HABERLER>GÜNCEL
12 Kasım 2021 Cuma - 16:53

Manavın vurulması davasında 10'ncu perde: Gürbüz'ün avukatı dosyanın ayrılmasını istedi

Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Foça'da manavlık yapan İsmail Kılınç'ın iş yerinde kurşunlanması olayına ilişkin olarak azmettiricilik iddiasıyla 7,5 yıla kadar hapsi istenen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün yargılanmasına devam edildi. Gürbüz'ün avukatı Soner Akgül, Başkan Gürbüz’ün hak mahrumiyetine uğradığını ve bundan dolayı dosyanın tefrik edilmesi gerektiği talebinde bulundu.

Manavın vurulması davasında 10 ncu perde: Gürbüz ün avukatı dosyanın ayrılmasını istedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Gürcistan'a kaçtığı belirlenen Deniz Camgöz'ün liderliğini yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik duruşmanın 10'ncu celsesi İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Birçok tutuklu ismin bulunduğu, organize suç örgütüne mensup isimlerin de yargılandığı davada Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün ilçede esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında azmettirici olduğu iddiası ile yargılanmasına devam edildi. Organize suç örgütü davası ile birleştirilen olay için Gürbüz hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Sanıkların ve tanıkların dinlendiği duruşmada avukatların talepleri de dinlendi. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz gerçekleştirilen celseye katılmadı.

"CAMGÖZ YAKALANDI"
Mahkeme hakimi Haki Öncü, Binali Camgöz Gürcistan'da gözaltına alındığını ve Türkiye'ye iadesi yönünde resmi yazışmaların geldiğini belirtti.

"İDDİADA BULUNAN KİŞİ İLE ARAMIZDA BİR SORUN YOK"
İfadesi alınınan ve silahlı saldırı sonrası silahı teslim aldığı iddia edilen sanık O.A, "Ben müştekiyi tanımıyorum. Okuduğunuz mevcut dosya ile birleşmiş olan İzmir 7'nci ağır ceza mahkemesi dosyasında müşteki Zafer Çağlar'ı kasten öldürmeye yönelik suçlamalarda ismim geçse de bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben bu kişileri tanımıyorum. İddianamede B.T, F.S ve V.G adlı sahısların güya gerçekleştirilen eylem sonrası suçta kullanılan silahı bana verdikleri yönünde iddia kullansalar da, iddiaları kabul etmiyorum. Her ne kadar bu kişiler bu iddialarda bulunsa da aramızda bir problem yok, neden bu şekilde beyanda bulunduklarını bilemiyorum. Suçsuzum. Sol ayağım kopuk olduğu için bana topal şeklinde söz söyleyebilirler ancak iddianamede yazan 'topalların evine git' şekilde yönlendirmeleri ve benim evime gelmeleri yönünde söylemlerini kabul etmiyorum. İddia edilen kişiler benim evime gelmemiştir" dedi.

"ÖRGÜTE ÜYE DEĞİLİM"
Suça yardım ettiği iddia edilen tutuklu sanık S.E, "Olayla ilgili bilgim yoktur. Z.Ç'yı tanımıyorum. S.Ç ve A.T'u da tanımıyorum. İddia edilen iki olayın da faili değilim. Kim tarafından gerçekleştirildiği konusunda bilgim yok. Suçsuzum berratime karar verilmesini istiyorum. 21 kez telefon görüşmesi yapıldığını iddia edilse de böyle bir durumu hatırlamıyorum. Binali Camgöz'ün kurduğu yönettiği herhangi bir suç örgütü olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir örgüte üye değilim" diye konuştu.

"SİLAH VEYA PARA VERMEDİM"
Kendisinin suç işlediğini öne sürüldüğü tarihlerde 10 günlük süreçte cezaevinden 10 günlük çıkmış olduğunu belirten Sanık  F.Y, "Daha önceden Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermiştim. Ben 5 yıldır ceza evindeyim. 10 gün oldu çıkalı. Bu süreçte bu eylemleri işlemem mümkün değil. Hakkımda dava açılan ya da müşteki olan kişilerin çoğunu tanımam, kimseye silah vermiş değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum.  İddianamede bahsi geçen Vedat'a herhangi bir şekilde silah ve para verdiğim yönündeki suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. B.T'ün tanımam. Kimseye bir eylem konusunda yardımcı olmuş değilim. F.S isimli şahsı da tanımam. Fırat'ın neden bu şekilde iddia da bulunduğunu bilmiyorum. Polislerin beni aradığını görünce ben kendim karakola gittim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

"KİLİT KIRILARAK MOTOR ÇALIŞTIRILMIŞ"
Silahlı saldırıda üzerine kayıtlı motorun kullanılması ile ilgili konuşan tanık B.U, "Olaylarla ilgili bir bilgim yoktur. Sanıklar ile aynı mahallede yaşamaktayız. Herhangi bir biçimde kurulmuş suç örgütü var mı ya bir eylem gerçekleştirdiler mi bunlarla ilgili bilgim yoktur. Tarihi hatırlamıyorum ama bir sabah motorumuz çalınmıştı. Motor abim tarafından kullanıyor. Bir gün sonrasında jandarma tarafından arandım ve motorun bulunduğu söylendi. Kasa kısmında hasar vardı. Kilit kırılarak çalıştırıldığı söylendi" diye konuştu.

"ARACI VERDİĞİM GÜN OLAY GERÇEKLEŞMİŞ"
Ödünç verdiği arabanın suç esnasında kullanıldığını belirten tanık H.K, "Ben bahsi geçen iki olayda da olay hakkında bir bilgim yoktur. Sonradan olaylarla ilgili bilgi sahibi oldum. Sanıkları mahalleden tanırım. Müştekileri tanımam. Karakola gittiğimde benim kiralamış olduğum araba hakkında bilgi aldılar. Arabam var ancak kiraladığımda arabam yoktu. Ben ödünç olarak S.Ç isimli şahsa vermiştim, verdiğim gün olay gerçekleşmiş" ifadelerini kullandı.

BİRLEŞTİRİLEN DOSYA SAYISI 3'E YÜKSELDİ
9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi dosyası görüşülmesinde daha önce 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin de davaya dosya eklemesi sonrası bugün gerçekleştirilen davada 8'nci ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen dosya da birleştirildi

"İŞ YÜKÜNÜN AZALTILMASI İÇİN TEFRİK EDİLMELİ"
Fatih Gürbüz'ün avukatı Soner Akgül ise dosyanın ayrılması talebinde bulunurken, "Tüm dosyayı bir bütün olarak ele alıp bu dosyayı yargılamanız lazımdı. Ancak sürekli vakalar geliyor birleştirme talepleri oluyor.  Bunun sonunun geleceğini düşünmüyoruz dosyada toplanan, sonuçlanan vakalar var. İş yükünün sonlandırılması için tefrik edilmesi gerekiyor. Müvekkilim ile ilgili hiçbir somut delil bulunmadan bir iddianame düzenlendi. Müvekkilim ile ilgili suçlamaya yeter hiçbir konu yok dosyada. Tanıklara yalan beyan verilmeye çalışıldığı belirtildi. Müvekkilimin daha çok mağdur olmamasını tefrik istiyoruz" dedi.

KILIÇ'TAN 'GÖREVDEN ALINSIN' TALEBİ
Davada konuşan mağdur İsmail Kılıç ise, "Ceza alana kadar görevden uzaklaştırılmasını talep ediyorum" dedi.

Kılıç'ın talebi hakkında konuşan mahkeme hakimi Öncü, "Öyle bir yetkimiz yok bizim" diye konuştu.

 
Cumhurbaşkanı'ndan Binali Yıldırım'a yeni görev: Türkiye'nin Aksakalı
 
Avrupa'da aşısızlara sokağa çıkma yasağı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 7 Mart 2022 Pazartesi 23:05

içişleri bakanı niye görevden almıyor örgütlü suç.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsimsiz gönderilen çiçeğe 'taciz' davası
Ankara'da bir öğretmen, kendisine isimsiz çiçek gönderen aynı okulda görevli ...
DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin planları askıda
Yaklaşık 2 yıl önce ‘depreme dayanıksız’ olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden ...
Muz paylaşımlarıyla ilgili yeni gelişme
Sosyal medyada muz paylaşımı yapan 45 yabancı uyruklu, sınır dışı edilmek ...
 
'Dans teklifi' cinayeti sanığına, 25 yıl hapis
Antalya'da başka masadaki genç kıza 5 kez dans teklifinde bulunan ancak ...
Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem
AFAD'ın verilerine göre Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi.
Türkiye'den Belarus'a uçuş kısıtlaması
Avrupa Birliği ile Belarus arasında göçmen krizi gerilimi sürerken, Belarus ...
 
Metehan'ı hayattan koparmıştı!
Rize'de geçen yıl ocak ayında kopan kaya parçasının isabet ettiği Metehan ...
1 milyonluk kefalet 100 bine inmişti... Bilirkişiye başvurulacak!
İzmir'in Menemen ilçesinde otomobiliyle İsmet Güzelküçük'ün (31) aracına ...
İletişim Başkanlığı duyurdu: CİMER'de yeni uygulama!
İletişim Başkanlığı, vatandaşın yeni politika önerileri sunabilmesi ve ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva