HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2015 Pazartesi - 20:12

Kocaoğlu’ndan Zeybekci’ye: Bunu bilmiyor olamaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin partisinin 51’inci Danışma Meclisi Toplantısı’nda ‘‘AK Partililer dışında İzmir sevdalısı gördünüz mü? İzmir’deki turizm sorunları belediyecilikteki plan kararlarıyla çözülebilir ama parmak kımıldatılmıyor’’ açıklamasına ilişkin, “Bir buçuk dönem Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığı yapmış planlarla haşır neşir olmuş bir eski belediye başkanımızın bunu bilmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Belediyenin böyle bir yetkisi yok. Bu yetki Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir” dedi. Kocaoğlu ayrıca AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da yüklendi.

Kocaoğlu’ndan Zeybekci’ye: Bunu bilmiyor olamaz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ  - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Menemen Koyundere Sevgi Caddesi ve Cumhuriyet Parkı’nın açılış töreni gerçekleşti.
Sevgi Caddesi’nde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılırken konuşmalardan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tebrik mesajı okundu.



HİÇBİR ZAMAN PARA YOK DEMEDİK
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında görevde olduğu sürece yaptıklarından bahsederken, “11 yılda Menemen’e 301 milyonluk yatırım yapıldı. 215 milyonu fen işleri 86 milyonu İZSU olarak yaptık. Her ilçemizde İZSU ve ESHOT güzergahlarıyla raylı sistemle hizmet etmek sizlere layık olmaya çalışmak istiyoruz. 8 buçuk yılda para ve finansman olmadığını söylemediğimizi, ‘paramız yok’ demediğimizi en iyi İzmirli hemşerilerimiz biliyor. Ne kadar hızlı hizmet edersek o kadar mutlu olacağız ve hayatımız kolaylaşacak. 25 tane çok amaçlı salon yaptık. Bunun 5 tanesi Menemen’de… 11 kilometre ile aldığımız raylı sistem şu an 100 kilometre olarak çalışıyor. Narlıdere’de temel atacağız. Buca’da 9 buçuk kilometrelik metronun proje ihalesine çıktık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 21 belediyemizden sadece Yeni Foça’da arıtma yapmamıştık. Onun da inşaatına başladık. Kanalizasyonuyla yapıyoruz. Kanalizasyonu yaptık artıma yok olmaz. Öyle çok daha büyük çevre katliamı oluyor.  Arıtmada Türkiye şampiyonuyuz açık ara” diye konuştu.



ÖRNEKKÖY ÇİĞLİ TAKASI ÖNERDİ
Kocaoğlu AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın spor salonu yeri için belediye başkanlarına yaptığı çağrı hakkında da konuştu. Kocaoğlu, ayrıca Örnekköy’deki alan ile Çiğli’deki ESHOT garajı için kullanılan alanın takasını teklif etti. “Sayın milletvekilimiz aynen şunu söylüyor: ‘Projesi ve kaynağı hazır olan bir spor salonu var. Şimdi uygun yeri bulmak gerekiyor. İzmir Büyükşehir belediye ve ilçe belediyelerine çağrıda bulunuyorum; uygun yeri göstersinler hemen çalışmalar başlasın. Ulaşımı kolay herkese hitap edecek bir tesis en kısa zamanda kentimize kazandırılsın’. Bunu söyleyen iktidar partisi milletvekili… Karşıyaka camiasının basketbol takımının 10 bin kişilik bir spor salonu talebi var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Universiad için 5 bin kişilik bir yer yaptı. Yine 2005 yılında Halkapınar spor salonunu da 22 milyon Türk lirasını İzmir Büyükşehir Belediyesi verdi. Şu anda Halkapınar’ın tapusu belediyede. 49 yıllığına Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş durumda.  Universiad’da kullanıldıktan sonra bir iki spor etkinliği ya yapıldı ya da hiç yapılmadı. Konserler hemşeri etkinlikleri, parti kongreleri yapıldı ama spora dahil hiç kullanılmadı. Burada bu eser dururken tekrar 10 bin kişilik spor salonu yapmak için para harcamanın kaynak ayırmanın gereksiz olduğuna inanıyorum. Bakanlığın Halkapınar Spor Salonu’nu Karşıyaka Spor Kulübü’ne tahsis etmesinin doğru yol olduğuna inanıyorum. Hepimizin ortak değeri olan tüm İzmir’i gururlandıran Karşıyaka basketbol takımının İzmir’e mal olan Halkapınar’ın kullanması çok büyük avantajdır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yasaya göre devletin bütün mülkü hazine yani Milli Emlak tarafından yönetilir. Bu da Maliye Bakanlığı’na bağlıdır. Sayın milletvekilimizin ‘belediye yer bulsun’ çıkışı tamamen siyasidir. Önümüzdeki erken seçime bir hazırlıktır. ‘Biz yapacaktık belediye yer göstermedi’ demektir. Bütün milli emlak arazileri Emlak Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa tahsis edilmiştir. Örnekköy’deki 80 dönümlük arazi Gençlik Spor Bakanlığı’na tahsis edilmiş, beklemektedir. Beğenebilirler beğenmeyebilirler. Hala kapımız açık. Orayı versinler biz de Çiğli’deki ESHOT garajı olarak kullandığımız yeri seve seve Spor Bakanlığı’na veririz” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ’YE DE YÜKLENDİ
Kocaoğlu’nun hedefinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de vardı. Kocaoğlu Zeybekci’nin, ‘AK Partililer dışında İzmir sevdalısı gördünüz mü? Proje gördünüz mü? İzmir’deki turizm sorunları belediyecilikteki plan kararlarıyla çözülebilir ama parmak kımıldatılmıyor’ açıklamasına da cevap verdi. Kocaoğlu, “Kendisine teşekkür ediyorum. Ekonomi bakanı olarak turizm alanlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlandığını bilmiyor olabilir ama bir buçuk dönem Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığı yapmış sayın bakanımızın, planlarla haşır neşir olmuş bir eski belediye başkanımızın bunu bilmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. ‘Biz İzmir’i turizmde kalkındırmak istiyoruz teşvik de veriyoruz ama plan yapmıyorlar’ diyor.  Belediyenin böyle bir yetkisi yok. Bu yetki Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aittir. Bunu da sizlerin takdirine sunuyorum” dedi.  

BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK
Kocaoğlu ayrıca genel siyaset üzerinde açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Her gün evlere şehit geliyor. Ateş düşüyor. Biz birlik beraberlik için tüm sorunlarımızı aşmak gücüne sahibiz. Bir tek şeyi yapmamız lazım. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi vatan, millet, sevgimiz, diri tutmak, sürekli kenetlenmek zorundayız. Ülkeler arasında menfaat bağı vardır. Dostluk bağı yoktur. Kimin kimden menfaati varsa onunla dost görünür. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Yakın olan vardır ama bir ülkenin tüm değeri kendi insanıdır. Ne olur, hep birlikte bu ülkede yaşamak zorundayız. Türkiye ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunlara alet olmayalım” diye konuştu.



KASIM’DA GELDİLER KASIM’DA GİDECEKLER ALLAH’IN İZNİYLE
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin büyükşehir belediye başkanı Kocaoğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı övgüler yağdırırken genel siyaset üzerine de açıklamalarda bulundu.  Şahin, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu sadece İzmir’in değil Türkiye’nin çağdaş, aydınlık, dürüst yüzüdür. Ben bu yüzle çalışmaktan keyif alıyorum. Belediye bütçesinden mecbur olmadığı halde katkı koyan güzel insanı takdir ediyor ve alkışlıyorum. Birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Biz bunları kardeşçe ağabeyce yapmaya çalışıyoruz. Birlik beraberlik son derece önemlidir. İzmir’in tüm ilçelerinde belediye başkanlarımıza hizmet vermeye çalışırken ülkenin genelinde tam tersi bir durum görüyoruz. 7 Haziran’dan 3 gün sonra ülke karışmaya başladı. Birilerinin kendi egolarını tatmin etmek adına parlamenter rejimi değiştirmek adına dünyaca şehidimiz geldi.  Bunları yapan ve yaptıranları bir birey olarak şiddetle kınıyorum. Ülke terör belasına ekonomik olarak, cumhuriyet rejimi olarak tehdit altındadır. Birlik, dirlik, beraberlik, kardeşlik içinde olduğumuz sürece en güzel cevabı seçmen düşünüp verecektir. Kasım’da geldiler Kasım’da gidecekler Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

PROJEDE NELER VAR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Koyundere’de oluşan yoğun toplu konut bölgesinin ulaşım ihtiyacının karşılanması ve Çanakkale yoluna bağlantısının sağlanması için, çalışmalarını tamamladığı 3 kilometrelik yeni yol ve parkı, törenle hizmete aldı.  Bölge ulaşımına can damarı niteliği taşıyan, Koyundere bölgesini içten kuşaklayan ve Sevgi Caddesi adı verilen ana arter niteliğindeki yeni yolun maliyeti yaklaşık 6.3 milyon lira. Gazi, Kemal Atatürk ve Ulus Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yeni güzergahta, 9 metrelik dev istinat duvarı ve taş duvar imalatları gerçekleştirildi. Ayrıca güzergahın yanında yer alan 17 bin metrekarelik alanda park düzenlemesi yapıldı.  İsmi “Cumhuriyet” olan parkta seyir terasları ve çocuk oyun alanı oluşturuldu. 
 

 
Manisa'da hayvanseverlerden eylem
 
Freni boşalan TIR otomobilleri biçti: 5 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor
Selçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor. Hristiyan Alemi için Kudüs’ten sonra ...
Buca'nın kursları güzel sanatlara hazırlıyor
Buca Belediyesi’nin ev hanımlarını sosyal hayata kazandırmak acıyla açtığı ...
Konak’tan amatörü sevindiren destek
Konak Belediyesi ilçede faaliyet gösteren 25 amatör futbol kulübünün 2015-2016 ...
 
Ünlü isimler Karşıyaka’dan barış çağrısı yapacak
Karşıyaka Belediyesi; terör saldırılarının yaşandığı ve şehit haberlerinin ...
Bakan Eroğlu’ndan rapor: İzmir'e sulama dopingi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İzmir’in Bayındır ilçesindeki ...
Bornova’da muhtarlardan belediye yatırımlarına tam not
Bornova Belediyesi, kentin her köşesinde “ortak akıl” ilkesi ile talepler ...
 
KARBEM öğrencilerin umut ışığı oldu
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli ...
Bornova'nın muhtarları belediyeden çok memnun
Bornova Belediyesi, kentin her köşesinde “ortak akıl” ilkesi ile talepler ...
İzmir’in çocukları tatilde spora doyuyor!
Kentin 26 farklı bölgesinde çok amaçlı salonlar açan İzmir Büyükşehir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva