HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2011 Çarşamba - 08:15

Çeşme altın yılını yaşadı ama esnafa yaramadı!

Ramazan ayının yaza denk gelmesine rağmen doluluk oranlarında rekor kıran Çeşme’de esnaf sezonun kısa oluşundan ve her şey dahil sistemden şikayetçi. “Esnaf sadece 28 gün iş yaptık, şimdi sokaklar bomboş” diyerek isyan etti.

Çeşme altın yılını yaşadı ama esnafa yaramadı!

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – Çeşme’nin tarihinin en hareketli yılını yaşadığını belirten Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, esnafın bu hareketlilikten gerekli payı alamadığını, yalnızca 28 gün yoğun çalıştıklarını belirtti..
 
“Ramazan ayı öncesinden 10 gün, Ramazan Bayramı’ndaki 10 günlük tatil ve geriye kalan haftasonlarıyla toplamda 28 gün işlerimiz çok iyiydi. Sezonumuz çok kısa. Her şey dahil sistemi esnafı baltalamaya devam ediyor. Çeşme’nin ekonomisi otellere endeksli. Onlar da müşteriyi içerde tutup, esnafla bütünleştirmezse durum daha da kötü olacak” diye konuştu.
 
ÇEŞME’YE YAKIŞMIYOR
Her şey dahil sistemin turizmi kötü giden merkezlerin ancak son çaresi olacağını savunan Cenger, “Çeşme’nin her şey dahile ihtiyacı yok. Bu sistem esnafı, ilçe ekonomisini öldürüyor. Lafın kısası her şey dahil Çeşme’ye yakışmıyor. Çeşme’nin şu anki kalabalıklığı övünülecek bir şey değil. Acilen önlem alınmalı” dedi.
 
BEACH CLUBLAR KAPATTI, ÇEŞME DE BİTTİ
Havaların hala sıcak, Bodrum, Antalya gibi merkezlerin hala hareketli olduğunu kaydeden Cenger, “Şu an kısa kollularla, şortlarla Çeşme’de dolaşabiliyoruz. Oteller sanki Beach Clublar’a endeksli. Onlar kapatınca sezon bitiyormuş gibi geliyor insanlara. 1 Eylül’de açık mekan bulamıyorsunuz. Bunu aşmalıyız. Oteller dolu ama, çarşılar bomboş, çünkü her şey dahil sistem bunun nedeni…”ifadesini kullandı.
 
ALAÇATI SİSTEMİ ESNAFI KURTARDI
Alaçatı başta olmak üzere diğer yerlerdeki butik otellerin esnafın kurtarıcısı olduğunun altını çizen Cenger şöyle devam etti: “Alaçatı’daki butik otellerin sistemi en çok esnafa yarıyor. Oradaki oteller neredeyse kahvaltı bile vermiyor. İnsanlar böylece esnafla, halkla iç içe oluyor. Alış veriş yapıyor, yemeklerini dışarıda yiyiyor. Güzel atmosferin tadını çıkarıyor.”
 


HARİKA BİR YIL GEÇİRDİK
Yaz sezonunu değerlendiren Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de Bu sezon ilçedeki hareketliliğin memnuniyet verici olduğunu, hiç kimsenin şikayet etmeye hakkının bulunmadığını söyledi. ''Çeşme'de bu sezon ne esnaf ne de turizmci şikayet edebilir. Havaların serin olmasından dolayı temmuz ayında başlayan sezon üç aylık dönemde herkesin yüzünü güldürdü. Otellerde yer bulunamadı. Bu yıl rezervasyonların dolu olması nedeniyle talebe yanıt verememe sıkıntısı yaşadık. İlçedeki eğlence mekanları da oldukça kalabalıktı. Çeşme bana göre çok iyi bir sezon geçirdi.''
 
11 EKİM’DE TOPLANTI VAR
Her yıl ilçenin yüzde 25’lik bir turizm hacminde büyüklüğü yakaladığına vurgu yapan Öncel, “Her yıl daha da büyüyoruz. En çok yabancı turist İngiltere, Almanya ve Polonya’dan geldi. Yeni sezon için şimdiden çalışmaya başladık. 11 Ekim’de yerel yöneticilerle bir araya gelip sezonu değerlendirip, yaşanan aksaklıkları kendilerine ileteceğiz. İlçenin kapasitesinin artması için taleplerde bulunacağız” dedi.
 
Özellikle Alaçatı bölgesinde 5 yıldızlı 5 otel projesinin gündemde olduğuna işaret eden Öncel, Türkiye'nin bazı büyük girişimcilerinin de bulunduğu grupların 2012 yılında yatırımlara başlayacağını ifade etti.
 
 Alaçatı ve Ilıca'daki yeni otel yatırımlarıyla 2 bin 500 yataklık yeni kapasite doğacağını dile getiren Öncel, ''Bu oteller 2013 yılında hizmete girdiğinde ilçe hızlı bir ivme kazanacak'' dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mobilya ihracatı için sahaya inecekler
Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde yürütülen ve Ekonomi Bakanlığı ...
Ege Koop'tan 'demokrasi' paneli
“Demokrasinin ilerisi gerisi olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur” sözleriyle ...
Bakan Günay Foça'daki Fransız tatil köyüne el attı
1967 yılında kurulan ve 2005'te kapanan Club Med Foça Tatil Köyü, Türkiye'deki ...
 
Manisa’dan İtalya’ya ‘Deniz Otobanı’
Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan deniz otobanı servisi ile Ege ...
Dolar'dan rekor üstüne rekor
Dolar/TL, Euro Bölgesi borç krizi endişeleriyle ilk işlemlerde 1,89 ile ...
İZELTAŞ Ar-Ge merkezi kurdu
Türkiye'nin ilk el aletleri üreticisi İzmirli İzeltaş, Ar-Ge Merkezi'ni kurdu.
 
Tartan'a Su Ürünleri Birliği'nden teşekkür
İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekili Hasan Eser, ...
SRC uygulaması 5 Ekim'de başlıyor
Ulaştırma Bakanlığı’nın son uygulaması olan SRC ve Psikoteknik belge uygulaması 5 Ekim’de başlıyor.
Petrol devini şoke eden rapor
Petrol sanayisini denetleyen Platform örgütü ve sivil toplum örgütlerinden ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva