HABERLER>EGE
17 Haziran 2015 Çarşamba - 11:42

Manisa'nın kan bağışçıları madalyalarını aldı

Türk Kızılay Manisa Şubesi Kan Bağışı Merkezi, 35, 25 ve 10 kez kan bağışında bulunan gönüllü kişilere, altın, gümüş ve bronz madalya verdi. 45 kez kan bağışında bulunan Esat Kanısıcak ise plaketle ödüllendirildi.

Manisa nın kan bağışçıları madalyalarını aldı

İZMİR - Türk Kızılay Manisa Şubesi Kan Bağışı Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da sürekli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla plaket ve madalya töreni düzenledi. Saruhan Otel'de düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ile gönüllü kan bağışçıları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi Müdürü. Dr. İsmet Nardal, Türkiye'de ve Ege Bölgesi'nde Manisa'nın gönüllü kan bağışçısı konusunda iyi durumda olduğunu belirtip, "Elimizden geldiği kadar imkanlarımız çerçevesinde kan vermek isteyen vatandaşımızın ayağına kadar gidiyoruz. Manisa şu an kan bağışı konusunda bilinçli hale geliyor. Bir kanın üç kişinin hayatını kurtardığının artık farkında. Bunun için Manisa'daki gönüllü kan bağışçılarımızı kutluyorum" dedi.

Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, ise Türkiye'de gönüllü kan bağışçısı sayısının az olduğuna dikkat çekti. Dr. Gök, "Gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5'i gönüllü kan bağışçısı iken, ülkemizde ise gönüllü kan bağşıçı sayımız yüzde 2 civarlarında. Bu yeterli değil. 2014 yılında ülke genelinde 2 milyona yakın kana ihtiyaç varken, sadece 1 milyon 860 bin kan toplayabildik. Bu nedenle vatandaşlarımızı gönüllü kan bağşıçısı olmaya çağırıyoruz. Unutmasınlar ki verdikleri 1 ünite kan ile 3 kişinin hayatını kurtarmaktadırlar" diye konuştu. Dr. Gök, özellikle Ramazan aylarında stoklarda bile kan kalmayacak duruma geldiğini dile getirerek, "Önümüz ramazan ayı. Her ramazanda stoklarımızda neredeyse kan kalmıyor. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ramazan ayında iftardan sonra vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyoruz. Bir gün bizimde bir ünite kana ihtiyacımız olabileceğini hiç unutmayalım. Bu nedenle kan bağışında bulunanlım" diye konuştu. Vali Erdoğan Bektaş da kan bağışçısı sayısının verilecek eğitimlerle artırılabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş, 45 defa kan bağışında bulunan Esat Kanısıcak'a teşekkür plaketi verdi, ardından da 35 defa kan bağışında bulunan Fatih Arık, İlyas Eğriboyun, Hasan Putiş, Mustafa Türkan, Mehmet Özdemir ile Ahmet Tüfekçioğlu'na altın madalyalarını dağıttı. Törende, ayrıca protokol üyeleri tarafından 25 kez kan bağışında bulunanlara gümüş madalyaları verildi. 10 kez kan bağışında bulunan 600 kişinin bronz madalyalarının ise adreslerine gönderileceği bildirildi. Tören, düzenlenen kokteyl ile son buldu.(dha)
 

 
O platformdan Büyükşehir'e pankart salvosu: Ödemiş'e görülen reva...
 
İzmir’in konuştuğu karga: Pilavı yedi, tabağını aldı ve…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da yaban domuzu dehşeti: 2 yaralı
Manisa’da Turgutlu İlçesi'nde, sürüsünü otlatırken bir yaban domuzunun ...
Balıkesir yağmura teslim!
Balıkesir’de etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ...
Otomobil TIR’ın altına girdi: 1 ölü
Manisa’nın Salihli İlçesi'nde, otomobil arkadan çarptığı TIR'ın altına ...
 
Didim'de makilik alanda korkutan yangın
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen nedenle makilik alanda ...
Manisa'da kurumlara 'paralel' operasyonu
Manisa'da, 'paralel yapı' ile bağlantı iddiasıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ...
18 yaşındaki Cansu'nun cesedi kanalda bulundu
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, geçen pazar gününden bu yana kayıp olarak ...
 
Traktör şarampole yuvarlandı: 1 ölü
Manisa'nın Selendi İlçesi'nde, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan ...
Denizli'de kümese giren yılan paniği
Denizli'de bir evin bahçesindeki güvercin kümesine giren yaklaşık 1.5 ...
Hamile eşini öldüren sanığıa ağırlaştırılmış müebbet
Manisa'da gçen yıl, 8 aylık hamile eşi 22 yaşındaki Burcu Çapar'ı 4 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva