HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2021 Pazartesi - 13:02

KKTC'nin kuruluşu İzmir'de kutlandı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, "Türkiye, uluslararası hukuk temelinde tıpkı dün gibi bugün de her zaman Kuzey Kıbrıs Türk halkının bir garantörü olarak, hem masada hem sahada her zaman KKTC ve halkının koşulsuz, sarsılmaz en güçlü destekçisi olmaya devam edecek." dedi.

KKTC nin kuruluşu İzmir de kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 38. yıl dönümü nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kıbrıs'ta 38 yıl önce şanlı bir direnişin sonucunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin ilan edildiğini belirtti.

Tarihin her döneminde KKTC'nin pek çok sınamaya maruz kaldığını dile getiren Kıran, "Her sınamayı da başarıyla atlattı. Bu sınamaları başarıyla atlatmasına sebep olan, en güçlü haslet her şeyden önce Türkiye ve KKTC olarak kader birlikteliği yapmamız. Bu kader birliği güçlenerek yoluna devam ediyor. Aradan geçen 38 yılda KKTC adeta türlü ambargolara maruz kalmasına rağmen, uluslararası toplum tarafından her zaman çözümden yana tutumu cezalandırılmasına rağmen, bugün kendi ayakları üzerinde durabilen bağımsız, egemen ve güçlü bir devlet olarak yoluna emin adımlarla ilerlemektedir. Elbette Türkiye Cumhuriyeti'nin koşulsuz ve şartsız desteğiyle." diye konuştu.

Kıran, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın gerçekleştirdiği bu kader birlikteliğinin dünyanın her platformunda güçlü bir şekilde sürdüğünü aktardı.

Yıllarca Kıbrıs meselesini çözmeye yetmeyen bilindik ezberlerin artık bozulma zamanı geldiğine inandıklarını ifade eden Kıran, şunları kaydetti:

"Tüm dünyanın Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin, istikbalinin ve istiklal mücadelesinin adanın vazgeçilmez bir unsuru olduğu gerçeğini kabullenmesinin zamanının geldiğine inanıyoruz. Egemen eşitlik temelinde artık KKTC, uluslararası toplumdan kendi varlığına, egemenliğine ve bağımsızlığına saygı göstermesini bekliyor. Ve bu beklentisinde son derece haklı ve meşru. Türkiye, uluslararası hukuk temelinde tıpkı dün gibi bugün de her zaman Kuzey Kıbrıs Türk halkının bir garantörü olarak hem masada hem sahada her zaman KKTC ve halkının koşulsuz, sarsılmaz en güçlü destekçisi olmaya devam edecek. KKTC'nin hiçbir hakkına halel getirilmemesi için de her zaman takipçisi olacak. Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Yunanistan'ın çözümsüzlüğü desteklemesine rağmen, Avrupa Birliği üyeliğiyle ödüllendirilmesi açıkçası adada hem dengeleri sarsmış hem de Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun çözümden yana tutumunun sorgulanmasına yol açmıştır. Uluslararası toplumun arkasına almaya çalışan Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Yunanistan'ın her türlü manipülasyonuna rağmen bugün KKTC, güçlü tezleriyle, sahada ve masada Türkiye Cumhuriyeti ile gerçekleştirdiği birlikteliğiyle bugün dünden daha güçlüdür. Yarın bugünden çok daha güçlü olacaktır. Buna inanıyoruz."

KKTC'nin İzmir Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Almıla Tunç da ülkesinin haksız ambargolar altında olmasına rağmen, dünyadan kopmayarak gelişmesini ve güçlenmesini sürdürdüğünü, Türkiye'nin de kendilerinin en büyük güvencesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Ege Ordusu Garnizon Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Yücel Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Suat Çağlayan, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (AA)

 
Korkunç iddia: Çamaşır suyuyla kedileri zehirledi
 
Karşıyaka'ya hoca değişikliği de yaramadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç iddia: Çamaşır suyuyla kedileri zehirledi
Zeytinburnu’nda, iddiaya göre Feride K. bir süredir sokak hayvanlarının ...
‘Beni kaçırıp, villamı sattılar’ demişti: Gerçek ortaya çıktı!
İzmirli işadamı Ayhan Nakliyat'ın kurucusu Orhan Görücüoğlu'nun çocukları ...
İzmir’in kara raporu: 85 işçi hayatını kaybetti!
İSİG Meclisi’nin açıkladığı verilere göre İzmir’de ekim ayında 5, 2021’in ...
 
Mimarlar Odası başvurdu... Karar üst kurula taşındı!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun, İzmir Büyükşehir ...
Ücretli çalışan sayısı yüzde 9,3 artarak 13,9 milyon oldu
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan ...
İcra takip dosyalarında rüşvet operasyonu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, icra takip dosyalarında haciz ve muhafaza ...
 
Urla'da kumar baskını... Kumarbazlar kaçamadı!
İzmir'in Urla ilçesinde kumar oynadığı tespit edilen 8 kişiye, toplam ...
Tartışmalı balıkçı barınağına yargı freni!
Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucunda Seferihisar'a ...
Korkutan iddia: İzmir'in suyu tehlikede!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zorlu Holding’in Gördes’teki sülfürik asitle ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva