HABERLER>EGE
15 Haziran 2017 Perşembe - 13:50

Manisa'da CHP'lilerden 'adalet' yürüyüşü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla tüm illerde başlatılan yürüyüşe destek için Manisa'da eylem yapan partililer, "Vekiller içerde damatlar dışarıda" sloganları attı.   

Manisa da CHP lilerden  adalet  yürüyüşü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş çağrısına CHP Manisa İl Başkanlığı'ndan da destek geldi. CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki göstermek amacıyla bir araya gelen yaklaşık 200 partili, Şehzadeler İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul yaptığı açıklamada, CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla birlikte cezaevindeki milletvekili sayısının 12'ye yükseldiğini ifade ederek, "Ülkemizde, her geçen gün artan yoğunlukta baskı ile, anayasa ve hukukun evrensel ilkeleri gözardı edilerek, emperyalist çıkarlara karşı duran, en ufak direniş gösteren muhalif duruşun kabul edilmediği, toplumun her kesimden insanların kazanılmış haklarının gasp edildiği, adil yargılama hakkının yok sayılarak zindanlara atıldığı karanlık günler yaşanmaktadır. Son olarak siyasi bir karar ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıl hapis cezası hükmü ile gazetecilik faaliyeti, casusluk olarak nitelendirilip tutuklanmıştır. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile birlikte cezaevindeki tutuklu milletvekili sayısı 12 olmuştur" diye konuştu.

"130 GAZETECİ CEZAEVİNDEDİR"
CHP'li Tokul OHAL'in artık Türkiye'de tartışmalı hale geldiğini savunarak, "Cemaat ile savaş yaşansa bile ortaklıktan kalan yargılama yöntemi hala uygulamadadır. Bugün itibariyle 130 gazeteci cezaevindedir. İşinden edilen, aç bırakılan 140 bin kişi, 50 bini geçkin tutuklu insan ve bağımsızlığı tartışmalı yargı ile karşı karşıyayız. Artık sadece gazeteciler yargılanmıyor, gazeteler kapatılıyor. Onlarca gazete, dergi ve televizyon kapatıldı. 5 binin üzerinde gazeteci işsiz kaldı" dedi. Partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun tutuklanan Berberoğlu için Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe destek olduklarını ifade eden Tokul, "Adalet olmadan ekmek ve özgürlük olmayacağına inanıyoruz. Bu nedenle sadece 'adalet' diyoruz. Bu ülkeye yeniden adalet gelmesi için sadece 'adalet' yazan pankart ile Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşü başlatan Genel Başkanımıza CHP Manisa İl Örgütü olarak demokrasi, barış ve adalet isteyen siyasi partilerin ve tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla desteğimizi sunuyoruz. Bu ülkeye adalet gelene kadar yılmadan, daha da büyüyerek ve güçlenerek mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından partililer ellerinde 'adalet' yazılı pankart ve dövizler eşliğinde "Vekiller içerde damatlar dışarda" sloganları atarak meydandan Manisa Garı'na kadar yürüdü. Sloganlar ve 'İzmir Marşı' eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş olaysız sonlandı. CHP Manisa İl Başkanı Tokul, eylemlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün İstanbul'da son buluncaya kadar devam edeceğini ifade etti. (DHA)

 
YÖK harekete geçti: Ünlü komedyen burs verecek
 
DAEŞ'in kaç militanı olduğunu açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ustaya kızıp kendini ve otomobilini yakmaya kalktı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 35 yaşındaki Ahmet Ç. tartıştığı boya-kaporta ...
Çocuğa alkol ve sigara içiren bir 'baba' daha ortaya çıktı!
Aydın'da inşaat işçisi A.B., 3 yaşlarındaki çocuğuna sigara ve içki içirirken ...
Manisa'da FETÖ'den 16 tutuklama
Manisa'daki FETÖ/PDY soruşturmasında, aralarında polislerin de bulunduğu ...
 
Manisa'da genç futbolcunun korkunç sonu: Çadıra girince...
Manisa'nın Salihli ilçesinde, yağmurdan korunmak için girdikleri çadıra ...
Aydın'ı sağanak vurdu, dereler taştı!
Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Engelli ...
Manisa'da TIR yan yattı, zehirli asit çevreye saçıldı!
Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki bir virajda yan yatan TIR'da bulunan 20 ...
 
İzmir'in o ilçesinde pompalı tüfek dehşeti!
İzmir 'in Kınık ilçesinde, 15 yaşındaki E.Y., aileleri arasında husumet ...
'Havuza gidiyoruz' deyip sırra kadem basmışlardı...
Denizli’de yüzme havuzuna gittikleri söyleyerek evden ayrıldıktan sonra ...
Köpek beslemesine kızdı, oğlunu vurdu!
Aydın'ın Çine ilçesinde tartıştığı babası tarafından silahla vurulduğu ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva