HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2015 Pazartesi - 11:47

Konak’ta azmin adı Aylin

DGS sınavına hazırlandığı sırada beyin kanaması geçirerek felç kalan 20 yaşındaki Aylin Eken, Konak Belediyesi’nin Engelsiz Servis hizmeti sayesinde haftanın üç günü fizik tedaviye gidiyor. Azmiyle doktorlarını bile şaşırtan genç kız, yeniden yürüyeceği günlerin hayalini kuruyor.

Konak’ta azmin adı Aylin

Konak Belediyesi’nin engelli yurttaşların kent içi ulaşımdaki zorlukları aşmaları için yaşama geçirdiği ‘Engelsiz Servis’ hizmeti ihtiyaç duyan vatandaşların imdadına koşmaya devam ediyor.  Hizmete girdiği günden itibaren yoğun talep gören servis hizmeti sayesinde engelli vatandaşlar hastane, postane, banka veya adliye gibi kamu kurum ve kuruluşlarına giderken artık zorluk yaşamıyor. Engelsiz Servis hizmetinden faydalanan yüzlerce engelliden biri de geçtiğimiz Mart ayında Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlandığı sırada stres nedeniyle beyin kanaması geçirerek felç kalan Aylin Eken... Doğuştan sağ tarafında hareket zorluğu yaşayan 20 yaşındaki genç kız, dershanede geçirdiği beyin kanaması sonucunda 55 gün bilinci kapalı olarak yoğun bakımda yattıktan sonra, 7 aydır aralıksız olarak fizik tedavi görüyor.



ADIM ATACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR
Ballıkuyu semtindeki Mirali Mahallesi’ndeki evlerinde annesi ve üç kardeşiyle hayata tutunmaya çalışan Aylin Eken’i haftanın üç günü Konak Belediyesi’nin Engelsiz Servis aracı evinden alarak tedavi gördüğü merkeze götürüp getiriyor. Sabah erken saatlerde evinden ilgili personel tarafından alınan Eken, özel tasarım araçla fizik tedavi merkezine getiriliyor. Burada kendisi için hazırlanan tedavi programını aksatmadan uygulayan Eken, dönüşte yine Engelsiz Servis ile evine bırakılıyor. Gördüğü tedavi neticesinde sağlığının her geçen gün biraz daha iyiye gittiğini belirten Aylin Eken, Konak Belediyesi’nin Engelsiz Servis hizmeti sayesinde tedavi programını aksatmadığını söyledi. Uygulamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Eken, engellilere kent içi ulaşımda büyük kolaylık sağlayan hizmet sayesinde tedavi gördüğü merkeze rahat ve güven içinde gidip gelebildiğini belirtti. Haftanın üç günü Konak Belediyesi’nin Engelsiz Servis hizmetini kullandığını dile getiren Eken, tek amacının bir an önce yeniden ayağa kalkarak yarım bırakmak zorunda kaldığı eğitimine devam etmek olduğunu söyledi. Kimseye ihtiyaç duymadan yürüyeceği günleri sabırsızlıkla beklediğini anlatan genç kız, desteklerinden ötürü Konak Belediyesi’ne ve Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür etti.

TEDAVİ OLUMLU GİDİYOR
Yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayata küsmeyen Aylin Eken, azmiyle doktorlarını da sevindirdi. Genç kızın tedavisini yürüten Uzman Doktor Mehmet Mustafa Açıl,  Aylin’in çok azimli biri olduğunu belirterek, “Aylin’i merkezimizde kapsamlı bir fizik tedavi programına aldık. Yürüme robotu ile oldukça iyi bir yol aldık. Adım adım sabırla yol alıyoruz.” dedi. Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelinin evden alıp evine bıraktığı Aylin Eken, sabırla yürüyeceği günleri beklediğini belirterek, kendisine emeği geçen herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. 

RANDEVULU HİZMET
Konak Belediyesi’nin Engelsiz Servis aracı, akülü ve tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlara da hizmet veriyor. Aynı anda iki engelli vatandaşın taşınabildiği araçlardan Konak sınırları içinde ikamet eden vatandaşlar faydalanabiliyor. İhtiyaç duyan vatandaşların üç gün önceden 484 53 00 nolu telefondan 1258 dahili numarayı çevirerek hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında randevu almaları gerekiyor. Kendisine refakat edecek bir görevli eşliğinde evlerinden alınan engelli vatandaşlar gidecekleri kamu kurumuna bırakılıyor. İşi biten vatandaş tekrar alınarak evine ulaştırılıyor.

 
Börklüce Mustafa 600 yıl sonra Karaburun’a dönüyor!
 
BBŞT ‘Kral Lear’ ile kapılarını açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Börklüce Mustafa 600 yıl sonra Karaburun’a dönüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, komünist fikirli halk hareketinin lideri ...
Şehit ve gazi yakınlarından Başkan Selvitopu’na teşekkür
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabağlar ...
Karşıyaka’da bilim şenliği
Bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve küçük yaştakileri ...
 
Başkan Soylu büyükleri unutmadı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Dünya Yaşlılar Günü kapsamında ...
Çeşme’de Germiyan ekmeği tanıtılacak
İzmir’de pazar günü Ovacık Sakız Koyunu festivalini düzenleyen Çeşme Belediyesi ...
Başkan Soylu ‘büyükleri’ unutmadı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Dünya Yaşlılar Günü kapsamında ...
 
Projeler İzmir’in en büyük dönüşü için yarıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla üzerinde çalıştığı en büyük ...
Bergama Selinos Çayı'nı ıslah ediyor
Kent merkezi başta olmak üzere ilçe çevresinde yer alan birçok tarihi ...
İzmir'de manevi temizlik harekatı: 385 cami...
Temizlik, tadilat ve çevre düzenlemeleriyle kentteki ibadethanelere sahip ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva