HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2022 Perşembe - 10:47

Köpek kavgası üç can almıştı... Hayvanseverler cinayet mahaline gitti!

İzmir'de Ali İhsan Kılıç'ın (62), köpek beslediği için kavga ettiği komşusu Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü'yü (37) tabancayla vurarak öldürmesine tepki gösteren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, cinayetin işlendiği mahalledeki sokak köpeklerini besledi.

Köpek kavgası üç can almıştı... Hayvanseverler cinayet mahaline gitti!

Olay, 10 Haziran günü saat 16.00 sıralarında, Bayraklı ilçesi Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak'ta meydana geldi. Ali İhsan Kılıç ile Yahya Köşek, olaydan 5 gün önce kavga etti. Kavganın ardından Kılıç'a ait evin önünde karşılaşan ikili yine tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Ali İhsan Kılıç, çıkardığı tabancayla Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve 2 çocuk annesi kızı Funda Güçlü'ye ateş etti. Çağırılan sağlık görevlilerince ambulanslarla Ege Üniversitesi Hastanesi ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ali İhsan Kılıç'ın suç aletiyle yakalanıp gözaltına alındığı olay, cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi. Görüntülerde, Kılıç'ın elinde tabancayla 3 kişiyi vurduğu ve ailenin diğer üyelerinin ona engel olmak istediği anlar yer aldı.

OLAY, KÖPEKLERİ BESLEDİKLERİ İÇİN YAŞANMIŞ
Köşek ve ailesinin sokak köpeklerine yemek verdiği, Kılıç'ın, duruma tepki gösterince çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiği belirtildi. Nevşehirli iki ailenin, daha önce de birkaç kez aynı nedenle tartıştıkları ve bu yüzden evlerinin arasına branda çektikleri öğrenildi.

Yahya ve Meryem Köşek çifti ile 2 çocuk annesi kızları Funda Güçlü'nün cenazeleri, geçen cumartesi günü Doğançay Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Ali İhsan Kılıç ise tutuklandı. Kılıç'ın, emniyetteki ifadesinde, Köşek ailesiyle sokak köpeği konusunda zaman zaman tartışmalar yaşadıklarını, olay günü de ailenin beslediği sokak köpeklerinden birinin torununu korkuttuğu için olayı gerçekleştirdiğini, olay anında şekerinin yükseldiğini ve o anları hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

HAYVANSEVERLERDEN DESTEK
HAYTAP üyeleri de olaya tepki gösterdi. Cinayetin işlendiği mahalleye gelip, aileye taziye ziyaretinde bulunan hayvanseverler, sokak köpeklerini besledi. Aileye her konuda desteklerinin süreceğini belirten HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, "Acılı ailenin her zaman yanında olacağız. Hukuksal anlamda da ne gerekiyorsa destek vereceğiz. Cinayetin sebebi sokaktaki hayvanların beslenmesi. Devletin önlem alması, özel koruma yasası çıkarılması gerekiyor" dedi.

'HAYVAN BESLEMEK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?'
Babası, annesi ve ablası öldürülen, kendisi de başından sopayla yaralanan evli, 1 çocuk annesi Filiz Topaloğlu ise "O gün oradaydım. Önceden köpek meselesinden kavga edilmiş, haberim yoktu. Ben o gün tesadüfen oradaydım. Kavga çıkınca kendimi olayın içinde buldum. 35 yıllık hayatımda hep bahçemizde köpek vardı. Ailemizde hayvan sevgisi her zaman vardı. Hayvan besledikleri için o gün 3 canımı kaybettim. Hayvan beslemek kötü bir şey mi? Kelimeler boğazıma düğümleniyor. Diyecek hiçbir şeyim yok. Adalet bir an önce yerini bulsun. Annem, babam ve kardeşim rahat uyusun" diye konuştu.

Eşi, kayınpederi ve kayınvalidesi öldürülen Rıdvan Güçlü (38) de ailesinin hayvanlara olan düşkünlüğünü hatırlatıp, kendisine taziyeye ve desteğe gelen hayvanseverlere teşekkür etti. (DHA)

 
Motorine bir zam daha geliyor
 
Emre Altuğ'dan 'Çağla Şıkel' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de horoz dövüşü baskını: 46 kişiye ceza yağdı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde horoz dövüşü yaptırırken suçüstü yakalanan 46 ...
‘Pablo Escobar koyun, tam olsun!’ Gül Sokak'ta 'Kolombiya' rahatsızlığı!
İzmir’in simge sokaklarından olan Gül Sokak’ın bir kısmına “Kolombiya” ...
43 ilde eş zamanlı 'Dümen Operasyonu' başlatıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca örgütlü şekilde mali suç ...
 
Bu fotoğraf dünyalara bedel!
Dubai Al Jalila Childrens hastanesinde Nisan ayından bu yana tedavisi ...
CHP Lideri bugün İzmir'e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün akşam ...
İzmirliler dikkat... Yaz yağmuru ıslatmasın!
İzmir’de yaz yağmurları bugün etkisini tekrar gösterecek. Bölgesel bazlı ...
 
Sokakta tartıştığı kuzenini tüfekle öldürdü
Niğde'de Battal Kılınç, tartıştığı teyzesinin oğlu M.B. tarafından sokak ...
Mehmet KARABEL yazdı.... Ölmeyen aşk!
Mehmet KARABEL yazdı.... Ölmeyen aşk!
İzmir'de polise ateş açıldı! Çatışma çıktı
İzmir’in Karabağlar ilçesinde, polis ekipleri çalıntı olduğu değerledirilen ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva