HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
16 Ekim 2015 Cuma - 10:51

Konak’ta her ay sinema keyfi yaşanacak

Konak Belediyesi’nin ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ etkinliği ile Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri Mayıs ayına kadar her ay İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

Konak’ta her ay sinema keyfi yaşanacak

Yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan bağımsız Türk filmleri Konak Belediyesi’nin başlattığı ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ adlı etkinlikle sinemaseverlerle buluşuyor. Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri’nin işbirliğiyle Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri Mayıs ayına kadar ayda bir kez İzmirli izleyiciyle buluşacak. Girişlerin ücretsiz olduğu film gösterimleri her ayın ilk Çarşamba günü Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

MİSAFİR İLE BAŞLADI
Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’nın ilki Yönetmen Mehmet Eryılmaz’ın ‘Misafir’ filmi ile başladı. Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri’nin işbirliğinde Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterime sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Yönetmen Mehmet Eryılmaz’ın son filmi olan ‘Misafir’  15 Eylül’de Toronto Film Festivali’nde yapılan iki özel gösterimin ardından ilk kez Türk seyircisiyle İzmir’de buluştu. Dünya prömiyeri Montreal’de yapılan film 36. Montreal Dünya Film Festivali'nde Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu (FIPRESCI) ödülünün yanı sıra büyük jüri özel ödülünü de kazanmıştı. İstanbul ve Adana Film Festivali’nde de yarışan Misafir filmi ayrıca Dünyaca ünlü ‘Haifa Film Festivali’nin ana yarışmasına seçilen tek Türk filmi olma başarısı da taşıyor.

TÜRKİYE PRÖMİYERİ İZMİR’DE YAPILDI
Başrollerinde Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı, Ersin Umut Güler ve çocuk oyuncu Melek Çınar’ın yer aldığı film izleyenlerden tam not aldı. Ağırlıklı olarak belgesel filmlere imza atan Yönetmen Mehmet Eryılmaz, ikinci uzun metraj filmi olan Misafir’in seyirciyle ilk kez İzmir’de buluştuğunu belirterek,  “İzmir’deki bu gösterim bir yerde Türkiye prömiyeri olacak. İstanbul ve Adana festivallerinden sonra ilk kez gösteriliyor. Ben de kendi ülkemin kendi insanlarıyla ilk defa karşılıklı oluyorum. Ben de çok mutluyum. İyi bir sezon diliyorum. Herkese çok teşekkürler” dedi. Eryılmaz, filmin yurtiçinde ve yurtdışında festival yolculuğuna devam edeceğini söyledi.

AMAÇ, SEYİRCİ KİTLESİ YARATMAK
Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları ile Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri için seyirci kitlesi yaratmak amacında olduklarını dile getiren Hezarfen Film Galeri’nin sahibi Nesim Bencoya, desteklerinden ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da teşekkür etti. Mayıs ayına kadar her ay bir filmi ve yönetmenini İzmirli sinemaseverlerle buluşturacaklarını kaydeden Bencoya, etkinliğin ikincisi 4 Kasım Çarşamba günü Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği ‘O Ben Değilim’ filmiyle yapacaklarını söyledi. Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleştirilecek film gösterimi saat 19.00’da başlayacak. Sinemaseverler detaylı bilgiye ve film programına hfgaleri.com adresinden ulaşabilirler.
 

 
Karabağlar’da kültür köprüsü
 
Çiğli’de toplu sünnet şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foto maraton: 'Kardeş gözüyle' İzmir
Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Şube Müdürlüğü koordinasyonunda ...
Panflüt ustası Zamfir'den müzik ziyafeti
Marmaris Filarmoni Derneği'nce düzenlenen Uluslararası Kleopatra Müzik ...
İzmir Halikarnas Balıkçısı'nı eserleriyle anıyor
Bodrum'a olan aşkı ile tanınan ünlü roman ve hikaye yazarı Cevat Şakir ...
 
Mavi Nokta poetik operası İZDOB’da
İzmir Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonuna dolu bir programla başladı. ...
Orhan Pamuk: Sorumlu Erdoğan
Ülkedeki güvensiz atmosferden Erdoğan’ı sorumlu tutan Orhan Pamuk, iç ...
Büyük usta Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı
Tedavisini gördüğü Karaciğer kanserine yenilerek yaşama veda eden usta ...
 
Levent Kırca'nın vasiyeti gerçekleşecek mi?
Cengiz Semercioğlu bugün Hürriyet'teki köşesinde Levent Kırca'nın son ...
Muteber Burunsuz 9’uncu kez sanatseverlerin karşısında
Dışavurumcu lirik çalışmalarıyla tanınan ressam Muteber Burunsuz, 9’uncu ...
'Boş Şehir' İzmirli tiyatro severleri bekliyor
Gyore ve Gero kardeşlerin ortasında kaldıkları savaşın, her kardeşi karşı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva