HABERLER>EKONOMİ
24 Mart 2023 Cuma - 08:57

Kemeraltı’nda alışveriş için yeni formül: Kadınlara ücretsiz otopark çağrısı!

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, kadınların Kemeraltı’ndan daha sık alışveriş yapabilmeleri için belirli saatlerde ücretsiz otopark düzenlemesinin yapılması çağrısında bulundu.

Kemeraltı’nda alışveriş için yeni formül: Kadınlara ücretsiz otopark çağrısı!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ekonomik olarak zor günler geçiren Kemeraltı esnafı, daha fazla müşteriyi bölgeye çekebilmek adına formüller bulmaya çalışıyor.

Kemeraltı’ndaki birincil sorunlardan biri ise otopark… Otopark sorunu sebebiyle çok sayıda İzmirli tercihini Kemeraltı dışında olan AVM’lerden yana yapmaya başladı. Başkan Girgin ise yeni otoparkların yanı sıra mevcut otoparkların kullanımı konusunda yerel yönetime ve esnafa çağrıda bulundu.

OTOPARKIN ÇOĞUNLUĞUNU ESNAF İŞGAL EDİYOR
Otopark sorununun çözümü doğrultusunda, esnafın gerek olmadıkça kendi aracı ile otoparka gelmemesi çağrısında bulunan Başkan Girgin, “Otopark sorunu Kemeraltı’nın artık birinci veya ikinci sıradaki sorunlarından biri... Mevcut otoparkları yıkalım, yıkmayalım tarzında konuşuluyor. Biz de diyoruz ki yerine bir otopark yapın, yıkın. Turizm açısından kalabalığın önünü açın. Biz bu otoparkı müşterilerimiz için istiyoruz. Ben de kendi esnafımın yakın yerden; Bornova, Buca, Karşıyaka’dan veya Hatay’dan, Güzelyalı’dan gelecek olan esnafımın artık arabasını getirmesini istemiyorum çünkü orası şehir merkezi ve nüfusumuz artık çok yüksek. Mevcut zaten taşımıyor, öncelikle esnaf arabasını getirmeyecek. AKM’de insanlar çoğunlukla bedava olduğu için otoparka gidiyor. Kemeraltı’ndaki otoparkın çoğunluğunu esnaf işgal ediyor. İlk önce bunu çözmemiz lazım. Esnafın bu sorumluluğu alması gerekir. Uzaktan geliyorsa ve yük taşıyorsa tamam ama mecbur değilse bu konuda bilinçli davranılması lazım” dedi.

Müşteri için daha cezbedici adımlar atılması gerektiğini ifade eden Başkan Girgin şunları söyledi:

“Otoparkların belirli saatlerde kadın şoförlere bedava olması gerekir. Çünkü çocuklarını okula götürüyor, alışverişini, pazarını yapıyor. Bizim amacımız Kemeraltı’na insan getirmek ise bunu yapmak gerekir.”

 
İzmir’de hava kirliliğine 1731 can!
 
İki ilçede İZTAŞIT ile yola devam!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 24 Mart 2023 Cuma 13:32

Çözümden önce nedene bakın. İnsanlar neden artık Kemeraltı'nı tercih etmiyorlar diye sorun. Neden mi? Diğer mağazalara ya da AVM'lere gittikleri zaman yolun ortasında 'Abem pantolon lazım mı, ablam ayakkabı lazım mı' diyerek kolundan çekiştiren yok. Aldığın ürünü ertesi günü değiştirmek istersen ya da iade etmek istersen 'Satılan mal geri alınmaz' yazısı bulamazsın. AVM'lere gittiğin zaman etiketin üzerinde 50 yazıyorsa, gelen turiste de 50 euro diye yutturamazsın.Daha neler neler... Önce kendini sorgula sonra formül ara...

Yorumu oyla      3      3  
tuna 24 Mart 2023 Cuma 11:04

sacma sapan çözüm önerilei bunlar avm baska atmofer kemeraltı baska atmosfer

Yorumu oyla      6      3  
Yorgun demokrat 24 Mart 2023 Cuma 10:37

Durmadan belediyeden destek yardım isteyen, ancak kendileri bir adım atmayan esnaf. Siz ticari olarak kaliteli, müşteriyi tokatlamayan hizmet verirseniz müşteri gelir. Once şapkayı önünüze koyun.

Yorumu oyla      5      3  
ESNAF 24 Mart 2023 Cuma 10:08

sn başkan öncelikle çalışmalarınızda başarılar izmir adliyesi, ayakkabıcılar, doktorlarımız varken kemerltı trafiğiyle insan yoğunlulu bunun beş katıyken nasıl büyükşehir zabıta trafiği ve izmir emniyeti trafik şübe nasıl müdahale ediyordu örnek çankaya böyle çözüldü siz bilirsiniz önce esnaf araçlarını yol kenarlarına rast gele park etmeyecek içerdeki kılcal damar yollar açık olacak bununla ilgili en ufak bir çalışmanız oldumu eski doğum hastanesinin orası ne halde bununla ilgili bir çalışmanız oldumu yok hiç esnafın içine girip dertlerini dinlediniz mi yok avm lerde giriş çıkışları kapatan rast gelen araç park edeni gördünüzmü yok siz sorunları çözmeniz için çaba sarf etmeniz gerekirken büyük şehir ve konak belediyelerimizin yaptığı işlerin önünde resim karesi vererek ne yapmaya çalıştığınız belli esnaf umrunuz değil sadece önümüzdeki seçimlerde yer kapmak için çaba sarf ediyorsunuz eğer siz bu beyanatı veriyosanız böyle bir gündem var bununda dernek başkanı olarak siz yapıyorsunuz böylelikle ilgili kurum bak esnaf istiyor biz de yaptık diyecek uzun süredir kemerltında yapılmayan alt yapı çalışmalarını büyük şehir belediyemiz çok güzel yapmaya çalışıyor bazı alt yapı sorunlardan dolayı geçikiyor olabilir ama bitince çok güzel olacağına inanıyorum siz hiç esnafın ufak bi kaç zerzenişinin dışın başka bişey duydunuzmu sn başkan öne esnafın içinde bulunun esnafın soronlarını dinler ilgili kurumlara iltir arkasında durursanız esnafta sizin arkanızda dimdik durur.Kal sağlıcakla

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulusal Et Konseyi açıkladı… 1 günde 22 TL zam!
Kırmızı et ve kesimlik hayvan sıkıntısı her geçen gün biraz daha büyürken, ...
Akıllı telefonlara işlemci zammı yolda!
İşlemci pazarının yüzde 95'ini elinde bulunduran ARM'ın işlemci fiyatlarına ...
IMF'den 'sürekli teyakkuz' çağrısı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD ve Avrupa'da bankacılık ...
 
Emekli-Sen İzmir’den ‘2 bin TL’ tepkisi!
DİSK Emekli-Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, “Seçim ...
Emeklilerin bayram ikramiyesi de artacak!
7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığının nisan ayında hesaplara ...
Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. ...
 
Bakanlıktan gıda işletmelerine sıkı denetim!
Tarım ve Orman Bakanlığı, ramazan nedeniyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden ...
Tüketici güven endeksi Mart'ta düştü!
Tüketici güven endeksi, martta aylık bazda yüzde 2,9 düşüşle 80,1 oldu.
İşsizlik rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu, "İşgücü İstatistikleri 2022" verilerini açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva