HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2021 Salı - 09:04

Konak'ta şiddete karşı 'kadın çalıştayı' düzenlenecek

Konak Belediyesi, kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek amacıyla acil bir eylem planı oluşturacak “Kadın Çalıştayı” düzenliyor. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin Proje ortaklığında düzenlenen “Kadın Çalıştayı” 25-26 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacak. İki gün sürecek Çalıştay, STK temsilcileri, akademisyenler, iş dünyasından temsilciler ve siyasi parti temsilcileri olmak üzere geniş bir yelpazede katılımcıyı bir araya getirecek.

Konak ta şiddete karşı  kadın çalıştayı  düzenlenecek

Konak Belediyesi, günümüzde ekonomik gelişmişlik ve eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada yaygın olarak görülen kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak ve bununla birlikte konunun tüm taraflarını bir araya getirerek acil bir eylem programı hayata geçirilmesi adına “Kadın Çalıştayı” düzenliyor. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Proje ortaklığında düzenlenen Kadın Çalıştayı, 25-26 Kasım tarihlerinde Alsancak’ta İzmir Mimarlar Odası’nda yapılacak. Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü” olarak ilan edilen 25 Kasım tarihini de içine alan “Kadın Çalıştayı”na başta yerel yönetimler olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversitelerin ilgili bölümlerinde çalışma yürüten akademisyenler ile özel sektör temsilcileri katılıyor. İstanbul Sözleşmesi ve pek çok kazanımları yeniden yürürlüğe koyacakları sözünü veren Cumhuriyet Halk Partisi de Kadın Çalıştayı’nda partinin önde gelen isimleri ile temsil ediliyor. İki gün sürecek olan Kadın Çalıştayı’na Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Onur Üyesi ve CHP Eski Milletvekili Gülsün Bilgehan, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Gamze TAŞCIER de katılarak Kadın ve Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet konusunda Türkiye olarak Neredeyiz?, Ne yapmalıyız? başlıkları altında birer sunum yapacaklar.

Batur, kadına şiddet kadınların sorunu değildir

Konak Belediyesi olarak Kadına Yönelik Şiddetin en yoğun biçimiyle yaşandığı günümüzde yerel yönetimler olarak üzerlerine çokça görev düştüğünü, toplumun çeşitli bileşenlerini bir araya getirerek bir ortak akıl arama, çözüm üretme zarureti doğduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, öncelikle Kadın Çalıştayı’na katkı veren bütün kurum, kuruluş ve temsilcilerine teşekkür etti. Kadına şiddetin kadınların sorunu olmadığının da altını çizen Batur, “Kadına şiddet yalnızca kadınların sorunu değildir. El birliğiyle mücadele etmek ve bu insanlık suçunu, yaşamın her alanında mahkum etmek ve ortadan kaldırmak gerekmektedir. Bu nedenle belediyemiz ev sahipliğinde düzenlenen Kadın Çalıştayı’nı çok önemsiyorum. Çok değerli bilim insanlarının katkısıyla elde edilecek sonuçların bize yol göstermesini ve karşılık bulmasını diliyorum” diye konuştu.

 
Saat tartışmalarına DİSK de katıldı: Bizi Avrupa'dan uzaklaştırıyor!
 
Bornova'da vergi kolaylığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’in borç raporu yayımlandı... İşte rakamlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl içinde yaptığı borçlanmaya ilişkin ...
İzmir’de hukuk söyleşileri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Eşit Yurttaşlık Mümkün” ...
Çiğli’de talep ve şikayetler çözümsüz kalmıyor
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kurum içi dijitalleşme çalışmaları ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Yesin büyüsün kuzucuklar!
Muhittin AKBEL yazdı... Yesin büyüsün kuzucuklar!
İzmir'e yeni filo geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2022 bütçesinin yaklaşık ...
Karşıyaka'daki kaymaya ilişkin resmi açıklama geldi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın temel kazısı esnasında yan apartmanda ...
 
Dünya Balıkçılık Günü Çeşme'de kutlandı
Çeşme Belediyesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü, her yıl 21 Kasım’da kutlanan ...
Buca’da 'burs hasadı' başladı
Tarımsal üretimde Türkiye’ye örnek projelere imza atan Buca Belediyesi’nin ...
Odalar dava açmıştı... BİLFEN planlarında karar çıktı!
İzmir’de tartışmalara neden olan Bilfen Koleji’ne ait Karşıyaka Atakent’teki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva