HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2021 Cumartesi - 14:27

MARBLE İzmir'de ilk kez yerini almıştı… Tüm makineler satıldı

Bu yıl 26'ncısı düzenlenen MARBLE İzmir Fuarı'nda geçmiş fuarlara göre hayata geçirilen önemli yeniliklerden biri olan makine fuarı hakkında konuşan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, "Bu sene bir ilk olarak makine sektörümüz C holünde yerini aldı. Makine sektörümüzün C holünde yerini almasından dolayı sektörümüz, katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz son derece memnun. Fuar süresince hem doğal taş hem de makine sektöründen firmalarımız oldukça verimli ticari anlaşmalara imza attılar" diye konuştu. Alıcı ayrıca, "Fuara katılıp sergilenen tüm makinelerimizin satışı gerçekleşti" dedi.

MARBLE İzmir de ilk kez yerini almıştı…  Tüm makineler satıldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin doğal taş ihracatının 77 milyon dolardan 2 milyar Dolar’a çıkmasındaki en önemli faktörlerden biri olan MARBLE İzmir Fuarı, pandeminin izlerini silmek amacıyla 24-27 Ağustos tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'ın katkıları ile ziyaretçilerine kapılarını açmıştı.

Fuarın son durumu ile ilgili İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Aykut Akdemir düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunurken, pandemiye rağmen yoğun bir ilgi gören MARBLE İzmir Fuarı, bu yıl ilk kez yer alan makine sektörünün sergilenen tüm makinelerin satıldığı açıklandı.

ALICI: 324 KATILIMCIYI AĞIRLADIK
Düzenlenen basın toplantısında ev sahibi olarak konuşan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, "Doğal taşıyla, makinasıyla, yan sanayisiyle, temsilcilikleriyle, sektörümüzle bir bütün olarak Fuar İzmir’de Mermer Fuarı’nın yeri olan İzmir’de, fuarımızı başarıyla gerçekleştirdik… Bu sene bir ilk olarak makine sektörümüz C holünde yerini aldı. Makine sektörümüzün C holünde yerini olmasından dolayı sektörümüz, katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz son derece memnun. Fuar süresince hem doğal taş hem de makine sektöründen firmalarımız oldukça verimli ticari anlaşmalara imza attılar. Beklentiler düşüktü ama sonuç olarak fuarımızdaki firmalar ve ziyaretçilerle görüştüğümüzde çok ciddi bir ticari hacim elde edildiğini, önemli ticari anlaşmalara imza atıldığını, yeni bağlantılar kurulduğunu paylaşabilirim. MARBLE İzmir fuarımızda temsilciliklerle beraber 324 katılımcıyı ağırladık. 40’ı aşkın ülkeden alıcıyı fuarımız ağırladı. Sektörümüz çok güçlü bir sektör. Pandemi döneminde  ihracat ve üretim rakamlarımız katlandı. Hedef ülkelerimiz çeşitlendi. Biz de İZFAŞ olarak; 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz ve ilan ettiğimiz 27. MARBLE İzmir Fuarımızda hem bu seneki katılımcılarımızın hem yeni katılımcılarımızın hem de bu sene fuara katılmayı tercih etmeyen eski katılımcılarımızı hep birlikte bekliyoruz. En önemli noktalardan bir tanesi yine sektörümüzün olmazsa olmazları parçası olan  sektörümüzün doğal taşın öncüsü olan makine sektörünün bu yolu yine bizimle birlikte yürüyecek olması" diye konuştu.

TÜM MAKİNELERİMİZİN SATIŞI GERÇEKLEŞTİ
Sektörün gücünü tüm dünyaya gösterdiklerini de dile getirin Alıcı, "Makine sektörü özelinde bakar isek; bu sene fuarımız metraj olarak küçüldü. Makine sektörüne C holünde yerini aldı. Ben buradan değerli başkanlarımıza ve katılan tüm makine firmalarına teşekkür ediyorum. Fuara katılıp sergilenen tüm makinelerimizin satışı gerçekleşti. Biz İZFAŞ olarak; İzmir MARBLE  Fuarı olarak makine sektörünün gücünü de bütün dünyaya göstermiş olduk. Bu ortak iş birliğimizin bundan sonraki MARBLE Fuarlarında katlanarak artmasını ümit ediyoruz. Diyoruz ki; bu sene fuara katılanlar kazandı, katılmayanlar da gelecek sene için yerini ayırtmaya başladı" ifadelerini kullandı.

13-16 EKİM'DE DÜZENLENECEK FUAR SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ
"İZFAŞ’ın makine sektörüne yönelik tek fuarı MARBLE İzmir değil. Bir taraftan da Madencilik Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı düzenliyoruz. Bu sene 13-16 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz fuar makine sektörü için oldukça önemli. Ben buradan Minex katılımcılarına ve sektörümüzün katılımcılarına seslenmek istiyorum; nasıl ki 26.MARBLE İzmir Fuarı’nda makine sektörünün satışını ve ihracatını arttırmak için İZFAŞ var gücüyle çalıştıysa, Minex Fuarımız için de uzun zamandır devam eden hedef ülkeleri yönelik nokta satışı şeklinde sürdürülen çok yoğun çalışmalar var. Bildiğiniz gibi en modern, en yeni fuar alanındayız. Fuar alanımızda MARBLE İzmir gibi çok büyük bir fuarı operasyon olarak mükemmel bir şekilde idare edecek ekibimiz var. Aynı zamanda pandemi döneminde aylar süren tekitler ve incelemeler sonrası TSE’den Covid güvenli alan sertifikamızı aldık. Düzenlediğimiz tüm fuar ve etkinlikler Covid-19 tedbirlerine uyarak gerçekleştiriliyor. Panemi dönemi umuyoruz ki yankın zamanda kara bulutlar dağılacak ve bitecek. Yine Covid önlemlerimiz gerekirse İZFAŞ tarafından uygulanacak. Bu süreçte dahi başarılı verimli katılımcılara kar sağlayabilecek bir fuar yapılabileceğini sektörlerimize göstermiş olduk. Biliyoruz ki Minex fuarı da böyle ticari iş birliklerine ve yeni anlaşmalara zemin hazırlasın."

AKDEMİR: ÜRETMEZSEK KALKINMANIN İMKANI YOK
Alıcı'nın ardından söz alan TMMOB İl Kordinasyon Kurulu Başkanı ve Maden Mühendisleri Odası Başkanı Aykut Akdemir ise, "1,5 yıllık hasretin sonunda mermer sektörünün üreticileri ve makine sektörünün temsilcilerinin bir araya geldiği 4 günlük bir süreç yaşıyoruz. Her ne kadar tereddütlü olarak başlasak da pandemi döneminde yapabileceğimiz en iyi fuarı yaşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi nitelikli bir fuarımız vardı. 300 bine yakın bir katılımcı oldu ancak bunlar oldukça nitelikli bir katılımcı. Mermerin kendisi bir markadır. Bu aynı zamanda üretildiği ülkedeki fuarla da özleşir. İzmir'deki fuar mermer, doğal taş üreticiliğinin bir markasıdır.  Bu nedenle markanın sürdürülmesi için bu fuar çok önemliydi.  Bu kararlı duruşu gösterenler çok teşekkür ederim. Fuarın sonuçları itibari ile de her zamanki gibi nitelikli katılımcılar sahip. Ocaklarımız da çalışan bütün meslektaşlarımızın seyahat etme kaygısına rağmen buraya gelmesi bunun göstermesi. Üretmezsek kalkınmanın imkanı yok.  Burada makineler ile üreticiler ile bağlantıyı kurmadığımız sürece yerli üretim konusunda söz söylememiz mümkün değil. Bu yıl yer alan ürünlerin bir çoğu yerli üretim. Pandemi sürecinde bizim ocaklarımız durmadı ve çalıştı. Burada tüm araçların satılmış olması, ve yerli olması üretici ile makine arasındaki bağın kurulması açısından çok önemli. Pandemi ve ülkenin genel koşullarına rağmen, bu kentte, bu binada fuar yapılıyor olması ve burada Türkiye'nin her yerinden katılımcı helmesi çok önemli. İzmir'de 1,5 milyon turist var ve bunun büyük bir tetikçisi bu fuar. Ben 4 gündür bu fuarda beklediğimden daha fazla yabancı yatırımcı gördüm. Geçmişte de vardı ancak bu sene pandemiye rağmen iyi bir yabancı katılımcı var. Bundan dolayı değerli bir fuar gerçekleşiyor. Bizim aynı zamanda  İZFAŞ ile yaptığımızı bu süreçte Minex'i de gerçekleştiriyoruz. Türkiye yer altı zenginliklerinin değerlendirilmesi için baktığımızda madencilik ve mermer Türkiye ihracatının ciddi bir rakamını oluşturuyor. Bunda kendini besleyeceği alanda makine sektörü. 13 Ekimde bu yüzden bu fuarı tekrarlayacağız.  13 Ekim'de de ana kalem makine üretici firmaların yer aldığı grupların geleceğini de söylemek yanlış olmaz" diye konuştu.

TÜRK: İZFAŞ'I DÜNYA FUARI YAPACAĞIZ
Toplantıda konuşan Doğal Taş Makine ve Teknolojileri Başkanı Ömer Serdar Türk ise, "Bizim için bu senedeki MARBLE  fuarının özel bir anlamı var. Senelerdir bir türlü rahat edemediğimiz, açık alanda sıkıntılar çektiğimiz bir fuardı, fakat bu sene için hepimiz çok mutluyuz. Hepimiz gelinen noktada sahip olduğumuz koşullar noktasında, hem kendimizi İZFAŞ nezdinde anlatabilmemiz, anlaşılabilmemiz noktasında şanlı sayıyoruz. BU konuda herkese çok teşekküre deriz. C holünde yerimiz aldık. Kolay kolay burayı bırakmayı düşünmüyoruz. Bu fuar bizim fuarımız. Yıllardır bu fuara makineciler olarak katkı koyuyoruz. Bunu İZFAŞ'ın fuarı olarak görmüyoruz. Bundan sonraki aşamada da çok güzel çalışmalar yapacağız. İZFAŞ'ın fuarını bu anlamda dünya fuarı yapacağız. 

 
Buca Metrosu’nda ihale tarihi değişti!
 
Büyükşehir'den Muğlalı üreticiye yardım eli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal taş ihracatına 'MARBLE' dopingi!
Doğal taş sektörünün dünyadaki en önemli 3 buluşma noktasından biri olarak ...
Muhittin AKBEL yazdı... O insanların 7 yılı da yandı!
Muhittin AKBEL yazdı... O insanların 7 yılı da yandı!
Çocuklar büyüdü, formalar küçüldü... Okul çantası kaça doluyor?
Okullar 6 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim yılına ‘yüz yüze’ başlayacak. ...
 
Vergi yapılandırma ve ödeme süresi uzatıldı
7326 sayılı vergi yapılandırması kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleşti. ...
Bir tosuncuk vakası daha... 1 milyar liralık iddia!
Kripto para dünyası, Thodex vurgununun ardından bu kez de Dogecoin dolandırıcılığıyla ...
Bakanlık doğruladı: IMF'den Türkiye'ye 6,3 milyar dolar!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin IMF'deki kota payına karşılık ...
 
Ziyaretçi akını... Efes eski günlerine döndü
Dünyanın önde gelen antik yerleşimleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya ...
Av sezonunda geri sayım… Sardalya tehlike altında!
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı ...
Uluslararası Taş Kongresi İzmir'de yola çıktı
İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında bu yıl ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva