HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2021 Pazartesi - 17:58

Başkan Sandal: Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka'nın üvey çocuğu!

Bayraklı Belediyesi şubat ayı meclisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan yaklaşık 80 milyon TL prim borcuna karşılık Belediye’ye ait 67 milyon 101 bin 295 TL değerindeki taşınmazın devri konusunun plan, bütçe ve hukuk komisyonlarında görüşülmesi kararı alındı. Ayrıca deprem nedeniyle zarar gören yol, kaldırım, park, bahçelerin bakım onarım ve yenilenmesi, yatırımların ve belediye hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, Covid-19 pandemisine yönelik çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi konusunda 26 milyon TL’lik kredi çekilmesi konusu meclis gündemine oturdu.

Başkan Sandal: Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka nın üvey çocuğu!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi şubat ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın başkanlığında toplandı. Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda toplanan Mecliste gündem, Bayraklı Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan yaklaşık 80 milyon TL’lik borcu oldu. Meclis;  Manavkuyu Mahallesi, 3836 ada, 1 parselde kayıtlı 6 bin 484 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 6183 sayılı Kanuna göre belediyenin prim borçlarına karşılık olarak 67 milyon 101 bin 295 TL bedelle devrinin gerçekleşmesi için plan, bütçe ve hukuk komisyonlarına devredilmesi kararını aldı.

BAŞKAN SANDAL: SGK’YE 80 MİLYONA YAKIN ANA PARA BORCUMUZ VAR

Menduha Ceylan'ın haberine göre; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal SGK’ye yapılması planlanan Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan taşınmazın devirle ilgili, “Primlere ilişkin bir af çıktı. Belediyemizin bugün itibariyle 10 milyon  666 bin lira 2 milyon 400 bin lira da bunun faizi var. Yani 12 milyon lira. Bayraklı A.Ş’nin 65 milyon 434 bin lira, 13 milyon 200 bin lira da bunun faizi var. AYBEL’in 3 milyon 950 bin tl borcu, 2 milyon 76 da bunun faizi var. Yani bu söylediği 80 milyona yakın ana para borcumuz var şu an SGK’ya” dedi.

BELEDİYE’DEN 26 MİLYON TL’LİK KREDİ TALEBİ

Birimlerden gelen önergelerin görüşüldüğü kısmında “Deprem nedeniyle zarar gören yol, kaldırım, park, bahçe vb. tesis ve yerlerin bakım onarım ve yenilenmesi, yatırımların ve belediye hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, COVID-19 pandemisine yönelik çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi, tabii afet ve mücbir sebeplerden kaynaklı olağan dışı giderlerin karşılanması, artan hizmet taleplerinin yerine getirilmesi bunlara yönelik nakit ihtiyaçlarının karşılanması için borçlanma yapılmasına ihtiyaç duyulan 26 milyon TL’lik kredi çekilmesi” konusu mecliste gerginliğe sebep oldu.

BAŞKAN SANDAL: BAYRAKLI; BORNOVA VE KARŞIYAKA’NIN ÜVEY ÇOCUĞU

AK Partili Belediye meclis üyelerinden gelen çekilmesi planlanan kredi ve personel değişikliği ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, “Dere geçilirken at değişilmez çok eski de kalmış bir söylem. Bizim temizlik işlerimiz belirli bir boyutuyla ilerliyor bir ara baktım temizlikle ilgili bir sıkıntı olmuş. Şimdi ne oldu da birden temizlenen yerlerle ilgili böyle bir sorun oldu? Süpürgeci, ilgili müdür görevini tam yaparsa böyle bir sorun olur mu? Ali geldi veli gittiye bakmayız. Bu kentin sorunları 50 yıllık sorun. Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka’nın üvey çocuğu. Entegrasyonu olmayan bir ilçe, derdi bitmek bilmiyor. Kapatacağız az kaldı. Hiçbir sorun yok. Rayiç bedellerle ilgili, biz aslında kurumlara farklı ücretler sunmuyoruz. Kredi çekmekle ilgili acınacak bir şeyimiz yok. Biz geldiğimizde 250 milyon borçla ayda 3 milyon faiz üreten bir belediye devraldı. 102 milyon da banka borcu vardı. Geldiğimiz süreçte 60 milyon ödemişiz. 2 yıl içerisinde mali yapısı güçlü sigortaya, vergi dairesine borçları kapatıp yatırıma geçmek istiyoruz. Sevgi Yolu projesi, Kent Meydanı Projeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Biz Bayraklı’ya ne kadar fazla kamu kurum ve kuruluşu gelirse o kadar güzel olur. O ibareler kağıt üzerinde değil ete kemiğe bürünür. Osmangazi’de büyük bir engelli tesisi planlıyoruz, 2021 yılı içerisinde Özkanlar pazaryeri projesi tamamlanacak” diye konuştu.

AK PARTİLİ HIZAL: PARK VE YOLLAR İÇİN KREDİ ÇEKECEKSENİZ, BELEDİYEYİ KAPATIN

Başkan Sandal’ın “Bayraklı, Karşıyaka ve Bornova’nın üvey çocuğu” sözleri üzerine söz alan AK Parti Bayraklı Belediye Meclisi Üyesi Özgür Hızal, “Aslında söz almayacaktım ama arkadaşlarımızın bir takım eleştirileri oldu, bu eleştirilere elbette ki cevap vermeniz mümkündür. Bizce eleştirilecek bir takım noktalar vardır, sizce yoktur ama özellikle son dönemlerde şunu sıkça şahsınızda görüyoruz; bu eleştirilere cevap verirken birilerini suçlayıcı bir tavır takınıyorsunuz. Bayraklı’nın ilçe yapılması konusundaki memnuniyetsizliğiniz. Aslında bir Bayraklı Belediye Başkanı olarak, seçilmiş bir belediye başkanı olarak şunu söylemenizi beklerdik; Bornova’dan ve Karşıyaka’dan ayrılarak 2008 yılında Bayraklı’nın hak ettiği noktaya gelmesini sağlayan ilçe olmasına övünmeniz gerekirken, siz siyasal gerekçeler ortaya koyarak eleştir getirmeye çalıştınız. Bu ilçeyi 10 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri yönetiyor. Bornova’nın üvey evladı olması meselesini aslında biz size söyleyeceğiz, söylemeye çalışıyoruz ama çok anlamadığınızı düşünüyorum. 26 milyon kredi konusunda ki bu komisyonlara gelecek önümüzdeki mecliste uzun uzun tartışılacak ama burada çok acınılacak durum sizin önergenizdeki ifadenizdi. ‘Deprem nedeniyle zarar gören yerlerin bakım onarım ve yenilenmesi’ ibaresini yazdıysanız ve az önce kapatalım derken bunun için kredi çekecek belediye aşamasına geldiyseniz kapatın. Parklar için kredi çekeceksiniz olmaz. Bunların  büyük bir bölümünün büyükşehir tarafından yapıldığını biliyoruz. Bayraklı belediyesinin böyle bir yatırımı olmadığını da biliyoruz. Bu anlamda eleştirilerimizi de birçok defa dile getirdik. Şunun için 26 milyon kredi çekecekseniz belediyeyi kapatın, çekilin yöneten birileri elbet çıkar.”

Başkan Sandal, 2020 yılında da benzer konuların tartışıldığını belirterek “Bizim iddiamız ihtiyaç durumda kullanacağımızdı. Biz Bayraklı’nın ilçe olmasından olan rahatsızlığımız alt yapı meselesi ve birçok sorunu halledilmiş bir ilçe olmasıydı. Bizim bayraklı belediyesinde yaptığımız her şey inşallah kamunun pek çok kurumuna örnek olur. İnşallah bütün kamu kurumlarında bu kadar şeffaf bir irade ülkenin tamamında oluşur. Burada biz de bu sıkıntıları çekmeyiz” dedi. Komisyondan oy çokluğu ile meclise gönderilen kredi yetki talebi, meclisten de oy çokluğu ile geçti.

 
Başkan Soyer’den üç günlük Dikili, Bergama, Kınık programı
 
Jahovic Göz-Göz'e imzayı attı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
can can 2 Şubat 2021 Salı 14:36

satacak arsası arazisi kalmayan belediyeler ne yapacak? hala işçi almaya devam edecekler mi?

Yorumu oyla      2      3  
OSMAN TUNÇ 2 Şubat 2021 Salı 11:53

sgk borcuna karşılık bayraklı ve seferihisar belediyelerinin gayrımenkul satıp borçlarını ödemeleri mantıklı. hükümet mayıstan itibaren sgk ve vergi borcunu ödemeyen belediyelere icralara başlayacak.

Yorumu oyla      3      3  
KSKLİ 2 Şubat 2021 Salı 07:15

Bayraklıda bir sürü inşaat projesi yapılıyor. Apartmanlar gökdelenler. Sırf bunların otopark harcı inşaat ruhsatı ile belediyeler ayakta kalabilmeli nasıl oluyorsa olmuyor bizim İzmir'de.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den üç günlük Dikili, Bergama, Kınık programı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer metropol dışındaki ilçeler ...
Bayraklı'da sözleşme bayramı: En düşük maaş 5 bin 200 TL!
Bayraklı Belediyesi ile Disk Genel-İş İzmir 6 No'lu Şubesi arasında 1270 ...
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara tam destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevi devraldığı günden bugüne ...
 
Başkan Karakayalı'dan kan bağışı çağrısı
Kemalpaşa Belediyesi’nden Kaan ve nice kök hücre bekleyen hastalar için ...
İzmir Valiliği'nden 'Eğridere' açıklaması
İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada Bornova-Eğridere'de meydana ...
Yeni sezon hazırlıkları... İzmir turizmi için yol haritası tamam!
İzmir Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı ortaklığıyla ...
 
İzmir’in 'süt kuzuları' bütün ilçeleri sardı
Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırarak sağlıklı nesiller yetiştirmek ...
Bornova’da Barış Manço unutulmadı
Yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran ve şarkıları dilden dile ...
Bergama zabıtasından fırınlara denetim
Halk sağlığı için hijyene dikkat eden Bergama Belediyesi ekipleri fırınlara denetim yaptı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva