HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2021 Çarşamba - 12:34

CHP İzmir’in eski vekilinden ‘İnce’ istifa: Partinin gönlümdeki yeri ayrı ama...

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacağını açıklayan CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın, "Devrimin partisinin gönlümüzdeki yeri farklıdır, kimse bunu çıkartıp atamaz.  Ancak siyaset yapıyoruz. Ülkenin üzerinde bir karabasan var, bu iktidar yenilemiyor, defalarca seçime gidildi ve her seçimde parti mağlup oldu. Sürekli yenilen insanlar yenilgiyi alışkanlık elde ederler. Yenilgiyi alışkanlık edinen insanlarla da büyük bir zafere gidilmez" diye konuştu.

CHP İzmir’in eski vekilinden ‘İnce’ istifa: Partinin gönlümdeki yeri ayrı ama...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP'de 2001-2004 yılları arasında iki dönem parti meclisi üyeliği, 2002-2007 yılları arasında İzmir Milletvekilliği ve 2003 yılında MYK üyeliği görevlerini yürüten Hakkı Akalın, CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Partide önemli bir ağırlığı olan Akalın, 2016 yılında yapılan 35. Olağan Kurultay'da çarşaf listeli yapılan Parti Meclisi (PM) yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listelerini delerek PM'ye girmişti.

İstifa sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan ve Memleket Hareketi kurucusu Muharrem İnce'nin kuracağı partide siyasi yaşamını devam edeceğini belirten Akalın, "Sayın Muharrem İnce bey, 21 yıllık birlikte milletvekilliği yaptığımız, partimizin en alt kademesinden başlayarak Cumhurbaşkanlığına adaylık sürecine kadar her zaman destek verdiğimiz birisi. Onunla birlikteyiz" diye konuştu.

BU OLAY 10 YILLIK MÜCADELENİN SONUCU
Ayrılık süreci ile ilgili de konuşan Akalın, "Aslında bu çok uzun bir yolculuk… Biz CHP'de 2010 tarihinden itibaren başlayan bir süreç itibari ile parti içerisinde CHP'nin öz kimliğine aykırı olan politikalar, söylemler, eylemler ve kişilikler nedeniyle mücadele içindeydik. 2014 yılında Sayın Muharrem İnce kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday oldu ve süreç orada sürdü, gitti. En son kurultay sürecinde kongre sürecinde yaşananlar, parti tüzüğünün değiştirilmesi, parti tüzüğünün iyice anti demokratik bir hale gelmesi, AKP çizgisinden daha da kötü hale getirilmesi bardağı taşıran son damla oldu. Tek adaylı kongreler yapıldı, TBMM Grup Başkanvekilleri atama ile gerçekleştirildi. Yani bu olay 1-2 haftalık bir olay değildir, 10 yıllık mücadelenin sonucudur.  Bizler partinin parçalanmaması için gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdik. Biz partiyi bölmeye çalışmıyoruz. Unutulmamalıdır ki artık partilerin aldığı oydan ziyade, ittifakların aldığı oylar önemlidir. 50+1'i alan Türkiye'yi yönetecek ve ittifaklar olacak. Hem MHP, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘bizim kırmızı çizgimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir’ diyorlar. 50+1'in olduğu yerde bölünme diye bir şey olur mu? Muharrem Bey de açıkladı. ‘Biz Cumhur İttifakı içinde asla yer alamayız ve 3'ncü bir yoluz’ dedi kendisi de" ifadelerini kullandı.

BİZİM YAPTIĞIMIZ MÜCADELE İLKE MÜCADELESİDİR
Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçiş yapmasının herhangi bir yetki ve makamla alakası olmadığını belirten Hakkı Akalın, "Benim milletvekilliği görevim 2007'de sona erdikten sonra defalarca PM'de, MYK'da görev yapmış biri olarak sadece 2015 yılındaki ön seçime katıldım. Ben üniversitedeki 30 yıllık görevimi bırakarak siyasete girmiş biriyim. O dönemlerde de parti baraj altında kalmıştı. Biz ondan sonra gelip üye olmuştuk. Bizim için parti bir araçtır, önemli olan memlekettir. O yüzden hangi görevde olacağım konusundaki konular çok ileride gündeme gelebilecek konular. Biz bu kaygı ile mücadele etmiyoruz. Bizim yaptığımız mücadele ilke mücadelesidir. Zaten bu ilke mücadelesi yapmasaydık 10 yıldır parti içinde mücadele vermezdik. Yoksa bilindiği gibi bir yerlere gelmenin ve makam koltuk sahibi olmanın çok farklı yolları var. Biz bunları yapmadık. Açıkça dürüstçe, CHP'nin programına, tüzüğüne ve Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce yapısına sahip çıktık, bu yüzden CHP Yönetimi ile 10 yıldır süren kesintisiz bir sürecimiz oldu. Ancak parti içerisinde mücadele etmemizin önü engeller ile kesildi. Muharrem İnce, Ağustos ayı sonunda Memleket Hareketi'ni başlatıyoruz dediğinden itibaren geçen 6 aylık bir süreç var. En son CHP Genel Başkanı, 'parti kurmak serbest, isteyen gidebilir' dedi. Bunların hepsi üzücü ve acı verici olaylar. Bu parti benim görüşüme göre yönetim anlayışı açısından çok sıkıntılı bir süreçte. Bizim yoksa CHP'nin geçmiş Genel Başkanları ve kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e ne sözümüz olabilir. Onların hepsi bizim baş tacımız" diye konuştu.

CHP’NİN YERİ FARKLIDIR, KİMSE BUNU ÇIKARTIP ATAMAZ
Yeniden CHP'ye dönülme ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Akalın ise, "Biz şu an yeni bir yol yapıyoruz ve bu yolun içindeyiz Siyasette kesin konuşmak doğru değildir ancak bizim pazar günü istifa ettiğimiz CHP'nin ilkeleri, özü ve felsefesi Cumhuriyeti kuran, devrimleri yapan bir parti… Devrimin partisinin gönlümüzdeki yeri farklıdır, kimse bunu çıkartıp atamaz.  Ancak siyaset yapıyoruz ülkenin üzerinde bir karabasan var, bu iktidar yenilemiyor, defalarca seçime gidildi ve her seçimde parti mağlup oldu. Yereldeki sonuçlar sadece CHP'nin kazancı değil İttifakın sonucudur, bunların doğru değerlendirilmesi lazım. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekilliği seçimleri yerel yönetimlerden çok farklı koşullarda gerçekleşiyor. Sürekli yenilen insanlar yenilgiyi alışkanlık elde ederler. Yenilgiyi alışkanlık edinen insanlarla da büyük bir zafere gidilmez" dedi.

 

 

 
İzmir'den Konya'ya gittiler... Mahalle karantinaya alındı!
 
Kılıçdaroğlu'na 'İzmir' yanıtı: Aziz Bey'e sor sana anlatsın!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil 11 Şubat 2021 Perşembe 14:06

Giderken belki dönerim diye yer yapmaya çalışıyorsun ama anca gidersin sakın dönmeyi düşünme

Yorumu oyla      2      3  
:) 10 Şubat 2021 Çarşamba 14:11

eskilere 2.ellere rağbet olsaydı bit pazarı iş yapardı.. isabet olmuş.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko: Hayvan hakları neden hala yasalaşmıyor?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 2019 yılında Meclis Hayvan Hakları Araştırma ...
Tayfun MARO yazdı.... Toklar ve açlar
Tayfun MARO yazdı.... Toklar ve açlar
CHP'li Polat'tan o iddiaya sert yanıt: İnce’nin en nefret ettiği vekilim!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu ...
 
AK Partili Kırkpınar sel felaketini meclise taşıdı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, geçtiğimiz hafta İzmir’de ...
AK Partili Çelik'ten İzmir Büyükşehir açıklaması: Sanki orada özerk bir yapı varmış gibi...
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda ...
CHP'li Özdönmez’den AK Parti'li Dağ’a 'amatör' yanıtı: Desteği şov amaçlı değil gerçekten yapacağız
CHP Spor Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
 
CHP Bayraklı'da kriz sonrası zirve!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Bayraklı ...
Kılıçdaroğlu'ndan '4 ayaklı strateji' mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
'Boğaziçi'nde sokak çatışmasına izin vermeyin'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva