HABERLER>GÜNCEL
6 Mart 2013 Çarşamba - 12:09

Kent Konseyleri’nden EXPO isyanı: Bizi dikkate alın

İzmir Kent Konseyleri Birliği tarafından, İzmir'in EXPO 2020 adaylık süreciyle ilgili düzenlenen kitlesel basın toplantısında dikkate alınmak istediklerini belirten Bornova Kent Konseyi Başkanı Ferdan Çiftçi, sürecin yerel ayağının eksik kaldığını söyledi. İzmir Ticaret Borsası(İTB)'nın önünde düzenlenen toplantıda basın mensubu sayısının açıklama yapanlardan fazla olması ise dikkat çekti.

Kent Konseyleri’nden EXPO isyanı: Bizi dikkate alın

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecinde kendilerinden yeterince yararlanılmadığını ifade eden İzmir Kent Konseyleri Birliği, düzenledikleri kitlesel basın toplantısı ile şikayetlerini dile getirdi. İzmir Ticaret Borsası(İTB)'nın önünde düzenlenen ve basın mensubu sayısının açıklama yapandan fazla olduğu kitlesel basın açıklamasında konuşan Bornova Kent Konseyi Başkanı Ferdan Çiftçi, EXPO sürecinin yerel ayağının eksik kaldığını söyledi.

İzmir'in EXPO 2015 adaylığı sürecinde, birliğin yeterince aktif rol oynamadığını hatırlatan Çiftçi, "O tarihlerde kent konseyleri o kadar aktif değildi. Yer seçimiyle ilgili o dönemde de tartışmalar yapılmış ve davalar açılmıştı. Bugün yaşananlar da bu sürecin diğer bir uzantısı. Aslında burada dikkat çekilmesi gereken nokta EXPO'nun İzmirlilere tanıtılması ve bu konuda heyecan yaratılmasıdır. Asıl önemli olan budur" diye konuştu.


Oylama kadar adaylık kabulünün de önemli olduğunu ve bu noktada oy toplamaya yönelik her türlü çalışmayı saygıyla karşıladıklarını ifade eden Çiftçi, "Buna karşın, Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BİE) Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscartales ve beraberindeki heyetin yaptıkları resmi ziyarette, İzmir'de neyi gördüklerini çok merak ediyorum. Bence EXPO adına yapılmış bir şey göremedi. Üstelik sadece birkaç kişi ile görüşmeler yürütüldü. Ben bundan endişeliyim. Oyları artırma çabası ve hükümetin konuya devlet işi olarak sahip çıkması da çok önemli. Ancak, buradaki çabaların yerel ayağı eksik kaldı. Biz bu noktaya işaret ediyoruz. Bu süreçte dikkate alınmak istiyoruz ama olmuyor. Bünyesinde belediyeden sivil toplum kuruluşuna kadar birçok kurumu bulunduran bu yapı değerlendirilmeli" ifadesinde bulundu.
 
DİLEKÇEMİZE YANIT ALAMADIK
Açıklamada birlik olarak, EXPO süreci için kentin her kesimini hızla ulaşabilme güçlerinden yararlanılması gerektiğine dikkat çekmeye çalıştıklarını vurgulayan eden İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Metin Erten, "Ancak, EXPO yönetiminin bırakın bu örgütlü güçten yararlanma isteğini, 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine karşın verdiğimiz dilekçeye olumsuz bil olsa bir yanıt alamadık. EXPO yöneticilerinin İzmir'i tanıtmak için dünyanın neredeyse tüm ülkelerini gezdiklerini duyuyoruz. Ama aynı yöneticilerin dünyayı gezmeye gösterdikleri ilgiyi kendi kentinin insanlarına, kurumlarına, örgütlerine göstermediklerini görmek bizi üzüyor" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘28 Şubat’ta flaş gelişme: Bırakın çeksinler…
28 Şubat Soruşturması'nda savcılık emekli Korgeneral İzzetin İyigün'ün ...
İzmirli Boşnaklar 21. bağımsızlık yılını kutladı
İzmirli Boşnaklar Dereneği, Bosna-Hersek 21. Bağımsızlık yıl dönümünü ...
Karun'un en değerli hazinesi 8 yıl sonra Türkiye'de…
Uşak Arkeoloji Müzesi'nden 2005 yılında çalınan ve Almanya'da bulunan ...
 
İzmir'de oyuncak silahla banka soygunu!
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde bir banka şubesine gelen silahlı soyguncu, ...
Dikkat! İzmir’de bahar geldi derken…
Hafta ortasında güneş açan ve sıcaklıkların yaklaşık 5 derece yükseldiği ...
Kardeşleri PKK ayırdı: İkisi de kaçırıldı…
Çeçan ailesinin iki oğlu da dağda... İkisi de PKK tarafından kaçırıldı. ...
 
Kahreden yangın: 680 ekmek teknesi...
Ankara'da dün gece içinde 680 dükkan bulunan çarşı tamamen yandı. Yangında ...
Katliam gibi arazi kavgası: 5 ölü 7 yaralı!
Adana'nın Ceyhan ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında ...
Masada bu soru: İzmir bir mülteci kenti mi oluyor?
Mültecilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Avukat Taner Kılıç, İzmir’in ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva