HABERLER>EGE
16 Haziran 2015 Salı - 16:37

Hamile eşini öldüren sanığıa ağırlaştırılmış müebbet

Manisa'da gçen yıl, 8 aylık hamile eşi 22 yaşındaki Burcu Çapar'ı 4 yaşındaki kızının gözleri önünde döverek öldürdüğü iddia edilen 23 yaşındaki Semih Çapar'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Semih Çapar'a, 'iyi hal'den dolayı ömür boyu hapis cezası verildi.

Hamile eşini öldüren sanığıa ağırlaştırılmış müebbet

Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında tutuklu sanık Semih Çapar hazır bulundurulurken, öldürülen Burcu Çapar'ın babası Süleyman Akyol, annesi Fatma Akyol, sanığın avukatı Emin Uz, Burcu Çapar'ın ailesinin avukatı Mehmet Özyolcu da katıldı. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu ile Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri de duruşmayı izledi.

SON SAVUNMADA YİNE REDDETTİ
Son savunmasını yapan sanık Semih Çapar, önceki duruşmalarda olduğu gibi suçlamaları kabul etmeyip, "Ben eşimi öldürmedim. Tek şahidim Allah'tır. Ben bu zamana kanunsuz bir şey yapmadım. Bundan sonra da yapmam. Benim düştüğüm bu noktaya Allah düşmanımı bile düşürmesin" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_16/5ffbfa8911ea2b95bb6cbf0f4648830b.jpg

SANIK AVUKATI: ORTADA SUÇ TEŞKİL EDECEK BİR ŞEY YOKTUR
Ardından söz alan sanığın avukatı Emin Uz, "Her davanın kendine has bir özelliği vardır. Bizim davamız ise diğer kadın cinayetlerinden farklı. Ülkemizde birçok üzücü kadın cinayetleri oluyor. Ancak bizim davamız diğer kadın cinayetlerinin içine sokulmasın. Bu davada cinayet var mı? Şartlar var mı veya oluşmuş mu? Semih Çapar ne bir bıçak, silah veya sopa kullanmamıştır. Adli tıp bile 'düşme veya düşürülme neticesinde yaşanan travmaya dayalı ölüm olayı' raporu vermiştir. Bu ortada bir cinayet olmadığını göstermektedir. Ortada suç teşkil edecek bir şey yoktur. Bu nedenle müvekkilimin beraatini talep ediyorum" dedi.

İYİ HALDEN MÜEBBET
Son savunmalar alındıktan sonra mahkeme heyeti karar vermek için 10 dakika ara verdi. Aranın ardından hakkında 'hamile oluğunu bildiği eşini canavarca hisçe veya kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla dava açılan Semih Çapar'a, duruşmalarda iyi hali dikkate alınarak ömür boyu hapis cezası verildi. Yaklaşık 13.5 aydır tutuklu olan Semih Çapar, aldığı cezanın ardından Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_16/883d7f52a16960e72e5333760d7b47cb.jpg

ÖLEN KADININ ANNE VE BABASI KARARDAN MEMNUN
Davanın sonuçlanmasını ardından Burcu Çapar'ın babası Süleyman Akyol ile annesi Fatma Akyol, adliye önünde Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu'nun basın açıklamasına katıldı. Baba Süleyman Akyol, "Bugüne kadar hep yalan söyledi. Yalanlarına adalet kanmadı. Artık biraz da olsa neşeliyiz. Burcu kızımızın geride bıraktığı çocuğuna bakacağız ve yeniden hayat bulacağız. Çocuğumuzun kanı yerde kalmadı" dedi. Annesi Fatma Akyol da "Kızım artık rahat uyuyacak. Onun emaneti torumuzun ise huzurlu bir şekilde büyüyecek. Adalet yerini buldu" diye konuştu.

Burcu Çapar'ın ailesinin avukatı Mehmet Özyolcu "Ağırlaştırılmış müebbet talebiyle açılan davada, mahkeme heyeti iyi halini de gözönünde bulundurarak sanığa müebbet hapis cezası verdi. Adalet yerini bulmuştur. Bu bizim için bir zaferdir. Bu karar ile Türkiye'de de hakimler var diyebiliriz" dedi.

Açıklamaların ardından Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu üyeleri bir süre "Kadın cinayetlerini durduracağız" sloganı atıp sessizce dağıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İşsiz Semih Çapar'ın, Manisa'nın Kalemli Mahallesi'nde 17 Mayıs 2014'te bir yakınlarının düğünden evlerine dönerken, 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı, 4 yaşındaki kızının gözü önünde araçtan attıktan sonra karnına ve başına vurarak darp ettiği ileri sürülmüştü. Hastaneye kaldırılan Burcu Çapar yaşamını yitirirken, Semih Çapar tutuklanmıştı.(dha)
 

 
HDP’yi kurşunladı, ilk duruşmada tahliye edildi
 
Tuğçe'nin katiline 3 yıl hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok: Emekli emniyet müdürünün cesedi bulundu
Marmaris’te yol kenarındaki bir ağaçlık alanda emekli emniyet müdürü Vedat ...
Söke’de dehşet günü: Annesini öldürdü/Babasını 16 yerinden bıçakladı
Aydın’ın Söke ilçesi aynı gün iki korkunç aile cinayetine sahne oldu.
Ünlü oyuncu Babadağ’dan uçtu!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne tatil için gelen sinema ve dizi oyuncusu 27 ...
 
Manisa'da katliam gibi kaza: 1'i bebek 3 ölü, 4 yaralı
Manisa'nın Kula ilçesinde bir otomobilin kamyona arkadan çarpması sonucu ...
Datça'da hintkeneviri ekili araziye polis baskını
Muğla'nın Datça İlçesi'nde azmak yanındaki sulak bir alanda ve saksılarda ...
Mukavva yüklü TIR'da korkutan yangın
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, seyir halindeki mukavva yüklü bir TIR'da ...
 
Çekicinin şoförünün kahreden ölümü!
Söke’de kazaya karışan araçlardan birini çekiciye yüklemeye çalışan 46 ...
Arap şeyhi Marmaris'e mega yatıyla geldi
Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife Bin Zayid El Nahyan'ın ...
Manisa'da kök hücre nakli ünitesi sevinci
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva