HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2015 Pazartesi - 11:27

Mercedes’in yıldızı İzmir’de parlıyor

İzmir’de firmaların konsept mağazalarının tasarımlarını yapan ve kurumsal kimlik konusunda birçok büyük firmaya hizmet veren Say Reklam, Mercedes Benz'in Avrupa'nın 3 bin showroom ve servis noktasındaki yenileme ihalesini 20 milyon euro ile kazandı. Alman kurumsal kimlik çözümleri şirketi IMM'nin tamamını 2014 yılında satın alan Say reklam, ihaleye bu firmayla katıldı. Say Reklam Genel Müdürü Erkan Güldoğan, "Dünya otomotiv pazarının en prestijli firması Mercedes'in satış-servis noktalarının üretimini üç yıl boyunca biz yapacağız. Geçmişte Avrupa firmalarının fason üretimini yaparken, şimdi doğrudan böyle bir ihaleye girip dünya devlerini geride bırakmak son derece gurur verici" dedi.

Mercedes’in yıldızı İzmir’de parlıyor

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde, 20 bin metrekare arazi üzerinde kurulu 16 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikada, bina ve açık alanlardaki görsel iletişim ürünlerini tasarlayıp üreten ve montajını yapan Say Reklam, geçen yıl hedef büyütüp Avrupa pazarına doğrudan girdi. Almanya'da faliyet gösteren IMM'ye üretim yapan Say Reklam, 2014 Nisan ayında bu şirketin tamamını satın aldı. Mercedes Benz'in tüm Avrupa ülkelerinde 3 bin satış- servis noktasının tasarlanıp, üretimi ve montajını içeren ihalesine bu şirketiyle giren Say Reklam, dünya devleri arasında ipi göğüsledi. Mercedes Benz'in 3 bin noktada üç yıl sürecek üretim-montaj işini Say Reklam 20 milyon euro ile kazandı. Dünyanın 7 kıtasında en çok tanınan logo olarak bilinen Mercedes'in yıldızı artık Kemalpaşa'da Türk işçiler tarafından üretiliyor.


 
İLK MONTAJ ŞUBAT'TA
25'inci yılını kutlayan Say Reklam'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Erkan Güldoğan 1989 yılında kurulan, çok noktalı satış, reklam, tanıtım pazarlarını kurma, anahtar teslimi satış noktaları üreten şirketlerinin, 2014 Nisan sonunda IMM Network'u satın alarak aktif pazarı Avrupa'ya taşıdığını söyledi.

Güldoğan şunları anlattı: "Şu anda Avrupa'da 5 büyük ülkede temsilciliğimiz var. Aktif nitelikli pazarlamanın ihtiyaç duyduğu ürünleri İzmir Kemalpaşa'daki fabrikamızda üretiyoruz. Avrupa'daki şirket satın almanın semeresini Mercedes Benz'in Avrupa'da 3 bin noktasında kullanmak üzere 20 milyon euro bedelli ihalesini kazanarak aldık. Bu sektördeki en büyük uluslararası ihaleydi. Avrupa'nın en önemli firmalarıyla yarıştık. Türkiye'den de rakiplerimiz vardı. Mercedes bu alanda ilk kez bir Türk firmasıyla aracısız iş yaptı. Satın aldığımız firmanın üretimini İzmir'de yaparken, artık dünya devleriyle doğrudan muhatabız. Kazanmamız bizim için son derece gurur verici bir gelişme oldu. Dünya otomotiv pazarının en prestijli firması Mercedes'in shovroom'larındaki dev logo ve tanıtım noktalarının üretimini üç yıl boyunca biz yapacağız. Otomotiv dünyasının yıldız firması Mercedes'in yıldızını Kemalpaşa'da üretecek olmanın gururu ve sevincini yaşıyoruz. Avrupa'ya ilk sevkiyatı önümüzdeki şubat ayında yapıp montaja başlıyoruz."

GELECEK DÜNYA PAZARINDA
2014 yılında pazarın tüm dünyada daraldığını, ancak Say Reklam olarak hedeflerinin üzerine çıktıklarını anlatan Güldoğan, artık Avrupa pazarında daha emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi. Güldoğan şöyle konuştu:
 
"Avrupa'nın 18 ülkesinde proaktif pazarlama yapan franchiselerimizi oluşturacağız. Logo yatırımı yapacağız. Dünya markalarının logoları İzmir'de üretilip satılacak. Yurtiçi pazar payımızı da arttıracağız. Mercedes gibi dünya markasının vitrinini üreten firmamız bu sayede artık Avrupa liginde tanınan, gelişen bir oyuncu oldu."
 
SAY REKLAM
1989 Yılında şahıs firması olarak İzmir'de faaliyetlerine başlayan Say Reklamcılık, 24 Ocak 1992 tarihinde, SAY Reklamcılık Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. unvanı ile faaliyetlerine devam etmeye başladı. Şirket, bina ve açık alanların tüm görsel iletişim ürünlerini tasarlamak, üretmek ve montajını gerçekleştirmekte, iç ve dış mekanlarda dekorasyon işleri, her türlü çelik ve betonarme yapı alımı, satımı ve imalatı ile ilgili proje taahhüt işlerini de yürütüyor.
 
Say Reklam 2012 yılında Borsa İstanbul'a GİP (Gelişen İşletmeler Piyasası) için başvurdu, 2013 Haziran ayında GİP kotasyonu açıldı. Ağustos 2014 tarihinde 30 milyon TL'lik tahvil satışı gerçekleşti. Say Reklam 23 Aralık 2014 tarihinde Borsa İstanbul'da İkinci Ulusal Pazar'a geçerek işlem görmeye başladı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekel binaları rezidans oluyor!
Çankaya’daki Gürel Tower Residence’in Sahibi Gürel Ailesi’nin 2009’da ...
Koç Holding'ten akaryakıt şirketlerine rest
Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, “Akaryakıt şirketleri ...
Konutta döviz ve altın patlaması!
Dövizin düşmesi ve altının yükselmesi konut sektörüne yaradı. Elindeki ...
 
Eşdeğer ilaçtan sonra şimdi de eşdeğer parça dönemi
1 Haziran’dan itibaren sigorta şirketleri yerli malı eşdeğer parça kullanabilecek. ...
Syriza’nın zaferi euroyu yere serdi: 11 yılın…
Yunanistan seçimlerinin ardından euro 11 yılın en düşük seviyesine indi!
Esnafa ve yeni girişimciye sıfır faizli kredi müjdesi!
Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve yeni ...
 
Dana etinin fiyatı enflasyonu katladı
Et ürünleri arasında geçen yıl en fazla fiyat artışı yüzde 18,5 ile dana ...
Altınını alan kuyumcuya koşuyor
Altın fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki ...
EGİFED Başkan Şen’le yola devam dedi
İzmir’de yapılan Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu-EGİFED Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva