HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2011 Çarşamba - 08:41

EXPO sunumuna dev kadro!

EXPO 2020 yolunda ilerleyen İzmir, Kasım ayında yapılacak sunumda gövde gösterisi yapacak. Sunuma Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılması bekleniyor.

EXPO sunumuna dev kadro!

İZMİR - EXPO 2020 için Tayland'ın Ayatthuya şehri ile yarışan İzmir, Paris'te Kasım ayında yapacağı sunum için çalışmalarını hızlandırdı. Uluslararası bir strateji firmasının üstlendiği sunum ile başka bir firmanın hazırlayacağı görsel sunum, EXPO'yu düzenleyen Paris'te olan Uluslararası Sergiler Bürosu'na üye 157 ülkenin delegelerine yapılacak.
"İzmir'in gövde gösterisi" haline dönüşmesi beklenen sunuma, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılması bekleniyor. Bu arada bu ziyaretten önce İzmir Ticaret Borsası (İTB) 15-19 Ekim tarihleri arasında Paris'e 60 kişilik bir heyetle çıkarma yapacak. 4 günlük gezide BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertales de ziyaret edilecek.
 
TAM KADRO
Dün İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın başkanlığında tam kadro toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Porsuk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can'ın katıldığı toplantıda Paris'te yapılacak EXPO sunumu ile ilgili firma seçimi yapıldı. Ayrıca Paris'e gidecek 15 kişilik ekibin belirlenmesi üzerinde duruldu.
Toplantı sonrası açıklama yapan Vali Kıraç, "Paris'teki sunumla ilgili çalışmayı da bugün tamamladık. 21-23 Kasım tarihleri arasında EXPO 2020 adaylarının sunumu var. Onunla ilgili çalışmayı ajans olarak takip ediyoruz. EXPO sekreteryası, yönlendirme ve yürütme kurulları henüz oluşmadığı için bir sunumun detaylarını görüştük. Bir yabancı strateji firması ile ayrıca da görsel sunum yapacak bir firma ile sunumunun hazırlıklarını yapma konusunda anlaştık. Çalışmaları yürütüyoruz. Yarım saatlik bir sunum olacak. İzmir'in EXPO adaylığındaki temamızın alt başlıkları oluşturulacak. Temaları verdik. 15-20 Ekim tarihleri arasında bize bir sunum yapacaklar" dedi.
 
SAYI ARTIRILSIN
Paris'teki BIE Genel Kurulu'na 15 kişilik heyetin katılması konusu üzerinde durulduğunu belirten Kıraç, Dışişleri Bakanlığı'ndan sayının artırılmasını isteyeceklerini açıkladı. İZKA Yönetim Kurulu'na ilave olarak ilgili bakanların ya da temsilcilerinin de heyette olacağını belirten Kıraç, "15 kişilik kontenjanın biraz artırılması yönünde Dışişleri Bakanlığı'na öneride bulunduk. 20-25 kişilik grup olsa daha iyi olur diye düşünüyoruz. EXPO ile ilgili 4-5 bakanlık var. Dışişleri, Kültür ve Turizm, Ulaştırma, Sağlık Bakanlıkları yakın temas içinde. Heyete katılım için bakanlarımızın kendileri veya temsilcilerinin katılımıyla ilgili temasta bulunacağız" diye konuştu.
EXPO çalışmalarında gecikme yaşanmadığını vurgulayan Vali Kıraç, şöyle devam etti: "Mevcut bilgi birikimimiz, tecrübemiz ve temamızı daha güçlendirerek bu işe hazırlanıyoruz. İzmir olarak neredeyiz, neyimiz var, nereye doğru gidiyoruz? Bunları çok iyi biliyoruz. Konuyu ilin bütün aktörleri takip ediyor. İnşallah bu sefer daha iyi olacak." Şu an EXPO'nun organlarını oluşturacak Bakanlar Kurulu toplantısının beklendiğini dile getiren Kıraç, "Biz bir an önce EXPO'nun kurullarının oluşmasını istiyoruz. İZKA netice itibariyle çekirdek yerel yapıyı oluşturacak. Kurullar resmen olmasa bile çalışmalar fiilen sürüyor"
 
MECLİS ÜYELERİ DE VAR
İzmir Ticaret Borsası da 15-19 Ekim tarihleri arasında Paris'te olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da davet edildiği ziyarette BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertales ile bir araya gelinecek. İTB Başkanı Işınsu Kestelli, "Paris İş İnceleme ve EXPO 2020 Destek Gezisi'ne meclis üyelerimiz de katılacak. 120 yıllık borsanın İzmir'in EXPO 2020 adaylık süreci ile ilgili çalışmalara tam destek verdiğini bu vesile ile bir kez daha ifade edeceğiz" diye konuştu.
 
Kimler gidecek?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay veya temsilcisi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım veya temsilcisi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu veya temsilcisi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve temsilcisi, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Porsuk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can'ın gitmesinin kesin olduğu belirtildi. Eğer, heyete katılacak kişi sayısı artırılırsa bu isimlere yenileri eklenecek.
 
Meslek odalarıyla toplantı yapılacak
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın meslek odaları ile bir toplantı yapılması ve İzmir'in projelerinin engellenmemesi yönündeki çağrısına katıldığını ifade etti. Kıraç şunları söyledi;
"İzmir ile ilgili konular gündeme gelince, hep beraber konunun etrafında bütünleşmemiz gerekiyor. Böyle bir toplantı İzmir için gerekli. O toplantıya hangi sivil toplum örgütlerinin katılmasının uygun olacağıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile beraber İzmir'in geleceğe dönük projelerinde daha hassas davranılması konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Liste çalışması tamamlanınca toplanırız."
 
Başkanlar Kurulu da EXPO'yu konuştu
İzmir Başkanlar Kurulu, Ekim ayı toplantısını önümüzdeki günlerde resmen açılacak olan Key Otel'de Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey'in ev sahipliğinde yaptı. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, toplantıda geçtiğimiz ay İzmir milletvekilleri ile yapılan toplantının değerlendirildiğini, önümüzdeki günlerde aynı toplantıların İzmir veya Ankara'da yapılabileceğini konuştuklarını söyledi. Temizocak, "Bu toplantı çok verimli geçti. Toplantıdaki konuların meyvelerini almak için neler yapılabileceğini konuştuk. Ayrıca EXPO 2020 ile ilgili Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz. Her türlü çalışma seyrinde gidiyor. İzmir sahip olduğu bilinç ve tecrübe ile hareket ediyor" dedi. (Yeni Asır)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 6 Ekim 2011 Perşembe 00:02

Neyin sunumunu yapacaklar, davalık olan İnciraltı'nda yapmayı düşündükleri Expo'yumu! Hal böyleyken, Bize rakip ne gerek!

Yorumu oyla      11      5  
Özay 5 Ekim 2011 Çarşamba 09:35

Bu kadroYA Tunç soyer'in alınmaması başarının esas anahtarı olacaktır..Başarı bu sefer gelecek.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PET SHOW rekor kırdı
Türkiye ve dünyanın dört bir yanından hayvan severler PET SHOW 2011 14. ...
Çeşme altın yılını yaşadı ama esnafa yaramadı!
Ramazan ayının yaza denk gelmesine rağmen doluluk oranlarında rekor kıran ...
Mobilya ihracatı için sahaya inecekler
Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde yürütülen ve Ekonomi Bakanlığı ...
 
Ege Koop'tan 'demokrasi' paneli
“Demokrasinin ilerisi gerisi olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur” sözleriyle ...
Bakan Günay Foça'daki Fransız tatil köyüne el attı
1967 yılında kurulan ve 2005'te kapanan Club Med Foça Tatil Köyü, Türkiye'deki ...
Manisa’dan İtalya’ya ‘Deniz Otobanı’
Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan deniz otobanı servisi ile Ege ...
 
Dolar'dan rekor üstüne rekor
Dolar/TL, Euro Bölgesi borç krizi endişeleriyle ilk işlemlerde 1,89 ile ...
İZELTAŞ Ar-Ge merkezi kurdu
Türkiye'nin ilk el aletleri üreticisi İzmirli İzeltaş, Ar-Ge Merkezi'ni kurdu.
Tartan'a Su Ürünleri Birliği'nden teşekkür
İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekili Hasan Eser, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva