HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2018 Cumartesi - 12:36

Kocaoğlu patladı: Satan, yiyen değil, yapan, çalışan, çalmayan, çaldırmayan taraftayım!

Başkan Kocaoğlu, Kültürpark’taki tahsise gelen tepkiler karşısında, “Oda, moda, kentin kanaat önderiyim diye Alsancak’ta olta atanlar işsizliği, ekmeği anlayamaz. 3 yıllık tahsisi mal satmakla eşdeğer tutuyorlar. Ben satan, yiyen değil, yapan, çalışan, çalmayan, çaldırmayan taraftayım” dedi.

Kocaoğlu patladı: Satan, yiyen değil, yapan, çalışan, çalmayan, çaldırmayan taraftayım!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde düzenlenen anahtar teslim töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, gerçekleştirilen projeler üzerinden konuşurken AK Parti’nin kentteki temsilcilerinin son zamanlarda yaptığı açıklamalara sert cevap verdi. AK Parti İzmir Milletvekilleri tarafından dile getirilen ‘Antalya modeli ve AK Belediyecilik’ kavramlarına değinen Kocaoğlu, seçimler öncesinde bombardımanla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Kocaoğlu ayrıca Kültürpark’ta yer alan İZFAŞ’ın hizmet binasının Tınaztepe Üniversitesi’nde 3 yıllığına tahsis edilmesi sonrasında itiraz ve tepkilerini ortaya koyan STK ve meslek odalarını da hedef aldı.

DENİZ YÜCEL ESPRİSİ: İNŞALLAH BİR GÜN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DA OLUR!
Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Başkan Kocaoğlu, selamlama yaparken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel için, “Büyükşehir Belediye Başkanı Deniz Yücel” ifadesini kullandı. Hatasını hemen düzelten Kocaoğlu, “Pardon. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel. İnşallah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da olur” diye konuştu.
MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI: KENDİ MENFAATİNİZ İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM İHALELERİNE GİRİN!
Programda kentsel dönüşüm için de konuşan Kocaoğlu, inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlere de seslendi. Kocaoğlu, “7 bölgede çalışma yapıyoruz. İnşaat sektörünün bu kentsel dönüşüm ihalelerine girmesi gerekmektedir. Kendi menfaatleri, büyümeleri, kentte para kazanmaları için bu gereklidir. İzmir’de arsa üretmek kolay değildir. İzmir’in arazisi sınırlıdır. Kentsel dönüşüm bölgelerinden başka faaliyette bulunacak çok fazla yer yoktur. Buralarda konut ve iş yeri üretilmesi son derece sıkıntılı ve pahalıdır. 4 bin 500 hektar, 18 bölge yani 45 bin dönüm alan kentsel dönüşüm alanı olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılı 1/ 25.000 planlarda belirlenmiştir. Çalışmalar sürmektedir. İzmir’in konut ihtiyacının çok büyük bölümü bu bölgelerden karşılanacaktır” dedi.BAKANLIK BURAYA RAKİP OLSUN DİYE YALAPŞAP BİR PROJEYE BAŞLADI
Uzundere’deki modeli örnek gösteren Kocaoğlu, aynı bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisi altında bulunan alana dair de “Biz burada rıza ile tapuları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim alarak bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Sağlıksız binaları yıktık, yeni ve depreme dayanıklı binaları yaptık. Bugün de mal sahiplerine ve satın alanlara teslim edeceğiz. Biraz ilerimizde birinci etabın ihalesi bittiğinden 3 gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanını koştura koştura buraya getirdiler. 7 tepe denilen yerde kentsel dönüşüm yalapşap, buraya rakip olsun diye başladılar. Araziyi aldılar. Milli Emlak’ın arazisiyle birlikte birleştirdiler. İller bankası ortak oldu. İller Bankası’nın görevi, belediyelerin, il özel idarelerin alt yapı projelerini yapmak ve desteklemektir. İller bankasının görevi konut projelerine ortak olup, onlara kamu yararı süsü kılıfı vermek değildir. Bu son derece yanlış son derece hatalı bir iştir. Daha ilerisini söylemek istemiyorum. Yılların heyelan bölgesi orası… İnşaat mühendislerinde bir ego şişkinliği var. ‘Biz her yere bina yarız. Okyanusta da bina yaparız, şurada da burada da yaparız, yeter ki parayı ver’ diyorlar. Teknolojinin gelişmesine eyvallah, bir şey dediğimiz yok. Heyelan bölgesi olan alan, inşaat yapılamaz olarak belirlenen bu alan için tedbirli alana çevriliyor. Jeoloji mühendisleri de inşaat mühendislerinden aynı oranda etkileniyor. Rapor çıktı. Tedbirini alırsan yapabilirsin demeye geliyor. Yapılamaz alandan tedbirli alana dönüyor. Sonra böyle binalar yapılıyor. Yanlış üstüne yanlış. Bu kentsel dönüşüm değil. Adamın bostan tarlasına devlet gücüyle plan yapılıp, inşaat şirketine verilerek rantın bölüşülmesinden başka bir şey değildir. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekmektedir. İller Bankası’nın üstlendiği de ayrı bir garabettir” açıklamasında bulundu.

AK PARTİLİLERE ÇOK SERT SÖZLER: BİR BOMBARDIMANLA, KARALAMA KAMPANYASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ!
AK Partili Milletvekillerinin, ‘AK Belediyecilik’ kavramına ve ‘Antalya Modeli’ örnekleri üzerinden konuşan Kocaoğlu, “Bugünlerde ‘AK Belediyecilik’, ‘Antalya modeli’ diye bir kampanya başlattılar. AK Belediyeciliği görmek için Antalya’ya davet etmeye başladılar. Biz 16 senedir AKP belediyeciliğinin yerel yöneticiliğini İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da gördük. Nerede o belediye başkanları? O kentler ne oldu? Seçilmiş insanlar niye görevden alındı? Niye Antalya’ya gidelim? Hepimiz ayda bir kez İstanbul’a gidiyoruz. Orada görüyoruz. Ankara’ya da gidiyoruz. Orada da görüyoruz. Antalya’ya gitsek ne olacak? İstanbul, Ankara’da gördüklerimizi görüyoruz. Yerel yönetimler farklı bir iştir. Yerel yönetimler inanç, toplumu, insanı, suyu, börtü böceği sevme işidir ayrı bir kültür ayrı bir zenginliktir. Yerel yönetimin rantla alakası yoktur. Yerel yönetimler rant peşinde koşmaz. Yerel yöneticiler kentini kalkındırmak, kentlisinin yaşam standardını yükseltmek için çalışır. İzmir belediyeciliğini 2 gündür tanıtıyoruz. İzmir belediyeciliğinin ne anlama geldiğini, neyi hedeflediğini, bütün projelerimizi hemşerilerimizle tartışarak değerlendiriyoruz. Bütün projelerimizin hedefinde kentlimizin yaşam kalitesinin yükselmesi var. İzmir ekonomisinin büyümesi var. İzmir’de 15 sene önce de yaşayanlar, ekonomisine, ulaşımına, çevre yatırımlarına, fuarına, otel sayısına, tarımdaki üretim artışına, yeni açılan yollara, körfezdeki yeni teknolojiyle üretilmiş çevreyi kirletmeyen vapurlarına, kuş cennetinin hayat dönmesine baktığı zaman belediyeciliğin ne olduğunu, belediyenin ne yapması gerektiğini görüyor. Belediyenin sadece yol, su, kanalizasyon yapmak değil kentliyi mutlu etmek, lokmasını büyütmek olduğunu görmemiz, bilmemiz, sahip çıkmamız, vatandaşlarımıza anlatmamız gerekmektedir. Çünkü bir bombardımanla, karalama kampanyasıyla karşı karşıyayız. Her seçimde olduğu gibi… 2008’de arsenik, 2018’de koku… Arkasından bir sürü saçma sapan suçlamalar. Kent, gelecek kuşaklar, ülkem için hiç taviz vermedim. Bildiğim yolda karşıma kim çıkarsa çıksın, gücü ne olursa olsun, dimdik durdum ve durmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.ODA MODA DİYE GEÇİNENLER, ALSANCAK’TA OLTA ATANLAR, İŞSİZLİĞİN, EKMEĞİN NE OLDUĞUNUN FARKINA VARAMAZ!
Kültürpark’ta yer alan İZFAŞ’ın hizmet binasının Tınaztepe Üniversitesi’nde 3 yıllığına tahsis edilmesine ve sonrasında oluşan tepkilere değinen Kocaoğlu, “Tınaztepe Üniversitesi’nin sahibi ya da ortaklarından Mehmet Bektur hastane kurdu. Tıp fakültesi kurmak üzere vakıf kurmuş. Bana birkaç tane konuda zaman içinde gelmişti, olmayacak konulardı, reddetmiştim. ‘Buca’da 100 dönüm arazi aldım. Kampus kuruyorum. Eğer bana bir yer verirsen, tıp fakültesini iki sene önce açacağım’ dedi. Biz EXPO’lara hazırlanırken sağlık turizminin gelişmesinin bu kenti zenginleştirmek için önemli sektörlerden biri olduğunu belirlemiştik. O doğrultuda İnciraltı’nı planlamaya başlamıştık. Daha da başaramadık. Fuar Gaziemir’e taşınmışken Kültürpark’taki hizmet binasını bu üniversiteye 3 yıllığına tahsis ettik. Bu kentin kalkınması, bu kentin gençlerinin iş bulması beni ilgilendiriyor. Beni çok ama çok ilgilendiriyor. Bugüne kadar 15 senedir sustuğum kentte sivil toplum örgütü, oda, moda diye geçinenler, iş yapmayan, kentin kanaat önderiyim diye Alsancak’ta olta atanlar bunun farkına varamazlar. İşsizliğin ne olduğunu, ekmeğin ne olduğunu, kenti için hizmet aşkıyla yanmanın ne olduğunu bilemezler, bilmiyorlar” açıklamasında bulundu.  

BEN SATAN, YİYEN TARAFTA DEĞİLİM, ÇALIŞAN, YAPAN, ÇALMAYAN, ÇALDIRMAYAN TARAFTAYIM
Tepkiler için sert konuşan Kocaoğlu, “Fırtına yaratıyorlar. Sanki Kültürpark’ı satmaya bir Allahın kulunun gücü yetermiş gibi… Bir üniversiteye 3 yıllık tahsisi mal satmakla eşdeğer tutuyorlar. Ben satan, yiyen tarafta değilim. Rant tarafında olan yandaşlarla iş yapmıyorum. Ben çalışan, yapan, çalmayan, çaldırmayan taraftayım” dedi.AYAKLARIMIZA PRANGA OLMANIZ BİZİM HEDEFİMİZE YÜRÜMEMİZİ ASLA VE ASLA ENGELLEYEMEZ
Kültürpark’ın revizyonuyla ilgili konuşan Kocaoğlu, “Kültürpark’ın yeniden ele alınması ve düzenlenmesi gerekiyordu. Projeyi yaptık. Pakistan Pavyonu’nda sergiledik. STK ve odalar, her şeye karşı olanlar buna da karşı çıktılar. Sağ olsun birinci kurul müdürü de onların yandaşı mıdır, nesiyse problem üzerine problem çıkarıyor. Seçim öncesi ‘Aziz bunu yapamadı’ diye avucunu ovuşturuyor. Yok böyle bir şey! Geç yapılır ama yapılır. Sizin ayaklarımıza pranga olmanız bizim hedefimize yürümemizi asla ve asla engelleyemez. İzmir’i bugün geldiği noktadan kimse döndüremez. Geriye götüremez. İzmir ayağa kalkmıştır. İzmir yaşam biçimiyle duruşuyla, cumhuriyet ve Atatürk’e bağlılığıyla nasıl kalkınacağını, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde nasıl kalkınacağını sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya göstermiş ve ilan etmiştir. Bu konuşmayı biraz zorunlu olarak, konunun dışına çıkarak yapmak durumunda kaldım” ifadelerini kullandı.

 

 
Turizm Bakanı, 'ihale çıkıyoruz' deyince... Çeşme Belediyesi tüm plajlara talip oldu!
 
Göztepe galibiyet serisi peşinde!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Leyla 1 Ekim 2018 Pazartesi 13:22

Sayin Kocaoglu izmirliyi memnun ediyorum derken oturun bir dusunun nasil memnun ettiginizi. Izmirliye en buyuk kotulugu tranvayla yaptiniz siz. ise tek aracla gidip iki aracla evine donulen tek sehir izmirdir.sair esrefi 3 durak rahatlatacagiz diye talatpasa nin trafigini mahvettiniz.tranvayin bir tarafina turnike koydunuz obur tarafina paraniz yetmedi herhalde insanlari magdur ediyorsunuz farkinda degilsiniz otobusleri eski haline getirmediginiz takdirde izmirden size bir daha oy cikmayacak bunu bilin yeter.

Yorumu oyla      9      5  
süleyman 30 Eylül 2018 Pazar 11:19

16 Yıldır ülkeyi yönetiyorlar durum ortada Şimdi öyle bir hava yaratıyorlarki sanki iktidara yeni geldiler.Binali nerde cebimizden 5 kuruş çıkmadan yaptığı köprüleri ,tünelleri anlatsada dinlesek.Yerel yöneticilerini İstanbul da ,Ankarada gördük.Antalya da ne yapmışlar şimdi sarılacak yer kalmadı yeni balon Antalya hadi canım sende

Yorumu oyla      11      6  
Mevlana 29 Eylül 2018 Cumartesi 20:18

Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın .

Yorumu oyla      12      6  
Dikkatten kacmasin 29 Eylül 2018 Cumartesi 19:48

Ak Parti milletvekili Sayin Kaya dun Aziz beyin aday olmasi bizim icin avantajdir diyor cok hakli. Yeni bir isim secimi kazanirsa Sayin Cumhurbaskanina basarisizliklarini savunamazlar Aziz Bey kazanirsa savunma cok basit: 2014 te butun devlet imkanlarinin kullandik ustelik partimizin ikinci adami Sayin Binali Yildirim bile secilemedi hatta siz onu Basbakan simdi Meclis baskani yaptiniz deyip kendilerini kurtaracaklar. Rahmetli Erbakan hocanin bir sozu vardi 'Hadi ordan sizi gidi uyaniklar sizi'

Yorumu oyla      14      9  
Eyüp yalur 29 Eylül 2018 Cumartesi 19:11

Aziz başkan çalmayan çaldırmayan biridir bu kentin halkçı başkanıdır bu kentin bütün sosyal guruplarına eşit mesafededir yanlışı hırsızı çabuk fark eder yanında tutmaz delikanlıdır eksiğini yüzüne söyleyeni sever bu kentte yapamadığı tek şey temsilde adalettir Mehmet Bektur Bucalı dır zenginliğinin kaynağı Buca dır yerli sermayedir Buca dan aldığını Bucalıya hizmet olarak geri vermiştir kendisine çok muhalefet etmiş birisi olarak yaptığı eserlerden sonra insanlara şans vermenin gerekliliğine inandım Aziz başkan idari binayı tahsis etmekle kamu yararına bir iş yapmıştır

Yorumu oyla      15      11  
volkan 29 Eylül 2018 Cumartesi 18:46

butun özel idare mallarini gasp ettiler utanmadan baskani karaliyolar yazik acinacak haldeler size izmirden oy yok!! İzmirli verilmeyen Ankara''da bekletilen izinlerden yapılmayan metrolardan haberi var siz gidin koyunlari kandirin!!

Yorumu oyla      16      11  
Sonunda 29 Eylül 2018 Cumartesi 18:17

Olacağı buydu! Her şeye muhalefet ede ede sizleri adam yerine koyan tek başkanı da çileden çıkardınız ya, bravo doğrusu! Sizleri kapıdan içeri sokmayan, ne derseniz tam tersi argüman sunan Özfatura'yı unuttunuz sanırım! Yazık oldu, bile isteye muhalefet cephesinde gedik açtınız, yazıklar olsun!

Yorumu oyla      14      9  
gürkan 29 Eylül 2018 Cumartesi 18:13

yerel seçimlerde halk kişiye de oy verir, partiye de ... halk sadece partiye oy verir doğru olsa genel seçimler ile yerel seçimlerin sonucu aynı olması gerekir.

Yorumu oyla      13      8  
cek cak 29 Eylül 2018 Cumartesi 17:21

Izmire 1 metre bile metro yapmayip hep cek cak anlatanlari Izmirli biliyor mahalleye dogalgaz mujdesi verirler ancak. Antalyaya degil Burdur golu kuruyor Burdura baksinlar kuruyan yerlerdeki tuz ve toz ruzgarla havaya kalkinca hastaliklari tetikliyor

Yorumu oyla      21      9  
Halk 29 Eylül 2018 Cumartesi 14:32

Seçimlerde Belediye başkanına oy vermez insanlar, partiye verirler, bu da böyle bilinsin

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm Bakanı, 'ihale çıkıyoruz' deyince... Çeşme Belediyesi tüm plajlara talip oldu!
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı ...
Uzundere’de anahtarlar teslim edildi… Kocaoğlu: Güle güle oturun!
Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etap konutlarının anahtarları sahiplerine ...
Konak'ta aşure kazanı kaynadı
Konak Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında binlerce ...
 
Buca'da renkli Balkan Festivali
Buca Belediyesi’nin bu yıl 7’incisini düzenlediği Uluslararası Balkan ...
Bornova'da tiyatro zamanı!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Ziyaret” oyunu ile 2018-2019 sezonuna ...
İzmir İtfaiyesi'nden film gibi tatbikat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gözü pek itfaiyecileri, İtfaiye Haftası ...
 
Bornova’da aşure birlikteliği
Bornova’da Muharrem Ayı birliktelik ve huzur içinde geçerken, Bornova ...
Başkan Kocaoğlu: Krizin ilacı tasarruf ve üretim!
Türk Sanayicileri ve İş İnsanlar düzenlediği gerçekleştirdiği Sürdürülebilir ...
Karabağlar'da fırtınaya karşı 24 saat önlem!
Karabağlar Belediyesi, İzmir ve çevresinde Pazar günü gerçekleşmesi beklenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva