HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ağustos 2011 Cumartesi - 15:23

Kocaoğlu'ndan şok karar: Aday değilim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Belediye Meclis toplantısı öncesinde yapılan CHP grup toplantısında konuşan Kocaoğlu 2014 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Kocaoğlu ndan şok karar: Aday değilim

Fatih Yapar/Can Özlü/Egedesonsöz - CHP gündemini son bir aydır meşgul eden, krize dönüşen sorunun ardından Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nun İzmir’e gelmesine neden olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları arasında yaşanan tartışmalar farklı boyuta taşındı. Daha önceki açıklamalarında bir dönem daha sinyalleri veren Başkan Kocaoğlu, 2014 seçimlerine dönük kararını parti grubunda açıkladı.
 
MENDERES BELEDİYE BAŞKANIYLA TARTIŞTI
Çin seyehati dönüşünde belediye başkanları ve meclis üyeleri ile ilk kez bir araya gelen Kocaoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Toplantıda söz alan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Başkan Kocaoğlu ile tartıştı. Özgün, ilçe belediye başkanlarının bir araya gelme gerekçesinin tamamen hizmet amaçlığı olduğunu ifade ederek, “Biz Büyükşehir bürokratlarına laf geçiremiyoruz. Kendi ilçemde bir metrelik yol yaptırmak için bile bürokratların önünde eğilemem. Belediyeye geldiğimde bürokratlar bacak bacak üstüne atıp bizimle ilgilenmiyor. Bu yapılan terbiyesizliktir” dedi. Bunun üzerine Kocaoğlu’nun “Sen bürokratlarıma terbiyesiz diyemezsin. Herkes kendi bürokratlarından sorumludur” ifadelerini kullandı. Tekrar söz alan Özgün, “İlçe belediye başkanlarının oluşturduğu bu yapılanma siyasi bir amaç taşımıyor. Burada 8 belediye başkanının hiçbirisi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday değil. Bunu böyle bilin” dedi. Kocaoğlu, bu sözler üzerine ise, “Burada, yanı bu gurupta sadece bir kişinin 2014 yılında yerel seçimlerde aday olmayacağını biliyorum. O da benim. Yerel seçimlerde aday olmayacağım. Adaylığım için milyonda bir ihtimal bile yok” ifadelerini kullandı.
 
BİZİ DİNLEMEK ZORUNDASINIZ
Öte yandan grup toplantısında Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da söz aldı. Solak, Kocaoğlu’na hitaben yaptığı konuşmada, “Bizi dinlemek zorundasınız. Ortak hareket ederek bir karar alamazsak başarılı olamayız. Birbirimize tahammül etmek zorundayız. Birlikte masaya oturmalı, kentin sorunlarını birlikte tartışmalıyız” dedi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, 8 belediye başkanının birlikteliğinin sadece ortak hizmet ve güç birliği yapmaktan ibaret olduğunu dile getirdi. Başkanların bu çıkışı üzerine Kocaoğlu daha önce kendisine sunulan 14 maddelik rapor ile ilgili de kararını açıkladı. Kocaoğlu, “Oradaki maddeleri beraberce uygulamaya koyalım. Bu konuda ben de sizinle hemfikirim” diye konuştu.
 
TOPLU RANDEVU YOK
Meclis ve grup toplantıları öncesinde Büyükşehir Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları başkanları ile bir araya gelen Kocaoğlu’nun burada da gündeme dair konuştuğu öğrenildi. İhtisas komisyonu başkanlarını dikkatle dinleyen Kocaoğlu’nun burada, “Dayatmalara gelemem. Bana belediye başkanlarından sadece bir tanesi randevu talebi ile geldi. Daha sonra hepsinin birlikte geleceğini söylediler. Ben zaten belediyeleri tek tek dolaşıp sorunlarını dinliyorum. Bunu kabul edemem. Belediye başkanları ile toplu görüşme yapmayacağım. Bunu defalarca söyledim” dediği öğrenildi. Kocaoğlu ayrıca toplantıda belediye meclis üyelerinin şirketlerin yönetiminde yer alması konusunda ise olumsuz görüş bildirirken “Bu benim kırmızı çizgim. Kesinlikle olmaz” dediği ifade edildi.
 
BAŞKANLARIN FENDİ KOCAOĞLU’NU YENDİ
Kocaoğlu grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Randevu krizine el koyan  CHP Genel Merkezi’nin İzmir ziyareti sonrası geri adım attığı gözlenen ve grup toplantısı sonrası sinirli olduğu gözlerden kaçmayan Kocaoğlu, ilçe belediyelerin yetkilerini kısıtlayan imar yönetmeliğinin mecliste görüşülmeyeceğini, reklam- tabela gelirlerini Büyükşehir Belediyesi’ne bağlayan önergenin de henüz kabul görmediğini söyledi. Meclis üyelerinden gelen uyarılar doğrultusunda da bazı kararlar alındığına dikkat çeken Kocaoğlu, meclis toplantılarının bundan sonra 3 gün yapılacağını, komisyon üyelerinin, ilgili önergeleri meclis üyeleri ile paylaşacağını ve önergelerin mecliste madde madde okunacağını ifade etti. Kocaoğlu’nun, isyancı başkanların randevu talebi ile ilgili net bir açıklama yapmaması ise krizin tam olarak aşılamadığının göstergesi oldu.
 
UZLAŞMA KOMİSYONU KURULACAK
Başkan Kocağlu “Çin seyahatinde 8 belediye başkanımız ile ilgili konuyu düşünme fırsatı yakaladım. En başından beri problem olmadığını söylüyorum. Bu sıkıntı ile ilgili olarak; 5216 ve 5393 sayılı yasalarda, ilçe belediyeler ile Büyükşehir Belediyesi yasasındaki görev dağılımı bölümünde, açık olmayan noktaların bulunduğuna, bundan dolayı da görev, yetki ve sorumluluk anlamında belli sıkıntıların doğabileceğine ve ana sorunun bu olduğuna karar verdim. Konunun uzmanları, hukukçular, akademisyenler ve konunun Avrupa’da örneklerini bilen uygulayan bir komisyon oluşturup, ilçe belediyeler ile Büyükşehir arasındaki, ilişkileri hem yasal çerçeve hem de sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde düzene sokma kararı aldık. İşin hem felsefesini hem de uygulamasını belirleyeceğiz. 5216 ve 5393 sayılı yasalara bağlı Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin çalışma prensiplerine, yasal çerçevede bir yönerge getirmek üzere çalışmaya başladık. Eylül ayı meclisine kadar bu uygulamayı toparlayacağız. Belediye başkanlarından görüş ve öneri alacağız, tartışacağız. Bürokratların da bilgisine başvuracağız. Ortak bir çalışma ile hem belediye başkanlarının tamamının imzalayacağı, hem de benim imza atacağım bir yönergeyi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunacağız. Bu şekilde bütün görev ve sorumluluk çerçevemizi belirlemiş olacağız. Salihli’de yaptığımız 3 günlük toplantının arkasından, bildiğiniz gibi birçok belediyeyi gezdik. Bütün belediyeleri gezdikten sonra 2014 seçimlerine kadar neler yapacağımızı, hangi projeleri gerçekleştireceğimizi, hangi yatırımların tamamlanacağını ve temel atma noktasına getirileceğini belirleyeceğiz. Yaklaşık bir takvim de çizeceğiz. Çalışmalarımızı yerel yönetimler ve hemşerilerimiz ile de paylaşacağız. Her şey açık net olarak şeffaf bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
GAZETECİLER İLE TARTIŞTI
İlçe Belediye Başkanlarının yetkilerini kısıtlayan imar yönetmeliği ve ilçe belediyelerin sorumluluğundan çıkacak olan reklam tabela gelirleri ile ilgili önergenin henüz karara bağlanmadığını belirten Kocaoğlu “Bizim yaptığımız uygulama görev ve sorumlulukların paylaşımı konusundadır. Hiçbir belediye başkaının gelirini düşürmeyi aklımızdan geçirmeyiz” dedi. Belediye başkanlarının toplu randevu talebi ile ilgili sorulan soru karşısında gerilen sinirlenen Başkan Kocaoğlu “Soru sorun demedim” karşılığını verdi. Daha sonra, bu son bölümün kamera kayıtlarından çıkartılmasını isteyen Kocaoğlu, gazetecilerin, söylenen sözlerin kayıtta kalacağını belirtmesi üzerine sinirlenerek “Ben hayatımda hiçbir zaman çizmeyi aşmamaya çalışıyorum. Lütfen çizmeyi aşmayalım, acı olur” diye çıkıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M. Inci 16 Ağustos 2011 Salı 23:24

hizmet uretemeyenler bahane arar beceriksizligine. Ilce bel. Baskanlarinin tutumu bunu gosteriyor. Senin belediyene baskin yapilacak, Aziz baskanin yaninda Genel merkez yokkkkk, iIl baskanligi yokkkkkk, Ilce baskanlari yokkkkk, ilce bel baskanlari yokkkkkk. Kim var Halk varrrrrr, emekci varrrrrr. Yolsuzlugu ayyuka cikan akp belediyelerinin arkasinda kim var Cumhurbaskani(tanirim, kefilim) Kim var basbakan. Bizi aptalmi zannediyor chp genel merkezi, ilbaskaninin zorlamasiyla geldi kilicdaroglu

Yorumu oyla      13      5  
mesut k. 14 Ağustos 2011 Pazar 20:00

sayın aziz başkanımızın yaptığını hangi büyükşehir belediye başkanı yapmıştır verdiği verginin onda birini alan ve herseferinde hizmet için yaptığı ihaleler kik kamu ihale kurulu tarafından iptal edilen ihaleler ve hükümetin görevlendirdiği mufettişlerden iş yapamaz hale gelen belediye çalışanları ve bu yapılanlara rağmen türkiyede bir ilki gerçekleştirip büyükşehir belediyesinde taşeronu bitirmiştir binlerce ailenin insan gibi yaşamasına olanak vermiştir ve her bayram ve ramazan ayı döneminde yine binlerce aileye erzak ve maddi yardımda bulunan ve bunları yaparken hiç kimseyi rencide etmeden bankalarda açılan hesaplara maddi yardımda bulunarak erzak yardımlarınıda adreslerine teslim ederek başkaları gibi reklam yapmadan yani adam gibi şimdi söyleyin bakalım türkiyede böyle bir başkan varmı...

Yorumu oyla      14      5  
DEVRİMCİ 13 Ağustos 2011 Cumartesi 22:03

arda erer e katılıyorum sayın İLKNUR DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursa İzmir i açık ara ile alacaktır.

Yorumu oyla      11      7  
ahmet k 13 Ağustos 2011 Cumartesi 20:57

AZİZ KOCAOĞLU gittiğinde efsane başkan olarak anılacak 100 km metro yapan başkan olarak hatırlanacak. bravo büyük başkan. inadına aziz inadına chp.

Yorumu oyla      13      5  
arda erer 'e 13 Ağustos 2011 Cumartesi 20:47

hadi bakalım hodri meydan 2014 seçimlerinde ak parti izmir i alıyormu alamıyormu.kamuoyu anketlerine bakıldığında ve halkı dinlendiğinde akpartinin izmride öne çıktığını görürsün.izmirlilerin hizmet alamadığı için artık ak partiye oy verecekler çünkü artık sabır taştı

Yorumu oyla      15      12  
devrim 13 Ağustos 2011 Cumartesi 19:20

BEN ÇÖZÜMÜ BULDUM :)İŞTE KURTULUŞUN FORMÜLÜ :KEMAL KILIÇTAROĞLU İZMİRE ADAY OLSUN.KOCAOĞLU BORNOVA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLSUN,ALAATTİN YÜKSEL KONAK İLÇE DELEGESİ OLSUN,TACETTİN BAYIR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI OLSUN,TÜLAY BAYIR ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLSUN,SITKI KÜRÜM MİLLET VEKİLİ OLSUN,GERİYE KALAN DİRENİŞÇİ BELEDİYE BAŞKANLARI PM ÜYESİ OLSUN :)HAKAN TARTAN "BAKAN"OLSUN,GÜRSEL TEKİN GÖLE DE MUHTAR OLSUN,DENİZ BAYKAL EMEKLİ OLSUN,ÖNDER SAV GENEL SEKRETER OLSUN,KEMAL KARATAŞ İL BAŞKANI OLSUN,BEN DE GENEL BAŞKAN OLAYIM :) :) :)

Yorumu oyla      20      5  
hasan 13 Ağustos 2011 Cumartesi 18:08

anlamış olmalıki başkan bu chp cacık olmaz kuyusunu kaza kaza bezdirdiniz adamı gerci bu gibi olaylay chp zihniyetinde doğal dır bir birlerin şeylerine takılmaları arda bey emin izmir sizin olsun aklı olan başka şehirlerde kariyer yapıyor :)

Yorumu oyla      15      11  
Arda ERER 13 Ağustos 2011 Cumartesi 13:25

Akp liler boşuna sevinmeyin İzmir'i alamazsınız Aziz Kocaoğlunu değil başka birini de aday gösterse CHP kazanır.Sıf akp kazanmasın diye oy veren binlerce kişi var okey ! :D garibanlar sevinmiş yazık ! Ben CHP nin çoğu politikasını onaylamıyorum ama akp den nefret ettiğim için akp olduğu sürece CHP ye oy atarım.Sizde havanızı alırsınız İzmir yerine.

Yorumu oyla      21      12  
Reşat Eren 13 Ağustos 2011 Cumartesi 13:17

Söylemek istediğin hiyerarşi idi. O yorumda yazmadım. Şimdi yazıyorum; sekiz İlçe Başkan'ın CHP ile ilgileri olduğunu düşünmüyorum. İlk seçimde başka bir partiden aday olurlarsa şaşırmam.. Ne Kocaoğlu'nu tanırım. Ne de sekiz başkanı.. Yurttaş olarak düşüncem budur. Umarım yanılırım, siteniz sağ(?) ideolojiyi savunuyor olmalı. Yayın yaşamınızda başarılar diler, saygılar sunarım.

Yorumu oyla      15      7  
Ahmet Çiğdem 13 Ağustos 2011 Cumartesi 13:13

En komiği de “düşünme fırsatı buldum lafı” Bu mudur bir kentin liderinin düşünüp, düşünüp bulacağı fikir “yeniden aday olmayacağım” Siyaseten bu karara varmış olabilir başkan ama bu kararı insan karısına bile söylemez. Bu kentte artık çalışma imkânın kalır mı? Akbabala seni rahat bırakır mı? Bilenler bilir ben son yerel seçimde CHP içindeki aday adaylarına ve AKP adayına bakarak Aziz Başkanın kazanmasını istemiş ve bu doğrultuda kendi çapımda çalışmıştım. Kazanmasına da çok sevinmişti. Ama işler buraya gelmemeliydi. Ne olursa olsun onurlu bir veda Aziz Başkanın hakkıydı. Artık bunun olması bile zor. Aziz Başkan Allah yardımcın olsun.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediyesi önlemini aldı
Karşıyaka Belediyesi doğal afetleri en az zararla atlatmak, olası bir ...
Başkanlardan yine gizli zirve!
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nun ziyaretinin ...
İzmirli 10 bin kadın belediyelere sığındı
Son dönemde artan şiddet ve baskılardan, İzmirli kadınlar da nasibini ...
 
Aliağa kıyılarında temizlik zamanı
Deniztemiz Derneği(Turmepa), Aliağa Belediyesi ve Palmiye Park işbirliğinde ...
'Yazık değil mi bu kadar emeğe?'
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından Pamucak ...
Aliağa Sanayi Sitesi nefes alacak
Aliağa'da yaklaşık 550 işyerinin faaliyet gösterdiği Küçük Sanayi Sitesi’nin ...
 
Altay'dan Başkan Şenol'a ziyaret
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, göreve yeni seçilen Altay ...
Çin'de İzmir rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapımı devam eden İzmir ...
Bir garip takip hikayesi
Başkan Sıtkı Kürüm’ün Ayvalık’taki yazlığın bulunduğu yere belediye ekiplerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva