HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2021 Salı - 18:17

CHP'li Özdönmez’den AK Parti'li Dağ’a 'amatör' yanıtı: Desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız

CHP Spor Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Spor ve Amatör Spor Kulüpleri’nden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, “Biz iktidara geldiğimizde hiç merak etmesinler, gereken her türlü desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız. İşsiz kalan antrenörlere, kulüp çalışanlarına, personellerine, spor masörlerine destek olup onları unutmayacağız” dedi.

CHP li Özdönmez’den AK Parti li Dağ’a  amatör  yanıtı: Desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız

İzmir'de amatör spor kulüplerine yapılan yardımları açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir’de 274 spor kulübümüze toplamda 2 milyon 370 bin lira nakdi destek sağlanmıştır. İzmir’de vaat değil icraat siyaseti yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Dağ'ın açıklamalarının ardından açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde Spor Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Spor ve Amatör Spor Kulüpleri’nden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, AK Partili Dağ'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

TUNÇ SOYER VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORLAR
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklamalarına yanıt veren Kemal Özdönmez; “İzmir Büyükşehir Belediyemiz spora ve sporcuya her zaman destek oldu. Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar yerel seçimlerden sonra amatör spor kulüplerine toplam 2 milyondan fazla aynı ve nakdi yardım yaptı. Ben Hamza Vekilimize soruyorum, “Siyasal iktidarda olan bir partinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapması gereken asıl işi spor kulüplerine destek olmak değil mi zaten?  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarımız her türlü desteği veriyorlar” dedi.

HANGİ KISTASA GÖRE BELİRLENDİ?
Koronavirüs salgınında issiz kalan antrenör ve sporculara da dikkat çeken Özdönmez, “Bine yakın işsiz kalan antrenörle ilgili Hamza Vekilimizin yapabileceği bir şey var mı? Ben bunu merak ediyorum. Kulüplerin masörleri çalışanları, personeli, antrenörleri var. Bunlarla ilgili hiçbir destek yapılmadığı halde sadece amatör spor kulüplerine destek veriliyor. Amatör ligler oynanmadığından dolayı işten çıkan, para alamayan birçok futbolcu var. Onların aileleri var. Asıl bunlarla ilgili bazı şeyleri yapması gerekiyor. Öte yandan bu yardım yapılan dernekler neye göre seçildi? Hangi kıstasa göre belirlendi? Mesela içinde Çağla Kubat’ın yelken kulübü var. Bu kulübün yardıma çok mu ihtiyacı vardı? Hem bu yapılan yardımın amacına ulaşıp ulaşmadığını nasıl bileceğiz?” ifadelerini kullandı.

“SPORU SİYASET MALZEMESİ DE YAPMADIK”
Asıl destek verilmesi gereken kulüplere destek verilmediğini ifade eden Özdönmez, “Kulüplerin giderleri bunların çok çok üstünde.5 veya 6 bin liranın üstünde giderleri oluyor. Birkaç özel dernek ve spor kulüpleri var, onlara destek sağlanıyor. Ama asıl ihtiyacı olan asıl destek verilemesi gereken kulüplere ve çalışanlarına destek verilmiyor. Bazı şeyler suiistimal ediliyor. Hiçbir zaman spora siyaset karıştırmadık, sporu siyaset malzemesi yapmadık. Zaten belediyelerimiz gereken her şeyi yapıyor. CHP, 55-56’ya yakın partinin içinde tek Spor Kurulu olan, bununla ilgili Genel Merkez düzeyinde organize olmuş ve yapı oluşturmuş tek partidir. Biz iktidara geldiğimizde hiç merak etmesinler, gereken her türlü desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız. İşsiz kalan antrenörlere, kulüp çalışanlarına, personellerine, spor masörlerine destek olup onları unutmayacağız” diye konuştu.

 
Polen sezonu 1 ay erken başladı!
 
21 TIR dolusu içkiyle 40 milyonluk vurgun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bayraklı'da kriz sonrası zirve!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Bayraklı ...
Kılıçdaroğlu'ndan '4 ayaklı strateji' mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
'Boğaziçi'nde sokak çatışmasına izin vermeyin'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ...
 
CHP Menemen’in acı günü
CHP Menemen İlçe Teşkilatının eski yöneticilerinden Hakan Taşkıntuna, ...
Amatör kulüplere destek açıklaması: İzmir’de vaat değil icraat siyaseti yapıyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza DAĞ, salgın ...
Devlet Bahçeli'den Enis Berberoğlu yorumu
Twitter'ın geçen hafta bazı paylaşımlarına sansür uygulayıp kısıtlama ...
 
Karabağlar'da ‘rozet’ polemiği! Toplu istifa var mı, yok mu?
Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti Karabağlar ilçe başkanlıkları arasında ...
S-400 gerilimine ilişkin öneri: 'Girit modeli'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada ABD ...
Bahçeli: İzmir Büyükşehir Belediyesi, devlet içinde devlet değildir!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva