HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2017 Cuma - 10:42

Bakan Soylu açıkladı: PKK’nın elinde 11 yeni nesil…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın elinde 11 yeni nesil füze olduğunu ve bunun büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Öte yandan Bakan Soylu, yayında bir soru üzerine duygulandı, gözlerinin yaşardığı görüldü.

Bakan Soylu açıkladı: PKK’nın elinde 11 yeni nesil…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV yayınında soruları yanıtladı. Soylu, Diyarbakır'da il emniyet müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda meydana gelen ve 2'si polis 1'i sivil 3 kişinin şehit olduğu patlamayla ilgili yeni gelişmeleri anlattı.

DİYARBAKIR'DA 3 GÖZALTI VAR
Bakan Soylu şunları söyledi: "Tünel kazımıyla ilgili sabaha karşı 3 kişi gözaltına alındı, 3 kişi de bu işin faili, 1 kişi daha var ve aranıyorlar. Arkadaşlarımız bu tünellerle ilgili gerekli taramaları yapıyor. Tünel, Suriye’de kullanılan bir şey ve PKK/PYD alışkanlık kazandı. Aylar önce bunun ülkemizde de yapılabileceğini değerlendirmiştik. Yurt dışından da gereçler getirdik ve taramalar yapıyoruz. Kısa süre içerisinde gerçekleştirmişler, amaçları daha büyük zayiat verdirmekti... İnanıyorum ki arkadaşlarımız, 4 kişiyi de en kısa sürede almış olacaklar."

"PKK'NIN ELİNDE YENİ NESİL FÜZELER VAR"
Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Irak’ın kuzeyinde PKK’nın elinde 11 yeni nesil füze var. Nereden geliyor bunlar, PYD’den geliyor. PKK ile PYD aynı şey olduğu için oradaki savaş ortamında hangi yöntem varsa PKK/PYD’de de aynı yöntemi kullanıyor. Orası bir laboratuvar durumunda. Dün batı illerinde uzun süredir aradığımız bir teröristi bulduk, şok uygulamalarla. Dün sınırlardan geçmek üzere olan 3 teröristi ele geçirdik.

İSTANBUL VARIŞ NOKTASI
Terörün hatları var. İstanbul hat değil, varış noktası. Ankara, İzmir varış noktaları. Hatlara ve varış noktalarına yönelik tedbirler alıyoruz. Yol güvenlik uygulamaları, sınırda yaptıklarımız, baskı kurdukları köylerin kış boyunca taranması.. Bütün bunlarla birlikte araç, personal gibi kabiliyetlerimizi de yükseltiyoruz...

ARTIK DEĞİŞTİ: SÜPÜRÜYORUZ
Operasyonlar yapılıyor, bizimkiler geri çekiliyor ve teröristler geri geliyordu. Artık bu değişti, artık gittiğimiz yerde kalıyoruz ve buna süpürme harekatı diyoruz. Terör örgütünü bulunduğu yerden süpürüyoruz. Bölgede durunca terör örgütü şehre baskı kuruyor, para kaynakları yaratıyor; bazı STK'la var, bunlar batı ve görevden alınan belediyelerce destekleniyordu. Bunlar, Kandil'e adam kazandırıyor... Biz sadece terörizmle değil, kaynaklarıyla da mücadele ediyoruz.

"DAĞA ÇIKIŞLAR AZALDI"
Gerek STK, gerek belediyeler, gerek bunları gönüllendiren unsurlara yapılan operasyonlarla, dağa çıkışlarda, son 7 ayda bir önceki yılın rakamlarına göre yüzde 90'lık bir azalış söz konusu. Şehirlerdeki KCK/PKK yapılanmalarıyla da ciddi şekilde mücadele ediyoruz... Teslim olma rakamı da son 17 yılın en yükseğidir.  Hafif terör aşağıya düştü, rakamlar bunu gösteriyor. 23 ile 83,5 milyar yatırım geldi. Özel sektör yaptı bunu ve risk gördüklere yere yapmazlar. Bu yatırımlar 361 bin kişiyi kapsıyor, iş sahbi olacak bu kişiler. Bu herkese sirayet edecek ve ekonomi de yükselecek. Bölgedeki 100 gençten 90'ı iş istiyor, PKK ile bu kişiler arasına duvar örmek zorundayız.

OYUN KONSOLLARINDAKİ SOHBET ODALARI
(Oyun konsollarındaki sohbet odalarında yazışma yaptıkları ortaya çıktı teröristlerin, tedbir ve önlemler var mı?) DEAŞ ve FETÖ kullanıyor. Son operasyonlarda FETÖ'nün başka programlar da kullandığını tespit ediyoruz. Şeytanın aklına gelmeyenler bunların aklına geliyor. Uluslararası destek de alıyorlar bu programlarla ilgili. PKK da kullanmaya çalışıyor ama kırsalda olduğu için daha az kabiliyete sahipler. Ama merkezlerde yüksek destekler alıyor ve kullanıyorlar ki... Az önce söyledim, PKK'nın elinde 11 yeni nesil füze var ve bu büyük bir tehlike. Batı'dan geldiğini de biliyoruz bunların."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Bakan Soylu, "Terör operasyonlarını anlatırken heyecanlandınız, sesiniz titredi. 7 aydır bakanlık koltuğundasınız ve ciddi anlamda sarsıldığınız, umutsuzluğa kapılıp gözyaşlarınızı tutamadığınız oldu mu, oluyor mu?" sorusuna yanıt verirken gözyaşlarını tutamadı. (NTV)

 
Karşıyaka'da büyük buluşma: Birlik ve beraberlik günü
 
İzmirli ortaokul öğrencisinden matematikte yeni yöntem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli: Yeni sistem milli iradeyi hakim kılacak
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, "Yeni sistem, artık Türkiye üzerinde ...
MHP'den 'Hayır' iddialarına jet cevap!
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün katıldığı canlı yayındaki eyalet çıkışının ...
Erdoğan'dan 'eyalet sistemi' iddialarına yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eyalet sistemi iddialarına ilişkin, "Böyle bir ...
 
Bahçeli: Benim danışmanım dese görevden alırım
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Partide muhalefet ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile Suriye'yi görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde Astana ...
Erdoğan'dan 'son anket' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuoyu araştırmalarına bakınca 'evet'te çok ciddi ...
 
Başbakan Yıldırım: Milleti bildiği doğru yoldan çeviremezsiniz
Başbakan Yıldırım, "Milletin iyiliğini istemeyen, yalanla, dolanla kafaları ...
Erdoğan: Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da Türk bakanlara kapanan kapıların, teröristlere ...
Ve merakla beklenen anket yayınlandı
Türkiye'nin en eski kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA, 16 Nisan'da ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva