HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2022 Perşembe - 15:35

Kılıçdaroğlu: Demokrasiyi getirmek zorundayız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz '6'lı masa' diyoruz. Bazen Türkiye masası, demokrasi masası, milletin masası. Adı neyse bizi birleştiren tek bir konu var; bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek. Türkiye'ye demokrasiyi getirmek zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu: Demokrasiyi getirmek zorundayız!

Türk Demokrasi Vakfı tarafından Ankara'da düzenlenen 'Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden' konulu toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

'STK'LAR ÖNEMLİDİR'
Kılıçdaroğlu, 'dostlar' ifadesini kullandığı zaman alınanlar olduğunu ifade ederek "Ama bu ülkede yaşayan herkesi ben 'dost' olarak kabul ediyorum. Beraberiz, birlikteyiz, sonuçta birlikte mücadele etmek zorundayız. Türk Demokrasi Vakfı yeniden ayağa kalkmaya başladı. Bu tür vakıflara, sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var. Siyaset kurumunun ihtiyacı var. Akademik dünyanın ihtiyacı var. Medyanın ihtiyacı var. Çünkü biz siyasetçiler bir konunun üzerinde istesek de yeterince derinleşemeyiz. Ama STK´lar belirli bir konuyu ele alır, bütün çerçevesiyle masaya yatırır, olayı olgunlaştırır, derinleştirir ve yararlanmak isteyen siyaset kurumunun akademik dünyanın da önüne koyar. O nedenle STK´lar önemlidir. Sadece demokrasi bağlamında değil hemen hemen her alanda; çevreden tutun kadın haklarına kadar, hayvan haklarından tutun siyasetin daha sağlıklı bir zemine oturmasına kadar pek çok STK belirli alanlarda derinleşiyor" diye konuştu.

"ÖDEDİĞİMİZ VERGİLERİN HESABINI SORMUYORUZ"
Kılıçdaroğlu, "Demokrasimiz gelişmedi; doğru. Bir 100 yılı devir ettik o da doğru. O 100 yıl içerisinde büyük bedeller ödedik; o da doğru. Başbakanları idam ettik. Gencecik fidan gibi gençlerimizi idam ettik. Darbeler oldu. Bildiriler oldu. Bunların hepsi oldu bir şekliyle. Ama geçmişten ders çıkarıp, güzel bir gelecek inşa etmek zorundayız. Eğer geçmişten ders çıkarıp güzel bir gelecek inşa edemezsek çocuklarımıza karşı bizim sorumluluğumuz var demektir. Onlara güzel bir gelecek değil aslında karamsar bir gelecek hazırlıyoruz demektir. O nedenle bizlerin yani STK'ların artı sizlerin bir şekliyle önünü açacağı siyaset dünyasının geleceğe umut vermesi lazım, geleceği hazırlaması lazım. 'Birinci sorunumuz nedir' diye sorarsanız belki hiç aklınıza gelmeyen bir şeyden söz edeceğim. Bizim temel sorunumuz, demokrasinin arzu ettiğimiz düzeyde gelişmemesinin temel noktası şu; ödediğimiz vergilerin hesabını sormuyoruz. Demokrasinin gelişmesi buradan olmuştur Magna Carta'dan itibaren. 'Ben vergi ödüyorum sen bunu yerine harcıyor musun?' Bu soru sorulmadığı için demokrasimiz bizim arzu ettiğimiz hızda bir türlü gelişmiyor" dedi.

"MESELE TÜRKİYE MESELESİ HALİNE GELMİŞTİR"
Türkiye'nin ayrıştığını ve bundan dolayı tehlikeli bir mecraya doğru gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz '6'lı masa' diyoruz. Bazen Türkiye masası, demokrasi masası, milletin masası. Adı neyse bizi birleştiren tek bir konu var; bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek. Her birimiz ayrı partiyiz. Her birimizin programları farklı; ama ülke bu haldeyken meseleyi bir parti meselesi olmasının ötesinde artık mesele bir Türkiye meselesi haline gelmiştir. Türkiye'ye demokrasiyi getirmek zorundayız. Birlikte getirmek zorundayız. Beraber getirmek zorundayız. Ondan sonra demokrasi gelir, kurallar oturur, taşlar yerine oturur, elbette ki her parti kendi görüşünü, kendi düşüncesini bir şekliyle ifade edecektir. Halk kime teveccüh ederse o iktidar olacaktır. Bu yoldayız" diye konuştu.

 
Arınç: Kral çıplak demenin vaktidir!
 
Erdoğan: Kazanmak dışında ihtimal yok
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 16 Haziran 2022 Perşembe 21:52

Sayın genel başkan önce parti içinde demokrasi sağlayın kurultayda genel başkan adayı çıkanlara nasıl davranıyorsunuz herkes biliyor,parti merkezinin semtine dahi koymuyorsunuz,boş boş söylemler susarak daha başarılı olursunuz...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç: Kral çıplak demenin vaktidir!
“Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıya katılan Arınç ""Majestelerinin ...
Bakan Bozdağ'dan DBP'li vekil açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, DBP'li Aydeniz hakkındaki fezlekenin önümüzdeki ...
MHP Diyarbakır İl Başkanlığı kapatıldı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın ...
 
CHP'li Sertel bakanlığa sordu... Yeşil papağanlar meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Egedesonsöz’de yayımlanan, yeşil ...
Tanju Özcan'ın savunma tarihi belli oldu
CHP MYK tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ...
MHP'li Osmanağaoğlu Davutoğlu'na yüklendi: Adamlıktan uzaktasın!
İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu sosyal medya platformu Twitter’dan ...
 
Sertel'den 'yerel' vurgusu: Uydu kiraları ödenebilir olmalı
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, KİT Komisyonu'nda ...
AK Partili Sürekli: İzmir'imizi hak ettiği yere taşıyacağız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla ...
CHP'li Sındır 'İmam Hatip' iddialarını meclise taşıdı!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva