HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2022 Perşembe - 10:11

Krizin ballı sektörü... Kapıda kuyruk var!

Enflasyon üzerinden yaşanan dalgalanmalar ithal ürün satıcılarını zora soktu. Tamamen ithal ürünler üzerine kurulu olan erotik shop sektöründe fiyatların yüksek olmasına rağmen talebin yoğun olması dikkat çekiyor. Bornova Erotik Shop 35 işletmesinin sahibi olan Ali Arslan, “9’da geliyorum 4 kişi kapıda bekliyor. Bazen de akşam saat 8’e kadar kimse gelmiyor bir saatte bütün iş oluyor. Bizim sektörün belli bir saati yok. Eskiden pazar günleri açmıyorduk, şimdilerde hafta içi olmayan iş pazar günleri oluyor” dedi.

Krizin ballı sektörü... Kapıda kuyruk var!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Yaşanan ekonomik kriz birçok sektörü derinden etkilemeye devam ediyor. Enflasyondaki dalgalanma ve dengesiz kur seviyesi ithal ürün satışı yapan firmalara daha çok yansıyor.

Şehrin genellikle ana artellerinde levhalarını gördüğümüz “erotik shop” dükkanlarında ise fiyatların ithal olması sebebiyle artış var. Ancak müşteri sayısı azalmıyor.

Bornova’nın merkezinde, Bornova Çarşı’nın girişinde bulunan Özkanlar İş Merkezi’nin ikinci katında bulunan erotik shop dükkanı yaklaşık 16 yıldır İzmirlilere hizmet veriyor. Bornova Erotik Shop 35’in sahibi Ali Arslan, yaşanan ekonomik krizinin sektöre etkilerini anlattı.

‘BÜTÜN ÜRÜNLERİMİZ İTHAL’
Dükkanda satılan tüm ürünlerin ithal olduğunu kaydeden ve kur kaynaklı zamlardan etkilendiklerini anlatan Arslan, “Bütün ürünlerimiz ithal. İstanbul toptancısı ithal ediyor biz de oradan alıyoruz. Kurdaki en ufak bir dalgalanma sonrası toptancı ürünlere zam yapıyor. Kur kaynaklı olunca biz de mecburen zam yapıyoruz. Üzerine bir de enflasyon dolayısıyla zam yapıyoruz. İki zam birden yapınca müşteriye satabilecek bir ürünümüz kalmıyor. Biz her türlü kura ve enflasyona bağlıyız” dedi.

‘İNSANLARIN PARASI YOK Kİ PARTNERİNİN İHTİYACINI KARŞILASIN’
Yaşanan ekonomik kriz sonrası insanların kendilerini tercih edebilecek maddi durumları olmadığını belirten Arslan, “Bizim sektör eğlence sektörü. İnsanların kafalarında birçok dert, sorun sıkıntı… İnsanların parası yok ki kendi ihtiyacını veya partnerinin ihtiyacını karşılasın. Hal bu olunca bizim işler duruyor. Kriz bizi direkt vuruyor. Bütün mallarımız ‘made in China.’ Ay sonu sipariş vereceğim desem her an fiyat değişiyor. Her gün fiyat değişiyor. Barkod makinesi aldım, elim yoruluyor. Gelen zamların hepsini yansıtamıyorum. Müşteri almadıktan sonra çok zam yapmanın bir anlamı yok. Daha az zam yapıp kazanıyoruz. Ürünlerimizin birçoğu her an alınacak ürünler değil. Sprey, hap alıyor bitince geliyor ama parayı oyuncaklardan kazanıyoruz. Vergileri de yüksek bunların. Ürünün fiyatı da yüksek” şeklinde konuştu.

‘ARTAN STRES SONRASI 20’LERDE BİLE SPREY KULLANILIYOR’
Yaşanan ekonomik kriz, insanların cinsel sağlığını da kötü yönde etkilemeye başladığını anlatan Arslan, geciktirici sprey kullanım yaşının 20’lere kadar düştüğünü ve bunun sebebinin stres olduğunu söyledi. Arslan açıklamasında “En çok sprey gidiyor. Bu gibi ürünlerin ihtiyacı eskiden yaşla alakalıydı şimdi ise stresle alakalı. Eskiden 60 yaş üstü kullanmak zorunda kalıyordu. Erkek bünyesi ister istemez belli bir yaştan sonra ihtiyaç duyuyor. Şimdi stresten ve ekonomik krizden kaynaklı 20 yaşındaki müşterimiz de kullanıyor. Artık yelpaze çok geniş… Dışarıda astım, kestim, onu yaparım diyen insanların en başta erken boşalma problemleri oluyor. Dışarıda herkes esip gürlüyor, onunla çok karşılaşıyoruz” dedi.

‘45 BİN LİRAYA KADAR ÜRÜNLER VAR’
Dükkandaki bütün ürünlere rağbet olduğunu belirten Arslan, fiyat skalasının da çok geniş olduğunu ve bu yüzden ellerinde çok pahalı ürün tutmak istemediklerini söyledi. Arslan, konu hakkında açıklamasında “Bizim sektörde en az rağbet duyulan bir ürün olmuyor. Biraz da müşteriye göre. Lüks bir yerde olsaydık daha pahalı ve kaliteli ürünler olurdu. Kimi müşteri geliyor, ‘ne verirsen ver, ucuz bir şeyler ver gideyim’ diyor. Çünkü kendisi de kullanmıyor. Partneri başının etini yemiş al diye. 2500 liraya kendisinin de kullanmadığı ürüne para vermek istemiyor. Bizim sektörde 45 bin liraya da ürünler var. Bunu satabileceğin kişi yok. Mağazada çok pahalı ürün tutmak saçma oluyor. Kimse 6 ayda satacağı ürüne 10 bin lira bağlamaz. Enflasyon ile birlikte kazanacağın 10 bin lira 1000 lira oluyor. O gibi pahalı ürünler özel siparişe giriyor” dedi.

ERKEKLER VE KADINLAR NELERİ TERCİH EDİYOR?
Kendisine müşteri olarak gelen kadınların tercihlerine değinen Arslan, erkeklerin genel olarak kendisine yönelik alışveriş yaptığını anlattı. Arslan kadınların tercihleri hakkında, “Erkekler genelde sprey ve hap alıyor. Kadınlar genelde vibratör, dildo alıyorlar” dedi.

‘GENÇ OLANLARI BİLİNÇLİ OLARAK GÖRMÜYORUM’
Gelen müşterilerin yaş ortalamasına değinen Arslan, “Kadınların yaş oranı genelde orta yaşlı. Gençler bu konuda çok bilmiyor. Genç yaşta gelen kadınlar daha çok bilmeden alıyor. Genelde bilinçli olarak görmüyorum genç olanları. Orta yaştaki kadınlar ne olduğunu bilerek geliyor. Bu dükkana gelen rahat geliyor. Orta yaşlı ve 30 yaş üstü geliyorlar genelde. Partneriyle gelenler, geçerken uğrayanlar, yoldan geçerken merak edip uğrayanlar var” diyerek gözlemlerini aktardı.

‘SABAH 9’DA KAPIDA SIRA OLUYOR’
Satış saatleri hakkında net bir şey olmadığını anlatan Arslan, bazı zamanlarda sabahın erken saatlerinde kapıda sıra olduğunu ve pazar günleri fazlasıyla yoğunluk olduğunu belirterek “Gece 1’e kadar burada oluyorum. 9’da geliyorum 4 kişi kapıda bekliyor. Bazen de akşam saat 8’e kadar kimse gelmiyor bir saatte bütün iş oluyor. Bizim sektörün belli bir saati yok. Eskiden pazar günleri açmıyorduk, şimdilerde hafta içi olmayan iş pazar günleri oluyor” diyerek mesai saatlerindeki dengesizliği anlattı.

‘DOLANDIRICILAR SPREY DİYE DEZENFEKTAN YOLLUYORLAR’
Sektörün en kötü özelliği konusunda dolandırıcılara değinen Arslan, ucuz satışlar konusunda uyarılarda bulundu. Arslan açıklamasında “Bizim sektörün en baş belası şey dolandırıcılar. Ucuz görüyorlar, ürün bir geliyor bambaşka bir ürün. Gerçekten salatalık yolluyorlar, hiç gelmiyor ya da ürün. Müşterinin güveni sarsılıyor. Spreylerde çok yaşıyoruz bunu. Benim alış fiyatıma 3 tane sprey veriyor bir de kayganlaştırıcı veriyor, bu imkansız. Müşterimden öğrendim, dezenfektan basıp gönderiyorlarmış. Eskiden su basıp yolluyorlardı” dedi.

 
Denetleme Kurulu'ndan KPSS açıklaması
 
Bereketli topraklarda şenlik zamanı... Umudu gençlerle büyüteceğiz
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Ağustos 2022 Perşembe 12:36

Ekonomik krizde herkes fakir olmaz ki! Kavramlar nedense bizim ülkemizde karıştırılıyor. Ekonomik krizler daha çok orta ve daha alt sınıfı etkiler. Kafeler dolu, yollarda trafik var, o zaman kriz yok diye değerlendirme yapmak yanlıştır.

Yorumu oyla      5      3  
F.S. 4 Ağustos 2022 Perşembe 12:03

Sayın Ekize bu haberi i?in teşekkür ederiz eme?ine sağlık

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denetleme Kurulu'ndan KPSS açıklaması
Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı: "Devlet Denetleme Kurulu ...
MSB: 2 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığı yapan 2 PKK/YPG'li ...
Bakan Ersoy müjdeli haberi vermişti... Tekel'in artık müdürlüğü var!
Duyurusunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehmet Nuri Ersoy’un yaptığı Tarihi ...
 
Mersin'deki orman yangınına müdahale yeniden başladı
Mersin'de dün başlayan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol ...
Dolandırıcıların tuzağına hakim de düştü
İstanbul'da kendilerini bankacı olarak tanıtan telefon dolandırıcıların ...
Kaçak kazılardan tarih çıktı!
İzmir’in Tire ilçesinde kaçak kazılarda tahrip edilen Roma döneminden ...
 
3 yeni fakülte kuruldu, 1 fakülte kapatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 3 yeni ...
25 gün sonra bulundu... AHBAP devreye girdi!
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, Kurban Bayramı'nın 1'inci günü kaçan boğa, ...
Erdoğan imzaladı... 3 üniversiteye rektör atandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 3 üniversiteye rektör ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva