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin bir yazısında eyalet sistemi ile ilgili sözlerine tepki göstermesinin referandumda ‘hayır’ sinyali olarak yorumlanmasını değerlendiren Karataş, “MHP’nin hiçbir konuda verdiği kararda zig zag yapıldığı görülmedi. Dolayısıyla bir danışman bir yerde saçmaladı diye kararımızdan geriye dönecek değiliz. Bahçeli bundan etkilenmeyeceğimiz her şeyi yerli yerine oturtmuştur. Verdiğimiz karardan vazgeçmeyiz. Bu ülke için sözümüz var. Ama burada genel başkanımızın haklı bir serzenişi söz konusu. Genel başkanımızın bir danışmanının veya siyasette beraber yürüdüğü arkadaşının böyle bir saçmalık karşısında genel başkanımızın ne yapacağız açık net ortadadır. MHP, 16 Nisan günü evet oyu noktasında son derece kararlıdır. Sandık açılıp sonuç açıklandığı zamana kadar MHP gayretini artırarak devam ettirecektir” açıklamasında bulundu.

 
Kocasını sokak ortasında süpürgeyle dövdü!
 
Gaziemir’in şenliğinde 20. yıl gururu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anayasa cdeğişikliği 14 Nisan 2017 Cuma 19:11

Anayasa değişikliği maddelerinde mutabakat kalınırken hazırlanıp önünüze konulan maddeleri bile anlayamamışsınız.

Yorumu oyla      15      5  
Fatma Nur Akar 14 Nisan 2017 Cuma 15:45

Tabi canım. Siz bu sizlere bizi geçin kendiniz inanıyor musunuz?

Yorumu oyla      14      6  
TC misafir 14 Nisan 2017 Cuma 15:12

Başdanışmanların söyledikleri, çeşitli teşkilat başkanlarının söyledikleri ve sosyal medyada yazdıkları ve Cumhurbaşkanının eyalet sistemi için söylediği "benim dönemimde kesinlikle olmaz" yani benden sonra bu yol açık manasına gelen sözleri gözlerinizle gördünüz, kulaklarınızla işittiniz bu yolun nereye varacağını hala göremiyorsanız siyaseti bırakın.

Yorumu oyla      17      5  
iyi okuyun 14 Nisan 2017 Cuma 15:02

18nci madde ile Anayasanın 123, 124 ve 126ncı maddelerine atıf yapılarak ("Kamu hizmetlerinin görülmesi verim ve uyum sağlamak amacıyla birden çok ili içine alan merkezi idare teşkilatı kurabilme) yetkisinin cumhurbaşkanına da verilmesi yazılıdır.

Yorumu oyla      15      5  
14 Nisan 2017 Cuma 13:34

Dün Hayır diyorlardı şimdi evet diyorlar. Biz kararımızdan dönmeyiz demeyi de ihmal etmiyorlar.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu'nda referandum nöbeti
İzmir Barosu anayasa değişikliği gündeme geldiği günden bu yana sürdürdüğü ...
CHP'den Kemeraltı'nda karanfilli referandum turu
CHP Konak İlçe Örgütü’nün organize ettiği program kapsamında vatandaştan ...
CHP İl Başkanı Güven 'kararsızlara' seslendi
16 Nisan Pazar günü, Anayasa değişikliği paketinin oylanacağı referandum ...
 
Delican’dan MHP ve CHP seçmenine çağrı
Delican; MHP ve CHP seçmenine de açık çağrıda bulundu. Bu kararın partiler ...
Kılıçdaroğlu: Tartışabilseydik 'neden' diye soracaktım
CHP lideri Kılıçdaroğlu, referandum için liderlere yaptığı TV'de tartışma ...
AK Parti’de sandığa 2 kala transfer: Rozetleri Hotar taktı
44 kişi istifa ederek 16 Nisan’daki referandum öncesi AK Parti saflarında yerini aldı.
 
Başbakan: Anayasada eyalet varsa görevi bırakacağım
Başbakan Yıldırım, "Eğer bu Anayasanın herhangi bir yerinde eyalet varsa, ...
MHP’li Seçgin: Muhalefet hüsrana uğrayacak!
MHP İl Başkan Yardımcısı Seçgin, “Referandum sürecini kendi muhalefetlerinin ...
Bakan Soylu açıkladı: PKK’nın elinde 11 yeni nesil…
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın elinde 11 yeni nesil füze olduğunu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva