HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2021 Çarşamba - 12:49

Kılıçdaroğlu'na 'İzmir' yanıtı: Aziz Bey'e sor sana anlatsın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu için aldığı düşük faizli kredi borçlanması tartışması hakkında konuşan Erdoğan, " Bunları görünce bir anda 1994 yılında İstanbul Belediye Başkanlığına seçildiğimiz günleri hatırladık. Hazine ve Maliye Bakanlığı herhangi bir tahvil müsaadesi vermedikten sonra hiçbir belediye bu şekilde borçlanmaya gidemez. Bu sonunda bana gelir, benim de onaylamam gerekir. Ben onamadan bu dış borçlanmayı yapamaz. Hatta eski belediye başkanı Aziz Bey’e sor sana anlatsın " dedi.

Kılıçdaroğlu na  İzmir  yanıtı: Aziz Bey e sor sana anlatsın!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çiğli Tramvayı temel atma töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca metro inşaatı için yaptığı düşük faizli borçlanma ile bakanlık tarafından yapıldığı iddia edilen yüksek faizli borçlanma konusu üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Belediyelerimiz de salgın döneminde farklarını hissettirdi. Geçtiğimiz günlerde televizyonda hepiniz izlediniz. İzmir’de yaşanan yağışlar sonucu yaşanan sel felaketiyle ilgili bir habere benim de gözüm ilişti. Sel felaketinin ardından nasıl olduysa hatırladı, İzmir’i ziyaret eden CHP Genel Başkanı’na esnaf kardeşim, ‘Altyapı İzmir’de gerçekten bitik. Vatandaş, esnaf olarak canım yandı. Burada 35 senedir CHP var, lütfen altyapıyı düzeltin” siteminde bulundu.

BÜTÇESİNİN 2,5 KATI BORÇLU BELEDİYE BÖYLE BİR BORÇLANMA HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR
Aklıma bu vatandaşımız kimi kimi şikâyet ediyor düşünmedim değil. İzmir’deki  Çiğli tramvayı temel atma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, kendi belediyesinin hazineden daha uygun şartlar borçlandığını övünerek anlatıyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi zaten bütçesinin 2,5 katı borçlu belediye olarak böyle bir borçlanma hakkına sahip değildir, Bay Kemal. Bunları öğren.

Kılıçdaroğlu ekonomiden ve rakamlardan anlayan birisi olmadığı için hazinenin altyapı yatırımları için sağladığı kredilerinin şartlarının kendi bulduklarını iddia ettikleri krediden daha uygun olduğunu da bilmiyor. Hepten cahil!

BEN ONAMADAN BORÇLANMAYI YAPAMAZ
Gerçi bunların hangi yalanlarını, iftiralarını düzelteceğimizi bilmiyoruz. Bunları görünce 1994 yılında İBB Başkanlığı’na seçildiğimiz günleri hatırladım.  Bak sayın Kılıçdaroğlu şunları iyi bil, Hazine ve Maliye Bakanlığı herhangi bir tahvil müsaadesi vermeden belediye borçlanmaya gidemez. Bu sonunda bana gelir, ben onamadan yine aynı şekilde böyle bir dış borçlanmayı yapamaz. Hatta ve hatta eski belediye başkanı Aziz Bey’e sorarsanız anlatır. Bundan sonra da sen bu yanlışla gidecek olursan burada soru işaretleri akmaya başlar."

İstanbul'u sokakları çöpten geçilmeyen, ulaşım felç, havası kirli, insanları sahipsiz bir şehir olarak devralmıştık. El ele verip, birkaç yıl içinde şehrin tüm sorunlarını çözüm yoluna koyduk. CHP belediyesinden devralmıştık. Bu meselelerin bazıları yeniden hortlamaya, CHP'li belediyelerin olduğu şehirlerde görülmeye başlandı.

Bu ülkede kimin hizmet, kimin eser, kimin istismar siyaseti yaptığı bu örneklerle ayan beyan ortaya çıkmıştır. Öyle zannediyorum ki ayda bir bazı başlıklarda görüntülerle gerçekleştireceğim. Devamlı hatırlatmamız gerekiyor. Milletimize bunları hatırlatmak şart.

İZMİR'E SUYU BİZ GETİRDİK
Bunlarda yalan bol, işte görüyorsunuz İzmir'in hali ortada. 35 yıl insan altyapı yapmaz mı? İzmir tüm altyapı ve kaçak yapılarıyla çökmüş vaziyette. İzmir gibi güzel şehrimizin halini görünce 'Eyvah' diyorum. Ne iş yapıyorsunuz? İzmir'e suyu biz getirdik, DSİ'ye verdiğim talimatla. Halk benim halkım.

 
CHP İzmir’in eski vekilinden ‘İnce’ istifa: Partinin gönlümdeki yeri ayrı ama...
 
Uşak'ta tarihi eser kaçakçılığı operasyonu
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2009 da istanbul sel 31 ölü? 10 Şubat 2021 Çarşamba 22:18

istanbulda 2009 da 31 kişinin öldüğü selde kım iktidardı..neyin kafası bu anlamadım..

Yorumu oyla      2      3  
M.Sinan ÖZTAN 10 Şubat 2021 Çarşamba 20:41

Alt yapısı çok iyi olan Paris şiddetli yağışlar sonucu caddeler suyla doldu ve sel felaketi yaşandı.İzmir'deki yağış çok fazlaydı.bunun eleştirecek yanı olamaz.Erdoğan Gördes barajından bahsediyorsa doluluk oranı Yüzde 5 İzmir'e katkısı yok.Hiç bir CHP'li yetkili buna yanıt vermiyor.

Yorumu oyla      2      3  
aldırmayın 10 Şubat 2021 Çarşamba 18:10

Okuyucular, aldırmayın, ciddiye almayın yahu! Adam Ay'a gidecek, engel olmayın! Daha almadığı donlarımız var, onları verecez daha! Sakin olun bi yahu, şaka yapıyor, kafa buluyor, siz de inanıyorsunuz, aşkolsun yani!

Yorumu oyla      8      4  
Taşkın 10 Şubat 2021 Çarşamba 17:37

Siz sadece Gördes barajını yaptınız o da hatalı yıllardan beri %5 doluluk oranının geçmiyor oraya harcadığınız paraya yazik

Yorumu oyla      9      5  
KAFKAF 10 Şubat 2021 Çarşamba 17:21

o barajın da isale hattını belediye yaptı, yani suyu izmire belediyenin isalesi getirdi. Diğer yandan, yahu yapacaksınız tabi, devlet niye var? yapsanız da Lutuf mu ?

Yorumu oyla      8      5  
İZMİR 10 Şubat 2021 Çarşamba 17:18

Yani şimdi onaylamayım da gör mü demek istiyor? Alıştık zaten. yıllarca bir onay imzası için süründürdüğünüz projelere, imzanız sonrası teşekkür eder olduk. Siz de kendiniz yaptınız havasına girdiniz.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 10 Şubat 2021 Çarşamba 16:51

Tahtalı barajında kullanılabilir su miktarı 160 milyon metreküp iktidarın yaptığı Gördes barajında su miktarı 20 milyon metreküp.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 10 Şubat 2021 Çarşamba 16:33

Ankara onaylamayacak da kim onaylayacak? Onay süreci de yıllar sürdü. Bakanlığa ilk başvuru ne zaman yapıldı, son imza ne zaman geldi herkes biliyor. Belediyenin ekonomisi bitik olsa adamlar kredi verir mi? Güven var ki hazine garantisiz kredi veriyorlar.

Yorumu oyla      6      4  
izmirli izmirin 10 Şubat 2021 Çarşamba 16:07

gerçeklerini iyi bilir.Bu il hakkında konuştukça burada oylarınız azalacaktır.

Yorumu oyla      7      4  
Fikret ASLAN 10 Şubat 2021 Çarşamba 14:33

Cuma namazı çıkışında Cami avlusunda siyaset yaparak ona buna hakaret ettiğinizden beri size inanmıyorum Tayyip bey. Kendinizden nefret ettirmek için her şeyi yapıyorsunuz ve ben sizi sevmiyorum Tayyip bey.

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in eski vekilinden ‘İnce’ istifa: Partinin gönlümdeki yeri ayrı ama...
Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek Muharrem İnce'nin kuracağı ...
CHP’li Beko: Hayvan hakları neden hala yasalaşmıyor?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 2019 yılında Meclis Hayvan Hakları Araştırma ...
Tayfun MARO yazdı.... Toklar ve açlar
Tayfun MARO yazdı.... Toklar ve açlar
 
CHP'li Polat'tan o iddiaya sert yanıt: İnce’nin en nefret ettiği vekilim!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu ...
AK Partili Kırkpınar sel felaketini meclise taşıdı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, geçtiğimiz hafta İzmir’de ...
AK Partili Çelik'ten İzmir Büyükşehir açıklaması: Sanki orada özerk bir yapı varmış gibi...
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda ...
 
CHP'li Özdönmez’den AK Parti'li Dağ’a 'amatör' yanıtı: Desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız
CHP Spor Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
CHP Bayraklı'da kriz sonrası zirve!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Bayraklı ...
Kılıçdaroğlu'ndan '4 ayaklı strateji' mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva