HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2022 Perşembe - 09:20

Konak'ta dönüşüm için önemli işbirliği!

Konak Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, işbirliği sözleşmesine imza attı. Konak’ta Gültepe ve Beştepeler imar planları ile Kentsel Dönüşümün önünü açan Konak Belediyesi, imzalanan protokol ile sağlıklı yapılaşma konusunda önemli bir adım daha attı.

Konak ta dönüşüm için önemli işbirliği!

Konak Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi, “Konak için sağlıklı yapılaşma, sağlıklı bir gelecek” vizyonuyla bir araya geldi. Konak Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen İşbirliği Protokolü imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, Belediye Bürokratları ile Oda Yöneticileri katıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yapılan sözleşmenin Konak’a ve Konaklılara hayırlı olmasını diledi.

Batur: Amacımız sağlıklı kentleşme
Göreve geldikleri ilk günden itibaren Kentsel Dönüşümde önemli adımlar attıklarını belirten, kısa sürede Gültepe ve Beştepeler Planlarını hazırlayarak Konak ve Konak halkı için en iyiyi yapmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Batur, Konak halkının sağlıklı binalarda oturması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Batur, “Önceliğimiz kentsel dönüşüm. Özellikle Gültepe ve Beştepeler bölgelerinin acilen yenilenmeye ihtiyacı var. Şehir Plancıları Odası’nın itirazı ile mahkeme Gültepe Planlarını iptal etmişti. Biz, Büyükşehir Belediyemizin bürokratları ile birlikte hemen mahkemenin gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde yeniden bir planlama çalışmasına başlamıştık. Yasal sorunları ortadan kaldıracak düzeltmeler de yapıldı. Geçtiğimiz hafta belediye bürokratlarımız hem Mimarlar Odası’na hem Şehir Plancıları Odası’na sunumlarını yaptılar. Bu hafta içinde onlardan gelecek değerlendirmeleri aldıktan sonra hedefimiz Gültepe Planlarını Temmuz ayı Meclis gündemine getirmek. Gültepe ve Beştepeler bölgelerinde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile birlikte parselasyon planlarını yapacağız. Oda, belediye birlikteliği ile çok kısa sürede parselasyon planlarını bitireceğiz. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odamız ile yaptığımız bu işbirliğini çok önemsiyorum. Oda Başkanımız Özhan Kaynarca ve yönetimine gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Amaç kamu yararı
Konak Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü, sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan Harita ve Kadastro Mühendislik hizmetlerinin, bilimsel, teknik esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesini öngörüyor. Bunun için de her iki taraf arasında teknik işbirliği yapılarak karşılıklı dayanışma içerisinde kurallar belirlenecek. Protokol, parsel ile komşu parsellerin mevcut mülkiyet haklarının korunması, yeni mülkiyet ve kullanma haklarının imar, tapu ve kadastro mevzuatlarına uygun, eksiksiz bir şekilde kurulmasının sağlanmasını amaçlıyor. Öte yandan Konak Belediyesi hazırlamış olduğu plan ve projeler konusunda gerek gördüğü konularda HKMO’dan görüş isteyebilecek. 

 
KKTC'de orman yangını devam ediyor
 
Meclis gündemine taşıdı… CHP’li Kılıç’tan ‘trol’ avı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 23 Haziran 2022 Perşembe 11:35

Hakan rumuzlu yorumcu Istanbul Fikirtepe gibi mi olsun kentsel dönüşüm? Sempatikler brent petrol fiyatı yüzde 10 düştüğü halde mazotu 30 liradan aşağı indirmemekte ısrar ediyor.

Yorumu oyla      4      3  
Hakan 23 Haziran 2022 Perşembe 10:11

Konak ile ilgili hiçbir fikri yok abdul beyin. Varsa yoksa inşaat. Sana nasip olmayacak bu işler zorlama. Bir insan az bir şey sempatik olmazmı. Olmadımı olmuyor

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topuklu Efe projeleri anlattı, net konuştu: Aydın'da kimse yatağa aç girmez!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nin açılış ...
Kılıçdaroğlu'nu Selçuklu çocuklar karşıladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Selçuk’ta “Hoş geldin Kemal Dede” ...
Belediyeden AK Partili Kaya'ya kalem kalem yanıt: Tiyatro da var kongre salonu da!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Karabağlar Belediyesi'ni ...
 
İzmirliler Midilli'yi çok sevdi!
Son iki yılı pandemi nedeniyle evde geçiren İzmirliler, İZDENİZ’in başlattığı ...
Torbalı'da hobi bahçelerine geçit yok!
Torbalı’da inşa edilen hobi bahçelerinde yıkımlar devam ediyor. Bu kapsamda ...
Sahne büyükşehirli kadınların
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ANAHTAR Kadın Çalışmaları ...
 
Bergama Kermes Festivali doludizgin!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl ...
İzmir'de 'en kısa gece' koşusu düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 21 Haziran En Kısa Gece Eğlence ...
Aydın Büyükşehir'den 'Yaza Merhaba' konseri
Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu, “Yaza Merhaba” düzenledi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva