HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2023 Cuma - 23:06

Şentop: "Enerji alanında çok büyük başka yatırımlar var"

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "İnşallah enerji alanında çok büyük başka yatırımlar da var. Bilhassa yenilenebilir enerji alanında Türkiye dünyada doğasal olarak çok önemli bir noktada; birçok Avrupa ülkesiyle mukayese ettiğimizde de iyi ama doğal gaz tabii hala çok önemli bir girdimiz bizim. İnşallah başta Karadeniz olmak üzere, başka yerlerde yapılan aramalarda da müjdeli sonuçlara ulaşırız" dedi.

Şentop:  Enerji alanında çok büyük başka yatırımlar var

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde memleketi Tekirdağ’da valilik tarafından düzenlenen programda, vatandaşlar, protokol üyeleri, emniyet ve jandarma personeli ile bayramlaştı. Gazetecilere açıklama yapan Şentop, "Biliyorsunuz salgın dönemlerinde bayramları da bir gönül rahatlığıyla arzu ettiğiniz gibi kutlama imkanımız olmadı. Bu sebeple vatandaşlarımızın büyük bir teveccühü var. Yine bugün ayrıca yaklaşık 5 seneye yakın bir zamanda Sultan Ahmet Camii'nde bir restorasyon devam ediyordu. Onun açılışı yapıldı. Cuma namazıyla beraber programlardan sonra ancak yetişebildik. Ben öncelikle Tekirdağlı hemşerilerimizin bütün milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Allah sağlık, afiyetle, huzurla, nice ramazanlara, nice bayramlara” diye konuştu.

‘MÜSLÜMANLAR, GERÇEK MANADA BAYRAMINI KUTLAYAMADI’
Sudan'da yaşanan çatışmalara ve Mescid-i Aksa'da yaşananlara dikkat çeken Şentop, “Tabii  Ramazan Bayramı, baktığımızda dünyada sıkıntıların olduğu, bilhassa Müslümanların sıkıntılar yaşadığı bir dönemde gerçekleşiyor. Özellikle Sudan'da yaşanan çatışmalar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden Müslümanların gerçek manada bayramı kutlayamadığını görüyoruz. Ramazan boyunca da bilhassa Mescid-i Aksa'da İsrail güvenlik güçlerinin buradaki Müslümanlara yönelik eylemleri bütün İslam dünyasında büyük bir endişeyle karşılandı. Bütün bunları aşabilecek birlik, beraberlik içerisinde İslam dünyasının hareket etmesi gerekir” dedi.

Şentop, Karadeniz'de bulunan doğal gazın çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Yine dün çok önemli bir açılış vardı. Filyos'ta, Karadeniz'de bulunmuş olan doğal gazın bunu biliyorsunuz. Birçok kişi merakla bekliyordu. Çok farklı siyasi parti birazdan çok heyecanlanıp böyle hani gülerek gelecek falan diye anlatan bir siyasetçiler vardı. Heyecandan olsa gerek. Ne zaman gelecek, ne oldu falan diyorlardı. İşte o gaz geldi. Biz oradaydık. Denizin derinliklerinden önce söyleyeceğime yüzeyine daha sonra da karaya çıkartıldı. Orada çok muazzam bir tesis kuruldu. Ben gidiyorum o bölgeye. Ama bu kadar kısa zamanda toplam olarak 975 günde bütün bu işlemler tamamlanmış. Bu bir başlangıç. Arkasından yapılacak olan çalışmalarla bir iki yıl içerisinde Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını sayın bakanımızın açıklamasına göre yüzde 30’un üzerinde bir oranda miktarını burası karşılayacak. Bu çok önemli. Biliyorsunuz şu anda dünyada bütün ülkeler bir enerji kriziyle karşı karşıya. Bunun planlamasını yapmaya çalışıyorlar. Öbür taraftan Türkiye, tabii ki Türkiye'nin ithalatının çok önemli bir kısmı enerjiye harcanıyor. Bu doğal gaz şu ana kadar bulunan miktarı itibariyle bile çok önemli bir aşama kazandıracak Türkiye'ye. Bununla ilgili olarak, bunun sevincini milletimizle paylaşmak üzere Cumhurbaşkanımızın bazı açıklamaları müjdeleri oldu. Oraya gelen orada çalışan, orayı bir görmek bilhassa açılış esnasında da mühendisinden orada en basit işi yapan arkadaşlarımıza kadar gerçekten büyük bir kararlılıkla büyük bir heyecanla ve büyük bir inançla, azimle çalışmışlar. Zaten birçok mekana da yemin ettik, ‘yetiştireceğiz’ diye yazdılar, hakikaten de yetiştirdiler. Sağ olsunlar. Ben bütün milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah enerji alanında çok büyük başka yatırımlar da var. Bilhassa yenilenebilir enerji alanında Türkiye dünyada doğasal olarak çok önemli bir noktada birçok Avrupa ülkesiyle mukayese ettiğimizde de iyi ama doğal gaz tabii hala çok önemli bir girdimiz bizim. İnşallah başta Karadeniz olmak üzere, başka yerlerde yapılan aramalarda da müjdeli sonuçlara ulaşırız. Bu bayrama böylece önemli bir sevinçle müjdelerle girmiş olduk. Ben tekrar milletimizin bayramını, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Hemşerilerimizin bayramını bilhassa ayrıca tebrik ediyorum. Nice bayramlara sağlıkla, afiyetle inşallah." (DHA)

 
Buse Tosun Çavuşoğlu gümüş madalya kazandı
 
15 yaşındaki Yavuz, kaza yaptı: 5 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Sözde soykırım, siyasi hesaplardan beslenendir!"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "1915 olaylarını tarihi ve ...
AK Parti binasına saldıran şüpheli tutuklandı
Adana'da, AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığının depremler nedeniyle tedbiren ...
Bakan Akar: Teröristler kan ağlıyor!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terörü kaynağında yok etme" anlayışıyla ...
 
Bakan Soylu: Bu seçimi tarih farklı yazacak!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda, Kentsel Dönüşüm ...
Ahmet Davutoğlu'ndan Sinan Ateş paylaşımı!
Sinan Ateş cinayetini hatırlatan bir paylaşım yapan Gelecek Partisi lideri ...
Sözlü saldırıya yanıt: Acılı insan her şeyi söyleyebilir
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da mezarlık ...
 
İzmir'de seçim öncesi afiş krizi!
Seçim Kurulu'nun Bayraklı'daki propaganda yasaklarına aykırı bir şekilde ...
Kılıçdaroğlu: Ülkeye adaleti getireceğim!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin ...
Seçim vurgusu: Türkiye'nin kaderi değişecek!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva