HABERLER>EKONOMİ
3 Ekim 2016 Pazartesi - 13:33

Kordon Esnafı’ndan Başkan Kocaoğlu’na ‘Varşova’ desteği

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Polonya temasları sırasında açıkladığı Varşova modeline Kordon Esnafı’ndan destek geldi. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Bize düşen ne olursa sonuna kadar da yapmaya varız” dedi.

Kordon Esnafı’ndan Başkan Kocaoğlu’na ‘Varşova’ desteği

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası organizasyonuyla gerçekleştirilen Polonya çıkarmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan İzmir için Varşova modeli önerisi gelmişti. Başkan Kocaoğlu’nun önerisine Kordon Esnafı’ndan destek geldi.



KOCAOĞLU DESTEK ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Başkan Kocaoğlu, programın sonunda yaptığı değerlendirmede İzmir’de Kordon’dan başlayarak kentteki binaların dış cephelerinin düzenlenmesi, tek tip olması yönünde yürütülen çalışmalar için destek isteyerek, "Dükkan tabelaları ve binaların dış cephelerindeki uyumun yanı sıra görüntü kirliliğinin ve gözü yoran hiçbir şeyin olmamasından etkilendim. Biz benzer modeli Kordon'da proje olarak yaptık. Daire sahiplerine 'binaların boyamasını biz yapalım, panjurların aynı renk olmasını siz yapın' dedik. Bir adım bile ilerlemedik. Vatandaş yardımcı olursa biz de Varşova gibi bunu başarırız" ifadelerini kullanmıştı.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı Başkan Kocaoğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi.

Başkan Şanlı, Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Biz yıllar önce bunu söylemiş, teklif etmiştik. Başkan Kocaoğlu'nun bu açıklamalarını destekliyoruz. Çok doğru bir şey yapıyor kendisine teşekkür ediyoruz. Biz yurt dışına bir Nice veya Karlovy Vary'ye gittiğimizde Varşova'dakine benzer düzenlemeleri görüyorduk. Böyle bir çalışma İzmir için yapıldığında her türlü desteği vermeye de hazırız. Bu tür düzenlemelerin olması gerektiğini her fırsatta söylüyoruz zaten" dedi.

BİZİ GURURLANDIRDI
Bazı ülkelerde işletmelerin ahşap ve tek tip hazırlandığını aktaran Şanlı, "Bu tür düzenlemeler insanlara da keyif veriyor. Zira gözünüz yorulmuyor son derece sakin ve düzenli bir yerleştirme yapılarak sadelik elde ediliyor. Başkan Kocaoğlu'nun da bunu bizzat görmesi ve İzmir'e uyarlama fikri bize ayrı bir gurur verdi. Bize düşen ne olursa sonuna kadar da yapmaya varız" diye konuştu.

3 BOYUT ÖNERİSİ
İzmir'deki işletmelerin 1 veya 1.5 metrelik tabelalar aramasıyla görüntü kirliğinin ortaya çıktığını açıklayan Başkan Ömür Şanlı 3 boyutlu giydirme önerisinde bulundu. Çalışmaların turizme etki edeceğini söyleyen Şanlı, “Bunun yerine küçük ve ahşap üzerine neon ışıklı estetik tabelalar yapılabilir. Yayaların rahatça gezeceği fakat esnafa da belli bir alanın ayrıldığı bir düzenleme olabilir. Biz bu proje son derece sıcak yaklaşıyoruz. Başkan Kocaoğlu'nun da bu yöndeki açıklamaları sonrası inşallah en kısa sürede oturulur ve konu sonuçlandırılır. Böylece hem İzmirliler hem de turistler keyifli bir İzmir görür. Biz nasıl ki Çek Cumhuriyetinde Karlovy Vary'ye gittiğimizde rengarenk ve 3 boyutlu giydirmelerin olduğu binaların önünde fotoğraflar çekiliyorsak turistler Kordon'da bunu yapar" ifadelerini kullandı.

YAŞIYORSAK YAPACAKSIN
Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun apartman sakinleriyle yapılan toplantılarda ‘binaları biz boyayalım panjurlarını siz tek tek tip yaptırın' yönündeki açıklamasını da değerlendiren Ömür Şanlı, Kordon'daki apartman sakinlerinin de buna olumlu yaklaşacağını vurguladı.

Şanlı, "Alsancak'ta yaşıyorsak ve birinci derece turizm çeken bir bölgede yaşıyorsak bu tür şeyleri yapmak zorundasınız. Avrupa'da bu tür şeyleri apartman sakinleri nasıl yapıyorsa sen de yapacaksın. Eğer o bölgede yaşıyor ve kente bir değer katmak istiyorsak buna katılacaksın. Ben bölge halkının da buna uyacağına inanıyorum" diye konuştu.

 
Kaçarken ayağını kıran savcı adliyeye sevk edildi
 
Faraşin'de 11 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnciraltı 2265.Nesil Toprak Sahipleri Platformu 4 Ekim 2016 Salı 11:35

Alsancak niye turizm yeri olmasın? Gemi ile gelen bir tane turist ile oturup konuşmamışsınız burada alsancak turizm yeri olmaz diyorsunuz! Gemi ile gelenlerin hepsi neden bizi buraya bırakmıyorlar diyor! çünkü kafe,bar,restoran hepsi alsancakta . ADam gemi ile gelmiş belli parasıda var. adam türk mutfagını tatmak istiyor ne yapacak kemeraltında tabuk dürümmü yiyecek ? Alsancakta gayet kaliteli EU standartlarında bir sürü restoran var.

Yorumu oyla      11      5  
4 Ekim 2016 Salı 09:17

alsancak turizm yeri olamaz. bir kere çürük bina deposu gibi yer. İzmirin Turizm kalbi Kemeraltı olmalı. Gündüz alışveriş gece eğlence hayatı konsepti getirilirse İzmir aynı Didim, Bodrum, Marmaris, Antalya, İbiza gibi bir şehir olur. Yoksa alsancakta apartman altı birahanelerle imaj yapamazsınız. Yıllardır yapılamadı zaten.

Yorumu oyla      11      5  
4 Ekim 2016 Salı 08:15

Çağ atlamak için illaki yüksek yapı şartmıdır ?Başka yolu yokmudur.İstanbul'un hali ortada daha ne yüksek binasından bahsediyorsunuz İzmir bu haliyle güzel

Yorumu oyla      11      5  
Bilal ellikçi 3 Ekim 2016 Pazartesi 22:25

Sayın başkanlar bu öneriyi 8 yıl önce gündeme ben getirmiştim polonyayada gitmemiştim olması gerekeni söyledim çünkü belediyenin işi gücü esnafla ugraşmaktı kafadını kaldırıp üskatlara kacak katlara düzensiz balkon kapatmalarını hiç görmedi başkandan ricam birde miamiyi görsün miami kordonunu görsün bu işin nasıl oldugunu biraz geç oldu ama üçüncü dönem başkan olursa.yapar belki ömür kardeşime başarılar dilerim

Yorumu oyla      11      5  
3 Ekim 2016 Pazartesi 18:38

Kordon'daki binalar esas görüntü kirliliği. Burada parseller birleştirilip birleşik nizam olmayacak şekilde yüksek yapılar yapılsa bölge, şehir çağ atlar ama bizde nedense yüksek yapı alerjisi var. Koskoca şehir 4-5 katlı birbirine yapışık binalardan oluşuyor. ondan sonra rüzgar arkaya niye gelmiyor. Çin Seddi gibi binaları dikersen gelmez.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in enflasyon raporu: Kışlıklar zirvede!
İzmir TÜFE’de 2016 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,33 artış ...
Yarımada’da yargının ‘dur’ dediği RES için acil kamulaştırma!
Yarımada’da yargı tarafından durdurularak imarı iptal edilen Çalık Holding’e ...
Rakamlar açıklandı, enflasyon sürpriz yaptı!
Eylülde TÜFE yüzde 0,18'le beklentilerin altında artış kaydetti. Yıllık ...
 
Migros’ta anlamlı kampanya: ‘Dostluk’ indirimi!
Migros, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü 2 hafta sürecek bir kampanya ile ...
Çeşme’deki taş ocağı direnişinde 3.raunt: Yeni başvuru geldi!
Çeşme Germiyan’da vatandaşların açtığı davalar sonucunda ruhsatı iki kez ...
Ankaralı şirkete İzmir'in 3 ilçesinde jeotermal izni
Çimentaş’ın sahibi olan İtalyan Cementir Holding ile ortak Manisa Kula’da ...
 
Memura not sisteminin detayları belli oldu!
Memurun terfi ve yer değiştirmesi amirinin, yakın çalışma arkadaşının ...
Koyun-Keçi Birliği Güldal'a emanet!
Genel kurul sonrası tartışmaların yaşandığı Koyun-Keçi Birliği’ne mahkeme ...
Fiyatı rekor kıran altın Darphane'nin üretimini vurdu
İç piyasada fiyatı yaz aylarında rekor üstüne rekor kıran altının Darphane'deki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva