HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2019 Cumartesi - 20:47

Menderes'te hastane kavgası yeniden hortladı

AK Parti ile CHP arasında tartışma konusu haline gelen Menderes Devlet Hastanesi nedeniyle başlayan gerilim yeniden alevlendi. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar yarım kalan inşaatı imece usulü tamamlama teklifi getirdi. AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Sen önce verdiğim sözleri tut. Menderes’in otopark, ulaşım sorunlarını çöz” dedi.

Menderes te hastane kavgası yeniden hortladı

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Menderes İlçesi’nde sağlık yatırımları arasında yer alan 75 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı yarım kaldı. Yüklenici firmanın işi bırakmasının ardından tamamlanamayan hastane kaderine terk edildi. Sağlık Bakanlığı’nın “ek ikmal inşaatı” üzerinde durduğu yasal süreç devam ederken durum, AK Parti ve CHP arasında gerilime neden oldu.

Menderes’te yapılan yerel seçimde başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Mustafa Kayalar, “inşaatı tamamlayın” çağrısında bulundu. Daha önce de birçok kez konuyu gündeme getiren Kayalar, bu kez “imece usulü” sistemi önerdi. Hayırseverlerin katkılarıyla inşaatın tamamlanabileceğini belirten Kayalar, bunun için belediye başkanı olarak hazır olduğunu söyledi. Kayalar, “Hastane, Menderes için en önemli ihtiyaçtır. Burada ne yazık ki tam teşekküllü bir sağlık tesisi yok. İlçe nüfusumuz yaz mevsiminde 300 bini buluyor. Zaten yaklaşık 100 bin nüfusumuz var. Özdere-Gümüldür gibi turizm bölgesinin ihtiyacını da başka yerler karşılamak zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız Gaziemir ve il merkezindeki hastanelere yönlendirilmiş oluyor. Biz, yarım kalan inşaatı yapacak hayırseverlere sahibiz. Sadece vatandaşlarımız isimlerinin yaşatılmasını istiyor. Bu durum da çok normal” dedi. Başkan Kayalar, inşaatın kaderine terk edildiğini söylerken ilçe halkının siyasi nedenlerden dolayı cezalandırılmaması gerektiğini söyledi.

CHP’li Başkan Kayalar’ın açıklamalarına AK Parti’den yanıt geldi. İlçe Başkanı Süleyman Artcı, yasal süreç ve prosedürleri devam eden hastane inşaatının tamamlanacağını söyledi. Yüklenici firmanın Sağlık Bakanlığı’na yazdığı yazının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmediğini anlatan Artcı,  “İnşaat devam ederken  yüklenici firmanın (Keleşoğlu İnş.Taah.Tic.ve San. A.Ş.) talebi üzerine İnş. Yük. Müh. Metin Karaahmetoğlu firmasına   2017  yılında sözleşme devri yapılmıştır . Yüklenici firmaya süre uzatımı verilerek  inşaata devam edilmiş  ancak  inşaat istenilen seviyede ilerlememiş, inşaat durmuştur. Yüklenici  firma  işin tasfiyesi için dilekçe vermiş olup, dosya fesih veya tasfiye kararı için Sağlık Bakanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilmiştir. İşin devam etmesi konusunda görüş geldiği için Sağlık Bakanlığı da firmaya inşaatı tamamlaması konusunda gerekli talimatları vermiştir.  Sağlık Bakanlığı ile Maliye ve Hazine Bakanlığı arasındaki görüşmeler sürmektedir” dedi.

Açıklamasında Başkan Kayalar’ı eleştiren Artcı şunları söyledi:

“Yasal süreç devam ederken tamamen reklam amaçlı hastane inşaat alanından açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kayalar’ın durumu üzüntü vericidir. Menderesimizin sorunlarının çözümü noktasında el birliği ve ortak çalışma teklifi götürdüğümüz Sayın Kayalar ne yazık ki halen daha seçim atmosferinin etkisinden çıkamamıştır.  Bilinmelidir ki AK Parti hükümetleri döneminde başlanılan hiçbir iş yarım kalmamıştır. Menderesli hemşerilerim bu konuda rahat olsunlar. Gereken yapılmakta ve bürokratik süreci devam eden hastane inşaatı yakından takip edilmektedir. Belediye başkanının bahsettiği hastaneyi tamamlama teklifleri gerçeklikten uzaktır.

Sayın Kayalar’a önerim hastanenin inşaatını, kamu hizmetlerinin takibini bir yerel yönetici olarak bırakmasıdır. Yerel seçimler öncesinde verdiği sözleri tutmasıdır. Ne yazık ki en basitinden Menderesimizin çok ciddi bir otopark sorunu, ulaşım ve yol-cadde, sokak bakımları bulunmaktadır. Geldiği günden bu yana işçi çıkarmalar, yakınlara akrabalara geçilen kıyaklar gibi gündemden düşmeyen Sayın Kayalar artık üretmeye geçmelidir. Borç ve enkaz edebiyatı yaparak ağmamaktan başka bir iş bilmeyen Sayın Kayalar’ın yapması gereken Menderes ilçemizin bundan sonraki yıllarında daha da gelişmesi için uzattığımız eli artık tutmasıdır. Aksi halde yaşanan gerilim ve tartışma ortamının doğrudan sebebi olarak tarihe geçecektir”

 
İzmir'de sıcak saatler: Silahıyla birlikte teslim oldu!
 
İğrenç iddia: 16 yaşındaki kıza uyuşturucu verip...
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vehbıye 29 Eylül 2019 Pazar 22:55

Bes yıl once ak parti belediyesi ne yapmıs acaba borc bırakıp gıdı

Yorumu oyla      4      5  
Ali 29 Eylül 2019 Pazar 20:29

Ürkmez Gümüldür Özdere de yaşayanlara mendereste hastane olmuş olmamış fark etmiyor Menderes te 35-40 Km Seferihisarda 35-40 Km bir tane Sağlık ocağına mahkumuz asıl bu taraflara sağlık hizmeti lazım

Yorumu oyla      4      5  
Asuman Erdil 29 Eylül 2019 Pazar 09:35

Mustafa Kayalar haklı bu CHP AKP ayrımı olmaksızın sadece Menderes halkı düşünülerek ten tamamlanması gerekir.Mendereste ikamet ediyoruz yaşlıyız bizim gibi birçok emekli oturuyor.Bu bizim en önemli ihtiyacımız,saçma sapan tartışmalara son verilip inşaatı yarım bırakılmış hastanemiz tamamlansın

Yorumu oyla      6      5  
Ogretmen 29 Eylül 2019 Pazar 08:14

Bizim bu laflara karnımız tok siyasi hirslarinizi bırakın el ele verip bu hastaneyi bitirelim vatandaşın aklıyla alay etmeyin artık yeter

Yorumu oyla      6      5  
Necla 29 Eylül 2019 Pazar 02:55

Gaziemir nevvar salih Hastanesi''ndeki sağlık personelinin hizmeti beş para etmez amaçlara hizmet etmek değil sadece gününü geçirmeye çalışıyorlar Menderes Hastanesi de böyle olacaksa hiç olmasın

Yorumu oyla      4      5  
İzay 29 Eylül 2019 Pazar 00:38

2 yıldan beri Menderes''e doğal gaz geliyordu Soylu bey atıp tutarken fazla yüksekten atmış herhalde o söz yere inmeden kendisi gidiverdi.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer de yarışmada... İzmir Körfezi'nde renkli görüntüler
Soyer de yarışmada... İzmir Körfezi'nde renkli görüntüler
Başkan Gümrükçü’den disiplin çıkışı: Genel merkez bizi denetlesin!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün, bölge toplantısının basına kapalı ...
'Çiçek gibi İzmir' için adres bu kez Karabağlar
Çiçek gibi İzmir için kollarını sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
4 ülkeden 100 damacı Bornova'da buluştu
Bornova'da ilk kez düzenlenen Uluslararası Türk Daması Turnuvası, Kuveyt, ...
İTÜ’lü gençler Ödemiş’in geleceğine ışık tutacak
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama ...
Soyer açıkladı: Kültürpark'a butik müzeler geliyor
İzmir Medya Platformu Üyesi gazeteci-yazarlar İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Karşıyaka’da Roman şenliği coşkusu
Karşıyaka Belediyesi tarafından, Roman kültürünün zenginliğini paylaşmak ...
Bayraklı'da öğrencilere iş güvenliği eğitimi
Bayraklı Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü hizmet içi eğitim ...
Karabağlar büyük ustayı unutmadı
“Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılında Karabağlar'da özel ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva