HABERLER>GÜNCEL
10 Temmuz 2021 Cumartesi - 10:31

İzmirli avukatlar yeni başkanını seçiyor

Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek olan İzmir Barosu Başkanlığı için seçim maratonu başladı. Seçimin ilk gününde adayların ve avukatlar konuşmalarını dinlendi. Genel Kurul’un 2'nci gününde sandıklar kurulacak ve Çağdaş Avukatlar Grubu adına mevcut başkan Özkan Yücel ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Çetin'in yarışacak.

İzmirli avukatlar yeni başkanını seçiyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  İlk olarak 17-18 Ekim 2020 tarihlerinde yapılması planlanan İzmir Barosu Genel Olağan Kurulu, ülkemizde artan koronavirüs vakaları nedeniyle İlçe Seçim Kurulu tarafından ertelenmişti.

Pandemi tedbirleri kapsamında bir kez ertelenen Genel Kurul için bu kez de İçişleri Bankalığı’nın salgınla mücadele kapsamında çıkardığı genelgeler gerekçe gösterilerek bir kez daha ertelenmişti.

Temmuz ayı itibari ile normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte tüm yasaklar kaldırılırken, Baro seçimlerinin de önü açılmıştı.

KONGRE HEYECANI BAŞLADI
Normalleşme sonrası kongre tarihini belirleyen İzmir Barosu ise olağan kongresini 10 Temmuz'da başladı. 11 Temmuz'da seçimin yapılacağı genel kurul sürecinde, Çağdaş Avukatlar Grubu adına mevcut başkan Özkan Yücel yeniden aday olurken, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Çetin de adaylığını açıklayan isim olmuştu. 

Olağan Genel Kurul'un ilk gününde ise saat 10:00'da başlaması planlanan olağan genel kurul toplantısı yeterli imza sayısına ulaşılamaması nedeniyle saat 15:00'da başladı. İki adayın konuşmasını gerçekleştirdiği toplantı ise yaklaşık olarak 6,5 saat sürdü.

ÇETİN'DEN YÜCEL'E ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI
Aday konuşmaları sırasında ise ilk olarak kürsüye Cumhuriyetçi Avukatlar Adayı Mustafa Çetin çıktı. Adaylık süreci ile ilgili konuşan Çetin, "Ekim ayında yapmamız gereken genel kurul maalesef haksız ve hukuka aykırı bir şekilde defalarca ertelendi. Siyasi partiler sendikalar genel kurul yapmalarına rağmen, baroların kongrelerine genelgeler ile engellendiğine tanık olduk. Maalesef 9a y sonra genel kurulumuzu yapmak zorunda kaldık. Haksız ve hukuk dışı engellemelere karşı hukukçular olarak hukuk için de çözüm bulmak için sonuna kadar gittik. Deprem ve pandemi nedeniyle başta genç meslektaşlarımız olmak üzere çok zor süreçlerden geçtik. Bunlar yetmiyormuş gibi siyasal iktidarların hukuku arka bahçesi gibi kullanması mesleğimizin bileşenlerinin sorunlarını her geçen gün arttırmıştır. Hukukun yargının bağımsız olmadığı ülkelerde vatandaşların barışından huzurundan söz etmek mümkün değildir.Hukukun esaslar gelişmiş ülkelerde bölünemez ve herkes tarafından kabul edilen değerlerdir. Maalesef ülkemizdeki güven endeksi 107'nci sırada. Son yıllarda yargıya olan güven yüzde 15 lere düşmüş. Yargıya güvenin olmadığı ortamda bağımsızlığın temsilcisi avukatlara savcılara da güvenin olmayacağı apaçık ortadadır. Kutsal mesleğimiz birçok ülkede gelişmişliğini tamamlamıştır ancak ülkemizde her geçen gün değer kaybetmeye devam etmektedir. Görevinin başında katledilen meslektaşlarımızın haberlerini aldığında hepimizin içi gidiyor. Hukuk fakültelerinin tabiri caizse Hukuk meslek okulu hale getirilmesi, hukuk eğitiminin kalitesini düşürmüş ve nitelikli hukukçuların yetişmemesine neden olmuştur. Bu durumdan en fazla etkilenen genç meslektaşlarımız. Genç meslektaşlarımız iş bulamadıklarını bulursa dahil asgari ücret ile çalıştıklarını söyledi. Şu an asgari ücretin bile altında çalışan genç meslektaşlarımız var" dedi.

YA GÜNDOĞDU MEYDANINDA DEĞİLLERDİ, YA DA TOPLANTILARA KATILMADILAR
Seçim konuşmasını  2015 hain FETÖ darbe girişimi süreci ile devam eden Çetin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Salonda Cumhuriyetçi avukatlar grubu tanımayan arkadaşlar için kısacası grubumuzu tanıtayım.  Cumhuriyetçi avukatlar grubu hukukun üstünlüğüne yargının bağımsızlığına insan haklarına ve basın özgürlüğüne inanan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı avukatlar grubudur. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamış ve kimseden icazet almamış, 'Baro avukat için' sloganı ile barolarda görev almaya devam edecek. 2018 yılında seçilir seçilmez meslektaşlarımızın sorumluluğunu öne koyarak neler yapabiliriz dedik , önce aidatları indirdik. Hak hukuk adalet dedik, FETO'cu hakimlerin savcıların karar verdiği dönemlerde, 2015 yılında 80 bin İzmirli ile İzmir adaletini arıyor mitingini yapıp adalet diye bağırdık. Hain FETO kalkışmasından sonra KHK'larla yönetiliyor diye ilk çatışmaları biz yaptık. Bazı arkadaşlarımız İzmir barosunun sessiz kaldığı algısını yaratabilir herhalde 2015 yılında Gündoğdu meydanında değillerdi ya da etkinliklere gelmediler. Bende diyorum ki izin orda olmamış olmanız Cumhuriyetçi Avukatların bunu yapmamış olduğu anlamına gelmez. Özkan başkana son dönemlerde Allah boyuna göre dağ veriri diyor. 15 Temmuz hain darbe girişimini karşılayanlar Cumhuriyetçi avukatlardır. Şeffaf baro dedik, seçilir seçilmez disiplin kurulu hariç yönetim kurulu kararlarının tamamını baronun internet sitesinde yayınladık. Eksi olarak aldığımız baroyu artı 500 bin de bıraktık. Baro başkanı olduğunuzda bizim yaptıklarımızın üzerine bir çivi çaktınız mı?  Çevrecilik dedik baro dedik. İlk kadın avukat adına orman açtık.

Bu saate kadar genç meslektaşlarımız sorunlarını söylediler. 2018 yılında yola çıkarken genç arkadaşlarımızın sorununu çözeceğiz dedik. Seçilir seçilmez genç avukatlar meclisini kurduk. Onların sorunlarını tespit edip hepsini çözdük. Yeni mesleğe başlayan genç meslektaşlarımız faaliyet alanlarında müvekkil bulmakta zorlanıyor diye genç avukatlar mesleğinde yeni çıka her türlü kanunla ilgili eğitim verdik.

BAŞKAN OLMADAN ÖNCE KAÇ 29 EKİME KATILDIN
Son günlerde Özkan başkan ve Çağdaş avukatlar grubundan bazı algılar pompalanmaya çalışıldı. Özkan başkan 2018 yılından beri milli bayramlara sahip çıktığını Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu döneminde 15 kişilik listeler ile milli bayramlara gidildiğini söyledi. Biz karşılaştığımızda öyle bir şey yok, listeler ile milli bayramları kutlamaya gitmedik dedik. Seçildiği dönemde ilk 29 Ekime yaklaşık 225 kişi katıldı. İlk canlı yayında buna 300 kişi dedi Özkan başkan, sonraki yayınlarda bu sayı 550 lere çıktı. Bizde yayınlanan görüntülere baktık. Katılanların 300 tanesinin 200 tanesi Cumhuriyetçi Avukatlardı. Biz diyoruz ki milli bayramlar bizim ortak değerlerimiz. Başkan olmadan İzmir Barosunda dönemlerinde kaç 29 Ekime ve milli bayrama katıldın?"

BARO AMBLEMİNİ PERSONEL TAŞIDI!
Seninde yönetim kurulu üyesi olduğun dönemde Sema başkan çıktı dedik ki Türk bayrağı ve atatürk siyasi simgedir takılmasın dedi. O zaman tek kelime etmezken şimdi milli bayramları savunmaya çalışıyorsun. 2018'daki Özkan başkanın bu algısını kırmak için yaklaşık 125 kişi Cumhuriyetçi avukatlar olarak gittik oraya. Özkan başkana ve bir iki çağdaş avukat biz baronun stikerini takmıştık bunları takmaya ne gerek var demişti. Bugüne kadar hiç dememiştik ancak o dönem Cumhuriyetçi avukatlar da geldi.  Kortej bitti biz tekrar algı ve reklamlara girmeyelim diye bostanlının önünden ayırdık, İzmir barosu amblemini taşıyacak kimse kalmadı. İzmir barosu personeline taşıttılar amblemi. Biz bundan sonra da reklam yapmayacağız biz çalışacağız. Gören görür.

FEYZİOĞLU SİZİN DÖNEMİNİZDE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU
Hepimiz tarih biliyoruz. Metin Feyzioğlu hangi dönem seçildi? Çağdaş avukatlar döneminde seçildi. Peki Feyzioğluna bir kısım çağdaş avukatlar delegesi tarafından seçildiğini biliyor musunuz? Çağdaş avukatlar grubu karar almasına rağmen 6 İzmir barosu üyesi Feyzioğlu'nu destekledi. Simdi resimler paylaşılmış.. Sema hanımın da fotoğrafı var. Fotoğraf çekilmek ile destek olmanın ne alakası var? Bizim 2016 yılından beri Feyzioğlu ile ne telefonda ne de yüz yüze görmüşlüğümüz bile olmadı.

29 EKİM'E TEK BAŞINIZA GİRERSİNİZ
Çoklu baro açıklandığında tek baro birlikte yönetim dedik. Cumhuriyetçi avukatlar grubu 113 yıllık İzmir Barosu çatısından ayrılmayacak dedim. Baro önündeki, adliye önündeki açıklamalarda oradaydık. Biz resim mi koymak zorundayız ya da bilgi mi vermek zorundayız? Biz her yerde olduk.Seçildiğiniz gün dedik ki bir taş koysanız biz sizin yanınızdayız. Bu meslek bizim ortak sorunlarımız, ortak çözümleri birlikte hareket edersek çözeceğiz, bu ayrıştırmaları yaparsan, eğer seçilirseniz 29 Ekim'lere tek başınıza gidersiniz, onunda algısını nasıl yaparsınız bilmiyorum.

SİZ BİZE NE KADAR BORÇ BIRAKTINIZ
Bütçe dediniz 214 yılında kasada 400 bin para bıraktılar dediniz 600 bin de borçları var dediniz. Doğrudur herhalde ancak bakmadık biz. 2014 yılında siz eksi kasa bıraktığınızda Barolar birliğine kaç para borcunuz vardı? Eksi 743 bin lira.

SİYASİ AYRIM YAPMADAN BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIZI KUCAKLAYACAĞIZ
Başkan, dinlediniz genç avukatlardan ve kadın avukatlarda söyledi ancak siz avukatları ayrıştırdınız. Oncu buncu diye ayırdınız, siyasetin dilini baroya soktunuz. Genç avukatlar ile yaptığınız kahvaltıyı canlı yayınladınız. Şimdi diyorsunuz ki hiçbir siyasi görüşe bakmadan bizi destekleyin. Biz bu söylemi desteklemiyoruz. Bizim önceliğimiz hukukun üstünlüğü. Siyasi ayrım yapmadan bütün meslektaşlarımızı kucaklayıcı herkese eşit davranacağız. Baronun siyasetin arka bahçesi yatınız dedik.Bize göre öyle. 

TERÖR İLE MÜCADELEYE Mİ KARŞISINIZ?
Arkadaşlara seçimi kaybettiğimizde dedik ki, barolara başkan olmak çok zor. Özkan başkan hariç tecrübeli yok. İlk 6 ay hiç eleştirmeyeceksiniz dedik. Ta ki barış pınarı harekatına kadar. Türkiye Cumhuriyet terör örgütlerine karşı mücadele diyor ancak siz diyorsunuz ki savaşı durdurun. Savaş iki  ülke arasında olmaz mı? Ermenistan Azerbaycan savaşında da İzmir'den otobüs kaldıracağız Ermenistan'a kadar gideceğiz dedi. Sayın başkan siz savaşa karşı mısınız, yoksa terörle mücadeleye mi karşısınız?

ADALET ARACI İÇİN HANGİ ÖNLEMLERİ ALDINIZ?
Son günlerde bir proje. Adalet aracı diye bir proje. İki stajyer iki avukat adalet arayışında dolanıp adli yardım yada kadına karşı şiddet ile ilgili başvuru toplayacakmış. Adalet aracı açıklanmadan 2 gün önce, meslektaşımıza ayakla basılan olayı yaşadık. Hangi güvenlik önlemini alsın da o stajyerleri ve avukatları mahalle mahalle gönderiyorsun? Sırf seçim öncesi bir şeyler yapmak için böyle bir şey yapmak olabilir mi? Meslektaşlarımızın faaliyet alanını arttıralım diyerek, siz avukatları seyyar satıcı gibi dolaştığı bir pozisyon mu yaratmak istiyorsunuz?

HİÇ OLMADI BAŞKAN!
Gerçekten avukatların elektronik imzasıyla ilgili çalışmanızı takdir ettik. Depremden zarar gören meslektaşlarımız anında elektronik imzaları sağladınız. Teşekkür ederim. Ama onun dışında sınıfta kaldınız. Hepsi algı. İzmir Barosu, Barolar Birliği’nin konteynırına afiş mi yapıştırır? Hiç olmadı başkan!  30’a yakın projemiz var. Nasıl 2014-2018 yılında Baro avukat için sloganıyla çıkmışsak bu dönemde de algısız olarak meslektaşlarımız için geleceğiz. Hukukun üstünlüğü için çalışmak istiyoruz."

ELEŞTİRİLERE YÜCEL'DEN YANIT: BİN 400 SAYFALIK FAALİYET RAPORUNDA HEPSİ MEVCUT
Mustafa Çetin'in ardından kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Özkan Yücel, "Bir seçim konuşmalar ile gerçek dışı iddialara yanıt vermek seçenekleri arasında kaldım. Gerçek olmadığını bildiğim o kadar çok şey söyledi ki bunların hepsine yanıt verme ihtiyacı duymuyorum. Sadece birkaçını söyleyeceğim. Sevgili Mustafa senin tabirin ile  söyleyeyim, şeffaf baro dedin ya 2014 yılında getirdik dedin ya, o zaman baro kayıtlarına bakacaksın, yönetim kurulu kararlarını kim yayınladı diye. Bin 400 sayfalık faaliyet raporu yayınlandı ve tüm eğitmelerin karşılığı var. Zahmet edip okumuyorsun, önünüze de hazır sayı koymayınca anlamıyorsunuz. Faaliyet raporu eleştirileri sırasında bir şey vardı ve asla atlamamak gerekirdi.  Kadınlardan ceza avukatı olmaz diye benim ağzımdan tek bir laf duyduysanız şu an adaylıktan çekilmeye razıyım. Benim kadın meslektaşlarım görevini en iyi şekilde yapsan hatta erkek meslektaşlarının da önünde başarılar elde edebilen meslektaşlarımızdır.2014 yılından sonra 4 yıl Cumhuriyetçi avukatlar vardı ancak Mustafa beyi dinleyince sanki yeni bir grupla karşı karşıyayız gibi algıladım. Sevgili arkadaşlar neredeydiniz 4 yıldır? Nerdeydiniz o süre boyunca? Darbe sürecinde avukatlık yapmak imkansız hale getirildiğinde avukatların sütüne kamera konduğunda, başına biri dikildiğin de birsize avukat vermiyoruz demek aklınıza gelmedi mi?" diye sordu.

FEYZİOĞLU'NA KARŞI ÇALIŞAN BAROLARDAN BİRİYİZ
Türkiye Barolar Birliği Başkanı  Metin Feyzioğlu'nun seçimi kazanılması için İzmir Barosu'nun destek olduğu yönündeki iddialar ile sözlerine devam eden Özkan Yücel, şu ifadeleri kullandı:

"Mitingler… Metin Feyzioğlu ile yan yana koyunca yan yana yürüdünüz diyince,  Metin Feyzioğlu'nun piar çalışmalarını yaptınız diyorsunuz. Ayıptır. Gizli yapılmış oylamanın sonuçlarına dayanarak yine çamur at izi kalsın mantığı ile İzmir Barosu'nun Feyzioğlu'na karşı çalıştığını bilmenize rağmen bunu söylemenin vicdanınızda yeri var mı? Avukatların vicdanında yeri yok. Feyzioğlu'na karşı çalışan baroların en başında gelen baroya söylüyorsunuz. Ben İzmir Barosunun tarihini bu lekeyle bir tutmam. Pazartesi seçimi kazandığımızda bu kez Türkiye'nin demokrasinin, avukat lığının önünde engel olan Metin Feyzioğlu'nun anlayışını barolardan göndermek boynumuzun borcudur.  220 civarı arkadaşımızdan nakil ücreti adı altında hukuka aykırı ücret almışsınız. Baroyla avukatlar davalaşmaz dedik ancak davalar açıldı ve hepsinin parasını geri ödemeye başladık. Sizin sayenizde oldu bunlar Mustafa Bey.

MESLEKTAŞLARIMIZI BU ÜCRETLER İÇİN SAVCILIK KAPISINDA BEKLETEN SİZSİNİZ
O kadar büyük haksızlık içindesiniz ki. Gece gündüz sabah kadar çalışan arkadaşların, sizin grubunuza karşı oy vermiş arkadaşlarda bu çalışmaların içinde yer aldı. Siz sınıfta kaldınız diyorsunuz? neyin sınıfında kaldık? Bin 400 meslektaşımızın ofislerine girerek çalışma yürüterek mi sınıfta kaldık. Biz çağdaş avukatlar grubumuz, meslektaşlarımızı ne duruşma salonlarında ne de hayata karşı kaldıkların zorluklarda yalnız bırakmayacağız. CMK ücretleri düşük evet ancak bu konuda tek dava açan grup olan Çağdaş Avukatlar Grubu ile karşı karşıyasınız, bu konuda bir şey söylemeye hakkınız yok. Meslektaşlarımızı bu ücretler için savcılık kapısında bekleten sizsiniz! 

ADALET BAKANI YORUMU: SÖYLEDİKLERİMİN HEPSİ KAYITLI
Adalet bakanı ile 40 baro başkanın olduğu toplantıda bakana karşı söylediğim her cümle telefonumda kayıtlı. Bugün geldiğimiz noktada avukatların sorunları, işçi avukatları ne yapacaksınız, avukatlıkla ilgili yapılması gerekenleri nereye koyuyorsunuz? Çoklu baroyu gündeme getiriyorsunuz dedik. Eğer bir uygulamaya karşı çıkıyorsak bunu en üst perdeden söylemeyi biliriz. Ya adalet bakanı ya cumhurbaşkanı… Kim gelirse gelsin. Yeter ki hukuk devleti olsun!

KURUM ARAÇLARI MENFAAT İÇİN KULLANILMAZ!
Sizi döneminizde ne getirdiyseniz hiçbirini geri çevirmedik, aynı şekilde devam ediyor. CMK araçlarını evet değiştirdik. 12 saat çalışıyordu arkadaşlarımız. Daha iyisin bulursak yine değiştiririz. Baro için meslektaşlarımızdan elde ettiğimiz geliri en doğru şekilde kullanmak için çalışırız. Ne yaparız mesela? Makam aracı kullanmayız günlük işlerimizde.  Resmi işler dışında makam aracını kullanmayız. Kişisel ihtiyaçlar için hiçbir kurum menfaatine kurum araçlarını kullanılamayacağını öğrendik. Çokta memnunuz bu durumdan. Sizde tavsiye ederiz.

1 MAYIS İÇİN GÖNDERİLEN PİKNİK MESAJLARINI UNUTTUK SANMAYIN
Benim hangi yıl 29 Ekim'lere gittiğim konusunda çetele çıkarmam gerekecek sanırıma ancak ben buna ihtiyaç sahibi değilim.  Benden önceki dönemde 20 kişilik liste gönderdim size, bunlarla ilgili ne cevap verdiniz? 1 Mayıs için gönderdiğiniz piknik mesajlarını unuttuk sanmayın.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİK
Siz mi dinlediniz başkası mı aktardı bilmiyorum ancak Cumhuriyetçi avukatlar katılmadı diye bir şey demedim. Sizi görmediğim. Siz beni gördünüz mü? Bana dediği otobüsler ile gelen arkadaşlara anlatın lütfen, siz o yürüyüşlerin neresindeydiniz. Yalnız Çağdaş Avukatlar Grubu üyelerine ya da daha önce bu gruba oy vermemiş arkadaşlarınıza değil, bu 2,5 yıl bizimle yol yürüyen, insan haklarına, demokrasiye sahip çıkan bütün arkadaşlarımıza iyi ki varsınız dedim, gücümüz sizin sayenizde var dedim.

HER HESABI İNCE YAPMAK ZORUNDAYIZ
Öyle bir algı yaratıyorlar ki fazla mesai yapılıyormuş da ücreti ödenmiyormuş gibi... Eğer çalışma sürelerini düzenlersiniz, fazla mesai konusunda bir sıkıntı yaşamazsın. Elbette ki fazla çalışan arkadaşların mesailerin ödeyeceksiniz ancak o süreci yönetmekte yöneticilerin işidir. Baronun kasında bulunan paranın size ait olmadığını ve en iyi şekilde kullanılması gerektiğini bilmek zorundasınız. Bu nedenle her hesabı ince yapmak zorundasınız.

YAPTIKLARIMIZI YAPMAMIŞ GİBİ GÖSTERİYORSUN
TBB konteynırları meselesi… Yeri biz aldık. TBB’den ihtiyaç bildirmek suretiyle konteynırları biz istedik. TBB getirip koydu diye İzmir Barosu hizmeti olmadı. Ben oraya sadece İzmir Barosu yeri olduğunu göstermek için çıkartma yapıştırdım. Yani meslektaşlarımız için yaptıklarımızı yapmamışız gibi gösteriyorsun.

YARDIM ELEŞTİRİLERİNE YANIT: ANLAYAN BANA DA ANLATSIN
Bugüne kadar 2 kez bağış topladık. Biri pandemi dönemindeydi, ihtiyacı olan meslektaşlarımıza paylaştırdık. Diğeri de deprem dönemindeydi. Grup ayrımı yapmadan tüm başkanlara destek çağrısında bulundu, sağ olsunlar destek oldular. 1 milyonunu üzerinde para geldi. Bunların yaklaşık 300 bini son 10 günde geldi. İlk 10 günde dağıtabilirdim ancak dağıttığım arkadaş sayısına bakarsan 1 TL verirdik. Bu çabanın içine girdiğimiz ve ihtiyacı olan meslektaşlara dağıttığımız için mi eleştiriyorsunuz? Sınıfta kaldık ya… Anlayan varsa bana da anlatsın.

İSMİ KONULMAMIŞ SİYASAL DARBENİN ETKİSİ DEVAM EDİYOR
Zor zamanlar yaşıyoruz. Darbe girişimin arkasından gelen söylenmemiş adı konmamış bir siyasal darbenin etkisi hala devam ediyor. Hatırlayacaksınız, alın ağzını açanı diyordu kolluk kuvveti. Bu devletin demokratik olduğunu adil olduğunu söylemek mümkün değil. Şu anki koşullar bu ülkede faşizm olduğunu söyleyecek kurumlara ihtiyaç var. İzmir Barosu bu kurumları başında geldi, gelmeye de devam ediyor.

ADALET ARACI YORUMU: BUNUN İÇİN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM
İzmir Barosu olarak AYM bir karar vermiş,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bir karar vermiş, biz ne diyeceğiz? Söyledik söylemeye devam edeceğiz, susanları da ayıplayacağız.  Bugün eleştiriler arasına genç arkadaşlarımız vardı pazartesi günü ilk iş onlarla göreceğim. Çünkü gerçekten gerçek sorunları ve içten sorunları vardı.  Bir yere de yanlış yapıyoruz, birlikte bazı şeylere mücadele etmek lazım. Gelin birlikte yapalım. Genç arkadaşlara ekonomik olarak daha ferah yaşam sağlayacak, sadece gençlere değil mesleğinde yıllar geçirmiş ancak ekonomik zorluklar yaşayan meslektaşlarımız için birlikte mücadele edelim.  Kanun bana insan haklarını korumak ve geliştirme görevi vermişken, sizin hayaliniz yetişemiyor diye, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde olan Adli yardım aracını hizmete soktuk diye ayıplanacak değilim. Adalete erişemeyecek insanlara erişmek ne zamandan beri suç oldu? Başka bir algı yaratmaya çalışmayın. Ancak çocuğa istismar, gibi konularda kadına şiddet gibi konularda bu aracımız görev alacak.  Bunun için özür dilemeyeceğim.

AVUKATLIK KANUNU KAÇINILMAZ
Önümüzdeki yıl bütün meslektaşlarımızı ile onları korumak için çalışmaya devam edeceğiz, bunun için çok şey söylemeye gerek yok 2,5 yıla baktığımızda bunu görmeye yeter. Hiçbir yeri meslektaşlarımızın yalnız kalacağı bir ortam olarak bırakmayacağız. Biz bir aileyiz diye yola çıkmıştık bunu sürdüreceğiz. Yeni bir avukatlık kanunu kaçınılmaz. Çalışma koşullarını düzenleyen, maaş koşullarını düzenleyen bir konu için ısrarla çalışacağız Seçim sonrası İzmir Barosundaki her yaştan arkadaşımızı Türkiye'ye öncü olmak için katkıya davet edeceğiz.

KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ
Geçen yıl 5 gruplu bir seçim vardı bu yıl 2 grup var. Sanılıyor ki avukatlar takım tutar gibi oy verirler, geçen sen nereye oy verdiyse bu sene yine oy verirler onları üst üste toplandığında seçim kazanılır… Öyle olmadığını göreceğiz. Sesini kaybedenler ile tüm Türkiye'yi sesinin nünde koşturanlarla algılar ile hakikatlerin yarışacağız bir seçim olacak. Yaratılan algı hakikatlerin üstünü örtmek için yaratılan bir algı. Bu seçim sonuçları gösterecek avukatlar  takım tutar gibi grup tutmazlar. Yarın o kapalı kutuya girdiklerinde hangi gruba oy vermiş olurlarsa olsunlar, vicdanları ile düşünecekler, akılları ile düşünecekler ve son 2,5 yıldır İzmir barosunun yaptıklarını, avukatına nasıl sahip çıktığını sandık başında bir kez daha hatırlayacaklar. Hukuk vicdanla, inançla olur. Biz inanıyoruz. Biz meslektaşlarımızın vicdanına, aklına ve kararına inanıyoruz. İnanıyorum ki sadece bir yönetim kurulu belirlemesinden öte, 2,5 yıllık pratiği ile vazgeçmeyen bir avukatlık tarzı, ülkemiz için demokrasi yargı bağımsızlığı mücadelesi, daha çok özgürlük umudu olacak İzmir barosu seçimleri. İnanıyorum ki biz kazanacağız."

GENEL KURULDA NELER YAŞANDI?

YÜCEL: MESLEKTAŞLARIMLA OMUZ OMUZA YÜRÜMEK KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK
Genel Kurul toplantısında kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan mevcut Baro Başkanı Özkan Yücel, "Alkışlarınızdan anladığım aslında benim 2,5 yıldır anladığım... Meslektaşlarla omuz omuza yürümek kadar güzel bir şey yok. 2,5 yıldır Türkiye'nin içinden geçtiği bütün ağır koşullara rağmen bayrağı yere düşürmemiş olmamızın yegane nedeni sizlersiniz. Sizlerden aldığımız güçle çalışamaya bundan sonra da devam edeceğiz. İzmir Barosu başkanı olduğum için sizlerle birlikte çalıştığım için yönetim kurulumuz adına hepinize sonsuz teşekkür ederim. İyi ki varsınız" dedi.

Açılış konuşması ve 2,5 yıllık faaliyet sunumunun ardından Çağdaş Avukatlar Grubu ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu yönetiminde yer alan avukatlara söz hakkı verildi.

YÜCEL YÖNETİMİNE SERT ELEŞTİRİ
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına konuşan Ulvi Puğ, önemli olanın sunum yapmak olmadığını ifade etti ve  “Yapılan sunumlar evet çok güzel ama biz 20 yıldır bunun gibi sunumlara kana kana bu hale geldik. Biz Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak mesleğimizi seviyoruz, mesleğimizin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözmek için gerekli cesarete sahibiz. Atatürk hepimizin ortak değeridir. Çok mutluyum, çünkü bol bol Atatürk denildi.  Bu vatanı kurtaran, cumhuriyeti kuran Atatürk’ü sevmek için bir parça kalbe sahip olmak yeter ama Atatürkçü olmak için koca bir yürek gerekir. Bizde o yürek var. Bizim tam bağımsız savunmaya ihtiyacımız var. Bilgimizle, birikimimizle, yüreğimizle Cumhuriyetçi Avukatlar olarak önümüzdeki 2 yıllık süreçte görev yapmaya talibiz. Ancak hangi grup kazanırsa kazansın biz yanlarında olacağız, İzmir Barosu için hayırlısı olsun” diye konuştu.

DAHA İYİ BİR ÜLKE İÇİN…
Çağdaş Avukatlar Grubu adına eleştirilere yanıt veren Ayşe Çakıcı, Yücel yönetiminde yapılan hizmetleri aktardı ve şunları söyledi:

“Elbette hala yarım kalmış pek çok işimiz ve söyleyecek çok sözümüz var. Çağdaş Avukatlar Grubu sadece siyaset yapıyor diyen düşünceye inat avukat için var olan ve var olacak bir baro anlayışı ile geride kalan 2,5 yılın pratiğiyle; avukatlar için vazgeçmeyen, biat etmeyen ve telsim olmayan bir avukatlık tarzı hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı mücadelesi, yurttaşlarımız için daha iyi bir ülke için yeniden Çağdaş Baro.”

YÜCEL’DEN ELEŞTİRİLERE NET YANIT: GERÇEKTEN PES!
Yapılan eleştirilerin ardından eleştirilere yanıt veren Yücel, “Çalışmalar ve komisyonlar var. Siz gitmezseniz onlar yok anlamına gelmiyor, siz katılmadınız anlamına geliyor. Hepsi ortada. Mustafa Bey’in TV’de yaptığı açıklamalar üzerine komisyon arkadaşlarımız eleştiride bulundular komisyonun emeğine haksızlık oluyor diye. Biz kadın hakları ile göç ve iltica eğitimlerini sürdürdük. Sınıfta kaldığımıza yönelik slogan ve söylemler oldu. Bu sloganlar ve söylemler beni rahatsız ediyor. Ne yapmak gerek diyorum? Tam da bir hukuk örgütünün yapması gerekenleri yapmışız benim olduğum yerden. Sokağa çıkmak lazımmış. İstanbul’daki seçim sandıklarının başında olmamız lazımmış. Sokakta yapılanı ne yapacağız? Sokakta bulunan meslektaşların o enerjisini ve barlığını o seçim sonuçlarının neresine koyacaksınız? Hangi algının parçası yapacaksınız? Biz bütün bu eylemleri hayata geçirirken İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımızla gerçekleştirildiğimizi söyledik. 10 bin atom karınca değiliz biz. Bu gücün temeli İzmir Barosu avukatlarıdır, onların birlikteliği ve mücadelesidir. Arkasında Milliyetçi avukatlar grubuna dahil arkadaşlar da vardır. Ayrımcılık mı istiyorsunuz? Dönün aynaya bakın. Çükü ben hiçbir zaman ‘Çağdaş Avukatlar Grubu’ demedim. Söylediğim tek şey İzmir Barosu’ydu. İzmir Barosu avukatları olarak İzmir Barosu yönetiminin çağrısı üzerine 550 avukatla birlikte Cumhuriyet Meydanı’na girmiş olmaktan guru duyacağınıza ‘Biz yapamadık ama siz başardınız’ diyeceğinize çamur atmaya çalışmanın bir manası yok. Algı değil bu, gerçek. Orası sokaktı. Aranızda oraya gelen meslektaşlarımız da vardır. Hepsine saygılarımı sunuyorum. İşte ağının ne olduğu tüm da şimdi ortay acıkıyor. Bütün bunlar varken yokmuş gibi yapmaya çalışmak, saklamaya çalışmak… İşte asıl algı bu. Var olanı yok saymak, gözlerden kaçırmaya çalışmak. Asıl algı bu. Tekrar ediyorum. Ne değerlerin size bırakılmasına izin vereceğiz ne bu değerleri sizin değerleriniz yapacağız ne de meslektaşlarımıza yalan söylenmesine izin vereceğiz. Biz onlarla birlikteydik. Bütün bu süreci onlarla birlikte yürüttük. Avukatlık için emek koyan bütün meslektaşlarımıza kapımız açıktır. Biz sizin gibi yapılmış seçim sonuçlarını yok saymadık. CMK ücretleri 9 ayda ödenemez hala geldi. Gerçekten pes. CMK raporları sizin döneminizde 3 ayda baroda okunamıyordu, 2 haftaya indirdik. Burada baro personeli arkadaşlarım var. Rapor okuma sürresini 2 haftaya indirdik. Siz CMK’da rapor okuyan arkadaşlarıma sorun. Dahasını da yapacağız. O 2 haftalık rapor okuma süresine savcılığı da katacağız ve meslektaşlarımızın 2-3 hafta içerisinde ücretlerini almasını sağlayacağız. Bu iş barolardayken yani CMK ücretlerini biz öderken raporunu veren meslektaşım ertesi gün parasını alırdı. CMK ücretlerinin savcılık tarafından ödenmesine ilişkin düzenleme Çağdaş grup döneminde geçmedi. İşsiz avukatların sorunlarını çözemediniz dediler. Çok haklısınız. Çözemedik. Hepinizden özür dilerim. Her birinize 10-15 bin maaş ödenmesini ve daha insani koşullarda çalışmanızı isterdik. Ama şunu yaptık. İşçi avukatlar merkezini kurduk ve onların özgürce iş yapmasını sağladık. Kendi çabalarını harcamalarına olanak sağladık. Ama haklısınız Türkiye’de bir yapı var. Sorun sahiplerinin sorunları dinlenmiyor. Baroların bölünmesine ilişkin yasayı da engelleyemedik. Bilmeyip biliyormuş gibi konuşmayın. Bakanla yaptığım konulmanın kayıtlarını istiyorsunuz ya gel dışarıda göstereyim. 2,5 yıllık yol arkadaşlığımız için bizimle yürüdünüz için hangi seçim grubuna oy vermiş olursanız olun hangi siyasi partiden olursanız olun hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

SEÇİM 11 TEMMUZ'DA
10-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul, için bugün saat 10.00’da Fuar 4 No’lu Hol’de start verilirken, seçimin ilk günü olan 10 Temmuz'da adayalar konuşmalarını gerçekleştirecek. Baronun yeni başkanının belirlenmesi için sandıklar ise 11 Temmuz Pazar günü yine 4 No’lu Hol’de kurulacak.

 
Menderes'in eski Başkanı Soylu'dan 'Kayalar' yorumu: Elimde hıyar var diyene bir avuç tuzla koşuyor!
 
Ilıca’dan Ata’ya coşkulu selam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 7 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine ...
Eziyet edip sosyal medyada paylaştılar!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, sahile yumurtlamak için gelen caretta ...
Bakan Koca'dan yürekleri ısıtan paylaşım
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'den geçen Hayvanları Koruma Kanunu ...
 
Başkan Soyer açıkladı... İzmir trafiği için yeni hamle!
Tartışmalara neden olan İzmir trafiği için raylı sisteme dikkat çeken ...
Kirlilik iddialarına belediyeden açıklama: Dikili sahilleri güvenli!
Dikili sahillerinde kirlilik olduğu ve denize girilmemesi gerektiği haberlerinin ...
Aşı oranı düşük illerde vakalar arttı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüsle mücadele kapsamında yüzde ...
 
Türkiye-Suriye sınır kapısı bir yıl daha açık kalacak
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'ye sınır ötesi yardımlar ...
Boşanma aşamasındaki eşi ve kayınpederini öldürdü
Hatay'da boşanma aşamasındaki eşi ve kayınpederini pompalı tüfekle öldüren ...
Dikili açıklarında 15 kaçak kurtarıldı
Dikili ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva