HABERLER>EGE
6 Nisan 2017 Perşembe - 13:45

Marmaris'in 'Turizm ve Kültür Haritası' beğenilmedi

GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris İlçesi'nin tanıtımı için bastırılıp, dağıtılan ' Turizm ve Kültür Haritası' eksiklikler olduğu gerekçesiyle iade ettiklerini söyledi.

Marmaris in  Turizm ve Kültür Haritası  beğenilmedi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmin gözde ilçelerinden Marmaris'in kent merkezi ve çevresinin tanıtımı için bir süre önce 'Turizm ve Kültür Haritası' bastırıldı. Hazırlatılan bin harita turistlere dağıtılmak üzere Marmaris'e gönderildi. Ancak, bastırılan haritalarda ilçenin pek çok tarihi ve doğal zenginliğinin yer almadığı ileri sürülürken, daha çok karayolu haritasına benzediği eleştirilerine neden oldu. Turizmciler tarafından beğenilmeyen haritalar Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne iade edildi. Muğla'nın dünyaya açılan kapısından biri olan Marmaris için yapılan haritanın bir önem ifade etmediğini vurgulayan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, şunları söyledi: 

"Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den Marmaris'in tanıtımı için kapsamlı bir haritanın basımı için talebimiz olmuştu. Kendisine ve yetkili birimlerine önceki yıllarda basılan kapsamlı haritayı örnek olarak gönderdik. Harita bastırılarak gönderilmiş ama hiçbir yerinde ilçemizi ve çevresinin güzelliklerini tanıtacak işaret olmadığını, daha çok bir karayolu haritasına benzediğini gördük. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı'nı arayarak bu haritanın olmadığını ve iade edeceğimiz söyleyip, yeniden bir örnek gönderdik. Marmaris'in tanıtımı için basılacak harita kapsamlı olmalıdır. Bu haritalar konsolosluklara, otel lobilerine, yurt dışında katıldığımız fuarlara ve ilçemize gelen misafirlerimize veriliyor. Muğla'nın dünyaya açılan kapısı Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçeleridir. Buraları daha özen gösterilmelidir. Haritanın içeriğinde müze, ören ve piknik yerleri, kapalı çarşı, doğal güzelliklerin yansıtıldığı, misafirlerimizin daha kapsamlı gezip görebilmesini sağlayacak hiçbir şey yok. Coğrafya haritasından başka bir şey değil. Kapsamlı bir harita olmasını iletmemize ve örnek göndermemize rağmen maalesef bir yaklaşım yok. Turizmin sıkıntılı olduğu şu günlerde daha kapsamlı yapmamız gereken önem arz eden şeyler ne yazık ki olmuyor" dedi.

HARİTANIN YOKLAR LİSTESİ UZUN
GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 'Turizm ve Kültür Haritası'nda, dünyaca ünlü Kızkumu Plajı ile Türkiye'de ayakta kalabilen tek piramit mezarı gibi birçok doğal ve tarihi değere yer verilmediğni belirterek, "Kültürel zenginliklerinin adı dahi geçmiyor. İlçe merkezindeki M.Ö 4'üncü yüzyıla ait olduğu belirlenen kalıntıların sergilendiği İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı ile 'Muhteşem' sıfatlı Padişah Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferine çıkmadan önce ziyaret ettiği kehanetleriyle ünlü Sarıana'nın Türbesi bile Büyükşehir'in 'Kültür ve turizm Hizmeti'nde 'yok' sayılmış. 'Yok'lar listesi daha da uzayıp gidiyor. Her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği noktalardan, Turgut Mahallesi'ndeki eşi benzeri olmayan şelale sahası, yine Turgut'taki Türkiye'de ayakta kalabilen tek piramit mezarı, Bayır mahallesindeki 2 bin yıllık çınar ağacı, Hisarönü Körfezi'nin Selimiye Mahallesi yakınlarındaki Kameriye adasında bulunan tarihi kilise ile oksijen ve sağlık kaynağı sığla ağaçlarıyla kaplı Günnücek Orman Parkı'nın adları da haritada yer almıyor. Turizm ve Kültür Haritası'na bakanlar, milyonları büyüleyen Kızkumu'nun nerede olduğunu göremiyor ama hangi karayolunun hangi kurumun sorumluluğunda olduğunu ve ilçeler arası mesafeleri öğrenebiliyor" diye konuştu. (DHA)

 
‘Cumhuriyet’ iddianamesinden: Balbay’ın o tweet’i delil sayıldı!
 
Bakan Arslan’dan 16 Nisan çağrısı: Siyasi görüşünüzü bir kenara bırakın ve…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tek jeoparkındaki yürek burkan manzara
MANİSA'nın Kula ilçesi'ndeki Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkının içler ...
Kütahya'da midibüs devrildi: 1 ölü, 9 yaralı
Kütahya'nın Simav ilçesinde midibüsün devrilmesi sonucu bir kişi öldü, 9 kişi yaralandı.
Manisa beşik gibi: 2 günde 4. deprem!
Manisa'nın merkez Şehzadeler İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde ...
 
Kuşu’da kayyum dönemi: Davul-zurnayla karşılandı
Simav Kaymakamı Halim, yeniden belde statüsü kazanan Kuşu'ya kayyum olarak atandı.
Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü
Muğla'nın Menteşe ilçesinde kamyon ile motosikletin çarpışması sonucu ...
Muğla'da FETÖ operasyonu: O astsubaya gözaltı
NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığında göreve devam eden bir astsubay, ...
 
ADD üyelerine Ayvalık'ta cami hoparlöründen anons şoku
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde referandum açlışmaları kapsamında kırsal ...
Manisa beşik gibi: 24 saat içinde 3 deprem!
Dün yaşanan paniğin ardından bugün 5 saat içinde iki deprem daha meydana ...
Telefonla dolandırdı, serbest kaldı
Muğla'da, bir kişiden dolandırıcılık yöntemiyle 5 bin 500 lira aldığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva