HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2024 Pazartesi - 10:09

MHP Foça adayı Acar en büyük problemi açıkladı: Umumi tuvalet!

MHP’li Belediye Başkan adayı Taner Acar, “İlçenin en önemli sorunu nedir?” sorusuna, “2024 Foça’sında maalesef umumi tuvaletlerin olmamasını konuşuyoruz. Seçildiğimde işe buradan başlayacağım. Çöpü alınmayan, yolu yapılmayan, doğalgazı olmayan vatandaşa büyük projeler anlatmaya gerek yok, hizmeti ayağına götürün, yeter” dedi.

MHP Foça adayı Acar en büyük problemi açıkladı: Umumi tuvalet!

EGEDESONSÖZ – Cumhur İttifakı’nın, Milliyetçi Hareket Partili Foça Belediye Başkan adayı Taner Acar,  SONSÖZ TV’de seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Acar, mega projelerini konuşmak yerine, halkın öncelikli hizmet taleplerini yerine getirmek istediğini söyledi. Acar, “Bu zamanda Foça’da nereye giderseniz gidin, umumi tuvalet ihtiyacı var. Olimpik havuz yapacağım, dersem, vatandaş olimpik havuz benim neyime? Sen önce benim yolumu yap, çöpümü topla, diyor” açıklamasında bulundu.

FOÇA’YI HEP EL ÜSTÜNDE TUTTUM, ŞİMDİ DE FOÇALILAR BENİ EL ÜSTÜNDE TUTUYOR
Foça’da doğup büyüyen, Foça’da ölmek isteyen biri olduğunu belirten Taner Acar, “Foça, benim evim. Daha lise çağlarındayken iş hayatına atıldım, çok uzun yıllardır esnaflık yapıyorum. Yine uzun yıllardır siyasetin içindeyim. 2014-19 yılları arasında Foça Belediye Meclis üyeliği yaptım. Bugün Belediye başkan adayı olarak Foçalıların karşısına çıkmış durumdayım. Geçmişe bakıyorum da biz Foça'yı her şeyin çok üstünde tuttuk. Foçalı dostlarımız da bizleri her şeyin üstünde tutuyor. Çok güzel dostluklar kurmuşum ki, bugün Foça sokaklarında dolaşırken, kendimizi tanıtmak zorunda kalmıyoruz” dedi.

FOÇALILARA KENDİNİ DAHA İYİ ANLATAN BİR MHP VAR
Cumhur ittifakının MHP’ye verdiği beş ilçeden biri olan Foça’nın adayı olarak, son 7 seçimdir Serdar Mersin’le seçim kazanmak için uğraştıklarını anlatan Taner Acar, “Sizinle bu hedefe varma şansınız nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Foça'da 7 seçimdir büyüğümüz, dostumuz Serdar Mersin ile her seçim yarışının içinde olduk. Bugün de arkamızda Serdar Mersin gibi güçlü bir isim var. Onunla birlikte ben de sahada iyi piştim. Türkiye'deki kişiler üzerindeki siyaset anlayışı artık partiler üzerinden siyaset anlayışına geçti. Milliyetçi Hareket Partisi çok güzel adımlar attı ve Foça'yı kendine yakınlaştırdı. İki dönem Serdar Mersin ve Foça halkı, MHP’yi ilçede ikinci parti pozisyonuna getirdi, ayrıca Foça'da siyasi anlayışı biraz daha parti kültürünün içine koydu. Dolayısıyla Foçalılara kendini anlatan bir MHP haline geldik. İki dönemdir MHP’li Meclis üyeleri çok aktif çalışarak halkın beğenisini kazandı. Foça halkı, kimlerle beraber olacağını, kimlerle yürüyeceğini çok iyi biliyor. Biz de siyasi rakibimiz sanki öndeymiş gibi çok çalışarak, daha çok çalışarak seçim kampanyamızı yürütüyoruz.”

BENİ HERKES TANIYOR AMA CHP, ADAYINI TANITMAYA ÇALIŞIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı, rakibi Saniye Bora Fıçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Taner Acar, şunları söyledi:

“Doğma büyüme Foçalı olduğumu söylemiştim. Beni herkes tanıyor. CHP ise, şu günlerde Foça’da inanılmaz bir sorunla uğraşıyor. Foça halkının tanımadığı, bilmediği, CHP’nin hiçbir çalışmasına katılmayan biri belediye başkan adayı olarak atandı. CHP’li dostlar da şaşkınlık içerisinde. Adayın CHP ile bağdaşmadığını, uyuşmadığını kendileri de söylüyorlar. Aslında bu bizim işimizi kolaylaştırıyor. Ama yıllardır bir siyaset ideoloji partinin etkin ağırlığı olduğunu kabul etmek durumundayım. Biz kendimizi herkese çok iyi anlatmak zorundayız. Bu arkadaşlar, bu işleri daha iyi yapar, dedirteceğiz. Maalesef dışarıdan atanan adaylar ilçemizin sorunlarına vakıf olamıyor. Dışarıdan atanan adaylar ve meclis üyeleri, bir sonraki dönem tekrar atanmayacaklarını bildikleri için maalesef hizmet vermiyorlar. 11 Ocak’tan beri sahadayım ve ben kendimi anlatmıyorum, çünkü beni herkes tanıyor. Ben yapacaklarımı anlatıyorum. Parti Meclisleri tarafından atanan adaylar, kendilerini tanıtma çabası içinde. CHP de anket yaptırıyor ve başarısız olduklarını kendileri de görüyorlar. Dolayısıyla bu durum, onları daha saldırgan hale getiriyor. Pankart krizi İzmir’in yer yerinde yaşanmıştır. Bizim yaşadığımız çok acı verici. Siyasi tabloya yakışmayacak bir şekilde bizim pankartımızın üzerine küçük abdestini yapan birinin fotoğrafı çekilip paylaşıldı. Okulun önündeki bir pankarta yapılan bu saldırı ve o saldırıyı yapan kişinin ortadan kaybolmuş olması ve emniyet tarafından bulunamaması, kafamızda soru işaretleri bırakıyor. Bu yapılan, çirkinliktir. Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir adayı Hamza Dağ’ın katıldığı bir toplantıda, CHP’nin adayı Saniye hanımın eşi Orhan Bora, ki eski belediye başkanıdır, bizi çirkin bir provokasyonun içine soktu. Orhan Bey’e soruyorum, deyin ki benim kardeşim Foça’nın seçmenidir. Deyin ki, belediye başkanlığını çok iyi yapar!”

HÜSNÜ BOZTEPE, FOÇA’DA ESNAFLIK YAPMIŞTIR, YABANCISI DEĞİLDİR
Meclis listesinin birinci sırasına, geçen dönem Çiğli ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan AK Partili Hüsnü Boztepe’nin yazılmış olması nedeniyle yapılan eleştirileri değerlendiren Taner Acar, “Partimizin Foça’daki belediye başkan adayı olarak, ekibimizi de kurmamız gerekiyor. Bir yandan da Büyükşehir ekibini kurmak zorundayız. Hüsün Boztepe, Büyükşehir’de çok güzel muhalefet yapmıştır, sorunları dile getirmiştir. Meclis listesi hazırlanırken ittifak halinde olduğumuz AK Parti böyle bir tasarrufta bulunmuştur, saygı duyuyoruz. Burada bir dayatma söz konusu değildir. Hüsnü Boztepe, Foça’da iş yapmıştır, esnaflık yapmıştır ve herkesin bildiği biridir. Çok güçlü dostlukları vardır Foça’da. Hüsnü Boztepe’nin sanki Foça ile hiç bağı yokmuş gibi algı yaratmaya çalıştılar ancak başaramadılar. Çünkü Hüsnü ağabey, Foça’nın bir parçasıdır. Herkesten saygı gören biridir. Ne yazık ki bu noktada da siyasi komplodan, siyasi iftiradan geçiyoruz. CHP listesine bakın, Foça ile hiç alakası olmayan çok sayıda kişiyi göreceksiniz. Buna da kızmamak lazım, çünkü CHP’nin adayı da Foça’yı tanımıyor!” diye konuştu.

FOÇA, SON 10 YILDA YAŞANANLARI UNUTMAK İSTİYOR
Foça’nın son dönemde silahlı saldırı ve kafalarda soru işaretleri bırakan belediye başkanının trafik kazalarıyla konuşulmasından çok büyük üzüntü duyduğunu belirten Taner Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Foça huzur şehridir. CHP'li seçmeni bile rahatsız eden olaylar yaşanmıştır. Foça, son 5 değil, 10 yıldır maalesef çirkinliklerle, siyasi komplolarla anılıyor. İlgisizlik, umursamazlık ve boşvermişlik de vardı Foça’da. Partinin kendi içinden gelmeyen meclis üyeleri olunca, hizmet etmek yerine işte böyle çirkin olaylarla anıldı. Foça, bunlar gibi negatif haberlerle anılmayı hiç hak etmiyor. Zaten hak ettiği yere gelemeyen Foça, bu haberlerle daha farklı bir kimlik olarak algılanıyor. İşte bu bizi çok üzüyor, içimizi acıtıyor. Oysa Foça dünyanın en güzel yeridir. Foça, sevgiyle, saygıyla ve iyi ilişkilerle, güçlü bir yerel yönetimle çağ atlayacak, dünya kenti olacak bir ilçe.  80'lerde 90'larda Foça bir dünya kentiydi. Biz o günleri yaşayan bireyler olarak bu çirkin haberler yerine kendini dünyaya tanıtan bir Foça ile anılmak istiyoruz. Foçalılar, o yaşananları unutmak istiyor. Özellikle bu dönemde yaşanan imarla ilgili sıkıntılardan ötürü ve yine içine düştüğü finansal krizden kurtulamadığı için personelin maaşlarını ödeyemeyen bir belediyenin varlığı söz konusu. Hizmet sıfır noktasında. Bunlar, Foça halkının görmek, yaşamak istemediği şeyler. Foçalılar bu noktada bir değişim istiyor, 35 yıldır bu ilçeyi yönetenlere yol vermek istiyor, bugünleri unutup geçmişteki güzel günleri konuşmak istiyor.”

ÇİRKİN OLAYLAR VE YOKLUKLARLA BOĞUŞAN BİR FOÇA VAR
Foça’nın acil çözüm bekleyen en önemli sorununun, umumi tuvalet olduğuna vurgu yapan Taner Acar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Foça, aşırı bir imar ve rant kurbanı durumuna düşmüştür. Menfaat dünyası içinde çok çirkinlikler eksiklikler yokluklar yaşayan bir ilçe pozisyonu düşmüştür. Yani bugün Foça'da 2024 Foça’sında biz tuvaletleri konuşuyoruz! Bugün Yeni Foça'ya da gitsek, Bağarası’na da gitsek, Eski Foça’ya da gitsek, insanların kullanabileceği bir umumi tuvalet sorunuyla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Her şeyden önce bu sorunu çözerek işe başlamak istiyorum. 2024 Foça’sına yakışmayan söylemlerden bahsediyorum. Foça sakinlerine hizmet veremiyorken, pazarcı esnafımız hala yağmurda sırılsıklam ıslanmayı göze alarak hala açık pazaryerinde satış yapmak zorunda kalıyorsa, bizim Foça için büyük projelerden konuşmamıza gerek kalmıyor. Rutin hizmetler, en büyük hizmet talebi olarak karşımıza çıkıyor. Arıtma tesisi eksik olan, doğalgazı olmayan, imar planı yokluğundan dolayı elektriğin suyun verilemediği, çöplerinin toplanmadığı bir Foça’dan bahsediyoruz. Artık yollarımız yetmiyor. Yaşanan her yıl yüzde 50 nüfus artışı içinde olan Foça eğitimde sorunlar yaşıyor.  Sağlıkla ilgili sıkıntılarımız her geçen yıl daha da büyüyor. 15 bin nüfusu Foça’da saat 17.00’den sonra doktor bulamıyorsunuz. Meclis üyelerimiz, geldikleri yerlerde yaşanan sorunlara son derece hakimler. Yeni Foça'dan beş meclis üyemiz var. Bizim bir de bir sağlık projemiz var. Foça Belediyesinin iki tane ambulansının olduğu, içinde doktorun, hemşirenin, hasta bakıcısının bulunduğu evde bakım hizmetlerini daha da yaygınlaştıracağız. Sağlıkta altyapı sorunlarımız fazlasıyla var. Biz konuyu çözeceğiz. Ambulansı nasıl alacaksın, diye soruyorlar. Gerekirse, makam aracı minibüsü ambulans yaparım. Foçalılar, hizmetin en iyisini hak ediyor.”

ÖNCELİKLE YEREL HİZMETLERİ YERİNE GETİRMELİYİZ
“Maalesef Foça'ya vaat veremiyorum. Çok sayıda projemiz var ancak halkın öncelikle istediği hizmetleri sunmadan, o projeleri konuşmayacağım. Yani çok güzel projelerimiz var ama şu anda yapmamız gereken ilk iş Foça'nın yerel hizmetlerini çalışır hale getirmek olacak. Bugün Aliağa'da bugün Menemen'de yanı başımızdaki ilçelerde yaşanan yerel dönüşümü, Foçalılar da hak ediyor. Foça sakinlerine, ilçemize olimpik havuz yapacağız, dersek, bize yahu bırak olimpik havuzu, önce çöpümüzü al, diyor. Evime gidecek yolum yok, yolumu yap, diyor.  Çöpümü al, yolumu yap, ben olimpik havuzu ne yapayım, diyor. Benim ambulansım yok diyor. Eğer başkan olursam, İlk önce yerel hizmetleri en iyi şekilde sunan başkan olacağım. Yani caddelerimizin sağlıklaştırılması, modernleştirilmesi, parke taşlarıyla, asfaltla iyileştirilmiş yolların yapılması gerekir. İmar yoğunluğunun durduğu bir Foça arzuluyorum. Bugün tuğlayı kapan inşaat yapıyor Foça’da. İmar ve rant menfaatine karşıyım. Rant dünyasına bir dur diyeceğiz. Altyapı, üstyapı tamamlanmadan yeni projelere izin vermeyeceğim.”

FOÇA TURİZMİNİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIM
Foça’nın eskiden çok büyük bir turizm merkezi olduğu halde bugün günübirlikçilerin ve yazlıkçıların tercih ettiği bir yer haline geldiğini anlatan Taner Acar, ilçenin turizm potansiyelini harekete geçirecek projeleri olduğunu söyledi:

“1980’lerde, 90’larda Foça, turistlerle anılan bir ilçeydi. Sonradan turistik ilçe olan yerlerin hedefi, Foça gibi olmaktı. Onlar ileriye gitti, Foça geriledi. Onların hedefi, turizmde Foça’yı geçmekti. Umursamazlık, plansızlık Foça turizmini bu duruma getirdi. Turizm planımız olsaydı, bunları yaşamazdık. 10 yıl, 15 yıl sonrasını öngörmemişiz. Tarihimi çıkarma konusunda 15 yıl sonra nerede olacağımızı, turizmde 15 yıl sonra nerede olmamız gerektiğini bugün planlamamız lazım. Foça turizmini daha ileriye taşımak için ilçemizi dünyaya tanıtmamız gerekiyor. 5 bin yıllık bir tarihi ortaya çıkarmamız lazım. Tüm kurumları harekete geçireceğiz, bu tarihi ortaya çıkaracağız. Yel değirmenleri, Çanak mevkisi, İngiliz Burnu dediğimiz alanları daha modern ve sağlıklı hale getirirsek, Foça’yı dünya tanır. Yani bugün Foça'ya geldiğinizde çıkamadığınız yel değirmenleri bir işe yaramıyor. Bu arada yatak kapasitesini de artırmamız gerekiyor.  1969 yılında Foça, turizm teşvik bölgesi içindeydi. Tekrar Foça’nın bir bölgesinin ivedilikle turizm teşvik bölgesine sokulması gerekiyor. 4 yıldızlı yeni bir otelimiz açılacak. Yenileri de açıldığında ve bu dönem açılacak Fransız Tatil Köyü ile Foça’da turizmi yeniden konuşmaya başlarız. O zaman günübirlik turizm biraz daha azalmaya, daha uzun süre kalmalı turistler artmaya başlar.”

ÜÇ HARFLİ ZİNCİR MARKETLERE YENİ RUHSAT VERMEYECEĞİM
Foça’da üç harfli zincir marketlerin çokluğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Taner Acar, şu açıklamalarda bulundu:

“Foça belediyesi için her ruhsat, bir kazanç kapısı haline gelmiş. Hem inşaat ruhsatları, hem de üç harfli süpermarketlerin ruhsatları, Foça Belediyesine kazanç oluyor. Üreten bir Foça olmadığı için böyle oluyor. 10 yıl önce Meclis üyesiyken verdiğim bir soru önergesi vardı. Dedim ki, üç harfli zincir marketlere ruhsat vermeyelim. Dünya süpermarketsiz tek ilçe olalım, dedim. Dediğim dikkate alınsaydı, dünya bizi süpermarketsiz tek ilçe olarak tanıyacaktı. Belediye başkanı olursam, imarsız Foça’da inşaat taleplerine ve üç harfli zincir marketlere ruhsat vermeyeceğim. Yerel esnafımızı yaşatmak adına özellikle zincir marketlere ruhsat vermeyeceğim. Şu anda Foça’nın her köşesinde bir süpermarket olduğu için, artık yenisine ihtiyaç da yok. Bazı şeyleri maalesef hunharca harcadık. Ben bunu bir katliam olarak düşünüyorum artık.”

 
Toprak kaydı: 23 kişi hayatını kaybetti!
 
Facebook, eski özelliğini geri getiriyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrah 26 Mart 2024 Salı 23:45

Adam haklı. CHP belediyesinin şu an 700 milyon Tl borcu var. Altyapı rezalet; üst yapıda da rant uğruna herşey yapılmış. Belediye de belli başlı birimlerde yöneticiler Ali kıran baş kesen gibi haraç alıyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
25 Mart 2024 Pazartesi 12:07

Müthiş bir vizyon (!)

Yorumu oyla      1      0  
Tamda tam 25 Mart 2024 Pazartesi 10:56

Hüsnü efendi foçadaki kupon arazilerin yerini iyi bilir size böyük katkılar sunar

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bayraklı adayı Önal'dan ilk 100 gün vaatleri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, ...
Cumhur İttifakı Bornova adayı Çayır'dan emeklilere müjde... Her ay 2 bin 500 TL gıda kartı!
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, emeklilere her ay 2 bin 500 ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden şimdi bunları anlatıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden şimdi bunları anlatıyor?
 
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan 'proje' vurgusu: 60 gündür yalvarıyorum!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “60 ...
Özel'den Bayraklı'da 'Filistin' mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Bayraklı'da iftara katıldı.
CHP adayı Tugay Menderes'te iftara katıldı
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Menderes’te ...
 
Erbakan: Seçimden sonra 1 milyona ulaşacağız
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Partisi, Türkiye'nin en hızlı büyüyen siyasi ...
Gün sonu raporu… Bir sonraki hedef 15 ilçeye kadın aday!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün gerçekleşen İzmir programında parti ...
CHP Lideri Özel'i bekliyorlardı... AK Parti adayı ile karşılaştılar!
İzmir’de Karşıyaka Çarşı girişinde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva