HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2015 Pazartesi - 15:11

Selçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor

Selçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor. Hristiyan Alemi için Kudüs’ten sonra dünya üzerindeki en kutsal yer kabul edilen Selçuk, inançların öylesine iç içe geçtiği bir yer ki; ilçede gece tarihi su kemerlerinin altında Kur’an-ı Kerim okunurken; ertesi sabah Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı kutlanabiliyor. KısacasıSelçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor.

Selçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor

İZMİR - Selçuk sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerle tüm dünyaya adını duyurmuş bir ilçe olmanın ötesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne adını dört bileşenle yazdırdı. Artemis Tapınağı, Saint Jean Kilisesi, İsabey Cami gibi üç farklı döneme ve dine ait yapının Selçuk’un içinde olması dahi tek başına göz önüne alınırsa UNESCO kararının şaşırtıcı sayılmaması gerekiyor.

İSTASYON MEYDANINDA KUR’AN-I ZİYAFETİ, MERYEM ANA’ DA AYİN
8500 yıllık tarihi boyunca onlarca medeniyete, kültüre ev sahipliği yapan Selçuk, bugün de inanç turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Geçtiğimiz Cuma gecesi Selçuk İlçe Müftülüğü ve Selçuk Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Kur’an Ziyafetinde” İstasyon Meydanı’nda yer alan tarihi su kemerlerinin altında onlarca Selçuklu ve İzmirli bir araya geldi. Son günlerde ülkemizde meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz ve vatandaşlarımızın ruhuna dualar edildi. Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından ertesi gün de Selçuk’ta Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı kutlandı. Katolik ve Ortodokslar için kutsal kabul edilen Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı, Selçuk’taiki farklı yerde; Meryem Ana Evi ve Şirince Mahallesi’nde yer alan Dimitrios Kilisesi’nde kutlandı.

SELÇUK’UN ÖZGÜR YAPISINA TEŞEKKÜR
Fener Rum Patriği I. Bartholomeos geçtiğimiz şubat ayında Aziz Yuhanna Yortusu’ nu yönetmek için Selçuk’a gelmişti. Gerek Patrik Bartholomeos, gerekse Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi dolayısıyla Şirince’de düzenlenen ayini yöneten İzmir Ortodoks Kilisesi Başpapazı Kyrillos Sykis inançların Selçuk’ta özgürce yaşanabildiğine dikkat çekti. Bartholomeos ve Sykis ‘in ortak söylemlerinde Selçuk’un özgür yapısına ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya takdir vardı.
BAŞKAN BAKICI BİN YILLIK GELENEĞİ TEKRAR BAŞLATTI
Göreve geldiği günden itibaren Selçuk’un inanç turizminin dünyada önde gelen merkezlerinden biri olması gibi önemli bir misyon edinen Başkan Bakıcı, “ Selçuk’ta her inancın özgürce yaşanması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirmek istiyoruz. Selçuk barışın, kardeşliğin ve özgürlüklerin yaşandığı bir kent olmak zorundadır. Var olan bu düşünceyi bizler daha üst noktalara taşıma gayretindeyiz” dedi.
 
“GELENEKLER DEVAM ETSİN İSTİYORUZ”
Son iki yıldır Selçuk’ta yapılan Aziz Yuhanna Yortusu’nun sürekli hale gelmesi önerisini sunan Başkan Bakıcı “Bin yıllık ayin geleneğinin tekrar Selçuk’ta başlatma önerimiz sıcak karşılanmıştır. Bu kapsamda inançlarını özgürce yaşamak isteyen yurttaşlarımız ilçemizde ayinlerini gerçekleştirme imkanı bulmaktadır. Bundan son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Selçuk’un inanç turizminin merkezlerinden biri olması yolunda kararlı tutumunu sürdürecektir. İnanç özgürlüğü konusundaki samimiyetimizin bilinmesini istiyoruz “diye sözlerini tamamladı.
 

 
CHP’de flaş açıklama: 131 vekilimizin de korunması gerekir
 
Midilli'de kaçakları taşıyan bot battı: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın kursları güzel sanatlara hazırlıyor
Buca Belediyesi’nin ev hanımlarını sosyal hayata kazandırmak acıyla açtığı ...
Konak’tan amatörü sevindiren destek
Konak Belediyesi ilçede faaliyet gösteren 25 amatör futbol kulübünün 2015-2016 ...
Ünlü isimler Karşıyaka’dan barış çağrısı yapacak
Karşıyaka Belediyesi; terör saldırılarının yaşandığı ve şehit haberlerinin ...
 
Bakan Eroğlu’ndan rapor: İzmir'e sulama dopingi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İzmir’in Bayındır ilçesindeki ...
Bornova’da muhtarlardan belediye yatırımlarına tam not
Bornova Belediyesi, kentin her köşesinde “ortak akıl” ilkesi ile talepler ...
KARBEM öğrencilerin umut ışığı oldu
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli ...
 
Bornova'nın muhtarları belediyeden çok memnun
Bornova Belediyesi, kentin her köşesinde “ortak akıl” ilkesi ile talepler ...
İzmir’in çocukları tatilde spora doyuyor!
Kentin 26 farklı bölgesinde çok amaçlı salonlar açan İzmir Büyükşehir ...
Teleferikte mola bitti, keyfe devam!
Aşırı sıcaklar ve kısa sürede beklentilerin çok üzerinde yolcu taşınması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva