HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2017 Cuma - 13:17

Gaziemir’in şenliğinde 20. yıl gururu

6 ülke ile Erzurum ve Artvin’den 177 çocuğun katılacağı 20. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği 21 Nisan’da başlıyor. Markaya dönüştürülen şenliğin 20. gurur yılında Derya Uluğ, Doğukan Manço konser verecek.

Gaziemir’in şenliğinde 20. yıl gururu

Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin bu yıl 20. gurur yılı kutlanıyor. 20. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği 21-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Gaziemir ile özdeşleşen ve 7 yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe bu yıl Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Erzurum ve Artvin’den çocuklar katılacak.

Şenliği 7 yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce ‘Yurtta barış, dünyada barış’, daha sonra sırayla ‘Çevre ve sağlık’, ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek,’ ‘Eğitim ve sağlık,’ önceki yıl ‘Bilişim ve teknoloji,’ ‘Sev kardeşim,’ geçen yıl da ‘Barış içi dans’ temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, ‘Sanat’ olarak belirlendi” dedi.
Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını, dünya barışına önemli katkı koyduğunu ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde özel vitrinlerde sergilediklerini de sözlerine ekledi.


 
‘Gaziemir gücünü gösterdi’
Yedi yıldır “Gücünü göster Gaziemir” sloganıyla başlatılan kampanyaya ilçe esnaf ve sanayicisinin şenliğe sponsor olup büyük destek verdiğini de anlatan Başkan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kampanya ile esnafı, sanayicisi, işadamı; kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi, ‘görkemli ve dünyaya örnek’ bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir gücünü gösterdi.”
 
‘Milli bayramlarımızı layıkıyla kutlayacağız’
Dünyada yaşanan terör olaylarının şenliğe katılan ülke sayısını etkilediğini ifade eden Başkan Şenol, “Dünya kan gölüne dönmüş durumda. Her gün birçok çocuk, kadın ve insan yaşamını yitiriyor. Bu bizi yürekten yaralıyor. Ama biz acımızı yüreğimize basıp; 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı, 30 Ağustos’u, 29 Ekim’i kutlamaya devam edeceğiz. Böyle günlerin içlerini boşaltmaya çalışanlara inat milli bayramlarımızı daha büyük coşkuyla kutlayacağız. Dünyada tek çocuk bayramı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’dır. Biz de bunu layıkıyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu şenlik aracılığıyla dünya çocuklarını bir araya getirip barış elçileri yetiştiriyoruz.  Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Konserler, müzikaller, dans gösterileri
20. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nde Derya Uluğ, Doğukan Manço, Şebnem Schaefer ile Masal Atölyesi, Niloya Müzikali, Limon ile Zeytin Müzikali, Harika Kanatlar Müzikali, Keloğlan Masalları Müzikali sahne alacak. Dünya Dans Günü Özel Gösterisi ve Zumba Fest ile şenlik çocuklarının sahneleyecekleri halk oyunları Gaziemir ve İzmirlilere görsel şölen ve unutulmaz saatler yaşatacak.


 
Şenliğin geçmişi hakkında
İlki, 1996 yılında yapılan Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında, 19 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 24 ayrı ülkeden 7 binden fazla konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir’in yüzde 65’ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, yedi yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler ise şöyle; Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan, Almanya ve Çin. Şenliğe 2010 yılından itibaren ülkemizden de konuk iller davet ediliyor.

 
MHP’li Karataş’tan ‘danışman’ çıkışı: Saçmaladı diye kararımızdan…
 
Ekrem Dumanlı ve 15 kişiye müebbet istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da büyük buluşma: Birlik ve beraberlik günü
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, üç yıllık görev sürecini ...
Minikler resimlerle Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlatacak
Bornova Belediyesi’nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
Konak’ta ‘TSE standartlı’ yol harekatı
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiye ekipleri tarafından ...
 
‘İzmir’in rüya projesi’nde kritik etaba bakanlık onayı!
İzmir’i yepyeni bir çehreye kavuşturacak olan İzmirdeniz projesinin 4. ...
Foça Kocaoğlu'nu bağrına bastı: Baba gibi hep yanımızda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça'da halkıyla buluştu. ...
İzmir'in o ilçesi modern mezbahaya kavuşuyor
Geçtiğimiz yılın Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ...
 
Büyükşehir'den İzmir'in tanıtımına can suyu!
İzmir Tanıtım Vakfı’nın da başkanlığını yürüten İzmir Büyükşehir Belediye ...
Başkan Uğurlu’dan hemşehri derneğine referandum ziyareti
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Çiğli’de bulunan Erzurum Ovaçevirmeliler ...
Buca engelleri aşıp oyuna sahip çıkıyor
Buca Belediyesi, referandumda oy kullanacak engelli ve bakıma muhtaç yaşlı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva