HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2023 Cumartesi - 11:18

Memleket Partisi liste başı rakam verdi: Altı vekil çıkarırız!

Memleket Partisi 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Asuman Ali Güven, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki çatışmadan rahatsız olanların tepki oylarını toplamaya devam ettiklerini belirterek, “Bu tempomuzu sürdürürken, İzmir’den her iki bölgeden üçer milletvekili çıkarma şansımız var. İzmir’de üçüncü parti oluruz” dedi. Güven, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik eleştirilerle ilgili olarak, “Aday olmak, İnce’nin en doğal hakkı” ifadesini kullandı

Memleket Partisi liste başı rakam verdi: Altı vekil çıkarırız!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Neredeyse yarım asırdır siyasetin içinde olan Asuman Ali Güven, 1975 yılından bu yana CHP, SHP ve son olarak Memleket Partisi’nde çeşitli kademelerde görev yapıyor. 1977’de CHP Gençlik Kolları Genel Merkez yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Asuman Ali Güven, CHP İzmir’de 10 Ağustos 2016-7 Ocak 2018 tarihleri arasında İl Başkanı olarak emek verdi. Bugün, Memleket Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olan Asuman Ali Güven,  partisinin her geçen gün biraz daha güçlendiğini,  İzmir’de ikinci parti olacaklarını ve toplamda 6 milletvekili çıkaracaklarını iddia etti.

ONLAR ÇATIŞIYOR, KAZANAN BİZ OLUYORUZ
Sürekli sahada olduğunu, insanların seçime karşı ilgisizliğini ve umutsuzluğunu gördüğünü belirten Asuman Ali Güven, sahadaki fotoğrafı, “Vatandaş kırgın, kızgın, öfkeli ve ilgisiz. Bu durum, Memleket Partisi’ne has bir yaklaşım değil, tüm partiler için geçerli. Siyasi iklim sıcak değil” sözleriyle özetledi. Bu siyasi iklimde, iki bloka karşı, yani Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’na yönelik bir tepki oluştuğuna dikkat çeken Güven, şu değerlendirmede bulundu:

“AK Parti'yi de CHP'yi de İYİ Parti'ye umut olarak görmüyor vatandaş. Seçmenin karşısına çıktığımızda, oyumu size vereceğim, diyen çok önemli bir kitlenin tavrı, bizi heyecanlandırıyor. Menemen'de, Aliağa'da, Bergama'da, Ödemiş'te özellikle böyle bir seçmen tavrıyla karşılaştım. O iki bloka tepkili olanların Memleket Partisi'ne güveni var, bize umut bağlamışlar, beklentileri yüksek. Gençlerin partimize inanılmaz bir sempatisi var. İzmir'de Memleket Partisi'nin durumunu değerlendirecek olursak, sahada üçüncü alternatifmişiz gibiyiz. Üçüncü parti olma ihtimalimiz yüksek görünüyor. Milletvekilliği seçiminde İzmir'de üçüncü parti olabiliriz. Zamanın lehimize çalıştığını düşünüyorum. Çünkü iki blok, aralarındaki çatışmada birbirlerini ciddi biçimde yıpratıyorlar. Özellikle AK Parti'nin, Millet İttifakı'na HDP üzerinden ciddi bir vuruşu var. Bu çatışmadan rahatsızlık duymaya başlayan, Memleket Partisi'ne daha çok bağlanıyor, partimizle daha çok umutlanıyor. Bir de adaylarla ilgili tepkileri de açıkça görüyoruz. AK Parti'nin listelerinde İzmirlileri rahatsız eden isimler var ama CHP'nin Yüksel Taşkın'ı birinci sıraya koyması, bu durumdan rahatsız olanların oylarını Memleket Partisi'ne yöneltiyor. Onlar çatışırken, kazanan biz oluyoruz.”

İZMİRLİ SEÇMENLERDEN, OY KULLANIRKEN KİME OY VERDİKLERİNİ İYİ BİLSİNLER
“Memleket Partisi, İzmir’den kaç milletvekili çıkarır?” sorusuna, net bir yanıt veren Asuman Güven, “Her iki bölgeden üçer milletvekili çıkarırız, böyle bir şansımız var. Bugünkü tempoda çalışmaya devam edersek, altı vekilimizi TBMM’ye göndeririz. Bu güve sahibiz” ifadelerini kullandı. 2018’de CHP’den aday adayı olduğunu, ancak listeye adının yazılmadığını hatırlatan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk defa aday oluyorum. Yıllarca CHP’de siyaset yaptım ancak vekil adayı olma şansını, kurucuları arasında olduğum Memleket Partisi’nde yakaladım. Türkiye’nin umududur, Memleket Partisi. İzmirli seçmenlerin de bize teveccüh göstereceğine inancımız tam. İzmir’e, ülkeme hizmet etmek için aday oldum. Ben İzmirlilerin, layık düzenden, demokrasiden yana özellikle dikkatli olmalarını istiyorum. Milletvekili seçimlerini de en az cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemsemelerini, hangi partiye oy atmayı düşünüyorlarsa, oylarını kullanmadan önce o partideki adayların kim olduğunu, Atatürk düşmanı mı öğrenmelerini rica ediyorum.”

MUHARREM BEY İKİ YIL ÖNCESİNDEN CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM DEDİ
Kurulduğundan bu yana Memleket Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, milletvekili adayı Asuman Ali Güven, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olmasından kaynaklı “AK Parti’ye çalışıyor, Millet İttifakı’nın yoluna taş koyuyor” gibi iddiaları da değerlendirdi:

“Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'nin, AK Parti'ye çalıştığı, Erdoğan'a daha yakın olduğu, Kılıçdaroğlu'nun yoluna taş koymaya çalıştığı şeklindeki iddialara kesinlikle katılmıyorum. Her şeyden önce şunu bilmek lazım: Memleket Partisi, bağımsız bir parti, hiçbir ittifakta yok. Partinin genel başkanı, cumhurbaşkanı adayı olmuş. En doğal, en demokratik hakkıdır. Hiç kimsenin cumhurbaşkanı adaylığından çekil, kenara geç, demeye hakkı yok. İki yıldır, cumhurbaşkanlığına adayım demiş, bunca yıldır emek vermiş, neden aday olmasın ki? Hiç kimse de O'na dememiş ki, gel arkadaş, bir konuşalım, güçbirliği yapalım, cumhurbaşkanı adayı sen olma ben olayım! Böyle bir teklifte bulunan olmamış. Bunlar haksız ithamlar. Kılıçdaroğlu, İnce ile bir dayanışma içinde olmak isteseydi, zamanında teklif ederdi, Muharremciğim gel, bu dönem ben aday olayım, beni destekle, işbirliği yapalım, derdi. Bunların hiçbiri olmamış. Bu durumda Muharrem İnce, nasıl bölen olarak gösterilebilir, aklım almıyor.”

ÖNCELİĞİMİZ, BU İKTİDARDAN ÜLKEYİ KURTARMAKTIR
Asuman Ali Güven, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, Memleket Partisi’nin, İnce’nin tavrı ne olur? sorusuna şu yanıtı verdi:

“Muharrem Bey'i cumhurbaşkanlığı adaylığında destekleyenlerin ikinci turda tavrı ne olacak, kimi desteklerler, bunun doğru analiz edilmesi lazım. Biz muhalefet partisiyiz, birinci derecede önceliğimiz bugünkü iktidarın ülkeyi kurtarmaktır. Bunlar artık ülkeyi yönetemiyorlar, diyoruz. Ama yerine iktidar koyarken de doğru koymaz lazım. CHP, bizimle ittifak yapmak istemedi, diğer partilerle ittifak yaptı. O ittifak yaptığı dört partinin oyu da yok. O partiler oysuz kaldılar ama CHP'den dünyaları aldılar. 77 milletvekili aldı o dört parti. Toplam oyları o kadar az ki.”

 
Depremlerde can kaybı 50 bin 783'e yükseldi
 
Kanseri yendi... Hastalara umut oldu!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATA 2 Mayıs 2023 Salı 16:45

OYUM MEMLEKET PARTİSİNE MUHARREM İNEYE ATATÜRKÜN PARTİSİ MEMLEKET.........

Yorumu oyla      2      3  
Uzay madenciliği 23 Nisan 2023 Pazar 14:35

Troller şimdi de memleket partili olmuş. Emeklilik yaşı çoktan gelmiş bu kişiyi ilk sıraya yazmışlar, arabada gaz pedal diye dans ediyorlar. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Partinin sözcüsü konusuna hiç girmiyorum bile.

Yorumu oyla      2      4  
Mahir 23 Nisan 2023 Pazar 10:29

Yandaş lombakta Memleket partisi demeye başlamış.

Yorumu oyla      4      4  
Lombak-CHP artık yok 23 Nisan 2023 Pazar 01:59

Siz anlamıyorsunuz degil mi? Sadece bay bay Kemal değil. Memleket'e olan ilgi CHP ve SHP'den 43 yıldır yaka silkenlerin tepkisi olacak. Baraj geçilmiş geçilmemiş. Konu artık o değil. Bız nerede birikeceğiz ve çogalacağız? Atatürkçulerin bir partisi olacak. Bu memleket olmuş dsp olmuş vatan olmuş önemli değil. Nerede en çok oluyorsak orada birikelim. Chp Atatürkçülüğü terk ederek vesayeti sonlandırdı. Artık serbestiz. Neresi uygunsa orada Türkiye'nin en belirleyici %10'u olabiliriz. Şimdi anketler memleket diyorsa, neden olmasın. Evet azız ama emin olun gündemi biz belirleyeceğiz. Mesela HDP/YSP belirlemeyecek.

Yorumu oyla      3      6  
Kentli 22 Nisan 2023 Cumartesi 21:35

En azından milletvekili adayları içinde ipe sapa gelmeyen sözler söylemeyen yazmayan milletvekilleri vardır...

Yorumu oyla      3      4  
ahmet eriman 22 Nisan 2023 Cumartesi 21:23

Çok uçuş.Partinin grup kurmsı için ülke baajını geçmesi gerekir.Bu geçilemeyeceğine göre İzmir mv sayısı hayslden öte geçmez

Yorumu oyla      2      4  
Konak 22 Nisan 2023 Cumartesi 18:49

Bu Muharerem İnce hareketine genel olarak RTE nin siyaset mühendisliğinin bir ürünü görüşü var.

Yorumu oyla      2      4  
Alo 22 Nisan 2023 Cumartesi 17:26

Ahahahaha aha

Yorumu oyla      3      4  
Rüya 22 Nisan 2023 Cumartesi 17:24

Rüyanızda görürsünüz altı vekili. Bu millet kimin ne olduğunu çok iyi biliyor sandıkta sizlerde göreceksiniz.

Yorumu oyla      3      4  
Bülent Işık 22 Nisan 2023 Cumartesi 17:05

Izmir 'den çıkaracağınız milletvekili sayısı sıfır.Cumhurbaşkanlığı Yüzbin imzayı dördüncü günde topla ondan sonra 6 milletvekili hayali kur.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesine gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Gaziantep ve Kahramanmaraş'ı ...
'İrtibat büromuz önündeki saldırıyı lanetliyoruz'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bahçelievler Kocasinan irtibat büromuz önünde ...
CHP'li Arslan: 15 Mayıs sabahı yeni bir bayrama uyanacağız
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan İzmirli hemşehrilerinin ...
 
AK Partili Kaya’dan Selvitopu’na sert sözler: Masanın altına saklanıp konuşuyor!
Karabağlar’da tartışmalara neden olan kentsel dönüşüm süreci ile ilgili ...
AK Partili İnan vatandaşlara seslendi: Türkiye'nin ilerleyişine oy verin
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Türkiye'deki ...
Bakan Koca'dan bayram ziyareti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk bayram ziyaretini İstanbul'da Başakşehir ...
 
AK Partili Dağ’dan ‘Purçu’ yorumu: CHP’nin Roman samimiyesizliği !
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Biz sadece seçim zamanı Romanların ...
Şentop: "Enerji alanında çok büyük başka yatırımlar var"
 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "İnşallah ...
"Sözde soykırım, siyasi hesaplardan beslenendir!"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "1915 olaylarını tarihi ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva