HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2011 Çarşamba - 11:47

Kruvaziyer zirvesi İzmir’de toplanıyor

İzmir Ticaret Odası (İTO) .Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirilecek, “Türkiye’de Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu “Kruvaziyer Zirvesi”nin 8 Ekim 2011 Cumartesi günü İzmir’de Swissotel Grand Efes’te gerçekleştirileceğini söyledi.

Kruvaziyer zirvesi İzmir’de toplanıyor

İZMİR - İTO’nun ev sahipliğindeki zirveye Ulaştırma Bakanlığı bürokratları ile İzmir’in yanısıra tüm Türkiye’den liman yöneticileri, acenteler ve turizm sektörünün temsilcilerinin katılacağını belirten Demirtaş, “Sayın Bakanımız başkanlığındaki toplantıda sektörün tüm aktörleri biraraya gelerek Türkiye’nin Akdeniz’in kruvaziyer sektöründe lider olmasını konuşacağız” dedi.
 
Kruvaziyer turizminin dünyada büyük yükseliş içinde olduğunu ve 2010 yılında 18.8 milyon yolcunun kruvaziyer gemilerle gezdiğini belirten Demirtaş, “Dünya çapında sektörün mali büyüklüğü 120 milyar dolara ulaştı. Akdeniz 95 liman ve rıhtım ile liman sayısı bakımından dünyada 3. Sırada yer alıyor ama kruvaziyer turizmin yükselen yıldızı da Akdeniz. Çünkü Akdeniz, uygarlıkların, dinlerin, medeniyetlerin doğduğu yer. Bu yüzden en renkli ve en cazibeli destinasyonlar Akdeniz’de. Bu cazibeye kapılan turistlerin sayısı arttıkça, Akdeniz’de kruvaziyer şirketlerinin rekabeti de kızışıyor” dedi. Bu rekabetin sektörde tüm gözleri Akdeniz’e çevirdiğini belirten ve dünyada sektörden yüzden 14 pay alan Akdeniz’in “Yeni Karayipler” olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Demirtaş, “Yeni Karayipler’in merkezinin de çok yakında Türkiye olacağına inanıyoruz” dedi.
 
TÜM OYUNCULAR AYNI MASA ETRAFINDA BULUŞUYOR
2004 yılında Türkiye genelinde sadece 912 gemi seferi ile 818.000 yolcumuz varken, 2010 yılında bu sayının 1412 gemi seferi ile 1.8 milyon yolcuya ulaştığına dikkat çeken Demirtaş, rekabetin gittikçe arttığı kruvaziyer sektöründe payı 2.5 kat artan Türkiye’yi lider yapmak istediklerini söyledi. Aynı dönemde İzmir’in de katlanan bir büyüme ile yılda 400 bin yolcuya ulaştığını hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu:
 
 “Hepimizin bildiği bu büyük potansiyeli daha iyi değerlendirmek için Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Odamızın evsahipliğinde İzmir’de ‘Kruvaziyer Zirvesi’ düzenliyoruz. ‘Dünya ve Türkiye’de Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Yarını’ başlıklı zirveye Ulaştırma Bakanlığımızın bürokratları, Trabzon’dan İzmir’e limanlarımızın yöneticileri, acenteler, kruvaziyer şirketlerinin temsilci ve yöneticileri katılacak. Türkiye Kruvaziyer Birliği’nin kurulmasından yeni rotalar oluşturulmasına kadar herşeyi aynı masa etrafında oturan sektörün tüm oyuncuları olarak hep birlikte konuşacağız. Bu zirvenin, Türkiye’de kruvaziyer sektörünün miladı olacağına, bundan sonra büyük ivme yakalayacağımıza inanıyorum.”
 
Demirtaş, Oda olarak sektörün gelişimi, sorunların çözümü, talepleriyle ilgili çok detaylı bir rapor hazırladıklarını, bunu da gerek Bakan Yıldırım gerekse de toplantıya katılanlarla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan dolara müdahale
Merkez Bankası piyasadaki döviz likiditesini artırmak amacıyla döviz cinsinden ...
Alman Bankası: AK Partililere 700 milyon euro verdik
Başbakan Erdoğan'ın BDP’li ve CHP’li Belediyeler üzerinden PKK’ya destek ...
EXPO sunumuna dev kadro!
EXPO 2020 yolunda ilerleyen İzmir, Kasım ayında yapılacak sunumda gövde ...
 
PET SHOW rekor kırdı
Türkiye ve dünyanın dört bir yanından hayvan severler PET SHOW 2011 14. ...
Çeşme altın yılını yaşadı ama esnafa yaramadı!
Ramazan ayının yaza denk gelmesine rağmen doluluk oranlarında rekor kıran ...
Mobilya ihracatı için sahaya inecekler
Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde yürütülen ve Ekonomi Bakanlığı ...
 
Ege Koop'tan 'demokrasi' paneli
“Demokrasinin ilerisi gerisi olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur” sözleriyle ...
Bakan Günay Foça'daki Fransız tatil köyüne el attı
1967 yılında kurulan ve 2005'te kapanan Club Med Foça Tatil Köyü, Türkiye'deki ...
Manisa’dan İtalya’ya ‘Deniz Otobanı’
Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan deniz otobanı servisi ile Ege ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva