HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2021 Pazartesi - 19:02

Gaziemir Meclisi’nde ‘kahvaltı’ ve ‘devir’ tartışması!

16 belediye meclis üyesine 10 kilo tereyağ, 10 kilo sucuk, 80'er boyoz ve gevrek tüketilen kahvaltı verildiği ve bir personelin sürgün edildiği yönünde çıkan haberlere yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda , "Gaziemir Belediyesi'nin buzdolabında yenilecek şeyler var. Toplamda bin 500 TL konuştuklarınız… 100 bin TL olsa hak vereceğim. Bunu İzmir basınına tanıdığınız için teşekkür ederiz. Ben Pomak'ım bana da pinti Pomak diyorlar. Evet ben Gaziemir'in 1 kuruşuna sahip çıkanım" diye konuştu. Ayrıca belediyeye ait arazinin Büyükşehir’e devri de tartışmalara yol açtı.

Gaziemir Meclisi’nde ‘kahvaltı’ ve ‘devir’ tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisi'nin birinci oturumunu gerçekleştirdi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleştirilen meclise, Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Toplantıya yaşadığı koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 2 aydır Meclis toplantılarına katılamayan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kasım Özkan, Şubat ayı olağan Meclisi'nde salondaki yerini alan isimler arasında yer aldı.

Meclisin gündeminde ise geçtiğimiz günlerde Gaziemir Belediyesi'nde kahvaltı ihtiyaçları için alınan ürün miktarları, Büyükşehir Belediyesi’ne devir konusu ve Aktepe-Emrez'de yaşanan taşkın konuları yer aldı.

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ocak ayı meclisinden itibaren kendisi hakkında söylenenler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arda, "Pandemi süreci aşılama ile birlikte sayılarda azalma yaşanıyor. Diğer salonumuzun koşulları daha kötü olduğu için bundan sonra toplantılarımız bu meclis salonunda yapmaya devam edeceğiz. İnşallah aşılama ile birlikte bu hastalığı atlatacağız.  Su bizim için hayat, ikim değişikliği ve küresel iklim krizi ile çok uzun süredir beklenen yağışlar gelmedi, ancak sonrasında beklenenin üstünde gelen yağışlar ile sel baskınları yaşandı. Bununla ilgili belediye ekiplerimiz, İZSU etkileri gerekli önemlileri alarak çalışmaya başladılar. Sorunların birçoğu çok geçmiş yıllara dayana sorunlar. Bir deremiz var, başlangıç tarafı Tatar olarak tabir edilir. Eski adı ile Çay mahallesi, şimdiki ırmak mahallesidir. Dereler yollara çevrildi, altına baksalar döşendi ancak yağmurlarda suyu tahliye etmiyor. Sel baskını haberleri aldığımızdan itibaren gecenin 3.5'undan itibaren bende dahil olmak üzere canla başla çalışıyoruz. Belediye başkanı ortalarda gözükmüyor deniliyor, eğer sosyal medya hesaplarımıza bakarsanız, canla başla çalıştığımız görürsünüz” dedi.

AKTEPE-EMREZ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki ayda Aktepe-Emrez bölgeside kentsel dönüşüm için harekete geçeceğini söyleyen Arda, “Ben özellikle Aktepe bölgesindeki sorunların kentsel dönüşüm olduğunu biliyorum. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede şu an bir çalışması var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayında Aktepe-Emrez bölgesinde kentsel dönüşüm ile ilgili ihaleye çıkıyor. İnşallah orada kısa sürede kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak ve sorunlar çözülecek. Burada hazine alanı ile ilgili yine ciddi sıkıntılar var. Şimdi kentsel dönüşüm ile ilgili uzlaşma talebi ile karşı karşıya gelindiğinde orada vatandaşa ait olmayan alanlar görünüyor. Bunlar orada oturan vatandaşların ödeyebilecekleri rakamlar değil. Burada 10-12 yıldır mağdur edilen vatandaşların hazine fazla miktarının vatandaşlara ya bedelsiz, ya da cüzi bir bedelle devredilmesini talep ediyoruz. Gaziemir'de 491 numaralı yeni bir hat başlayacak. Irmak Mahallesi'nden Sarnıç istasyonuna gidecek bir hat. Ben bu konuda emeği geçen belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin belediyemize bir otobüs hibesi var onu da önümüzdeki günlerde alacak. Bu süreçte zabıta müdürlüğüne Büyükşehir'den Oktay Bilgin arkadaşımızı transfer ettik” dedi.

RUSYA’DAN HAVYAR GETİRMEDİK
Bir medya kuruluşunda yer alan 16 meclis üyesine 10 kilo tereyağ, 10 kilo sucuk, 80'er boyoz ve gevrek tüketilen kahvaltı verildiği ve bir personelin bu yüzden sürgün edildiği yönündeki iddialar için konuşan Arda, " Ben sayın Atmaca ve yayınlayan gazeteye teşekkür ediyorum. Bin 500 TL'lik bir kahvaltı var. Gaziemir Belediyesi'nin Meclis Üyeleri ile, basın ile, STK'lar ile kahvaltılar var… Rusya'dan havyar getirmedik, 80 tane boyoz almışız… Akşamları sazlı sözlü eğlenceli misafir ağırlamıyoruz. Gaziemir Belediyesi'ne alınan malzemeler bir kahvaltıda bitirilmiyor. Bir kahvaltıda mı yeniliyor onlar? Gaziemir Belediyesi'nin buzdolabında yenilecek şeyler var. Bin 500 TL konuştuklarınız… 100 bin TL olsa hak vereceğim. Bunu İzmir basınına tanıdığınız için teşekkür ederiz. Ben Pomak'ım bana da pinti Pomak diyorlar. Evet ben Gaziemir'in 1 kuruşuna sahip çıkanım. Savurganlık derseniz, sizin iktidarınız ile ilgili söyleyecek o kadar şey var ki ancak ben bunu ifade etmek istemiyorum" dedi.

"ALAN BELEDİYEMİZDE KALSIN"
Belediye Hizmet alanı (Fidanlık) kullanımda kalan Buca İlçesi, İnönü Mahallesi, 8304 ada 1 parselin takas ve/veya trampa yöntemiyle İzmir Büyükşehir Belediyesine devri ve işlemlerin tamamlanması için Belediye Encümeni ile Belediye Başkanı’nın yetkili kılınması hususunda meclisimizce gerekli kararların alınması' maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan Gaziemir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Selahattin Şahin, alanın devir alınacak alandan çok daha değerli olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Bu parsel metrekare olarak daha büyük… Bizim Gaziemir Migros'un bulunduğu alanı 2 bin metrekare. Biz bunu devredilmesinden yana değiliz. Belediyemizde kalsın" ifadelerini kullandı.

"ALAN BELEDİYE HİZMET ALANI OLARAK BELİRLENMİŞTİR"
MHP'li Şahin'in sözleri  üzerine gündemdeki madde hakkında söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iki arsa arasındaki değer farkını yapacağı projeler ile kapatacağını belirtti. Arda, "Burası 1980 yılında Gaziemir Belediyesi kapatıldığında, Gaziemir Belediyesi'nin bütün malları İzmir Belediye'ne devredilmişti. 40 yıldır bu alanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeydi. Gaziemir'in açtığı davalar sonrası bu fidanlığı mülkiyeti bize geçti. Yapılan planlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu için belediye hizmet alanı olarak belirlenmiş. Bizim hedefimiz buraya belediye devrederek, Migros'un olduğu yeri almak. Burayı alarak büyük bir sanat merkezi inşa etmek istiyoruz. Bunların tamamını da İBB aradaki ücret farkı için yapacak" dedi.

AK PARTİ’DEN DAİRE ÜZERİNDEN ÖRNEK
Arda'nın ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Gönen ise aradaki değer farkına dikkat çekti. Gönen, "Sizin söylediğiniz proje ileriki süreçte nasıl gelişir bilmiyoruz. 27 bin metrekarelik yerden 300'e yakın daire çıkıyor. Bunların yüzde 50'si belediyeye devredilse yaklaşık 250 milyon gibi bir değer var. Bizim devir alacağımızı yerin değeri ise 25 milyon TL civarı.  Biz Gaziemirlilerin bu kazanımlarından vazgeçilmesini çok doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"BU KONU HARİÇ HER KONUDA YETKİ VERİRİZ"
'5393 sayılı Belediye Kanununun 75/a maddesi gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak hizmet projesi yapmak üzere Belediye Başkanı’nın yetkili kılınması hususunda meclisimizce gerekli kararlar alınması' maddesinin görüşülmesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca planlama konusunda değişiklik olabileceği belirti. Atmaca, "Bizim burada ciddi tereddütlerimiz var. Siz burası hizmet alanı diyorsunuz ancak bu değiştirilebilir. Biz burada ciddi anlamda rahatsızlık duyuyoruz. İmar planları değiştirilebilir. İmar planında başka bir yeri belediye hizmet alanı gösterisiniz ve burası şehrin ortasında kalan bir yer. Biz size her konuda yetki veririz ancak bu konu hariç" ifadelerini kullandı.

"ÖNERİYE EVET DEMEYECEĞİZ"
AK Partili Atmaca'nın ardından gündem maddesi ile ilgili söz alan MHP Meclis Üyesi Selahattin Şahin, "Bu konu çok değerli bir yer. Gaziemir'de yakın bir zamanda bir arsamız daha satıldı. Alacağımızı ve vereceğimiz alan arasında çok büyük bir fark var. Biz bu öneriye evet demeyeceğiz. Gaziemir ve Gaziemirlinin yeri burası" dedi.

AK Partili Atmaca ve MHP'li Şahin'in açıklamalarının ardından söz alan Başkan Halil Arda, "İzmir Büyükşehir Belediyesi buraya yatırım yapamaya devam ediyor. Edecekte. Bu sadece bura ile sınırlı kalacak bir yer değil" diye konuştu.

 Açıklamaların ardından Mecliste oylamaya sunulan madde AK Parti ve MHP'lilerin 'ret' oyuna karşılık, CHP'nin 'kabul' oyu sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

"ÖNCE KENDİNİZE HÂKİM OLACAKSINIZ"
Meclis maddelerinin oylanmasının ardından geçilen gündem dışı konuşmalar kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir'de yaşanan sorunları dile getirdi. Atmaca, "Siz eğer bakış açınızı değiştirmezseniz bu sorunların hiçbirini çözemezsiniz. Fuar alanının suyunun gideceği başka bir alan yok diyorsunuz. Hiç gezdiniz mi bölgeyi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki arkadaşların yeni bir çalışması oldu. 2 bin metrekarenin üzerinde parselleşecek her yapı kendi su altyapısını oluşturacak. O kadar saha betonu var ki ekolojik yapılanma olmadı. Yapılaşma ile bir anda çatı suları dereye arttırılıyor. İmar barışı deniliyor… Kaç tane bina yıktınız burada. Kentsel dönüşüm…. Elazığ depremi oldu 1 yıl içerisinde 8 bin konut yapıldı. Ponjeniz yanlış yaptığınız işler yanlış. Bu yanlışların üzerinden, milletvekilimiz gelmiş, ayağınıza kadar gelmiş, girin koluna çözün sorunu. Bu sorunu çözmediğiniz sürece orda yatsanız bunun faydası yok. Önce kendinize hâkim olacaksınız. Sarnıçta, Hürriyet Mahallesi'nde kanalizasyon maile ters yöne akıyor. Bu pompa istasyonuna toplanıyor ve yeniden sisteme bağlanıyor. Yoğun yağmurda da bu pompa suları aktarmakta yetersiz kalıyor. O İZSU, havzada insanların yazar kasa ile satışına engel oluyor ancak gelip havza içine akan kanalizasyonu görmezden geliyor. Bunu yapmak sizin göreviniz. Önce sorunu iyi tespit edeceksiniz. Sen bu kent için bir taş üstüne taş koyabiliyorsan mutlu olman gerekir. Sarnıç'ta pazaryeri yapacağına Beyazevler'de mülkiyeti vatandaşın üzerinde olan pazaryeri var. Yurttaşın imar ile ilgili sorunları var. Gelin vatandaşın sorunu çözelim burayı belediyeye kazandıralım dedik. Bizi dinlemiyorsunuz sayın başkan. Ben daha önceki meclislerde merak ediyordum başkanın peynir aşkı nerden geliyor diye ama demek ki buradan geliyordu. Biz diyorduk Gaziemir Belediyesi'nde mutfak kuruldu diye. Burası kahvaltı salonu mu? Buradaki sistem yanlışlığıdır. Dosyanın üzerinde meclis üyelerine verilen kahvaltı yazıyor. Böyle bir kahvaltı yapmadım. Yaz oraya o zaman başkanın kahvaltısı diye. Niye meclis üyeleri üzerinden bunları yapıyorsunuz. Pandeminin ortasında…  Kentsel dönüşüm, altyapı şart. Sen bunları yapmadığın sürece, vah Gaziemir'in haline vah... Gaziemir'in kurtuluşu bilimsellikten ve ortak akıldan geçer. Bunları yapmadıktan sonra Gaziemir'in kurtuluşu zor" diye konuştu.,

İZEL HANIM YEMEĞİ ÇOK SEVİYOR, KAHVALTIDA 1 KİLO TEREYAĞI YİYOR
Atmaca'nın iddiaları sonrası söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Beni çekiştiriyorsunuz diyorsunuz. Siz sosyal medyada binlerce kişi çekiştiriyorsunuz. Utanmıyor musunuz belediye başkanı ortada yok diye. Ben oradayım. O sorun benim sorunum. Benden önceki yapılaşmadan kaynaklanan sorunlar… Ben ilgileniyorum. Beni görünce şok oldunuz dimi? Hiç beklemiyordunuz… Biz sorunlarımızı takip ediyoruz. Siz bunları basına öyle bir lanse ediyorsunuz ki, ben mahallelere gittiğimizde insanlar beni teselli ediyor, sizin haberiniz var mı? Yaşanan doğal afet… 42 yıldır böyle bir şey yaşanmamış o alanda. Gidin oradaki vatandaşlara beni kötüleyin, bakalım ne cevap alacaksınız. Başkan ortada yok derseniz, evet geldiğinizde orada beni de dere kıyısında görürseniz tabi şikayet edeceğim.  Peynirin kaç para olduğunu takip etmiyorum son dönemlerde. Evet pandemi döneminde misafirleri ağırlıyoruz. Bir kahvaltıda mı yenildiğine inanıyorsunuz siz bunun? Bin 500 TL… Bu mu? İzel hanım yemeği çok seviyor, kahvaltıda 1 kilo tereyağı yiyor. Bin 500 TL Kahvaltı benim apoletim. İyi ki gündeme getirdiniz. İnsanlar size gülüyor. 2020 yılında temsil ağırlama ile ilgili 800 bin TL ağırlamışız ancak  200 bin civarı harcamışız. Yani ayrılan bütçeyi bile harcamamışız. Burada öyle sazlı sözlü misafir ağırlamalar yok. Biz ağırladığımız insanlarla iş konuşuyoruz, Gaziemir'i konuşuyoruz" dedi.

"2015 YILINDAN BERİ NEDEN AÇILMIYOR?"
AK Parti Meclis Üyesi Nuray Öztürk, Çamlık Caddesi'nde 6 yıldır elektriklerin neden açılamadığını sordu. Öztürk, "CHP Gaziemir'de iktidar. Ben bakıyorum meclis üyelerimiz konuşuyor ancak genel siyasete giriyoruz. Beni Gaziemir halkı seçti. Ne yazık ki Gaziemir'e hizmet edecek konuda çalışamıyoruz. Genel siyaseti yapan bir meclis var. Bizim buradaki görevimiz Gaziemir'e hizmet. Bu tür davranış ve düşüncelerimizden dolayı sürekli bir eksiğimiz var.  Sarnıç'ta yollar kötü, altyapı sorunlu. Ben hizmet yapıldığına inanmıyorum. Yürürken sürekli ayağınız kaldırıma takılır. Bu tür sorunları çözmek yerine neden sürekli genel sorunlara giriyoruz? Çamlık caddesinin elektriği 2015 yılından beri neden açılmıyor? En azından kendi dönemimizde Gaziemir'in eksik olan şeylerini tamamlayabilelim" ifadelerini kullandı.

"TEK TEK HEPİNİZ TEŞEKKÜRE EDECEĞİM
Öztürk'ün eleştirilerinin ardından söz alan Başkan Halil Arda, AK Partili Meclis üyelerine çağrıda bulundu. Arda, "Genel siyasete girmeyin diyorsunuz ancak, Necati beyin ilgilendirdiği imar affı genel siyaseti ilgilendiriyor. Sarnıç'taki kanalizasyonu hatırlattığınız için teşekkür ederiz, bende dün oradayım. Haberim olduğunda anında gittim ve anında yerinde inceledik. Yağmur suyu ve kanalizasyonun karıştığı bir nokta var. Bir karışıklık olmuş ve İZSU yetkililerinin anında aradık, belki bugün gitmiş olabiliriler. O sorun bizimde sorunumuz. Bize iletin bizimde gözümüzden kaçmış olabilir.  Yapılacak çalışmalar varsa seve seve çalışırız. Sarnıç için çalışıyoruz. Sarnıç tapıları ile ilgili verdiğimiz mücadeleleri siz biliyorsunuz. Sarnıç'a pazaryeri yapmak istiyoruz, taleplerimiz var. Sizde bunları takip edin, biz bunları yapalım, tek tek hepinize teşekküre edeceğim" dedi.

 "İNSANLAR KAN AĞLIYOR"
Gündem dışı konuşmalarda Başkan Arda'nın 'bize söyleseydiniz' ifadeleri sonrası söz alan AK Partili Atmaca, "Keşke bize iletseydiniz diyorsunuz ya, biz iletiyoruz. 9 Mayıs 2020 tarihinde belediyemizin arka sokağında yaya geçidinden engelliler için kaldırıma çıkış yok. Bunu ben yollamışım. Önceden hep yolluyorduk ancak sonuç gelmiyordu. Burada 2 tane kaldırım taşını verin bana ben sökeyim. Siz bunu yapmıyorsunuz sonra bize söyleseydiniz diyorsunuz. Bir kaldırım taşı için 1 yıl olmuş. Beri mutlak alanına imar barışı… Nerde var böyle bir şey? Varsa da böyle bir şey yık geç. Bina yıkmayacaksınız, sonra imar barışı diyeceksiniz. İmar barışına gelene kadar görevinizi yerine getirseydiniz böyle bir ihtiyaç olamayacak. Koca İzmir'de bin tane konut dönüştürülebilmiş. Neden olmuyor biliyor musunuz? Siz bu işten para kazanmaya çalışıyorsunuz. Aktepe Emrez bölgesi gecekondu bölgesi değil. Orası 2 katlı ruhsatlı bir bölge. Keşke kendi haline bıraksaydınız. İnsanlar kan ağlıyor. Kentsel dönüşüm bir yasa, siz geliyorsunuz buraya özel bir kararname çıkart diyorsunuz" diye konuştu.

 "PARAYI YATIRIYORSUN YAPI KAYIT BELGESİ VERİYOR"
Atmaca'nın 'yık geç' söylemlerinin arından  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı eleştiren Başkan Arda,"Yıkıp geçeceğim ama Çevre ve Şehircilik öyle bir yasa çıkarıyor ki, binayı gördüğü yok, belediyeyi gördüğü yok. Parayı yatırıyorsun yapı kayıt belgesi veriyor. Şu an yapı kayıt belgelerini iptal etmeye çalışıyoruz. Yıkacağız, ancak bunun için şu an çalışıyoruz" dedi.

"BAKANLIK NİYE 1 YILDIR BU SORUNLARA KULAK VERMEDİ?"
AK Partili Meclis Üyelerinin 'genel siyasete girmeyelim' sözleri üzerine söz hakkı alan CHP Meclis Üyesi Tahir Türkbay, "Arkadaşlarımız yerel siyasete genel siyasete karıştırmayalım diyorlar. Arkadaşlar yerel siyaset yerelde insanların en kılcal damarlarına kadar etkileyen bir şey. Aralık ayında aşılar gelecek dendi gelen aşı miktarı 10 milyon. Sonra genel siyaset yerel siyaseti çok ilgilendirmiyor… Geçen sene bu sıralar Meclis'te Sarnıç'taki hak mağduriyetlerini konuşuyorduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı niye 1 yıldır bu sorunlara kulak vermedi? 65 yaşını eve sokacağız ancak Uludağ dolup taşacak" ifa

 "ÜLKE BÜYÜYOR DA KİM FARKINDA?"
Mecliste son olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu ise, "Ben Ali beyi dinledikten sonra kendimi sorguluyorum aynı ülkede mi yaşıyoruz diye. Ülke büyüyor da kim farkında? Aydın bey PTT'de bin TL para veriliyor kuyruk var dedi. O bin TL'nin verilmesi mi zenginlik göstergesi? O bin TL'yi vermek çok matrah bir şey değil. O para ile insanlar evinin hangi ihtiyaçlarını giderebilecek" ifadelerini kullandı.

 
Çiğli'de gündem deprem!
 
Konak'ta tarihi karar: Belediye Binası yıkılıyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut 2 Şubat 2021 Salı 19:39

Yiyin efendiler, yiyin; bu han-ı iştiha sizin; Doyunca, tıksırınca, patlayıncaya kadar yiyin!

Yorumu oyla      4      3  
Mustafa 2 Şubat 2021 Salı 09:50

Bravo Halil başkanım, bütün çıkarcıların, menfaatçilerin tozunu dumana kattın. Biz senin ne kadar dürüst ne kadar namuslu olduğunu biliyoruz. Dik durun eğilmeyin, bu saldırıları da göğüsleyin, biz arkanızdayız.

Yorumu oyla      5      12  
vatandaş 2 Şubat 2021 Salı 00:36

Başta senin gibi belediye başkanları ve genel merkeziniz sayesinde herkesi nefrete sürüklüyorsunuz. NEDENMİ;Kendi dönemindeki 9 seçimi de kazanamayan Sayın Kılıçdaroğlu, bence başarısız.Bir insan bir kere kaybeder, iki kere kaybeder. İzlediğimiz dizi ya da film sektöründe de öyle. Sana rolü verirler, dizi dördüncü bölümde yayından kalkarsa bir daha başrol zor olursun. Aynı şekilde tutmayan dizilerde senaristi, yönetmeni, oyuncuları hemen değiştirirler. Bu hayatın gerçeğidir. Ama politikada kimse koltuğunu bırakmıyor. Aklı selim genel başkan ve genel merkez olsaydı ne sen ne senin gibiler aday olamazdınız...

Yorumu oyla      13      3  
GAZİEMİR 2 Şubat 2021 Salı 00:08

POMAK İNADI; Osmanlı Makedonya’yı fethettiğinde dönemin Paşa’sı Üsküpe gelir.Hemen haber salar ve etrafındakilerden bir Arnavut, bir Makedon, bir Pomak çağırır ve sorar; -“Bu karpuz neyle kesilir?” – “Makedon bıçakla” der ve bir kese altını alır gider. -“Arnavut oda bıçakla” der oda bir kese altını alır gider. Pomak aklında başka şeyler varken hazırlıksızca; -“Makas” der... işte bu belediye başkanı herhalde aklında başka şeyler varken, başkanlığa HAZIRLIKSIZ yakalandı. Ceremesinide başta belediye çalışanları olmak üzere herkes katlanmak zorunda bırakılıyor.

Yorumu oyla      12      5  
seydiköylü 1 Şubat 2021 Pazartesi 23:55

Kendi yanında mücadele veren meclis üyene bile açık açık sataşıyor ve söylediğinizi kulaklarınız duyuyormu? " İzel hanım yemeği çok seviyor, kahvaltıda bir kilo tereyağ yiyor!!! " Pomaklar böyle senin gibi kinai konuşmayı sevmez ve bilmez. Ağzına diline çeki düzen verirsen iyi olur...

Yorumu oyla      12      4  
İNCE 1 Şubat 2021 Pazartesi 21:04

Halil Arda, sen pomakların " P " si olamazsın.! HADİ ORDAN. Sen hicazetini Ankara genel merkezden kimden veya kimlerden aldın, er yada geç gün yüzüne çıkacaktır. Çoluk çocuklarla çıktığın yolda ayağın illaki bişeylere takılacaktır. Senin gibi bir belediye başkanını göreceğime ÖLSEYDİM daha iyi olurdu. YAZIKLAR OLSUN SENİN BAŞKANLIĞINA. " gel 6 nisan gel!!! "

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de gündem deprem!
İzmir'de yaşanan depremler sonrası Meclis'te deprem ile ilgili çalışmalara ...
Başkan Sandal: Bayraklı; Bornova ve Karşıyaka'nın üvey çocuğu!
Bayraklı Belediyesi şubat ayı meclisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan ...
Başkan Soyer’den üç günlük Dikili, Bergama, Kınık programı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer metropol dışındaki ilçeler ...
 
Bayraklı'da sözleşme bayramı: En düşük maaş 5 bin 200 TL!
Bayraklı Belediyesi ile Disk Genel-İş İzmir 6 No'lu Şubesi arasında 1270 ...
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara tam destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevi devraldığı günden bugüne ...
Başkan Karakayalı'dan kan bağışı çağrısı
Kemalpaşa Belediyesi’nden Kaan ve nice kök hücre bekleyen hastalar için ...
 
İzmir Valiliği'nden 'Eğridere' açıklaması
İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada Bornova-Eğridere'de meydana ...
Yeni sezon hazırlıkları... İzmir turizmi için yol haritası tamam!
İzmir Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı ortaklığıyla ...
İzmir’in 'süt kuzuları' bütün ilçeleri sardı
Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırarak sağlıklı nesiller yetiştirmek ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva