HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2022 Pazartesi - 15:53

Körfez için güç birliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi körfez temizliği, atıkların toplanarak ayrıştırılması ve atıklardan elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirmek için İzmir Arıtma Teknolojileri isminde yeni bir şirket kurdu. Şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu ve İZDOĞA Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken yer aldı.

Körfez için güç birliği!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak attığı adımlara bir yenisini daha ekledi ve bünyesinde yeni bir şirket daha kurdu. Ticaret Sicil Gazetesi’nin 17 Haziran 2022 sayılı nüshasında yayımlanan ilanla birlikte İzmir Arıtma Teknolojileri Anonim Şirketi faaliyetlerine başladı. Şirketin ortakları arasında yine Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde olan İZENERJİ ve İZDOĞA şirketleri yer alıyor.

1 milyon Türk Lirası sermaye ile kurulan şirketin merkezi Konak İsmet Kaptan Mahallesi’nde yer alıyor. Şirketin yönetim kuruluna İZENERJİ’yi temsilen yönetim kurulu başkanı Ali Ercan Türkoğlu ve İZDOĞA’yı da temsilen de yönetim kurulu başkanı Güven Eken getirildi. Her iki yönetim kurulu üyesine de temsil etme yetkisi verildi.

Şirketin kuruluş amaçları çevrenin korunması, iyileştirilmesi, kırsal ve kentsel alanda arazinin ve doğal kaynakların en iyi şekilde korunması, yurt içinde ve yurt dışında her türlü atığı toplanması, taşınması, biriktirilmesi, ayrıştırılması, atıklardan elektrik enerjisi üretimi yer aldı.

Ticaret Gazetesi’nde şirketin kuruluş amaçları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

1.Şirket, çevrenin korunması, iyileştirilmesi, kırsal ve kentsel alanda arazinin ve doğal kaynakların en iyi şekilde korunması; su, toprak ve hava kirlenmesinin önlenmesi, sağlıklı kentleşmenin sağlanması için faaliyetlerde bulunur. Çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunur ve bu faaliyetleri destekler, endüstriyel, evsel vesair her türlü atığı toplar, değerlendirir, bertaraf eder, dönüşüm yoluyla yeniden kazandırır, hurda vs. ile ilgili tüm iş ve işlemleri gerçekleştirir.

2. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü atığı toplanması, taşınması, biriktirilmesi, ayrıştırılması, laboratuvarda tahlil ve analiz edilmesi, termik, biyolojik vb. mevzuatın öngördüğü şekillerde bertarafi ve geri kazanımı, deniz araçlarından kaynaklanan atıkların toplanması, taşınması, bertarafı ve geri kazanımı; atıklardan elektrik enerjisi üretimi işini gerçekleştirir. Her türlü metal, plastik ve mamul maddenin ve hurda haline gelmiş malzemenin ticaretini, ihraç ve ithalini yapar, metal olan veya olmayan her türlü atık, ekonomik ömrü kalmamış tesis, yapı, gemi ve sistemleri parçalayarak hurda olarak ekonomiye kazandırmak için ekipman ve şantiyeleri kurar, kamu kuruluşlarını ve özel kuruluşların açmış olduğu ve açacak olduğu inşaat ve hurda ihalelerine iştirak eder, taahhüdü altında kalan işleri tamamlar veya sorumluluğu altında taşeronlara vererek taahhüdü yerine getirir.

3. Şehir içme suyunun temini ve kalitesinin araştırılması için etüt, müşavirlik ve proje hizmetlerini temin etmek. tesislerini kurmak yer altı ve yüzeysel suları tesislerinin kurulması için etüt, proje, müşavirlik hizmetlerini ifa etmek ve kurmak; tarımsal suların ve sulama tekniklerinin incelenmesi, etüdü, projelendirilmesi ve kurulması faaliyetini gerçekleştirir.

4.Deniz, körfez gibi su taşımacılığı konularında etüt proje ve müşavirlik hizmetlerini verir, kara, deniz ve hava taşımacılığı yapar. Bu kapsamda: Şehir içi karayolu yapısını trafik düzenini etüt etmek, projelendirmek. Demiryolu ve raylı sistem konularında etüt ve projelendirme ile müşavirlik hizmeti vermek; Toplu Taşıma hizmetleri konularında taahhütte bulunmak, taşımacılık yapmak konularında faaliyet gösterir.

5.Evsel ve sanayii atık sularımın genel ve ön etüt projelendirmesini yapmak, atık sularm toplama ve arıtılması konusunda tesisler kurmak, taahhütlerde bulunmak: deniz, körfez, akarsu vb. yüzeysel suların temizlenmesi konularında etüt, proje ve müşavirlik hizmetleri vermek, tesislerini kurmak, işletmek faaliyetlerinde bulunur.

 
'Ben sana yarım taktım, sen niye bana çeyrek taktın?' kavgası cinayetle bitti
 
BM: 100 milyon insan yerinden edildi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çağatay Yaylalı 23 Haziran 2022 Perşembe 08:44

Senelerin sorunu. Başarılar

Yorumu oyla      2      3  
CHP’li 20 Haziran 2022 Pazartesi 21:36

Yemin ediyorum artık biz de bıktık! Cidden icraat sıfır laf ebeliği dünya kadar yıllardır akpden kaçıyoruz diye oy verdik aka bu sefer yeter diyeceğiz ailecek

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 20 Haziran 2022 Pazartesi 19:33

40 yıldır aynı yöntemle temizlik yapılıyor sonuç? Yahu biraz olsun bilim insanlarına kulak verin, söylediklerini uygulayın ölmezsiniz be kardeşim.

Yorumu oyla      4      3  
Yorgun demokrat 20 Haziran 2022 Pazartesi 19:05

Yeni şirket, yeni yönetim kurulu, yeni genel müdür, yeni genel müdür yrdleri., yeni personel, yeni makam araçları ve eski çözülemeyen sorunlar.

Yorumu oyla      4      4  
elif 20 Haziran 2022 Pazartesi 16:33

oh yeni şirket mis :D

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Tarım Bakanlığı'na sert tepki: İşine baksın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş’te düzenlenen Çiftçi ...
Çiğli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde kurulan Çiğli Kent Konseyi ...
Bayraklı’nın yolları yenileniyor
Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ...
 
Buca'da genç kadınlar yogada buluştu
Buca Belediyesi, işletmelerinden biri olan Dere Kafe’de 50 üniversite ...
Hack4Karşıyaka Hackathonu sona erdi... Gençler gelecek için fikir üretti!
Girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini, “İklim ve Enerji Sorunlarına; ...
Film şöleninde görkemli son... Ödüller sahiplerini buldu!
2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nde ’de En İyi Film ödülüne ...
 
‘İnce’ Babalar Günü sürprizi!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kısa süre önce ilk defa babalık ...
Bademli’de coşku dolu festival!
Ödemiş’in Bademli Mahallesi, 51. Kiraz ve 18. Meyve Fidanı Festivali ile ...
AK Partili Dağ köy hayrına katıldı... Vatandaşla birlikte kiraz topladı
Kınık Yayla Köy’de başlayan tarım sezonuna bereket dilemek için geleneksel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva