HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2016 Cumartesi - 12:56

Kocaoğlu’ndan flaş açıklama: İzmir’de tüm temsilcilerle stat zirvesi

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti cephesinden gelen randevu mesajlarına yanıt verdi. Kocaoğlu stat krizi konusunda önemli açıklamalar yaparken, gelecek hafta tüm spor kulübü ve siyaset temsilcilerine randevu vererek bir araya gelip konuyu masaya yatıracağını açıkladı.

Kocaoğlu’ndan flaş açıklama: İzmir’de tüm temsilcilerle stat zirvesi

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Bornova Doğanlar Stadı açılış töreninde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada ‘davayı geri çek’ talebine detaylı bir yanıt verirken, gelecek hafta tüm spor kulübü ve siyaset temsilcilerine randevu vererek bir araya gelip konuyu masaya yatıracağını açıkladı.

DAVAYI GERİ ÇEKMESİ GEREKEN BAKANLIK
Kocaoğlu, “Statları Gençlik ve Spor Bakanlığı yapar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stat yapmak gibi bir görevi yokken spora destek amacıyla Doğanlar’da stadı tamamladı, Tire’de yeni stat çalışmalarını sürdürüyor. Göztepe ve Karşıyaka statlarına her türlü desteği veriyoruz. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi davayı geri çeksin’ diye bir söylem var. Bizim açtığımız dava bellidir. Davayı üst mahkemeye götüren Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. Davayı geri çekmesi gereken bakanlıktır. Davadan vazgeçecek, planını yapacak, çalışmalara başlayacak. Algı yönetimi yapılıyor. Basın ve medya üzerinden bilgi kirliliği yaratılıyor. Bizim böyle bir davayı geri çekmemiz söz konusu değil… Yıllarca İzmirliye havuç gösterilirken, biz statların temellerini attık. İki stadı yapacağız diyorsunuz şimdiye kadar neredeydiniz? 50+50 toplam 100 milyon TL para harcayarak İzmirli sporseverleri, İzmir’in insanını 10 yıldır ileri geri çekiyorlar. Tıpkı yağmurlu havada şemsiye verme hikayesi gibi… Buradan son kez ilan ediyorum, bize yerleri gösterin statları biz yapalım” dedi.

HEPSİNE RANDEVU VERECEĞİM
Kocaoğlu, “Önümüzdeki hafta randevu vererek tüm siyasi ve spor kulübü temsilcileriyle bir araya gelip stat konusunu tekrar görüşeceğim. Ne yaptığımızı dünya alem görsün” diye konuştu.

 
Bakan açıkladı: Ankara'yı kana bulayacaklardı!
 
Kendini patlatan canlı bombaların kimliği belli oldu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 8 Ekim 2016 Cumartesi 21:13

Tarihi alsanncak statini yıktılar Kaç yıl geçti aradan yaptılar mı Atatürk stati curuyup gidiyor Mahalle ştatlariyla kandırıyorlar Kayseri stati nasıl yapıldı Bence biraz inceleyiniz

Yorumu oyla      11      5  
8 Ekim 2016 Cumartesi 20:30

19.36 söylüyoruz ama cevap olarak "İzmirlinin parasını belediye stat yapımında kullanmaya mecbur mu? diye komik cevap veriyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
8 Ekim 2016 Cumartesi 19:36

TEPEKOY YERİNE UZUNDEREYE 40.000 KAPASİTELİ , KARSIAYKA YERİNE DE CİGLİ DE 33.000 KAPASİTELİ STAD YAP BÜTÜN GOZTEPE VE KARSIYAKA TARAFTARININ OYLARINI TOPLA.

Yorumu oyla      11      5  
8 Ekim 2016 Cumartesi 19:30

"izmirlinin parasını belediye stad yapımında harcamaya mecbur mu ? " Karşıyaka, Halkapınar salonları belediyenin parası ile yapılırken sorun değil stat yapmak mı sorun? Bu nasıl bir mantık? Nasıl ki belediyenin görevi olmamasına rağmen fuar alanı yapılmışsa sporu da geliştirmek adına statlar yapılabilirdi. Göztepe ve Karşıyaka stat işinde çuvallandı. Farkında değilsiniz ama binlerce oy kaybedildi. Adam gelecek 100 milyona 2 tane stadı yapıp gidecek, sen de engelleyen olarak hafızalarda kalacaksın. Mithatpaşa önüne yapılan altgeçit yaklaşık 90 milyona mal olacak. Onu yapacağına statları yapsana!

Yorumu oyla      11      5  
8 Ekim 2016 Cumartesi 19:25

sezo ... Başakşehir Stadı, Kadir Has Stadı, Bursa Timsah Arena, Konya Stadı ... belediyeler yapmıştır. Kardeşim sen de Tire'ye yapacağına ilçe belediyeleri ile Göztepe ve Karşıyaka'ya yap dedik. Konak Belediyesi' nin doğru düzgün projesi yok :)

Yorumu oyla      11      5  
8 Ekim 2016 Cumartesi 19:20

poyraz, sezo ... 400 milyona fuar kompleksi, yine 400 milyona mal olması beklenen opera binası yapmak belediyenin asli görevi mi? Dünyanın her yerinde fuar alanlarını özel sektör yapar, işletir. Ülkemizde metroları belediyeler yapar. İstanbul ya da Ankara'ya yapmış olmaları bir şey değiştirmez. İstanbul ya da Ankara CHP'li belediye olsaydı o metrolar yapılmazdı. K.Topbaş ya da M.Gökçek için metroların bir kısmını bakanlığın yapması bir şey de kaybettirmez. Ayrıca K.Topbaş İstanbul'da bir çok tramvay ve metro hattı da yapmış, yapmaya da devam ediyor. Üstüne Başakşehir Stadyumuna da yapmıştır. Bursa'da belediye tramvay metro yapmış üstüne 40 bin kişilik stat yapmıştır. Konya tramvay yaparken 40 bin kişilik statta yapmıştır. İzmir'de yapacakları metro 15-20 km, 2 tane de stat. Para sorun değil diyorsun ama en büyük rakibin yapsın diye bekliyorsun. Sen yap oyunu yükselt. Ayrıca zamanında Karşıyaka ve Halkapınar spor salonlarının parası belediyeden çıkmıştır, hay sizi basketinize mi demek lazımdı?

Yorumu oyla      11      5  
Poyraz 8 Ekim 2016 Cumartesi 18:17

14.38 izmirlinin parasını belediye stad yapımında harcamaya mecbur mu ? Futboldan başka birşey bilmezsiniz Ukrayna ile berabere kalınca sevinirsiniz.Türkiye de kaç yabancı oyuncu var birde yabancı ülkelerde kaç türk oyuncu var

Yorumu oyla      11      5  
sezo 8 Ekim 2016 Cumartesi 17:43

Alttaki yazı Bambaşka bir boyuttan çok fantastik . Dostum dünyanın her yerinde metrolar devlet desteği ile yapılır. Türkiyenin her yerinde metrolar halen daha devlet desteği ile yapılıyor tabi izmir hariç . aynı şekilde Türkiyede stadyumlar da gençlik ve spor bakanlıgına baglı oldugu için devlet tarafından yapılır. YEter artık admin bu tip yazıları okumuyormusunuz ? yazık gerçekten yazık.

Yorumu oyla      11      5  
8 Ekim 2016 Cumartesi 14:38

Başkan bu şehri sen yönetiyorsun ama projeleri bakanlıklar yapsın diye bekliyorsun. Metroyu, statları bakanlığa nasıl yıkarım derdindesin. Üstelik bakanlıklar en büyük siyasi rakibinin elinde. Para , kaynak sorunu yok diyorsun metrolar bekliyor. Narlıdere "en son 2014 sonunda" ihaleye çıkıyordu, şimdi 2016 sonunda ihaleye çıkacak deniyor. 2 yıl daha kayıp. Buca' nın daha ancak projesi yapılıyor. Yıllardır niye yapılmadı ? Fuarı, Adnan Saygun' u nasıl yaptıysan metroyu , statları da bu zamana kadar yapacak ilk zamanlardaki yüzde 56'lik oy oranlarına tekrardan çıkacaktın. Bir daha ki seçimlerde yüzde 40 alınırsa büyük başarı olur. Konak, Karşıyaka ve büyükşehir olarak bu statları Tire' ye yaptığınız gibi yapsaydınız bugün durum bambaşka olacaktı. 😔

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'in ikizlerine görkemli açılış
Menderes Belediye tarafından 40 günde yapımı tamamlanan Menderes İkiz ...
Konak'ta tarihe yolculuk gezilerine büyük ilgi
Konak Belediyesi’nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla başlattığı ...
İzmirli gençlerin Avrupa ilgisi: 4 yılda 4072 kişi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği fırsatları hakkında bilgilendirme ...
 
Bornova'da doğa yürüyüşleri zamanı!
Bornova Belediyesi Dağcılık Kulübü (BOBEDAK) tarafından düzenlenen program ...
Selçuk Meclisi'nde üç işletme için kiraya verme kararı
Ekim ayı ikinci birleşimde; Selçuk Belediyesi’ne ait üç işletmenin kiraya ...
Torbalı’da anlamlı açılış: Şehit Sağlam’ın adı orada yaşayacak
Muratbey ve Tepeköy Mahallelerini birbirine bağlayan İZBAN yaya alt geçidi ...
 
İzmirli başkanı yıkan haber: Bu acıya yürek dayanmaz
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun dünyaya yeni gelen bebeği hayatını kaybetti.
Büyükpark'ta yeni dönem: Görsel şölen
Bornova Belediyesi, ilçenin merkezindeki en önemli yeşil alanlardan biri ...
'Sakin Şehir'deki takas'a uluslararası onur
Seferihisar Tohum Takas Şenliği, UCLG – Uluslararası Sürdürülebilir Kentler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva