HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2021 Cumartesi - 09:42

Menderes'in eski Başkanı Soylu'dan 'Kayalar' yorumu: Elimde hıyar var diyene bir avuç tuzla koşuyor!

Menderes'te devam eden hastane çalışmaları üzerinden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı eleştiren Menderes Belediyesi eski Başkanı Bülent Soylu, "Ocak-Şubat gibi bitmiş olacak, hastane ilgili ilgi çok büyük emekler verdik. Belediye başkanlığımızdan sonra bile takibini yaptık. Kayalar’ın hastane il ilgili ne bedensel, ne fikirsel ne de zihinsel hiçbir katkısı olmamıştır. Ancak elimde hıyar var diyene bir avuç tuz alıp koşuyor, bu benim diyor" diye konuştu.

Menderes in eski Başkanı Soylu dan  Kayalar  yorumu: Elimde hıyar var diyene bir avuç tuzla koşuyor!

EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyesi eski Başkanı Bülent Soylu, SonSöz TV'de gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Soylu, Menderes Belediyesi’nin son günlerde sık sık gündeme geldiğini belirtti ve Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı hedef aldı. Soylu, "Bizde gündemdeydik ancak yapmış olduğumuz hizmetlerle gündem oluyorduk" dedi.

MENDERES İLE İLGİLİ GÜZEL BİR ÇALIŞMA DUYDUNUZ MU?
Menderes'in marka değerinin kendi dönemlerinde arttığını belirten Soylu, "Menderes'in marka değeri artmıyor. Bizim yaptığımız çalışmalar ile menderes marka değerine ulaşmıştı. Üç gün önce 3 milyon 200 bin TL'ye Menderes’te ev satıldığını duydum. Bizim dönemimizde 3-4 dönüm imarlı yer alınırdı. Bizim çalışmalarımız ile bu hale geldi. Ancak 2019 yerel seçimlerinden sonra Menderes’in marka değeri erimeye başladı. Freni patlamış kamyon gibi aşağıya doğru gidiyor marka değeri. Siz Menderes ile ilgili güzel bir çalışma duydunuz mu? Menemen Belediyesi ve meclis üyeleri güzel bir konu yapmış diye kaleme almak istediğiniz bir konu oluyor mu? Yerel yönetimler ve hükümetler ne ile gündeme gelir. Ya yaptıkları güzel şeylerle ya da yaptıkları olumsuzluklarla...  Menderes 2-2,5 yıldır güzel bir konuyla gündeme gelmedi" diye konuştu.

SEÇİMİ KAYBEDİNCE ORTADA ENGEL KALMADI
Menderes'te yapılması planlanan katı atık tesisinin uzun yıllardır yapılması planlandığını ve kendilerinin karşı çıktığını belirten Soylu, "Çöp konusunda uzun yıllardır verilen bir mücadele var. Bizim dönemimizde 2014 yılından sonra temcit pilavı gibi önümüze kondu ama yaptırmadık, yapılması planlanan yere hayvan barınağı yaptırdık. Seçimi kaybettiğimiz süreçten sonra artık ortada hiçbir engel kalmadı. CHP'li bir başkan kazanmasından ziyade ilçesindeki duruma karşı bir duruş sergileyemeyen bir başkanın oraya konmuş olması geldiğimiz noktayı oluşturuyor" dedi.

ÇÖPE AŞIK OLMUŞLAR
Belediye başkanının çöp tesisini açık bir şekilde istediğini belirten Soylu, "Menderes'e bir zararı yok diyor. Benden önceki dönem ‘hayır’ diyen başkan bunun faydalı olduğunu göremedi mi? Biz aptaldık, bu Menderes'e çok faydalı diyemedik de, şimdiki belediye başkanı nasıl böyle bir cümleyi kuruyor? Bizim kafamız hiç mi çalışmıyordu? Bizim göremediğimiz neyi gördü?  101 bin 995 kişi istemiyor, 5 kişi istiyor. 101 bin 995 kişinin kafası çalışmıyor, onlar bizlerin ve o insanların göremediği görüyor ve ortaya görüş koyuyorlar. İlçenin geleceğini heba ediyorlar.  Net bir şekilde siyah şekilde altını çizerek ‘ben bunu istiyorum’ dedi. Arkasından da ‘ÇED olumlu gelirse isterim, olumsuz gelirse istemem’ dedi. Bu milletin aklı ile alay etmiş oluyorlar. Bunlar çöpe aşık olmuşlar, çöp gözlerine perde indirmiş" diye konuştu.

HAZIRLADIKLARI HARİTA ÖZENSİZLİĞİN BELİRTİSİDİR
Projenin Menderes'in geleceğini etkileyeceğini belirten Soylu, "ÇED raporu diyorlar, elimizde çöp tesisi ile ilgi İBB'nin yapmış olduğu imar planının raporu var. Burada diyor ki ‘5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunda katı atıkların kaynakta toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması hariç, katı atık ve hafriyatın yeniden değerlendirilmesi depolanması bertaraf edilmesine ilişkin hizmetlerin yerine getirilmesi bu amaçla tesisler kurulması, kurdurulması, işletilmesi veya işlettirilmesi Büyükşehir Belediyeleri'nin yükümlülüğündedir’ diyor. Burada bu konuya açıklama getirmemiz lazım. Buradaki görev sorumluluk ve yükümlülük karar mekanizması İBB'dir. Bu kararı veren de İBB'dir.  Planlanan faaliyetler ile ilgili olarak ÇED yönetmeliği ve çevre izin ve lisans yönetmeliği kapsamındaki izinler alınmalıdır diyor, ‘ÇED raporu alınmadan imar planı yapılamaz’ diyor İBB. Ancak ÇED raporunu almadan planı yaptı ve askıya çıkardı.  Raporun, planın nasıl saldım çayıra mevlam kayıra anlayışıyla hiç özenmeden, Menderes'in geleceğini heba eden, Menderes için bu kadar önem arz eden konuda rapor hazırlanıp plan yapılıyor. Haritada Gaziemir'in yerine buca, Buca'nın yerine Gaziemir yazıyorlar. Kasıt yok ancak o kadar özensiz ve bir günde hazırlanan rapor. İçine baktığımızda imar planı yapılırken belirli kurum görüşler olması lazım" dedi.

GÜNDE 2 BİN 500 TON ÇÖP TAŞINACAK
Canlı yayında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın 'Çöp başka, katı atık başka. Önce soruyu ve cevabı düzeltelim' yorumuna da yanıt veren Soylu, "Katı atık bertaraf tesisine ne götürülecek? Ona nasıl bir isim bulacağız? Kendisi buna da bir isim verirse memnun olacağız. Günde 2 bin 500 ton çöp taşınacak. Gaziemir, Karabağlar, Narlıdere, Buca, Balçova" dedi.

VİYANA’DAKİ ÖRNEĞİ GÖZÜMÜZ İLE GÖRDÜK
Soylu'nun 'oraya ne götürülecek' sorununa da yanıt veren Bayır'ın 'Ayrıştırılmış kağıt, demir, kumaş' yorumunu yaparken, Bayır'a yeniden cevap veren Soylu, "Ayrıştırma katı atık bertaraf tesisinin içinde yapılır. Ben mevcut meclis üyelerimi Viyana'daki katı atık tesisinin içine götürdüm ve hepsini gözümüz ile gördük. Şimdiki başkan bizimle gelmiş. Nereye gittiğini bilmiyorum, araştıracağım.  Esas ayrıştırma evlerden ayrıştırılarak çöpler konteynırlara konuluyor. Avusturya’da sizler kağıt yerine cam atarsanız ceza kesilir. Bu işler onların söylediği ve bildiği gibi değil. Orası çöp tesisidir, ismi katı atık tesisidir. Her gün 90-100 tır ışıklarda sularını damlata damlata baraj havzasının üstünden geçip katı atık tesisine gidecek" diye konuştu.

MENDERES'İ BİLMİYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık tesisi için yeni yol yapacağı yönündeki söylemlerine de değinen Soylu, "Yapamazlar. Çünkü Menderes’i bilmiyorlar. Binlerce dönüm tarım arazileri var. Buralarda yol yapılması için kamulaştırılması lazım. Oradaki kamulaştırma çöp tesisinin maliyetinden daha fazla. Yaptılar desek bile bu 20 yıl sürer. Yapılana kadar 20 yıl boyunca bu kokuyu çekmek zorunda mıyız? Gelin bu millete doğruyu söyleyin. Bizim orada köylerimiz var. Torbalı’da yaşayan köylülere ve tarım arazilerine yazık değil mi? Sizden çöpü aldık başka yere atıyoruz demek sizi işin içinden sıyırmaz ki. Menderes Belediye Başkanı 26 kilometre demiş, ancak ölçtük başkanın evinden 26 kilometre. Ahmetbeyli'ye 6 kilometre, Çukuraltı’na 12 kilometre… Çakaltepe, Çileme, Develi, Çamönü, Ataköy… Bunlar Menderes'e ait değil mi? Menderes'i başkan sadece kendi oturduğu evden ibaret mi sayıyor. Orada yaşayanlar insan değil mi. Bizler ilçe başkanımız ile birlikte imza kampanyası başlattık. Dalga dalga yayılıyor" dedi

ÇOCUKLARINA KÖTÜ BİR MİRAS BIRAKMASINLAR
Düzenledikleri imza kampanyasına değinerek imza vermeyenlere seslenen Soylu, "İmza atan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. İmza atmayanlara da beddua etmiyoruz, doğru yola davet ediyoruz. Çoluğuna çocuğuna yarın sokakta gezerken ‘senin annen, baban çöpü getirmişti’ diyecekler. Kendi çocuklarına acısınlar, onlara böyle kötü bir miras bırakmasınlar" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ŞEY İSTEMEM, YETERKİ TESİS GELMESİN
Belediye başkanının yeniden aday gösterilmemekten çekindiği için tesise karşı çıkmadığı iddiasını da değerlendiren Soylu, "Ben 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Artık değilim. Hayat devam ediyor. Belediye meclis üyelerine de sesleniyorum, meclis üyesi olmadığınızda hayat sona vermiyor. Siz görev yaparken güzel işlere imza attıysanız yaşam asıl ondan sonra başlıyor. Belediye başkanı mı olmak istersiniz çöp tesisinin gelmesinin mi deseler ben ‘hiçbir şey olmak istemem, yeter ki çöp tesisi gelmesin’ derim.  Bir kişi mi, 102 bin kişi mi? Bir kişinin belediye başkanlığı mı önemli yoksa 102 bin kişinin geleceği mi önemli. Hiçbir zaman siyasiler kendi siyasi geleceğinin arkasına atmamalı, yaşadıkları yeri ve ilçeyi siyaset masalarında meze yapmasınlar" diye konuştu.

STK'LARI TEHDİT ETTİLER
İmza kampanyasına gelecek olan STK'ların bir kısmının neden gelmediğini de belirten Soylu, "STK'lar toplantı Katı atık bertaraf tesisine karşı olduklarını dile getirecek bir toplantı düzenliyorlar. 17 tane derneğin tamamı  geleceğiz diyor. 7-8 tanesi geliyor diğerleri gelmiyor. Çünkü tehdit ettiler. Belediye başkanı ve arkadaşları dernekleri tehdit ettiler. Hiçbir şey yapmazlar. Kimsenin kılına dokunamazlar. Menderesi sahipsiz sanmasınlar. Hele Menderes'in hakkını hukukunu savunmak insanlara bir şey yapsınlar o zaman külahlar yer değiştirir. Bu gün Cumaovalılar Derneği var, onlar katılmıyor imza atmamak için toplantıya. Elazığ'dan Sivas'tan gelmiş olan vatandaşların kurmuş olduğu dernekler sahip çıkıyor ilçeye ancak. Gerçek Menderesliyiz diyenler biz toplantıya katılmayız imza atmayız diyerek çöpe karşı değiliz diyorlar. Bunu a söylemek istiyorum" dedi.

GÖRÜŞ VERECEK İRADE MENDERES'TE YOK
Büyükşehir tarafından askıya çıkarılan planlar için birçok kurumdan görüş olmasına rağmen Menderes Belediyesi'nin görüşünün olmadığına da dikkat çeken Soylu, "Bir yerin görüş verilebilmesi için ortada bir iradenin olması gerekiyor. Menderes’te bu görüşü verecek irade yok ortada. Kaldı ki imar planları o bölgedeki kurum ve kuruluşların ve yerel belediyenin görüşü alınmadan yapılamaz. Burada yine aynı şekilde sahtekarlık var" ifadelerini kullandı.

CAN KURBAN O BAŞKANA
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün seçim vaatleri arasında Harmandalı'nda yer alan katı atık bertaraf tesisini kaldırma sözünün olduğunun hatırlatılması üzerine de konuşan Soylu, "Utku Bey’den rica edelim, bizim başkanla konuşsun. Belki fikrini değiştirir. Biz turizm kentiyiz ancak Harmandalı orası. Bir turizm kenti değil. Bizim turizme ihtiyacımız yok.  Zaten geliyorlar. Bence Utku başkanla görüşsün onu ikna etsin, oradan hiç kaldırmayalım o zaman. Helal olsun o başkana, can kurban o başkana" dedi.

MENDERES'TE ÇAKACAĞI HER ÇİVİ İLE İLGİLİ İZSU'DAN İZİN ALMASI GEREKİYOR
Menderes'te araba yıkama yerlerinden dahil İZSU onayı istendiğini dile getiren Soylu, "Menderes ilçesi Tahtalı Barajı’nı içinde barındırması ile birlikte çok ağır yükler altına girdi. Bugün Menderes'te barajın etrafında inek otlatana idari para cezası yazıyor İZSU. O kadar evi, Bulgurca'yı ortadan kaldırdılar. Menderes'te bu noktada imarla ilgili yaşanan sorunlar var. Benim köylüm çevremizdeki hayvancılık yapanların hiçbiri ruhsat alamıyor. Menderes'te araba yıkama yerlerine ruhsat vermiyorsun. Menderes bu kadar ağır yükün altına sokulmuş zamanında, ikinci bir yükü taşıyacak mecali yok. Biz yapılmasın demiyoruz, yeri yanlış diyoruz. Benim araç kiralama işyerim var, ruhsat istedim belediye benden ÇED raporu istedi. Menderes'te çakacağını her çivi ile ilgili İZSU'dan görüş almanız isteniyor. Biz bu yüzden yapılmasına karşıyız."

SOYER'E SORDULAR O DAHİL İSTEMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üzerinden örnek veren Soylu, "Ben İBB başkanı değilim. İBB başkanı oturacak tüm belediye başkanları ve üniversite hocaları ile birlikte ona göre karar verecekler. Ben Menderes'te oturuyorum. Ben kalkıp Çiğli’ye, Karşıyaka'ya yapın diyemem. Tunç Başkan Menderes'e geldiğinde sordular, siz Seferihisar'dayken Aziz Kocaoğlu yapmak isteseydi siz kabule der miydiniz dedi, o da hayır dedi."

Katı atık depolama tesisi ile ilgili ÇED raporunun verileceğini düşünmediğini belirten Bülent Soylu, "Aklımın yettiği kadar söyleyeyim, baraj havzasının içindeki çöp tesisinin yapılmasına ÇED'in olumlu görüş vereceğine inanmıyorum" dedi.

ÖN TAHSİS VERMİŞ OLMAK ANLAMINA GELMİYOR
Ön tahsis ile birlikte bakanlığın tesisin yapılması için ön ayak olduğu noktasında bir izlenim oluşturulduğunu belirten Soylu, "Ben kendi adıma konuşmuyorum burada. Ön tahsisi ne demek? Sizde o zaman bölge müdürlüğüne gidersiniz, ormanla ilgili yerin bilgilerini alıp kiralamak istiyorum dersiniz. Bana ne yapacağını hazırla getir diyor. Siz projesini hazırlıyorsunuz ve takdim ediyorsunuz, kabul ederlerse eğer size yeri kiralıyor. İBB müracaat etmiş, bakanlık ön tahsis vermiş, hazırlayıp projeyi getirin demiş. Ön tahsisi yapmasa ne diyecek, 'vay bakanlık önümüzü kesiyor, hükümet önümüzü kesecek' diyecek. Ön tahsis vermiş olmak anlamına gelmiyor. Menderes'e çöp tesisini yapılması konudan İBB sorumluluğuna giriyor, o yüzden bakanlığı içine dahil edildi, sanki bakanlık yapılması için ön ayak oluyormuş gibi göstermenin doğru olmadığını düşünüyorum."

BELEDİYE PERSONELİ KAN AĞLIYOR
Belediye borcunun kendisi başkanlığı bıraktığında 134 milyon TL olduğunu ve bunun hepsinin kalem kalem belli olduğunu belirten Soylu, "Belediyenin bugün borcu 250-280 milyon TL arası. Ben 134 milyon TL borç ile bıraktım borçların karşılığı belli. Onlarda da varsa çıkarıp koysunlar. Ben onlara soruyorum onlar benim gibi diyebiliyorlar mı? ‘Biz 150 trilyon daha borç yaptık, birde 75 milyonluk yer sattık, karşılığı bunlar’ diyebiliyorlarsa  yarın sabah hazırım belediyenin önüne geleceğim. Bir gün çıkıyorlar borç 125 diyorlar ertesi gün çıkıp 180 diyorlar. 500 kişi ile bıraktığım belediye personeli bugün bin 100 kişi. Belediye personeli kan ağlıyor. Adamların hepsinin evlerine haciz geldi, kredi kartlarını taksitlerini ödeyemiyorlar. Belediye personeli çocuklarının cebine para koyamıyorlar. Hiçbir belediye personeli 3 bin 500 maaş almadı. 3-4 taksitle veriyorlar. Diyorlar ki size sendikal haklar için bir havuz oluşturduk diyorlar ve işçinin adına para biriktirdiğini söylüyorlar. Bankaya gidip maaşı 3-4 taksitle veriyor benim başkanım maaşı diyebilir misiniz? Bu anlamda mutlaka benim için de olumsuz eleştiriler yapacaklardır."

MİLLET UMUDUNU KESMİŞ DURUMDA
Katı atık bertaraf tesisi konusunda verilecek kararın ortalama olarak ilçenin 100 yılını etkileyeceğini de dile getiren Soylu, "Babanın oğlu da olsa haksızlığın karşısında duracaksın. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır. Menderes'teki çöp hikayesini siyasi çekişmeler çekmek… Çöp geldiğinde İYİ Partili, MHP'li, HDP'li de zarar görmeyecek mi? Sonra ne olacak? Tühh! Bu işin pardon 100 sene. Her hafta sonu sinek ilacı atıyorum. Annem ağlıyor. Oturuyoruz yemek isteyeceğiz, sinek mi yiyeceğiz yemek mi yiyeceğiz belli değil. Menderesli bu konuda çok büyük bir ızdırap çekiyor. Bir ilçeye ilaç atmak bu kadar zor olmamalı, alet edevat var. Büyükşehir ilaçta veriyor. Benim dönemimde de veriyorlardı. Biz düzenli olarak ilaçlıyorduk ve bu sıkıntıları yaşamıyorduk. Millet diyor ki biz köprü, yol istemiyoruz, çöpümüzü alsınlar, yolumuzu sürsünler sinek ilacımızı atsınlar diyorlar. İnsanlar umudunu kesmiş durumda."

HİÇBİR ŞEKİLDE GÜVEN VE İNANCI YOK
Gerekirse tüm Menderes'i kendisinin de ilaçlamaktan çekinmeyeceğini belirten Soylu, "Bugün çıkalım Menderes'i ilaçlıyoruz diyelim bin tane genç gelir. Millet diyor ki rutinleri yapsınlar, çöp konteynırlarını yıkasınlar diyorlar. Çöp tesisine hayır diyecek, sinek ilacını atacak parkların çimini biçecek, yollarda yama yapacak, bir sonraki dönem yine başkan.  Menderesli o noktaya geldi artık. Hiçbir şekilde güven ve inanç yok."

MEMLEKETE REZİL OLDUK
Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar'ın Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı Cimer'e şikayet etmesi konusuna da değinen Soylu, "Menderes’i bu şekilde markalaştıracağını düşünüyorlar. Herkes birbirinin arkasında ateş ediyor hançerliyor sonra belediye başkan yardımcısı kalkıp başkanı Cimer’e şikayet ediyor. Ve kendi görevleri ve sorumluluklarını içinde barındıran konu hakkında şikayet ediyor. Rezil olduk memlekete" dedi.

TAPUDAKİ ARKADAŞIYLA BU İŞLERİ NASIL İYİ ÇEVİRDİĞİNİ HERKES BİLİYOR
Cimer şikayeti sonrası Menderes Belediyesi'ne gerçekleştirilen operasyon ile ilgili 'algı operasyonu' ifadelerinin kullanılmasını da eleştiren Soylu,"Bu memleketin polisi savcısını hiç işi gücü yok mu kalkıp şuraya operasyon yapalım diyor. Mutlaka bir şey vardır ki harekete geçmişlerdir. Durduk yere polis ve savcı harekete geçer mi? Bu devletin kurumlarına yapılmış bir hakarettir. Menderes halkı algıyı anladı zaten, operasyonla falan değil. Ne operasyonlar var bunlarda kendi yaptığı. Şikayetinde ilgili başkan yardımcısı hazine arazileri işgal ediliyor, bende dikkatleri oraya çekmek için bunu yaptım diyor. Hazine arazilerin işgali, 2B arazilerinin hakları allem kellem ile nasıl başka yerler gönderilir o başkan yardımcısı bunun uzmanı. Tapu kadastrodaki arkadaşı ile birlikte bu işleri nasıl iyi çevirdiğini herkes biliyor. Kalkmış bir de hazine arazilerinin üstü işgal edildi diyor. Sizin insanlarınız hazine arazilerini işgal ediyorlar. Ben işgal etmedim vallahi. Hükümetin olduğu partinin belediye başkanıydım o şekilde yok. Bir de iktidar olsa vay anasını… Milletin yerini elinden alacaklar."

KAYALAR’A ‘HIYARLI’ GÖNDERME!
İlçe sınırları içerisinde yapımına başlanan ancak düzenlenen törenin tartışmalara yol açtığı hastane hakkında da değerlendirmelerde bulunan Soylu, "Ocak-Şubat gibi bitmiş olacak, hastane için çok büyük emekler verdik. Belediye başkanlığımızdan sonra bile takibini yaptık. Kayalar’ın hastane ile ilgili ne bedensel, ne fikirsel ne de zihinsel hiçbir katkısı olmamıştır. Ancak elimde hıyar var diyene bir avuç tuz alıp koşuyor, bu benim diyor. Sen hastaneye hiçbir emek vermedin. İmar planlarında 6 bin metrekareydi hastane, o dönem iki vatandaş yerini verdi devlete bedelsiz. Ondan sonra hastane arazisi 12-13 bin dönüme çıktığında bunlar yapıldı. Bugün 3 bin metrekare 15 milyon. Şartlı bağış yaptı onlar araya. Siz onların ismini bile anmayacaksınız sonra ‘ben yaptım, ben yaptım’ diyeceksiniz. Baştan aşağıya yalan. Hiçbir emeği yoktur. Yapacağı tek şey var. Hastaneye emek veren herkese teşekkür ederim diyecek. Kim elini taşın altına koyduysa Allah razı olsun. Hastane üzerinden siyaset yapmayı ve başkanlarının alın terini  ve emeklerinin üzerine basmayın. Biz hala başlattığımız isleri devam ettirip, yenilerini eklemek için hem ben hem AK Parti ilçe teşkilatı emek ve zaman harcıyor. Geçen bir açıklamaları vardı vizyon diye. Menderes belediye başkanı diyor ki çay 2.5 su 1.5 diye. Bir belediye başkanı böyle bir açıklama yapmamalı. Bizim dönemimizde su 1 TL, şezlong ücretsizdi. 46 kilometre sahili halka teslim ettik. Otopark ücretsizdi şimdi para alıyorlar. Cambaza bak diyorlar simdi milleti kandırıyorlar."

ASFALTLARLA İLGİLİ BİLİP BİLMEDEN YİNE İFTİRA ATTILAR
Seçim öncesi ve sonrası kendisi ile ilgili ortaya atılan iddialara da değinen Soylu, "Çeşmeye dokununca altın olmadığını gördüler. Oturmayacağız dediler her pazartesi ve salı orada oturuyorlar. İnsan bir şey söylediğinde yapmalı. Ben orayı yapmasaydım CHP ilçe başkanına dükkan vermeyecekti. Etik mi bu şimdi?  Asfaltlarla ilgili bilip bilmeden yine iftira attılar. Kışın diyorlar soğukta atıl diyorlar. Biz asfalt işine 8 Mayıs tarihinde başladık. 30 Mart seçimlerine kadar da çalışmalar devam etti. İBB içme suyu ile ilgili yolları delik deşik etmişti. O dönem belediye meclis üyesiydi belediye başkanı. Kendisinin dükkanını önünde bana kendisi dedi, haklısınız belediye başkanı size bilerek yapıyor bunları diye. Hepsi kayıtlı mecliste."

VİZYON PROJEM DEDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Belediyenin Görece'de oturan vatandaşlardan imar için yüzde 5'lik pay aldığı belirten Soylu, "Gidelim İBB ile konuşalım asfalt çalışmalarını dedim, kimse benimle gelmedi. Defalarca gittim kendileri ile tartışmalarım oldu. Sonra Menderes Belediyesi kendisi ihale etti kendisi yaptı. Bir tarafta Menderes içi delik deşik, siz halı saha mı yaparsınız yoksa yollarınızı mı yaparsınız? 20 yıldır hayaldi, masaldı, milleti kandırdınız diyor. Proje alımı ben seçimi kazandığımda askıdan indi. 2014'de seçim kazandığımda benden önceki başkan planları hazırlamıştı. Bir kere bu yalan... İBB'nin yaptığı yanlışlar nedeniyle vatandaşa verdiğimiz sözü tutamadım. Şimdi bizim hazırladığımız projeyi, rafta duran projeyi vizyon projem diye çıkıp bununla ilgili cümle kuruyor. İBB yapacakmış. Benim hazırladığım projeye vizyon projem dediği için kendisine teşekkür ediyorum ancak kendilerini kınıyorum. Görece ile ilgili hiçbir projeleri yok. Tek projeleri yüzde 5 pay projesi. Göreceli vatandaşlarımıza sesleniyorum göreceli vatandaşlarımız 1/100000 planlarımızı yaptık. Hiçbir vatandaşlarımızın yerinde yüzde 5 pay vermesi gibi bir söz konusu değildir. Burada veren de alan da suçlu olur. Görece köylülerine söyledik, sakın yerlerini satmayın, yerleriniz altın değerine geliyor, yarın çoluğunuzun çocuğunuzun geleceği olacak dedim, satarsanız hakkımı helal etmem dediğim yerde bu arkadaşlar gidip yüzde 5'lik bir bedel talep ediyorlar."

MAGNUM SALVOSU: BÜYÜYÜNCE YAKALARINA YAPIŞACAKLAR
Menderes Belediye Başkan yardımcısının belediyeyi ziyaret eden 3 çocukla fotoğraf çekilmesini ve onları paylaşmasını da eleştiren Soylu, "Gümüldür'de de biz dönemimizde ana caddede dilim halinde yolun iki yanını sahte planlar la inşaat ruhsatı verilmiş ben oraları yüz binlik planlara eklettim, şimdi deprem nedeniyle oranını planları yapıldı. Meclis üyelerimiz planlar için büyük emek sarf ettiler İBB Meclisinde. Doğruları konuşalım, gerçekleri konuştuğumuz sürece bizler kimseye boş yere bir cümle kurmayız. Belediye başkan yardımcısı arkadaşımız belediyeyi ziyaret eden 3 genci alıyor ve fotoğrafı çekiyor ve sosyal medyadan paylaşıyor. ‘Bu gençlerimiz hiç magnum yememiş’ diyor ve bizde onlara ısmarladık diyor. Bu çocuklar büyüyünce onun yakasına yapışacak, sen bizim gururumuz ve onurumuz ile oynadın diyerek. Ben 2014'de ben başkan olduğumda 10 yaşında olan çocuk bugün bir şey için bana teşekkür etti.  İyi yaparsanız da kötü yaparsanız da hatırlanıyor. Bu tür şeyleri siyasete meze yapmayın. İnsanların zor durumları kendisi siyasi masanıza meze yapmayın. Menderes belediyesi hakkında kötü bir şey gördüğümde ben üzülüyorum."

 
Doğal taştan kıtalar arası bir çağrı: World Stone Summit
 
İzmirli avukatlar yeni başkanını seçiyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 11 Temmuz 2021 Pazar 12:25

Markadan anladığınız bu sizin 3 küsür milyona ev satılmış aman ne iyi? Partinizin anlayışı bu zaten. Her yere inşaat yapmak. O kadar inşaatın içine 20 yıl boyunca yönettiğini İstanbula arıtma tesisi de yapsaydınız musilaj da olmayacaktı. Ama o satılmıyor değil mi? Viyana da yapılanı kendi gözü ile görmüş ama hala İzmire yapılmasına itiraz ediyor. Tüm yaptığınız algı yaratmak. Hastane için ne yaptın? Yapan birisi var ama, Halil İbrahim Şenol arsasını ayarlayan projesi ve yatırımı için çalışıpta , devlet dururken belediye başkanı hastane yapamazı biz biliyoruz. Kendini fazla kaptırma. İnsanlar her şeyin farkında.

Yorumu oyla      3      3  
göçmen 10 Temmuz 2021 Cumartesi 18:06

GÖRECE KÖYÜ GÖÇMENLERİN KALACAK..KÖY SATILIK DEĞİL..NOKTA..

Yorumu oyla      4      3  
Akkuş 10 Temmuz 2021 Cumartesi 14:14

Bergama da yapılan tesislere neden karşı çıkmıyorsunuz soylu AKP iktidarı var ama orada katı atık bertaraf istasyonu orası ödemiş e açıldı neden karşı çıkmadınız onu bunu geçin orhanli köyünde jeo termal tesisine sesiniz neden çıkmıyor menderese 10 km isinize geldiği gibi davranmiyacaksin menderesten o anlattığınız bertaraf tesisini helikopterle gitseniz bulamazsınız boş siyaset yapmayın menderesin vizyonunu sizler kirlettiniz insanlara ayrımcılık yaparak

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 10 Temmuz 2021 Cumartesi 13:37

Soyer de istemedi denilen cümle aynen bu şekilde: "Ben Seferihisar Belediye Başkanıyken Aziz Başkan gelseydi deseydi ben karşı çıkardım. Çünkü benim gözümdeki algı Harmandalı’ndaki algıydı. Ama bugün bana gelseydi ben Seferihisar Belediye Başkanı olsaydım ben sahip çıkardım" şeklinde. Ecevit'in meşhur bir basın toplantısı vardı; her şeye yüzde yüz zam açıklaması olan. Yıllardır bu video kullanılır ama çoğu insan bilmez ki burada zamları yapan Ecevit değil, basın toplantısında gelen zamları eleştiriyor. Aynı hesap, yersen.

Yorumu oyla      2      3  
Acaba nerede? 10 Temmuz 2021 Cumartesi 12:41

Köylülerin eline verilen pankartlar belli ki bir merkezde hazırlanmış.

Yorumu oyla      3      5  
Gürkan 10 Temmuz 2021 Cumartesi 11:02

Kanal İstanbul hakkında ne düşünüyormuş? Ben karşıyım desin tüm dediklerine kabul. Soyer'in, "Seferihisar'a ben de istemezdim ." dediği cümlenin sonunu niye söylemiyor? İşine gelen yerinde kes, devamı yok. Niye yok? Partiniz başka ilçelere de karşı gelmişti. Bakanlık yer göstersin, belediye de yapsın. Böyle deyince de bizim işimiz değil diyorsunuz. Sizin işiniz bulunan her yere engel çıkarmak mı? Nihat Zeybekçi seçilseydi nerelere katı atık tesisi yapacaktı? Yıllardır bitmeyen hastaneyle mi marka değeri yükseldi?

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl ve ilçe yöneticilerine seslendi: Kapalı kapılar ardında dedikodu üretmeyi bırakın artık!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP’nin ...
AK Parti'den ekonomiye ilişkin yeni kanun teklifi
AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun ...
CHP’li Polat, AK Partili vekillere yüklendi: Gece karanlıkta geziyorlar!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Türkiye’de ...
 
Bayram kaç gün olacak? Erdoğan'dan açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin, 9-10 gün arasında olabileceğini ...
MHP lideri Bahçeli'den Bülent Ecevit sözleri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum başbakan Bülent Ecevit hakkında, ...
DEVA Konak kadın başkana emanet
DEVA Partisi İzmir’de üçüncü ilçe kongresini Konak’ta gerçekleştirdi. ...
 
AK Parti'den kadın üye seferberliği: İzmir, Türkiye birincisi!
2023 ve 2024 seçimleri  kapsamında üye kayıt çalışmalarına hız veren AK ...
Binler demokrasi mitinginde buluştu
İzmir’de düzenlen “Demokrasi İçin Bir Nefes” mitinginde demokrasi, adalet, ...
Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva