HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 21:43

Kılıçdaroğlu, Yüksel Taşkın'ı savundu: Kemalizmi ırkçılık olarak asla tanımlamadı!

Babala TV isimli Youtube kanalının Mevzular Açık Mikrofon'un konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'den milletvekili seçilen Yüksel Taşkın'la ilgili "Yüksel Taşkın asla Kemalizmi ırkçılık olarak tanımlamamıştır, tanımlamaz da zaten, mümkün değil. Zaten olsa bizde yer almaz. CHP’yi kuran Gazi Mustafa Kemal" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yüksel Taşkın ı savundu: Kemalizmi ırkçılık olarak asla tanımlamadı!

EGEDESONSÖZ - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala BaBaLa TV’de Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü üstlendiği “Mevzular Açık Mikrofon” programının 15. bölümüne konuk oldu.

14 Mayıs’tan önceki program teklifini “provokasyonlarla ilgili çekinceler” nedeniyle reddeden Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesinde Uğur’un sosyal medya hesaplarından yaptığı daveti kabul etti. Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programın çekimleri yedi saatten uzun sürdü. 

Kemal Kılıçdaroğlu, soruları yanıtlamadan önce bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, rahatlıkla soruların sorulmasını ve eleştireye açık olduğunu dile getirdi. Kısaca hayat öyküsünü anlatan Kılıçdaroğlu,”Bu noktaya gelmemi sağlayan Cumhuriyeti’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sağladığı fırsat eşitliğidir” dedi.

'ASLA KEMALİZMİ IRKÇILIK OLARAK TANIMLAMAMIŞTIR'
İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıradan milletvekili seçilen Yüksel Taşkın'la ilgili sorulan bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Keşke Yüksel Taşkın’ı görebilseydiniz ve karşılıklı konuşabilseydiniz. Yüksel Taşkın asla Kemalizmi ırkçılık olarak tanımlamamıştır, tanımlamaz da zaten, mümkün değil. Zaten olsa bizde yer almaz. CHP’yi kuran Gazi Mustafa Kemal. Burası CHP, sıradan bir parti değil. Burası dünyanın en köklü partilerinden biridir. Bizim partimize gelecek, partimizin yönetim kurullarında görev alacak, ondan sonra kalkacak ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyecek. Bağlamından koparılarak bunlar zaman zaman yayılır, sosyal medyada söylenir. Bazı haberler vardır, papa Amerika’ya gider. Uçaktan iner, gazeteci sorar; Efendim, genelevi ziyaret edecek misiniz? Papa da ‘Burada genelev mi var?’ diye sorar. Ertesi gün, gazete manşeti ‘Papa, New York’a iner inmez sordu: Genelev var mı?’ Buna benzer binlerce haberle karşılaştım. Tek isteğim derinlemesine bakın. Yüksel Taşkın’a açın telefonu sorun. Yüksel Taşkın’ın bunlardan kaçınacağını falan yok. O dönem Taraf gazetesinde yazı yazan pek çok bugün başka gazetelerde görev yapıyor. Taraf Gazetesi o dönem bana göre toplumu ajite eden Erdoğan’a koşulsuz destek veren bir gazete idi. Ama gazeteciyi farklı düşünmek gerekir. Bilseydi ki o gazete FETÖ’nün yayın organı o dönem yazmazdı. O dönem FETÖ’yü herkes el üstünde tutuyordu. Biz yanlıştır diyorduk. Burada başka şeyler var diyorduk. Dolayısıyla Yüksel Taşkın’la konuşabilirsiniz. Son derece kibar, naif birisi. Akademik kimliği olan, sosyal politikalarla ilgili son derece önemli bir politikaları olan bir akademisyen.

“YATIRIMLARA KARŞI MISINIZ?”
Kılıçdaroğlu, bir gencin “neden yatırımlara karşı görünüyormuş algısına mahal veriyorsunuz” sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Teknofest’e katıldım, gençlerle bir araya geldik. Bunlar bir partinin değil. Bursa’da bir firmanın çip ürettiğini öğrendim. Gittim ziyaret ettim. Biz bu firmalar karşı değiliz, akla mantığa aykırı olur.

Yatırım iyi planlanmışsa, hepimizin destek vermesi lazım. Ama benim vergilerimle birileri kazansın diye onlara başka işler yaptırıyorlarsa karşıyız. Zafer Havalimanı’na 40 milyar dolar ödeyeceksiniz ama uçak inmiyor. Biz gereksiz kaynak savurganlığına karşıyız. Biz yola tünele karşı değiliz. Biz benden alınan verginin nereye nasıl gittiğini öğrenmek istiyorum. DÜnyanın her tarafından harcanan vergilerin bedeli gösterilir”

“SMA’LI ÇOCUKLARIN TEDAVİLERİ KARŞILANMALI”
SMA’lı çocuklar hakkında gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu, “SMA’lı hastaların tedavileri karşılanmalı. Söz verdim, Cumhurbaşkanını seçildiğimde ilk çözeceğim sorunlardan. Evlenmeden önce kan testi yapırsa çiftler, SMA’lı çocuk sahibi olma ihtimallerini öğreniyor. Bunu yapın dedik yapmadılar, ardından Ankara’da Mansur Başkan sayesinde bu test yapılmaya başlandı. Bunu da ilk biz yaptık” dedi.

 
Erdoğan'a 'HÜDA PAR' tepkisi!
 
Ege Denizi'nde can pazarı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kentli 25 Mayıs 2023 Perşembe 11:42

Son seçimde cumhurbaşkanı adayı olarak kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkıdır uzun zamandır genel başkanı olarak partinin başındadır diğerlerinin esamesi yok iken Kılıçdaroğlu vardır,Saraçhane mitingleri engelleyemedi ama bu seçimde izmir'e atanan milletvekilleri izmirin yapısına dokusuna aykırı olduğunu söylüyor ve kabul etmiyoruz bunun için troll derlerse desinler doğrusu budur keşke bu konuda kimseyi inandırmak gibi niyetimiz yok olsada değiştirme gücü yoktur halkın...

Yorumu oyla      6      3  
zülfikar 25 Mayıs 2023 Perşembe 09:21

Kabahat sizde değil kemal bey, bu listeye oy atanlarda. 5 sene sonra dahada kötüsünü çıkarırsınız

Yorumu oyla      6      7  
25 Mayıs 2023 Perşembe 08:36

Ne oldu akepeli troller. Rahatsız mı oldunuz? yahu sizin çakma lideriniz daha TV'nin karşısına çıkıp halkın sorularına cevap vermeye tenezzül etmiyor. Öyle eline tutuşturulmuş sorular sorulmuyor bu programda. Cesareti varsa CHP'li gençlerin olduğu bir programa katılsın 15 dakika sonra orayı terk eder çakma lideriniz.

Yorumu oyla      5      6  
Izmirli 25 Mayıs 2023 Perşembe 07:11

Izmir CHP' ne her zaman destek veriyor,genel merkez yöneticileri içinde izmirli siyasetçi bulamazsınız,her seçimde Izmır'de ikamet etmeyenler milletvekili olarak atanır belediye başkanları aynı şekilde atanır ondan sonra da tıpış tıpış oy veriniz başka bir şeye karışmayınız diyorlar,sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,izmir milletvekili olarak bu önemli seçimde izmir'e gönderdiğiniz milletvekilleri çok mu? Aradınız,öncellikle partiye ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecini bilerek veya bilmeden hata yaptınız kurultay delegelerin çoğunun oyunu almadan seçilemeyen kişiye koltuk ve makam ikram etmeye hız kesmeden devam ediyorsunuz,lütfen seçim arefesinde yaptıklarınızı gündeme getirmeyin,atadığınız milletvekilleri halkın ilgisi yoktur alanlara çıkamadığı gibi seçmen ve parti üyeleri yüzlerini görmemek için yol değiştirdi, hala daha yoktur etmez tutmaz gibi söylemleri bırakınız sayılı saatleri ıyi tutarlı değerlendiriniz siz ve ekibinize halk kırgın tek gücü sandık onun için kesin kararlı oyunu düşünüyor...

Yorumu oyla      8      5  
Recep Gokay 25 Mayıs 2023 Perşembe 01:06

troller hemen damlamıs. hadi ordan birde Atatürkçü adını koymus kendine. ak genç seni

Yorumu oyla      4      8  
Bucalı 25 Mayıs 2023 Perşembe 00:26

Pardon kemal bey bu savunduğunuz isim; KAÇ YILDIR İZMİR li... Zaten başınızda bi Tuncay Özkan vakası var! BU VAKANIN 95 MİLYON NEDENİ var...

Yorumu oyla      6      5  
VATANDAŞ 25 Mayıs 2023 Perşembe 00:22

Kemal bey; hala daha "Gazi Mustafa Kemal" diyorsunuz! NEDEN NEDEN NEDEN " GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK " demiyorsunuz nokta

Yorumu oyla      7      5  
Düz Partili 24 Mayıs 2023 Çarşamba 23:15

Koskoca genel başkan Kılıçdaroğlu yalanlandı söyleyecek değil ya! Ama Taraf gazetesinde köşe yazısında var o zaman gazete yalan haber yapıyor suç duyurusunda bulunuldu mu? Bırakın söz uçar yazı kalır...

Yorumu oyla      7      5  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 24 Mayıs 2023 Çarşamba 23:04

yalan söylediğini biliyom, yalan söylediğini kendiside biliyo, yalan söylediğini bildiğimide biliyo, yalan söylediğini bildiğimi de bildiğini biliyom; AMA HALA YALAN SÖYLÜYO... olmaz kemal bey olmaz nokta

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'a 'HÜDA PAR' tepkisi!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek ...
Dönmez: Sadece Türkiye’nin seçimi değil!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir Havalimanı'nı bu kardeşiniz yaptı!
Ankara'daki buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP’li Öztrak: Bakanlık gündeme gelmemiştir
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı ...
Milletvekilleri kayıt yaptırıyor!
Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından ...
Oğan'dan Alçı'ya: Plana sadık kal
Cumhur İttifakı'na destek açıklayan Sinan Oğan, Nagehan Alçı'nın "Özdağ-Sinan ...
 
'Suriye'ye 554 bin gönüllü geri dönüş sağlandı'
Cerablus'ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu bölgenin güvenli ...
'İçişleri Bakanlığı' yanıtı: 'Ben isterim ama...'
İkinci tur için Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Zafer Partisi ...
'Hizmet engelleme', 'muhtarlara yasak' iddiaları... Kapıştılar!
6’lı Masa’nın İzmirli liderlerinin Narlıdere Kaymakamı’nın muhtarlara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva