HABERLER>SEÇİM 2015
20 Mart 2014 Perşembe - 14:49

Kocaoğlu esnafla buluştu: Yanlışla mücadeleye devam

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin toplantısında 2014-2019 dönemi projelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yanlış işlerle mücadele etmeye hep beraber devam edeceğiz” dedi.

Kocaoğlu esnafla buluştu: Yanlışla mücadeleye devam

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu ve 130 oda başkanı ile bir araya geldi. Yeni dönem projelerinin anlatıldığı toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar, Dikili Belediye Başkan Adayı Ahmet Mustafa Tosun, Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atilla ile CHP İl Başkanı Ali Engin de katıldı.

Oda başkanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda kendisine yönelik soruları tek tek yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin genel ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. “Bu ülkenin durumu belli” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu ülke üretemiyor, üretemediği için para kazanamıyor, para kazanamadığı için tasarruf edemiyor, tasarruf edemediği için yatırım yapamıyor, yatırım yapamadığı için üretim artmıyor. Bu ekonomi, dışarıdan getirdiğimiz sıcak parayla, koltuk değneğiyle ayakta duruyor. Siyasilerin görevi, TBMM’nin görevi, hükümetin görevi bu. Biz de yerelde kalkınma projelerimizle kenti ve İzmirlileri kalkındırmaya çalışıyoruz” dedi. 

“KATI ATIK DÜZENLENECEK”
Esnafın talebi üzerine katı atık bedellerinde düzenlemeye gideceklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “4.5 TL alan da var 10 TL alan da. Seçim sonrasında yeni başkanlarımla bir araya gelerek konuyu bir zapturapta almak istiyoruz; işgaliyeler de aynı şekilde. Her yerin durumu farklı. Bakanlar Kurulu Alsancak’ın ya da Cumhuriyet Mahallesi’nin nerede olduğunu bilmez. Yerelde yapılacak bir işe Bakanlar Kurulu’nun müdahale etmesi doğru değil” dedi.



KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ
Esnafın içinden gelen birisi olarak sorunları bildiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, kent içindeki küçük sanayi sitelerinde düzenleme yapacaklarını ifade etti. Hep birlikte, koordineli şekilde çalışacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Belediye başkanı bu kentte yaşayan insanların, bu ülkenin vatandaşının problemini çözmek için var. 10 senedir başkanım, bu süre içinde yaptıklarımız da oldu, çok isteyip yapamadıklarımız da. Namusumuzla, şerefimizle çalıştık, çalışıyoruz. Şu anda kentin birçok altyapı problemini hallettik. Kent ayağa kalktı. Bu kenti fuar, kongre merkezi gibi yatırımlar yaparak, altyapısını bu şekilde güçlendirerek daha da büyüteceğiz” dedi.

Esnafa Kemeraltı müjdesi de veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kemeraltı’nı, mutlaka 24 saat yaşanır hale getireceğiz. Bunun yol haritası belli, yapılacaklar belli. Anafartalar’da düzenleme çalışmamız bitti, şimdi de İkiçeşmelik Caddesi’nin cephesini düzenliyoruz. Seçimden sonra Kültürpark’ta yapacağımız kongre merkezinden Kadifekale’ye bir teleferik kurmayı planlıyoruz. Hiçbirisi hayal değil. Çalışmaları yapılmış, yol haritası belli” dedi.

BARIŞI BİZ SAĞLAMALIYIZ”
Toplumun her kesimine birlik beraberlik çağrısı yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu seçimden sonra hepimiz, bütün siyasiler şapkamızı önümüze alıp düşüneceğiz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle gitmediği görüldü. Bir defa kimseye ‘sen şusun, ben buradan geldim’ diye ayrımcılık yapılmaması gerekiyor. Biz hiçbir zaman bunu yapmadık. Eşit davranacağız, herkes özgür. Nerden geldiği, kim olduğu hiç önemli değil. İnsan mı? Öyleyse 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına aynı nazardan bakmak zorundayız. Bunu yapmazsak 30’dan fazla medeniyetin yaşadığı Anadolu’da barışı, kardeşliği tesis edemeyiz. Baktığımız zaman hepimiz birbirimizden farklıyız. Birlik beraberlik içinde, dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Birbirimizi tanımamız, sevmemiz, bilmemiz gerekiyor. Siyasilerin getirdiği barış kalıcı olmaz, büyük devletlerin getirdiği barış kalıcı olmaz. Bu çıban gibidir kabuk bağlatırlar, bir müddet sonra işlerine gelince kabuğu kaldırıp kanatırlar, bu yüzden barışı biz sağlamalıyız”.

“AVM PLANI YAPMADIK”
AVM’ler konusunda bir soru üzerine açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük mağazalar dediğimiz AVM’lerle ilgili hiç plan yapmadı. Eskiden yapılmış planlardan kazanılmış haklardan dolayı AVM yapılıyor. Liman’da hep beraber direndik. Bir de İnciraltı’nda 300 dönüm arazi üzerine AVM planı vardı, başından sonuna kadar itiraz ettik. Dünya alem biliyor ki, şu anda burada AVM olmayacak. Bu konuda esnafımızla aynı fikirdeyiz. Liman’a AVM’ye niye karşı çıktık? Alsancak, Kemeraltı var. Sen buraya AVM yaparsan buralar ölür. ‘Dükkanlar güzel olsa da milleti hücreye sokacaksınız, bizim esnafımızı ne olacak’ diye karşı çıktık, yürütme durdu. Yanlış işlerle mücadele etmeye hep beraber devam edeceğiz” diye konuştu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da konuşmasında, yerel yönetimlerin esnaf teşkilatı ile işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi. Mutlu, çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Tek kanatla uçulmaz, iki kanat olması lazım. Ben bu kanatlara dayanarak uçuyorum, onun için sesim gür çıkıyor. Ama hak etmediğimiz hiçbir şeyi istemem. ­Bugüne kadarki çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun, seçiminiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekdaş’tan iddialı program: Bu daha başlangıç…
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerini ...
MHP'li Özyiğit'ten rakiplerine çok sert 'Bayrak' ve 'Atatürk' çıkışı
Konak Belediye Başkanlığı için en iddialı adaylar arasında gösterilen ...
Aliağa adayı Yorulmaz projelerini tanıttı göz dağı verdi
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa için ...
 
Yıldırım’dan 5 yıl için ‘5 dakika düşünün’ çağırısı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, anahtar ...
Kalkan dur durak bilmiyor: TOKİ'ye gece çıkarması
Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti Karabağlar Belediye Başkan ...
AK Partili Şengül aday gibi çalışıyor
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 30 Mart yerel seçimleri öncesi ...
 
SP Büyükşehir Adayı Özüdoğru: Çalışma modelimiz rüşvet ve yolsuzluğa fırsat vermez
Seçim çalışmaları kapsamında Tire’ye giden Saadet Partisi İzmir Büyükşehir ...
Gemi söküm işçilerinden Ülkü’ye tam destek
Emekçi kenti Aliağa’da seçimlerin en iddialı ismi DSP Adayı Hakkı Ülkü’nün ...
Murat Taşer: Engelleri kaldırmak için geliyoruz
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, sivil toplum örgütlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva