HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2015 Cumartesi - 10:04

Kocaoğlu’ndan o sektöre 'güçlü katılım' çağrısı!

Menemen’de kurulan Türkiye’nin tek Plastik Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, sektör temsilcilerine Mayıs ayında yapılacak Plastech Plastik, Ambalaj ve Teknolojiler Fuarı’na “güçlü katılım çağrısı” yaptı.

Kocaoğlu’ndan o sektöre  güçlü katılım  çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek inşaata başlayacak üyeler için gerçekleştirilen yer tespiti kura çekimine katıldı.  Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Müteşebbis Heyeti  Başkanı Erdoğan Çiçekçi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Paksu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu,  Plastik İhtisas OSB’deki son durum ile ilgili bir brifing de aldı.
 
Türkiye’nin tek plastik organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin toplam 900 bin metrekarelik bir alanda yapılandırıldığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, tahsis edilen 500 bin metrekarelik alanın 200 bin metrekaresinde inşaat çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Hiç kredi kullanmadan tamamen kendi öz kaynaklarıyla bugüne kadar geldiklerinin altını çizen Esen, Başkan Kocaoğlu’ndan sanayi bölgesine bağlantıyı sağlayan yolda düzenlemeler yapılmasını istedi. Bu yolu ağır tonajlı araçların da kullandığına dikkat çeken Esen, otoban bağlantısı için de ayrıca talepte bulundu.  
 
PLASTECH DAVETİ
Destek konusunda ellerinden geleni  yapacaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin sanayicisinin hem istihdama hem ekonomiye katkıda bulunduğunu, kentlerin ve ülkelerin böyle girişimciler sayesinde geliştiğin söyledi. Yerel yönetim olarak kentin  kalkınmasını amaçladıklarını, kent insanının refahını artırarak lokmasını büyütmek istediklerini  söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bunları yapmak için de sanayicilere ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
 
Toplantıda  4-7 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek Plastech Plastik, Ambalaj ve Teknolojiler Fuarı’nı daha da güçlendirmek, Türkiye’de ve dünyada önemli bir yere  taşımak için  sektörden destek beklediklerini anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
 
“Bir belediyenin, yerin kamulaştırılmasından projesine  ve inşaatına dek tek başına yaptığı İzmir’den başka bir fuar alanı yok. Biz bu fuarı hep birlikte geliştireceğiz. O yüzden Plastik Fuarı için tüm sektörden destek bekliyoruz. Petkim burada, plastik sektörü İzmir’de çok güçlü… El ele verip bu fuarımızı Türkiye’de ve dünyada çok önemli bir yere taşımak zorundayız.”
 
FUAR İZMİR ÖVGÜSÜ
İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Paksu, Fuar İzmir’i kente kazındırdığı için Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.  Fuar İzmir’i İtalya, Fransa, İngiltere, Rusya ve  Almanya’daki fuarlardan çok daha derli toplu bulduğunu söyleyen Paksu, “Çok işlevsel bir fuar. Her yerinde  ışık var. Bence hakikaten İzmir’e  kazandırılmış bu fuarı sahiplenmek ve en iyi hale getirmek için çabalamalıyız. Tabii bu fuarı sadece sanayici değil, halkımızın da desteklemesi lazım. Ziyarete gidilmesi gerekir.  Kent fuarı açıldı; belki küçük bir fuardı ama ben gittiğimde yarım gün oradan çıkamadım. Basit görüyor insanlar ama gitmek, kalabalık olmak  ve destek olmak lazım. Sadece fuar alanını görmek için İzmir’e gelmek isteyenler var” şeklinde konuştu.

 
İzmir’in gençlerinden anlamlı etkinlik: Sev kardeşim!
 
Modanın kalbi Buca’da atacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in gençlerinden anlamlı etkinlik: Sev kardeşim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaşama geçirdiği sosyal projelere verdikleri ...
İzmir ‘ömrüne sığmayan adamı’ festivalle anıyor…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğumunun 100. yılı kutlanan yazar ve düşün ...
Karşıyaka Kent tesisleri yılbaşına hazır
Karşıyaka Belediyesi’nin kuruluşu Kent AŞ, her gün binlerce konuğu ağırlayan ...
 
Flaş! Ve ulaşım zammı Meclis’ten geçti: Yeni tarife nasıl olacak?
Ulaşım zammı tasarısı Büyükşehir Meclisi’nden geçti. Buna göre İzmir’de ...
TOKİ Kınık yola çıktı!
TOKİ Kınık’ta yapacağı 275 konutluk projenin startını verdi. Proje için ...
Büyükşehir’den kritik ‘konut satış’ uyarısı!
Büyükşehir Belediyesi dönüşüm proje alanlarında bazı kişilerin belediye ...
 
Fuarın gözdesi Karşıyakalı kadınlar!
Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, bu yıl 26. kez kapılarını ...
Konak yeni yıla ışıl ışıl giriyor
Yılbaşına sayılı günler kala İzmir'in kalbi Konak’ın sokakları rengarenk ...
Urla’da tarihi çalıştay, kadının siyasetteki yeri masada!
Urla Kadın Konferansları kapsamında düzenlenen “Kadın Muhtarlar Çalıştayı” ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva