HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2024 Cuma - 12:05

Kocaoğlu uyardı: Suda indirim vaadi popülist söylem!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, “Suda indirim konusu popülist söylem… Bir kanun var. Bütün su şirketleri onu uygular. Maliyeti hesaplıyorsunuz, temiz su maliyetini hesaplıyorsunuz, pis su maliyetini hesaplıyorsunuz, ne kadara su satıyorsunuz? Maliyetin üzerine yüzde 10 kar koyuyorsun, ona göre satıyorsun bunu. Kar marjından düşebilirsin ancak yasa uygulanacak” dedi.

Kocaoğlu uyardı: Suda indirim vaadi popülist söylem!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde seçim sürecinde öne çıkan “suda indirim” vaadi vardı.

SU İNDİRİMİ VAADİ POPÜLİST SÖYLEMDİR
Seçim sürecinde gerek CHP adayı Cemil Tugay’ın gerek Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ın “suda indirim” vaadini yanlış bulduğunu söyleyen Kocaoğlu, “İkisi de arkadaşım. Cemil Bey'den daha çok Hamza Bey'i tanırım. Sevdiğim, saydığım bir arkadaşımdır. Her zaman saygıyla yad ettim. Suda indirim konusu popülist söylem… Bir kanun var. Bütün su şirketleri onu uygular. Maliyeti hesaplıyorsunuz, temiz su maliyetini hesaplıyorsunuz, pis su maliyetini hesaplıyorsunuz, ne kadara su satıyorsunuz? Maliyetin üzerine yüzde 10 kar koyuyorsun, ona göre satıyorsun bunu. Kar marjından düşebilirsin ancak yasa uygulanacak.Arıtmaya kimyasal bulamazsın, su patlağını yapamazsın, yeni arıtmalar yapamazsın, kanalizasyon olmayan yerlerde çalışma yapamazsın. Önce işletmeyi yöntecek sonra kalan parayla yatırım yapacak” şeklinde konuştu.

RAYLI SİSTEMİ ARTTIRMAKTAN BAŞKA ÇÖZÜM YOKTUR
Kent içi trafiği konusunun düzeltilmesi konusuna değinen Kocaoğlu,  “Trafik konusunda İzmir gibi kadim kentlerde Konya’yı, Kayseri'yi örnek gösteriler. Bozkırda şehir yapıyorsunuz bu ayrı bir iştir. İzmir'de o araziyi nereden bulacaksınız? Yapılabilecek yerde Büyükşehir çalıştı, yol haritasını belirledi. İzmir'in dönüşecek yeri kentin merkezinde kaldı. Laka'nın üstünde hastanenin oraya konut yapmak son derece yanlıştır. Trafiğin çözümü kadim kentlerde raylı sistemi arttırmaktan başka çözüm yoktur. Şehrin içinde bir cadde açacaksınız, onu açana kadar kaç kilometre metro yaparsınız? Ben bugün arabama bindim. Asmaçatı’da mağazamızn altına otoparka aracımı bıraktım, Narlıdere metrosuna bindim, Basmane’de indim, buraya yürüyerek geldim. Lastik tekerlekli ulaşımının maliyeti binen kişinin 2 katıdır. Biniş 20 TL ise belediye de 20 TL cebinden veriyordur. İndirim belediyeye büyük yük getirir. Sen ihtiyaç sahibine sosyal yardım yap, ancak toplam maliyet içinde bütçeyi uygulayacaksın.” ifadelerini kullandı.

 
İzmir Kitap Fuarı evine dönüyor!
 
İran'da 4,9 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekli 6 Nisan 2024 Cumartesi 23:40

Ankara Belediyesi suya indirim yapmıştı Mansur başkan o zaman birlikte karar alıp birlikte uygulayalım demişti Izmirden hiç ses çıkmamıştı ozaman .Ankara da ucuz şu oluyorsa İzmir de nedenolmasin?

Yorumu oyla      0      0  
6 Nisan 2024 Cumartesi 02:26

145 lira elektrik mi? 80-90 lira buzdolabı tek başına yakıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Raylı sistem - İZTAŞIT 5 Nisan 2024 Cuma 22:37

Trafiğin çözümü : İzmir çevre ilçe otobüslerinde 90 dakika aktarma hakkını iptal etmek . İzmir çevre ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmek . Nasıl raylı sistemi arttırmanın kısa yolu. Komünist Osman Dikili’de suyu bedava vermedimi . O zaman kanun yok muydu ? Su da indirim olur . Ancak su israfının önlenmesi için suda indirim olmamalı .

Yorumu oyla      0      1  
Vatandaş 5 Nisan 2024 Cuma 19:30

Elektirik faturası 145 lira su faturası 375 liradır iki kişilik bir ailenin çünkü seçim arifesinde binlerce işçi işe alındı,yağmur suyunu dahi hesaplı satamaz izsu çünkü çökmüş durumdadır Azîz Kocaoğlu boş konuşuyor onuda biliyoruz kepabcıdan para alıp Ankara'ya gidenlere otobüs tutmuştu,ahkâm kesmesin...

Yorumu oyla      1      1  
buca 5 Nisan 2024 Cuma 14:53

Aziz Başkan kadar gerçekçi adam görmedim ,dik adam örnek vereceksiniz bu adamı verin eksi yanı siyaset böyle birşey değil ,sürekli hayal satmanız lazım gerçekleri söylediniz mi ? kimse başkanları sevmez

Yorumu oyla      2      1  
sencer 5 Nisan 2024 Cuma 14:53

Artık köşene çekil ve yorum yapma lütfen Aziz bey.

Yorumu oyla      2      4  
VfV 5 Nisan 2024 Cuma 14:47

Şu manşeti gözden kaçırmışsınız: "Benden sonra gelen, benim bıraktığım finans politikasını, benim bıraktığım personel politikasını, benim bıraktığım finansal kaynakları ve projeleri devam ettirseydi şimdi kral olmuştu..."

Yorumu oyla      3      0  
Lombak 5 Nisan 2024 Cuma 14:30

Sayın Tugay'ın seçmene boş vaadini topu göğsünde yumaşatarak tekrar ona paslama hamlesi. Ani tepkinin önünü alma. Seçmene "oyu verdin, böyle de golü yersin" mesajı. Hadi cümleten geçmiş olsun.

Yorumu oyla      0      0  
izmir 5 Nisan 2024 Cuma 14:14

tarkana 1 milyon ömezsin, ihaleleri bedelinin üstünde vermezsin, hırsızlığı durdurursun kalan parayı da izsuya kaynak aktarbilirsin vatandaş suyu inidirmli kullanır.

Yorumu oyla      1      1  
iyi biri 5 Nisan 2024 Cuma 14:06

suda indirim konusunda Aziz beye katılıyorum, 4 kişilik bir aileyim ve ortalama 500 tl gibi bir su faturası geliyor, günlük 17 tl bence çok para değil, ekmeğin 9 tl , simitin 12 tl olduğu bir ülkede o kadar su tüketimine günlük 17 tl vermek normal bence.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal ANADOL yazdı... Doğru bilinen yanlışlar...
Kemal ANADOL yazdı... Doğru bilinen yanlışlar...
Mehmet KARABEL yazdı... Bundan sonra ne olur?
Mehmet KARABEL yazdı... Bundan sonra ne olur?
Gaziosmanpaşa'da CHP kazandı
İstanbul Gaziosmanpaşa'da oylar yeniden sayıldı. Seçimi 848 oy farkıyla ...
 
Denizli'de CHP'li Çavuşoğlu, Zolan'dan görevi devraldı
Denizli’de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP’den Büyükşehir ...
Davutoğlu: Radikal bir değişiklik kararı aldık
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, halkın radarına giremeyen ...
CHP Lideri Özel hemşerilerine seslendi: Bu birlikteliği Manisa gördü!
Memleketi Manisa'da hemşehrilerine hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür ...
 
Tugay’dan kadro revizyonu sinyali... İsimler görüşme odasında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Cemil Tugay mazbatayı aldıktan ...
Depremzedelerin temsilcisi mazbatayı aldı!
30 Ekim Depremi’nden sonra mağdur vatandaşlar tarafından kurulan ve depremzede ...
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Brüksel'de görüştü.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva