HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2021 Salı - 11:09

Bahçeli: İzmir Büyükşehir Belediyesi, devlet içinde devlet değildir!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çiğli Tramvayı temel atma töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro inşaatı için yaptığı düşük faizli borçlanma ile bakanlık tarafından yapıldığı iddia edilen yüksek faizli borçlanma konusu üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bahçeli, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, devlet içinde devlet değildir. Tek devlet vardır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. İzmir, özerktir de bizim mi haberimiz yok? dedi.

Bahçeli: İzmir Büyükşehir Belediyesi, devlet içinde devlet değildir!

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin hedefinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi vardı.

Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

“Türk Milliyetçileri olmasaydı, devrilen bir imparatorluğun altından yeni bir devlet nasıl çıkardı? Bugün bol keseden sallayan siyasetçilerin buna bir cevabı var mıdır? MHP, Türkiye'nin lehine ve yararına olmadığını düşündüğü her konuda sonuna kadar direnmiştir. Bu direniş ve mücadele sonuna kadar bundan sonra da korunacaktır. Demokrasi dışı arayışlara heves edenler, dış güçlerden medet umanlar, alayınızı uyarıyorum. Girdiğiniz yolun sonu uçurumdur. Cumhur İttifakı düşmeden, MHP teslim alınmadan bu milleti parçalayamaz, yıkamaz, karanlığa çekemezsiniz. Yaparız diyen varsa hodri meydan. Vallahi buradayız.

İkaz ile hatırlatıyorum, Türkiye düşmanlarının dolduruşuna gelip maşalık yapanla, mahşeri vicdan karşısında hesap vereceklerini unutmasınlar.

BAYRAM DEĞİL, SEYRAN DEĞİL, KULAĞINIZA KİM NE FISILDADI DA YOLLARA DÜŞTÜNÜZ?
MHP ve AK Parti dışındaki partiler Türk siyasetinde çölleşme, hatta çürümenin failleridir. Bunların akılları kiralıktır. Ne dedikleri bellidir, ne duruşları berraktır. Siyasete hakim olan dağınıklıklar, ani kopuşlar, derin çatlaklar, gün aşırı değişen ilişkiler, demokrasi kültürümüz açısından endişe vericidir. Mlum partilerin tutuşmuş gibi kapı kapı dolaşmaları, kameralar karşısında zoraki gülümsemeleri oldukça sıklaştı. Bayram değil, seyran değil, kulaklarına kim ne fısıldadı da bunlar yola düştüler?

ÇIKIN SAHNEYE DE BOYUNUZU GÖRELİM
Siyasetin zillet ayağı toz duman içindedir. CHP ile HDP arasındaki görüşme trafiği ve sonrasındaki sisli ve sinsi manzara gözümüzden kaçmamıştır. Aşina olduğumuz görüşme sonrası ortak basın toplantısı CHP'nin kurnazlığı ile yapılamamıştır. CHP siyasi korona nedeni ile sanırım HDP ile arasına sosyal mesafe koymuştur. Bu ne yaman çelişki, nasıl bir ittifak ortaklığıdır? İçeride can ciğer kuzu sarması, dışarıda ne sen beni tanı ne ben seni! Madem basının, milletin karşısına çıkma cesaretiniz yok, nasıl görüşüyorsunuz! O zaman neden yürek yemiş gibi konuşuyorsunuz! Birbirinin yanında duramayanlara Türkiye emanet edilir mi? Türkiye bu orta oyununa izin verir mi? Çıkın sahneye de boyunuzu görelim, kaç kilo olduğunuzu görelim!

ZİLLET İTTİFAKININ ORTAĞI PKK'DIR, SOROS'TUR, FAİZ LOBİSİDİR
Allah'a şükür ki, bizim saklanacak, hiçbir zaafımız yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız ile ihtiyaç hasıl olduğunda görüşür, fikirlerimizi paylaşırız. Aramızda ihtilaf yok, utanacak bir konumuz yok, pazarlık yok. CHP Genel Başkanı şeffaf olmalıdır. PKK ile arasına duvar örmelidir. CHP'nin HDP ile görüşmesi, PKK ile teması demektir. Zillet ittifakının görünmeyen ortakları, PKK'dır, Soros'tur, faiz lobisidir. CHP ile HDP'yi ayırt etmekte zorlandığımızın altını çizmek istiyorum.

Buna üzülüyoruz. Bu gidişle CHP'nin sömürge partisine dönüştürülmesi kaçınılmazdır. CHP yönetiminin Kandil'e değil Anıtkabir'e bakması tavsiyemizdir.

"İZMİR'DE ÖZERK BİR YÖNETİM KURULDU DA BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?"
CHP Genel Başkanı geçen hafta İzmir'deki konuşma ile HDP'yi temsil ettiğini gıyaben de olsa ispatlamıştır. Uluslararası piyasaların İzmir belediyesine daha düşük faizle kredi verdiklerini söyleyerek cahil siyaset kavramına yeni bir boyut eklemiştir. Hazinenin tahvil ihracı ile uluslararası kuruluşlardan proje kredi sağlanması konusundaki ayrımı bilmediği ya da çarpıttığı ortaya çıkmıştır. Kılıçdaroğlu'nun ekonomiden anladığı buysa vay milletimizin haline. Bunlar martın sonuna bahar diyorlardı, kastettikleri meğerse karakışmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Devlet tektir. Bu devlet Türkiye Cumhuriyeti'dir. Belediye dış finansman kullanacaksa bunun izin mercii Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. İzmir'de özerk bir yönetim kuruldu da bizim haberimiz mi olmadı? CHP'li belediye başkanları belediye işlerinden başka her şeye burunlarını sokmaktadır.

Kimisi 2023 yılında iktidar değişikliği olacak der, kimisi rektörlere mektup yazar. Bu devran bu şekilde ilerlemeyecek. Demokratik hesaplaşma döneminde kimin alnı ak milletimizin hakemliğinde herkes görecek.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ
Boğaziçi Üniversitesi'ne ataması yapılan rektöre itiraz edenlerin ana dinamiği marjinal örgütlerdir. Bir öğrencinin DHKP-C'li ile ne işi olur? Bir gencimizin yasadışı sol örgütlerin yuvalandığı hücre evleri ile ne bağı olacaktır? Rektör atanması yasal olabilir ama demokratik değil diyenler, kendi fikir ve düşüncenizden başka her görüşe hazımsızlık göstermeniz demokrasinin neresiyle bağdaşmaktadır.

Katil polis demek, polis otolarını taşlamak, ifade ve düşünce hürriyetinin neresine sığmaktadır. Gözaltına alınanlardan 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile ilişiği yoktur. Evlatlarını üniversiteye gönderen muhterem analarımız, çocuğunuz bu örgütlerin eline düşerse bundan memnun olur musunuz? Polislerle çatışmalarından mutluluk duyar mısınız?

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın diyor. Başkalarının sırtından kurban kesmesi kolay. Çağrımı tekrarlıyorum. Evlatlarınıza sahip çıkın. Ne Kılıçdaroğlu'nun eline, ne de onun bunun keyfine bırakmayın. Öğrenci başka terörist başkadır.

Öğrencilerin haklı isteklerine kulak vermek elbette görevimizdir. Terörle irtibat ve iltisaklı olan öğrenci değil, suçludur. Öğrenci olmayanlar ne arıyor üniversite kapılarında? Devlet buna izin mi versin? Sabah ilk gelen üniversitelerde derebeylik mi ilan etsin?

 
Buca'da sokaklar yenileniyor
 
S-400 gerilimine ilişkin öneri: 'Girit modeli'
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zagor 9 Şubat 2021 Salı 19:26

PKK ile acilim yapip kol kola gezenlerle ittifak kur , sonrada baskasina cat. Allahim aklimi koru.

Yorumu oyla      7      3  
Bülent ışık 9 Şubat 2021 Salı 19:10

Çok bildiğini sanan az bilmiş yorumcu Izmır bb yüksek faizle borçlanıyor ise kredi notu niçin AAA .Yüzde 3.2 mi yüksek faiz. Sana göre yüzde 14.7 enflasyon oranı da gerçek değil mi ?

Yorumu oyla      4      3  
Metin Eriş 9 Şubat 2021 Salı 18:11

"İktidarsal muhalefet". Bulaşmadıkları bir İzmir Belediyesi kalmıştı. Bu ne husumetdir, anlaşılmaz. Bunun onda birini %100 Türk toprağı olan adalarımızı işgal edip, üstlerinde güç gösterisi yapan Yunanlılara göstermediler. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      5      3  
bütün yorumculara diyen cahile 9 Şubat 2021 Salı 17:30

Kredi notu nedir bilir misin? İBB kefalet olmadan borçlanıyor bu bir, iktidardan istenen sadece yasal mevzuat gereği izin! O izni kredi veren değil yandaşı olduğun iktidar istiyor, veriyor vermiyor! Devlet daha pahalıya borçlanıyor, git hazine bonolarının faizine bak! CHP'li salaklar Kılıçdaroğlu'nu eleştirseler de, işin gerçeği bu, atma öyle, bilmediğin konuda ahkam da kesme!

Yorumu oyla      4      4  
Asker Emeklisi 9 Şubat 2021 Salı 16:27

"Bütün Yorumculara" rumuzuyla yazan arkadaşım sen konuyu anlamamışsın. Kimse devlet garantör olmadı demiyor ki. Belediye kendisi de açıkladı zaten. İzmir belediyesi çok düşük faizle borçlandı. Sorun şu, Devlet Bahçeli bundan niye rahatsızlık duyuyor. Ve niye halkın sorunlarına ilişkin tek kelime etmezken, AKP'nin kuklası, mafyanın avukatı oluyor. Gerçek MHP'liler bundan rahatsız.

Yorumu oyla      6      3  
9 Şubat 2021 Salı 16:19

Konuyu bilen arkadaş, hazine garantisi yok.

Yorumu oyla      2      3  
Bütün Yorumculara 9 Şubat 2021 Salı 14:37

Konuyu bilmeden yorum yapıyorsunuz! İzmir Büyükşehir Belediyesi düşük değil yüksek faizle borçlanıyor bu bir. İkincisi hiçbir fianans kuruluşu Türk Devletinin kefaret ve garantörlüğü olmadan borç vermiyor. Üç Kılıçdaroğlunun sığ bilgisine bakıp ucuz kredi bulduk sanıyorsunuz. Yanlış. Hatta CHP içinde bile buna karşı çıkılırken siz yorumcular bunu gerçek sanıyorsunuz. Pes.

Yorumu oyla      6      22  
Asker Emeklisi 9 Şubat 2021 Salı 13:35

Böyle Milliyetçilik mi olur? Adam vatandaşın sıkıntısına, esnafın derdine, işsizliğe yönelik tek bir şey söylemedi. Tüm anketlerde baraj altında gözüküyorlar ama bir adamın nefret ve AKP'ye teslimiyet politikasına ses çıkartmıyorlar. El birliği ile btirdiler MHP'yi.

Yorumu oyla      24      7  
VfV 9 Şubat 2021 Salı 13:03

Ucuz krediyi bulan belediye, dış krediye izin veren, onaylayan Hazine Bakanlığı.Buraya kadar normal, kabul. Bahçeli niye kızmış anlamadım.Bunu söylemek mi suç?Yani belediye, devlet kurumlarından daha ucuza kredi buldu demek hata mı?Bu ilk olmuyor ki. Aziz Başkan dönemine bakın; tramvayından, çiğli arıtmasına, çamur kurutma tesisinden, İzsu yatırımlarına kadar birçok büyük projede aynı şey oldu. Aziz Başkan esnaf pazarlığıyla bu yabancı kredi kuruluşları ve bankalardan Türkiye Cumhuriyeti devleti kurumlarına verilenden daha ucuza, daha düşük faizli kredi aldı ve ona istinaden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne duyulan finansal güvenle bu gelenek devam ediyor.Niye celleniyorsunuz ki?Şunu açıkça söyleyin de midenizdeki çıksın: Yahu biz izin vermesek bu krediyi kullanamazsınız. Yaparsınız. Ankara'da İstanbul'da belediye meclisleri marifetiyle yapıyorsunuz, Hazine Bakanlığı kararıyla da İzmir'de yaparsınız.Doğru söylüyorsuzun.Siz onaylamazsanız hiç birşey olmaz.Allah sizi başımızdan eksik etmesin o halde ne diyelim.Muhalefet partisi lideri Bahçeli'yi de muhalefete olan bu sert eleştirisinden dolayı kutluyorum(!)

Yorumu oyla      19      6  
Z.B 9 Şubat 2021 Salı 12:00

Dil, üslup, yaklaşım... açısından dikkatle okunması gereken bir açıklama. Üzülerek görüyoruz ki, son dönemlerde bu anlamda; siyasilerin dilinde, üslubunda ve de yaklaşımlarında ciddi bir sıkıntı var. Bunun, sokaktaki bizlere de olumlu olarak yansımadığı kesindir. NOKTA

Yorumu oyla      23      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Kim kimi korkutur?
Mehmet KARABEL yazdı... Kim kimi korkutur?
İYİ Partili Dervişoğlu: Çıray 'hata yaptım' demeli!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Milletvekili Aytun ...
İYİ Parti'den selden mağdur olan vatandaşlara ziyaret
İzmir’de geçtiğimiz hafta meydana gelen yağışların, şehrin büyük bölümünde ...
 
Memleket Hareketi’nin İzmir ayağını kim örgütleyecek? İşte en yakın isim!
Muharrem İnce, CHP’den istifa edip, en kısa zamanda arkadaşlarıyla parti ...
İnce’nin istifası sonrası Kocaoğlu ne yapacak?
2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlatılan ve başarısız ...
CHP'den Muharrem İnce açıklaması!
Muharrem İnce'nin parti üyeliğinden istifasına ilişkin CHP'den ilk açıklama ...
 
Vekil Serter'in hedefinde '3 harfliler': Her sokakta var!
Her sokakta, 3 harfli 3-5 market bulunduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili ...
Erdoğan: CHP parçalanmaya başladı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
Muharrem İnce CHP'den istifa etti!
Muharrem İnce, gün içinde CHP üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı. İnce, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva