HABERLER>EKONOMİ
23 Aralık 2021 Perşembe - 14:14

Köprü ve otoyol geçiş ücretleriyle ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu köprü ve otoyol geçiş ücretleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Yapım maliyetinin geri dönüşüne göre belirleniyor. Yıl sonu itibariyle vatandaşa çok yük gelmeyecek şekilde dengelenir. Yıl sonu netleşir. Güncel döviz fiyatları sonucu ortaya çıkacaktır" dedi.

Köprü ve otoyol geçiş ücretleriyle ilgili açıklama

NTV'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu soruları yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından notlar;

* Bakanlığımız insan hayatı için çok önemli bir bakanlık. Ulaşım sektörü vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdı.  2020 yılında 2019'dan fazla proje yaptık. Bu olağanüstü çalışma motivasyonumuz da 2021'de devam etti. Uydu ile başladı, uydu ile bitiriyoruz. 

* Bunlar gerçekten çok kıymetli süreçler. Türksat 5A'yı uzaya gönderdik. Haziranda devreye aldık. Hizmet veriyor. 35 yıl bizleri uzayda temsil edecek. 5B devam ediyordu. Geçen hafta başarılı bir şekilde devam ettik. Başarılı bir şekilde fırlattık. 

* Bu bölümlerde okuyan öğrencilerimizle sabaha kadar ayaktaydık. Dünya için örnek projeler, ülkemiz için gurur. Ulaşılamayan yerlerde veri iletişiminde kullanılacak. 35 yıl ömrü olan uydularımız. Projeler bitmiyor. Açılışlarımız devam edecek. Demiryolları aynı şekilde onları arttırmaya devam ediyoruz. 

* Bu yatırımların altında bir master plan var. Master planlarımız çerçevesinde projelerimizi sıralandırdık. Projelerimizi faaliyete alıyoruz. Havalimanlarımız var. 26'dan 56'ya çıktı. 5 tane devam eden var. Havalimanı sayısını 61'e çıkaracağız. Tokat'ı, Çukurova'yı, Rize'yi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yozgat ve Bayburt devam ediyor. 

* 28 bin 450 km ile yatırımlar sayesinde Trafik kazalarını azalttık. Toplam yüzde 80 azalma söz konusu oldu. 4.500 km hızlı tren projelerimiz devam ediyor. 2022'de demiryolu yatırımlarına ağırlık vereceğiz.

* Gebze Halkalı Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçip hem Sabiha Gökçen hem de İstanbul Havalimanı'nı bağlayan kritik projelerden bir tanesi. Ankara Kayseri tarafında ihale işlemleri bitmek üzere. 

* YİD neden kullanıyoruz... Kısa sürede bu kadar büyük ölçekli projeleri hayata geçirmemiz gerekiyordu. Çok kısa sürede projeler bu şekilde bitiyor. En başarılı kullanan ülkelerden biri Türkiye'dir. 2023 itibariyle tüm projeler kendini dengeliyor. Sonrasında ise kendi gelirini getiriyor. 

* Araç garantisi için bir model var. Güncellenmesi gerekiyor. Bir kısmı vatandaşa yansıtılabilir. Ancak bir kısmı bütçeden bir kısmı vatandaşlar şeklinde... Yapım maliyetinin geri dönüşüne göre belirleniyor. Yıl sonu itibariyle vatandaşa çok yük gelmeyecek şekilde dengelenir.  Yıl sonu netleşir. Güncel Döviz fiyatları sonucu ortaya çıkacaktır. 

* Uçak biletleriyle ilgili 250 TL bilet fiyatı deniyor. Bugün uçmaya kalksanız daha farklı fiyatı var. O konuda talepleri var. O da değerlendirildi. Kendilerine bilgilendirildi. Onlar da uygulayacaktır. 

 
Omicron varyantı ile semptomlar değişiyor
 
Dolar'da düşüş sürüyor... 11 liranın altına indi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düşer, kalkar; vazgeçilmez!
Gram altının 1070 liradan 670 liraya, çeyrek altının 1800 liradan 1200 ...
Oda Başkanı Çakmak uyardı: Yılbaşı biletiniz sahte olmasın!
İzmir’de son iki seneye kadar sahte bilet olayının hiç yaşanmadığına dikkat ...
Düşen kuru fiyatlara yansıtmayanlara denetim
Bakan Muş, "Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında ...
 
Döviz tamam, sıra TL'de: Yeni sistem devrede!
Kur korumalı TL vadeli mevduat için ilk adım atıldı. Merkez Bankası, döviz ...
Gözler marketlere çevrildi... Sıra etiketlerde!
Kurdaki düşüşten sonra gözler zincir marketlere çevrildi. Üretici de tüketici ...
Asgari ücrete vergi muafiyeti Meclis'ten geçti
Ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını ...
 
Memur-Sen'den Erdoğan'a ek zam talebi
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ...
Bakan Nebati'den 'fiyat düşüşü' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kurda belli bir rahatlama sağlandığını, ...
Bakan Muş: Fiyatlarda gevşeme bekliyoruz
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, döviz kurundaki düşüşe bağlı olarak gıda fiyatlarında ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva