HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2018 Cumartesi - 12:00

Uzundere’de anahtarlar teslim edildi… Kocaoğlu: Güle güle oturun!

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etap konutlarının anahtarları sahiplerine teslim edildi. Başkan Kocaoğlu, “Uzundereliler hepinize teşekkür ediyorum. Bir emeği, bir çalışmayı, bir birlikte yol yürümeyi bize inanarak sizler gerçekleştirdiniz. Güle güle, gönül rahatlığıyla oturun” dedi.

Uzundere’de anahtarlar teslim edildi… Kocaoğlu: Güle güle oturun!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde yerinde yüzde yüz uzlaşı ile 3 etap halinde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Hayata geçirilen projenin birinci etabı kapsamında Folkart A.Ş. tarafından inşa edilen konutlar düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri, eski milletvekilleri, partililer, vatandaşlar ve ev sahipleri katıldı.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Uzundereliler hepinize teşekkür ediyorum. Bir emeği, bir çalışmayı, bir birlikte yol yürümeyi bize inanarak sizler gerçekleştirdiniz. Projeyi yaptık, hazırladık, ihaleye çıktık, inanan yok. İhaleye girecek müteahhit yok. Gerçekten kentsel dönüşümde yaptığımız çalışmalar, uyguladığımız yöntem, paylaşım, yerinde dönüşüm, finansının kendini çevirmesi gibi özelliklerin hepsini çalışa çalışa gıdım gıdım bulduk. Kim yapacak? Buna kim cesaret edecek, elini taşın altına koyacak? Gecekondu bölgesinde bu binaları yapma riskini kim alacak? İzmir’e öncülük ettiği için, bu projenin gerçekleştirilmesine aktörlük eden Folkart ve Mesut Sancak ile ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Herkes herkes için bir şeyler söyleyebilir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diye konuştu.

GÜVENE LAYIK OLMAYI BAŞARDIK!
Kocaoğlu, “Uzundere’de birinci etap için uzlaşı çalışmaları 3 yıl sürdü. Temel atılınca ikinci etap 1 buçuk yıl sürdü. Üçüncü etap 9 ay sürdü. Giderek hızlanacak. Yine Örnekköy’de birinci etap 2 yıl sürdü. İkinci etap 9 ay sürdü. Eğer siz doğru iş yaparsanız, doğru örnekleri yaratır ve çoğaltırsanız insanımız ikna olmaması için, size bir evinin tapusunu emanet etmemesi mümkün değil. Güven, güven, güven… O güvene layık olmaz. Bütün mesele bu. Biz de bunu başardık” dedi.

GÜLE GÜLE OTURUN!
Kocaoğlu ayrıca, “Bu binalar satın alanlara, binalarına yerleşecek olanlara hayırlı olsun. Güle güle, gönül rahatlığıyla otursunlar. Kentsel dönüşümün hızlanması, ekonominin büyümesiyle doğru orantılıdır. Ekonomi ne kadar büyürse konut talebi ve inşaat o kadar hızlı olur. Maalesef bugün ülkemiz bir krizin içinden geçmektedir. Kentsel dönüşümde biz hızımızı sürdüreceğiz ama ihale zamanımızı da ekonomiye göre ayarlamak zorundayız. Evleriniz hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarınız parklarda, spor alanlarında, ormanlarda özgürce oynasınlar. Uzun ömürlü, sağlıklı bir yaşam olsun” diye konuştu.

BURADA BİR İLK YAŞANIYOR, BUNUN TÜRKİYE’YE YAYILMASI LAZIM!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “Bugün İzmir için tarihi günlerden birisi. İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladığı zaman birçok insanda soru işaretleri vardı. ‘Acaba bu iş gerçekleşir mi, hayata geçer mi, başarılır mı?’ diyorlardı. 2010 yılından beri bir çalışma vardı. O çalışmanın ilk ürününü bugün yaşıyoruz. Demek ki başarılabilirmiş. Yeter ki siz irade koyun! Bu irade de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nda vardı. Kendisini kutluyoruz. O irade olmasaydı biz burada bu güzelliği yaşayamazdık. Türkiye’de kentsel dönüşüm tartışılıyor. İnsanlar mağdur ediliyor, evsiz barksız bırakılıyor, yerinden yurdundan ediliyor. Ama Türkiye’de yerinden yurdundan edilmeden, komşusunu dahi seçecek modeli İzmir Büyükşehir Belediyesi uyguladı. Bu model Türkiye’ye örnek olacaktır. Bu projenin 3 temel yönü var. Uzlaşıya dayalı olması, yerinde dönüşüm olması ve çok önemli; finansını kendi içinde karşılaması. Bunun Türkiye’de başka örneği yok. Finans aramıyorsunuz. Proje kendi değerini yaratıyor. Bunun Türkiye’ye yaygınlaştırılması lazım. Mevcut yasalarla karışık bir şekilde yürüyen kentsel dönüşümün derli toplu hale getirilmesi lazım. Hemen bitişiğimizde bakanlığın yürüttüğü bir proje var. Bugüne kadar somut bir şey göremedik. Bu yetkilerin bakanlık değil, bakanlık denetiminde yerel yönetimler tarafından yürütülmesi lazım. Böylece düzensiz kent dokularının düzeleceğini biliyoruz. İmar Kanunu’nda basit bir düzenlemeyle kentin düzensizliklerinde değişiklikler gelişebilir. Bu konu bir türlü yasalaşmadı. Yine söylüyorum; Uzundere’de bir ilk yaşandı” dedi.

3’ÜNCÜ ETAP İÇİN İHALE TARİHİ 4 EKİM!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının gerçekleştirildiği 12 bin 809 metrekarelik alanda 280 konut ve 33 işyeri bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi 422 konut ve 40 iş yerini kapsayan 2’nci etabın da temelini geçtiğimiz dönemde attı. 12 blok, 385 konut, 21 konut altı ticaret, 31 ticaret, 120 odalı otel ve 78 ofisi kapsayan 3’üncü etap için ise 4 Ekim’de ihaleye çıkılacağı belirtildi.

 
Türkiye ve Yunanistan alarmda... Ve kabus başladı
 
Turizm Bakanı, 'ihale çıkıyoruz' deyince... Çeşme Belediyesi tüm plajlara talip oldu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cem 30 Eylül 2018 Pazar 11:54

Türkiyeye örnek bu proje Aziz beyin kararli tutumu sayesinde yaşama geçmistir. Bu bir ilk ve devami gelmelidir. ihalelere kasitli girilmemesi yadabgirenlere göz daği verildiği iddia si çok onemli bir iddia dir hukuk devletinde bu tip iddia larin mutlaka ama mutlaka soruşturulmasi ve gözdaği varsa da cezalandirilmali gerekir. Aksi durumda ne hukuk devletivolabiliriz be de toplumun ortak menfaatlerini koruyabiliriz. Rant a teslim bir ekonomi ve yerinden evlerinden göç etmek zorunda kalan mağdur insanlar yaratilmiş olur. Adaletsiz toplumlar er yada geç adaletsizliklerin bedelini öder.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan'a 29 Eylül 2018 Cumartesi 21:00

İhalelere giriş yasak, sözbirliği var aralarında! Neden? Diğer her yerde karlılıkları yüzde yüzün üzerinde, bu bir. Tapuları kendileri alıyor, bu onlara vatandaşa farklı değer verme şansı veriyor; bu iki! İzmir'deki ihalelere girdiklerinde, bunun yaygınlaşmasından korkuyorlar; bu üç! Nasır denilen akp vekili, girmeyi düşünenlere gözdağı verdi, karşılığını vekil olarak aldı! Ege mahallesine göz dikenler var, mahalle Tariş depolarına komşu! İhaleleri sabote ederek Kocaoğlu'nu yıldırıp orayı 2 nedenle almaya çalışıyorlar. Birinci neden çok yüksek rant var, ikinci olarak Romanları kent dışına atmak bunların ülküsü, diğer kentlerin tümünde bunu yaptılar. Kocaoğlu bu dediğini yapabilirse, sadece Türkiyede değil, dünyada ses getirecek bir proje olacak, dünyaya örnek olacak! Romanları, açıkça söyleyemeseler de hiç bir ülke kent merkezinde istemiyor çünkü! Yani Sayın Gürkan, bu Kocaoğlu öyle az-buz değil, esaslı bir devrimci, esaslı bir vizyoner! Odalara ve STKlara ilişkin dediklerine de tümüyle katılıyorum, kaşındılar ve işleri bitti! Bu saattan sonra Kocaoğlu'ndan su bile alamayacaklar!

Yorumu oyla      12      6  
Cem 29 Eylül 2018 Cumartesi 14:09

Aziz beyi gonulden tebrik ederiz kimsenin düşüncesini dahi aklindan geçirmediği bir modelle kötü binalarla dolu bir alani tertemiz yaşanabilir çağdaş bina ve sosyal alanlarla donatti.kimseye rant yedirmedi bütün rant bina sahibi olan yerel insanlara kazandirdi. Türkiye de örneği olmayan bir uygulama. Büyuk cesaret ister ve o cesaret Aziz beyde katmerlisi ile varmiş...

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 29 Eylül 2018 Cumartesi 12:20

Kentsel dönüşüm ihalelerinde sıkıntı neden oluyor ? Bu tür işlerde uzman kişilerin görüşleri neler? Projeleri ada bazlı değil de bütün ihaleye çıksalar ve yüklenicinin de daha kârlı olması sağlanırsa sanırım sıkıntı biter. Ege Mahallesi kaç defadır ihaleye çıkıyor ancak kimse ihaleye girmiyor. Burada da sıkıntılar var.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta aşure kazanı kaynadı
Konak Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında binlerce ...
Buca'da renkli Balkan Festivali
Buca Belediyesi’nin bu yıl 7’incisini düzenlediği Uluslararası Balkan ...
Bornova'da tiyatro zamanı!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Ziyaret” oyunu ile 2018-2019 sezonuna ...
 
İzmir İtfaiyesi'nden film gibi tatbikat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gözü pek itfaiyecileri, İtfaiye Haftası ...
Bornova’da aşure birlikteliği
Bornova’da Muharrem Ayı birliktelik ve huzur içinde geçerken, Bornova ...
Başkan Kocaoğlu: Krizin ilacı tasarruf ve üretim!
Türk Sanayicileri ve İş İnsanlar düzenlediği gerçekleştirdiği Sürdürülebilir ...
 
Karabağlar'da fırtınaya karşı 24 saat önlem!
Karabağlar Belediyesi, İzmir ve çevresinde Pazar günü gerçekleşmesi beklenen ...
Büyükşehir'de kriz masası devrede
Pazar günü Türkiye’nin batı sahilini etkileme ihtimali bulunan fırtına ...
Başkan Uğurlu, sanayi esnafını ziyaret etti
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, küçük sanayi sitesi esnaflarını ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva