HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2021 Pazartesi - 20:50

Menemen Belediye Meclisi'nde Pehlivan'a yetki çıkmadı!

Belediye şirketleri Meta-Su ve Menaş'ın Yönetim Kurulu'nda belediyeyi temsil etmesi için, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'a yetki verilmesi konusu, saatlerce tartışıldı. Bu iki yetki talebi, CHP ve İYİ Partili üyeler tarafından ret oyu verildi ve oyçokluğuyla reddedildi.

Menemen Belediye Meclisi nde Pehlivan a yetki çıkmadı!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi'nin Şubat ayı birinci oturumu, Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Pehlivan, meclisi açmadan önce tüm meclis üyelerinin ayağına giderek ellerini sıktı. "Bu seçimin kaybedeni yok, hepimiz kazandık. Tüm Menemen kazandı" diyen Başkanvekili Aydın Pehlivan, "Burası, ne benim, ne de bir başkasının değil, tüm Menemenlilerin yeridir" dedi . Meclis, Pehlivan'a belediyeye ait iki şirketi temsil etme yetkisi vermedi. İki önerge de oyçokluğuyla reddedildi.

TÜM MASRAFLARI CEBİMDEN YAPIYORUM

Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, meclisin açılış konuşmasında üyelere şöyle seslendi:

"Üzülerek belirtmeliyim ki, bugüne kadar yazılı önergelerimizin hiçbirine cevap alamadık. Bundan sonra benden o bilgilerin hepsini alacaksınız. Geçtiğimiz hafta bir Ankara ziyaretimiz oldu. Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, ilçemizi ziyaret edecek. Planladığımız projelerimizi anlatacağız. Sayın bakana sunum yapacağız ve projelerimize destek isteyeceğiz. Göreve geldiğimden bu yana  çayımızın şekeri dahil, her şeyi kendi cebimizden aldık. Makam aracı kullanmıyorum, kendi aracıma biniyorum. Yakıt dahi almadım."

BELEDİYENİN 2020 YILI BORCU, 581 MİLYON LİRA

Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, belediyenin borç tablosunu sundu. Bütçenin 2018'de 25 milyon, 2019'da 67 milyon, 2020'de ise 98 milyon lira açık verdiğini, eksi yazdığını anlatan Pehlivan, ellerinde 28 milyon 664 bin liralık işlenmemiş fatura olduğunu söyledi. Bununla birlikte borcun 122 milyon lira olduğunu belirten Pehlivan, esnafa 141 milyon 752 bin lira borçları olduğunu sözlerine ekledi. Tüm borçların alt alta konmasıyla borç miktarının 581 milyon 865 bin liraya ulaştığına vurgu yapan Pehlivan, bundan sonra şeffaf bir belediyecilik anlayışı sergileneceğini ifade etti.

YILMAZ: BİZİ ŞAKRAN'LA TEHDİT ETTİNİZ

CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz, "Bizi Şakran'la tehdit ettiniz" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Bizi Şakran'la tehdit ettiniz. Bizi neye göre Şakran'a göndereceksiniz? Kimi göndereceksiniz Şakran'a? Tüm bu tehditler bizse vız gelir, tırıs gider. İlk kurayı mutabakatla gerçekleştirdik.  Hukuku çiğneyip arkadan dolandınız.  Yarın dava sonucu aleyhinize olursa, ne yapacaksınız? Size güvenimiz azaldı, hatta yok oldu. Size nasıl güveneceğiz? Ali Cengiz oyunlarıyla bu onurlu makamı gasp ettiniz. CHP'nin oyuyla seçilip bağımsız olan, Cumhur İttifakı yönünde oy kullanan arkadaşa da bir çift sözüm var. Derhal belediye meclis üyeliğinden istifa etmelisin."

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, davayla ilgili süreci takip ettiklerini, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu unutmadıklarını, yargıdan gelecek sonuç karşısında boyunlarının kıldan ince olduğunu söyledi.

GÜLEZ: BENİMLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEYİ NEDEN İSTEDİN?

CHP'li Çağlar Gülez, Aydın Pehlivan'ın 29 Aralık akşamı kendisini yüz yüze görüşmeye çağırdığını ancak kabul etmediğini belirterek şu açıklamada bulundu:

"Kura çekimini fanusta yapalım diyen sizsiniz. Topları getiren sizsiniz. İl başkanımız Deniz Yücel, siyah torbaya atalım dedi, umursamadınız. Seçim bitti, itiraz etmediniz. Ama mahkemeye gittiniz. Hukukun üstünlüğü yok sayıldı. 53 bin CHP'linin oyu gasp edildi. 29 Aralık akşamı beni aradınız, benimle gizli konuşmak istediniz. Israr ettiniz, görüşmek istemedim. Telefonda konuşalım dedim, kabul etmediniz. Bu yöntemden vazgeçin diye sizi uyardım. Dikkate almadınız. Görüşmeyi kabul etseydim, benimle ne görüşecektiniz?  Üç kişinin aklını çelerek şaibeye bulaştınız."

EVET ARADIM, PROJELERİMİ ANLATACAKTIM!

Çağlar Gülez'i aradığını itiraf eden Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, kendini şöyle savundu: "Çağlar beyi aradım. Pek çok meclis üyesi arkadaşımı aradım. Çünkü ben adaydım. Sizden oy alacağım tabii ki. Kimden alacağım ki oylardı... Beş aday olduğunu öğrendiğimde, beş kişiyi de aradım. Projelerimi anlatacaktım. Bizler düşman değiliz, Meclis üyeleriyiz, Menemen için çalışıyoruz. Gerginliğe gerek yok. "

İKİ YENİ ÜYE BELİRLENDİ

İstifa nedeniyle boşalan Divan Katipliği'ne CHP, Ali Aydın'ı önerdi. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, aday göstermeyeceklerini açıkladı. Yapılan gizli oylama sonunda Ali Aydın, Nisan ayına kadar Divan Katipliği görevini yürütecek.  Plan Bütçe Komisyonuna da CHP aday göstermedi, AK Partili Melih Damar seçildi.

KARAKURT: HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARILMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Belediye şirketi Meta Su ve Menaş Yönetim Kurullarında belediyeyi  temsil etmek üzere Başkanvekili Aydın Pehlivan'a yetki verilmesi gündeme geldi. CHP'li Deniz Karakurt, bu konuda şu görüşleri bildirdi:

"Menemen'in en önemli gündemi budur. 4 Aralık'taki toplantıda, genelge kapsamında o temsil görevi tarafıma verildi. İstifa etmedim diye işçilerimizin maaşlarını ödemediniz. 680 işçimizin ekmeğiyle oynuyorsunuz. Sözleşmemiz yokmuş! Oysa  sözleşme var. Tahir Şahin imzalamıştır. İşçileri işten çıkardığınızda kıdem tazminatının 100 milyon lirayı bulacağını biliyor musunuz? Lütfen bizimle oturum, çalışanların hangisi bankamatikçi, hangisi değil, birlikte bakalım. Ret oyu vereceğiz. Hiç kimsenin haksız yere işten çıkarılmasına izin vermeyeceğiz."

PEHLİVAN: DAVUL BAŞKASINDA, TOKMAK BAŞKASINDA OLMAZ

Aydın Pehlivan ise Deniz Karakurt'a şu yanıtı verdi: "Serdar Aksoy göreve başladığında 40 kişiyi kapının önüne koydunuz. Hem yetkiyi vermeyelim, hem işçiyi hedef gösterelim, diyorsunuz. Şirketler sizde olduğuna göre, maaşları da ödersiniz!. Geldiğim günden beri kimseyi işten çıkarmadım. Bankamatikçiler için birlikte hareket edeceğiz. Vicdanımıza göre hareket edeceğiz.  Aydın Pehlivan, bir kişiyi işten çıkarmadı.  Hayretler içinde sizi izledim. Davul başkasında, tokmak başkasında olmaz. Bankamatik memurlarını birlikte ortaya çıkaracağız, birlikte kararını vereceğiz. Emek en yüce değerdir. Hepsi var olsun, baştacı olsun.  Alın teri soğumadan emekçi kardeşlerin paraları ödenmeli. Bir ay bile geciktirilmeyecek. Menaş'ta tüm gelirleri alın, her yeri kiraya verin, kiraları toplayın, sonra Meta-Su'nun paralarını belediye ödesin! Böyle mantık yok."

İKİ YETKİ TALEBİ DE OYÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Bu tartışmaların sonunda iki madde de meclis üyelerin oylarına sunuldu. CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri ret oyu verdi. AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin kabul oylarına karşın, iki müzekkere de oyçokluğuyla reddedildi. İki başkan yardımcılığı kabul edildi ancak CHP'nin, iki başkan yardımcısına verilecek ücret olarak 3 bin 100 lira önermesi, büyük tartışma yarattı. CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz, belediyenin ekonomisinin kötü durumuna vurgu yaparak, "İki başkana ne gerek var? Madem öyle istiyorsunuz, kabul ediyoruz. Maaşları da 3 bin 100 lira olsun" dedi. Başkanvekili Aydın Pehlivan, AK Partili üyelerin rakamın yükseltilmesi yönündeki çabalarına rağmen, Ali Yılmaz'ın önerisini doğru bulduğunu söyledi, maaşların 3 bin 100 lira olduğunu açıkladı.

65 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKME YETKİSİ DE TARTIŞILDI

İki yetkilendirme konusunda meclisten onay alamayan Başkanvekili Aydın Pehlivan, daha sonra 65 milyon lira kredi çekme yetkisi verilmesi konusunu gündeme getirdi. CHP'li üyeler, bu yetki talebine şiddetle karşı çıktı. Hukuktan gelecek kararı beklerken, borçlanma yetkisi istenmesinin anlamsız olduğuna vurgu yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, bu parayla maaşların ve ikramiyelerin ödeneceğini söyledi. Tartışmaların ardından Pehlivan, yetki teklifini komisyonlara geri gönderdi.

 
Selvitopu, Nasrettin Hoca projesi eleştirilerine cevap verdi: Kamu bütçesini çarçur etmedik!
 
Konak'tan örnek dönüşüm modeli: Mahalleler finiküler ile bağlanacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 2 Şubat 2021 Salı 11:54

CHp ya da millet ittifakı yetkiyi belediyeyi yönetecek ve hizmet verecek şekilde başkana vermelidir. Bu tutum vatandaşın hizmet vermesine engel olursa şık ve ahlaki olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
Kenan Bali 1 Şubat 2021 Pazartesi 22:44

Bu durumu CHP''liler kendi yarattı.18 mi büyük, 12 mi büyük. Slm

Yorumu oyla      2      4  
Ha ha ha ha ... 1 Şubat 2021 Pazartesi 22:29

Topal ördek dediler dediler

Yorumu oyla      3      4  
Vfv 1 Şubat 2021 Pazartesi 22:27

Niye kızıyorsun pehlivan.İstanbul’da Ankara’da ve birçok il ilçede akp nin yaptığı şimdi size uygulanıyor.Davul başkasında tokmak başkasında olmazdı değil mi?

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selvitopu, Nasrettin Hoca projesi eleştirilerine cevap verdi: Kamu bütçesini çarçur etmedik!
Nasrettin Hoca Çocuk ve Bilim Merkezi üzerinden yapılan bütçe eleştirilerine ...
Konak'ta tarihi karar: Belediye Binası yıkılıyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclisinde yaptığı açıklamada ...
Gaziemir Meclisi’nde ‘kahvaltı’ ve ‘devir’ tartışması!
16 belediye meclis üyesine 10 kilo tereyağ, 10 kilo sucuk, 80'er boyoz ...
 
Çiğli'de gündem deprem!
İzmir'de yaşanan depremler sonrası Meclis'te deprem ile ilgili çalışmalara ...
Başkan Sandal: Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka'nın üvey çocuğu!
Bayraklı Belediyesi şubat ayı meclisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan ...
Başkan Soyer’den üç günlük Dikili, Bergama, Kınık programı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer metropol dışındaki ilçeler ...
 
Bayraklı'da sözleşme bayramı: En düşük maaş 5 bin 200 TL!
Bayraklı Belediyesi ile Disk Genel-İş İzmir 6 No'lu Şubesi arasında 1270 ...
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara tam destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevi devraldığı günden bugüne ...
Başkan Karakayalı'dan kan bağışı çağrısı
Kemalpaşa Belediyesi’nden Kaan ve nice kök hücre bekleyen hastalar için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva